Ο Ερυθρός Κατάσκοπος του RedPlanet αποκαλύπτει πως υποδέχτηκαν την συγνώμη του Σεμπαστιάν Λέτο οι συμπαίκτες του και ο Ερνέστο Βαλβέρδε.Ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι κανένας χαζός προπονητής και ήξερε ότι αν έκανε τουμπεκί στο θέμα της αντίδρασης του Σεμπάστιαν Λέτο όταν τον έκανε αλλαγή το περασμένο Σάββατο στην Θράκη, δεν θα μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού.
Έτσι, σήμερα το πρωί "προκάλεσε" τον Αργεντινό να μιλήσει ενώπιον όλων των ποδοσφαιριστών, μνημονεύοντας τη συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο Βαλβέρδε άκουσε τον παίκτη του να ζητάει συγνώμη από τους συμπαίκτες του και δεν θέλησε να τραβήξει το σκοινί.
Είχαμε γράψει ότι πρόκειται για θέμα που απαιτεί λεπτές ισορροπίες, αφού ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει τον Λέτο και τη νέα σεζόν και κοινή εκτίμηση όλων στην ΠΑΕ ήταν ότι το ζήτημα έπρεπε να τελειώσει ομαλά. Ο Βαλβέρδε μπήκε στο πνεύμα και σε αντίθεση με άλλες φορές ούτε κατσάδιασε τον Λέτο, ούτε του τα "έχωσε". Προτίμησε να «περάσει» ότι έμεινε ικανοποιημένος και να το "τελειώσει" εκεί.
Θα γράφαμε, πάντως, ψέματα, αν υποστηρίζαμε ότι ισχύει το ίδιο και για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Λέτο μπορεί να έπεισε (η, να "έπεισε") τον προπονητή του, αλλά όχι και τους συμπαίκτες του. "Τα είπε γιατί…έπρεπε να τα πει. Από το ύφος του και μόνο καταλάβαινες…", σιγοψιθύριζαν μετά την προπόνηση. Και συμφωνούσαν ότι είχε πέσει γραμμή από την ΠΑΕ να πάει στα μαλακά η υπόθεση…
Ρε Ερυθρε Κατακοπε... Αφου σου το ειπα. Κοψε την πρωινη...![]()
Airness (11-02-09)
Με τον Λού αάλλοι ήταν οι λόγοι και όχι ότι ήταν ατίθασος ή ότι πήδαγε (με το συμπάθειο) τα σημαιάκια!!
το εκανε μια δυο τριτη και φαρμακερη θα ειναι η επομενη...
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
καλα ολο το σκηνικο με Λετο εγω λεω ειναι σκηνοθεσια....απλα επειδη πηραμε το πρωταθλημα πρεπει να δωσουμε και μια καλλιτεχνικη νοτα. εξηγουμαι παρακατω. ο Λετο αντεδρασε ασχημα , αλλα ζητησε συγγνωμη απο τον Βαλ και υποσχεθηκε να ξεπληρωσει την συμπεριφορα αυτη με καλη εμφανιση κοντρα στον βαζελο. πηδαει λοιπον ο Λετο τα βαζελια, βγαινει παλι ο Πρωταθλητης την αλλη μερα (ειμαι ο Λετο και μολις τελιεωσα και τα κλασικα) και γραφει οτι ο Λετο το ξεπληρωσε και NA πως τον κραταει κα@@μενο ο Βαλ κλπ κλπ κλπ....ετσι για να περναει η ωρα δηλαδη!!!!
Για να καταλαβω περιπου τις αποψεις σου περι μπαλας...ασε τον Λετο σου λεω Τζιοβανι τι πιστευεις οτι ο Κριστιανο ξερει παραπανω μπαλα απο αυτον? Γιατι εγω σου λεω οτι απο αποψη τεχνικης μια τριχα απ'τα @@ του Τζιοβανι ειναι ο Κριστιανος...
Να μου λεγες οτι ο Λετο,Γκαλετι κτλ ξερουν το 1% της μπαλας που ξερει ο Μεσι ας πουμε, να το καταλαβω αλλα ο Κριστιανο? Σοβαρα? 80 και πολυ του ναι!
Με αυτο τι θελω να σου πω οτι υπαρχουν και παρα πολυ καλοι τεχνιτες παιχτες που δεν παιζουν αναγκαστηκα σε Ρεαλ,Μπαρτσελωνα,Μαντσεστερν κτλ.
Ο Χατζηπαναγης που ηταν ισως ο μεγαλυτερος τεχνιτης που περασε απ'την Ελλαδα και τρωει κατι Κριστιανους για πρωινο δεν επαιξε ποτε σε καμια μεγαλη ευρωπαικη ομαδα ουτε καν στις 3 μεγαλες ελληνικες ομαδες. Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι μιλαγε με την μπαλα...
Οσο για το συμβαν με Λετο και το πως το χειριστηκε ο προπονητης και η διοικηση εγω πιστευω οτι το χειριστηκαν οπως ακριβως επρεπε το θεμα. Αλλα συμφωνω 100% με sadi με αυτα περι λιβανισματος...το 'χουμε ξαναδει το εργο αλλωστε.
"...the last and final moment is yours,
that agony is your triumph"
Ο Ρονάλντο είναι και γκολτζής και πιο διεισδυτικός, έχει καλύτερο σουτ και κεφαλιά. Ο Τζιοβάνι ήταν λίγο απ'όλα και νομίζω ήταν δικαιολογημένη η κραυγή αγωνίας του Βαν Γκάαλ "Πέστε μου τί θέση παίζει να τον βάλω να παίξει". Ούτε και ο ίδιος ( ο Τζιοβάνι) ήξερε γι αυτό και δεν έπαιξε ποτέ σε ψηλό επίπεδο.
ο ζιοβανι δεν επαιξε ποτε σε υψηλο επιπεδο;και η εθνικη βραζιλιας με την μπαρτσελονα τι ητανε;
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Saint (14-02-09)
Για τους παίχτες σαν τον Τζιοβάνι πρέπει να εφευρίσκονται θέσεις από τους προπονητές τους. Δουλειά τους είναι να στήσουν έτσι την ομάδα ώστε να πάρουν έστω και το 70-75% από αυτούς. Πάλι κερδισμένοι θα είναι...
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Saint (14-02-09)
Την θέλησή του να παραμείνει και την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, υπογράμμισε ότι του αρέσει στους Πειραιώτες και επιθυμία του είναι να βοηθήσει και αυτός στα όσα προσπαθούν να δημιουργήσουν στο λιμάνι. Ο Λέτο μίλησε και για την πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, για τις ικανότητες της ομάδας του, αλλά και για την αντίδρασή του στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, όταν και αποχώρησε εκνευρισμένος όταν έγινε αλλαγή.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λέτο:
Τι σημαίνει ο Ολυμπιακός για σένα; Έχεις προλάβει να "δεθείς" με τη νέα σου ομάδα;
"Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ένας σπουδαίος σύλλογος. Είχα την τύχη να έρθω και να απολαύσω όσα σημαίνει ο Ολυμπιακός! Είναι μια σπουδαία ευρωπαϊκή ομάδα που παλεύει για σημαντικά πράγματα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ".
Η προσωπική σου επιθυμία είναι να μείνεις;
"Ναι! Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει πολύ ο Ολυμπιακός και το ότι βρίσκομαι εδώ. Ό,τι και να συμβεί με τη Λίβερπουλ, μακάρι να έχω την ευκαιρία να μείνω ακόμα ένα χρόνο στην Ελλάδα. Να μπορέσω να απολαύσω όσα συμβαίνουν στο σύλλογο. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί για σημαντικά πράγματα και μ� αρέσει να βρίσκομαι εδώ".
Αντιμετώπισες δυσκολίες στην προσαρμογή σου;
"Όχι. Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα. Πολύ γρηγορότερα από όσο μου πήρε να προσαρμοστώ στην Αγγλία! Μου αρέσει το κλίμα, ο καιρός, ο κόσμος που είναι αξιαγάπητος. Περνάω καλά εγώ και η οικογένειά μου και δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο".
Πώς σου αρέσει να περνάς την ώρα σου εκτός γηπέδου;
"Βρίσκομαι τον περισσότερο χρόνο με την κοπέλα μου. Περνάω ήσυχα τον καιρό μου. Δε βγαίνω πολύ και όταν το κάνω συνήθως πηγαίνω για φαγητό. Κάνω παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας. Κυρίως με τον Φερνάντο και το Λουτσιάνο. Κατά τα άλλα προπονούμαι και ζω ήσυχα".
Ποιες θεωρείς πως είναι οι δυνατότητες του Ολυμπιακού; Τον κατατάσσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες;
"Όντως ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Σήμερα σκέφτομαι πως μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Νιώθω πως μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά στη διοργάνωση και νομίζω ότι και οι συμπαίκτες μου νιώθουν το ίδιο. Είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο για τις υπόλοιπες ομάδες! Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρίσκεται πολύ ψηλά και αξίζει να παλεύει για να είναι πρώτος παντού!"
Σε λίγες εβδομάδες ο Ολυμπιακός θα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πως ετοιμάζεσαι να ζήσεις αυτές τις στιγμές;
"Η αλήθεια είναι πως θα κατακτήσω το πρώτο μου πρωτάθλημα. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε λίγο ακόμα πριν μιλήσουμε για τον τίτλο. Έχουμε μια σημαντική διαφορά και θα πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Αν καταφέρουμε να τελειώσουμε έτσι τη χρονιά θα νιώσω υπέροχα! Θα είναι το πρώτο μου και πραγματικά θα το χαρώ!"
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού που του χάρισαν αυτή τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες;
"Πιστεύω πως είμαστε μια πλήρης ομάδα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Έχουμε έναν πραγματικά σπουδαίο τερματοφύλακα, το Νικοπολίδη και μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Οφείλουμε πολλά σε αυτή. Λειτουργούμε πολύ καλά στα άκρα, ενώ ο Γκαλέτι κάνει μια φανταστική χρονιά και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ. Γενικώς υπάρχουν πολύ ποιοτικοί παίκτες".
Πλησιάζει το ματς με τον ’ρη, τη μοναδική ομάδα που σας έχει νικήσει στο πρωτάθλημα. Νιώθετε την ανάγκη να πάρετε μία ρεβάνς;
"Ναι, θέλουμε τη ρεβάνς! Χάσαμε από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, όμως στο γήπεδό μας είμαστε πολύ δυνατοί. Θέλουμε να κερδίσουμε και να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Θα είναι δύσκολο γιατί ο Αρης είναι πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες. Έχουμε μια σειρά από πολύ δύσκολα παιχνίδια και αυτό το ματς είναι μεταξύ αυτών. Θα προσπαθήσουμε όμως για τη νίκη".
Βλέπουμε πράγματα που κάνεις με τη μπάλα και πραγματικά μας αρέσουν. Ποιος όμως είναι ο αντίπαλος που σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;
"Από την Ελλάδα δε μπορώ να σκεφτώ κάποιον. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι είναι σκληροί και καλοί. Ειδικά όταν πηγαίνουμε να παίξουμε εκτός έδρας. Μας δημιουργούν προβλήματα! Δε μπορώ πάντως να διαλέξω κάποιον συγκεκριμένο".
Σε ποια περίπτωση θα ξαναδούμε τον Σεμπάστιαν Λέτο να κλοτσάει πάλι μπουκάλια; Ίσως μόλις χάσει σε έναν αγώνα;
"Εννοείται! Όταν χάνω στενοχωριέμαι. Είδατε όμως πως το έκανα και μόλις βγήκα από τον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν συνεχώς και να βοηθάνε. Όταν ο προπονητής τους καλεί να βγουν εκνευρίζονται γιατί θέλουν να προσφέρουν κι άλλο. Σύντομα όμως καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ένας συμπαίκτης τους που κάνει υπομονή για να μπει και να προσφέρει και αυτός. Ξέρω πως αρκετές φορές έχω δείξει το θυμό μου με υπερβολικό τρόπο και γι� αυτό έχω ζητήσει συγγνώμη. Έχω αντιδράσει με λάθος τρόπο και θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω. Είναι όμως κάτι που έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Θέλουν να παίζουν και να κερδίζουν"
Ποιο είναι το πρόσωπο της ομάδας που περιμένεις να δεις στα ματς με τη Σεντ Ετιέν; Μπορεί να επαναληφθεί το εντυπωσιακό 4-0 με τη Χέρτα ή το 5-1 με τη Μπενφίκα;
"Είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Ξέρουμε πως έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε σωστά αυτούς τους δύο αγώνες και να κερδίσουμε την πρόκριση. Αν δεν το κάνουμε θα αποκλειστούμε. Έχουμε την τύχη να παίζουμε το πρώτο ματς στην έδρα μας, κάτι που θα μας βοηθήσει πολύ. Αν κερδίσουμε εδώ θα πάμε με άλλη ψυχολογία στη Γαλλία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Θα είναι δύσκολο αφού η Σεντ Ετιέν είναι καλή ομάδα και θα έρθει για να νικήσει. Εμείς όμως θέλουμε περισσότερο τη νίκη!"
Μπορεί στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την 1η Μαρτίου να μην υπάρχει βαθμολογικό άγχος για τον Ολυμπιακό, όμως φαντάζομαι πως το κίνητρο για νίκη είναι μεγάλο
"Όλος ο κόσμος μιλάει γι� αυτό το παιχνίδι! Ξέρω πως είναι το σημαντικότερο ματς της χρονιάς. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τη βαθμολογική διαφορά και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Δεν έχει σημασία το προβάδισμα που έχουμε πάρει για τον τίτλο. Θα προσπαθήσω να το ζήσω με ένταση λεπτό προς λεπτό, να νιώσω μέσα μου την ατμόσφαιρα, να τα δώσω όλα και τελικά να κερδίσουμε! Ανυπομονώ να παίξουμε αυτό το ντέρμπι!"
Ποιος είναι ο λόγος που αποφάσισες να ξεκινήσεις το ποδόσφαιρο; Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου;
"Η αλήθεια είναι πως ναι! Ξεκίνησα πολύ μικρός, μόλις 10 χρονών από τη Λανούς. Έκανα τα πρώτα μου βήματα εκεί, μέχρι τα 18 μου που έπαιξα για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα. Νιώθω δικαιωμένος που πήρα την απόφαση να γίνω ποδοσφαιριστής. Ταξιδεύω σε μέρη τα οποία υπό άλλες συνθήκες δε θα φανταζόμουν ότι θα έβλεπα. Καταφέρνω να στηρίζω την οικογένειά μου οικονομικά. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα αυτή την απόφαση� "
(Off Topic)
Ο Ζιο δεν ηταν ποδοσφαιριστης..ηταν μαγος..καλλιτεχνης ρε παιδι μου.Για αυτο και δεν συμπεριφεροταν με απολυτως "επαγγελματικο" τροπο στο τερεν.Ελα ομως που της μιλαγε της ρουφιανας...
(/Off topic)
"Όλοι εμείς οι ψυχάκηδες πανηγυρίζουμε προ- κατα τη διάρκεια και μετά, ανεξαρτητως αποτελέσματος. Πανηγυρίζουμε γιατι τον βλέπουμε, γιατί υπάρχει, γιατι είμαστε μαζί του, γιατι μπορούμε και τον αναπνέουμε ,να τον ρουφάμε, και μας φτιάχνει, μας ανεβάζει, μας πορώνει. Πανηγυρίζαμε στα πέτρινα στα χωμάτινα στα αδαμάντινα στα πλατινένια. Πάντα θα πανηγυρίζουμε γιατί αυτό δεν έχει σχέση με το αποτέλεσμα αλλά με τη καταλυτική,την αιώνια,τη βασανιστική,την απλήρωτη αγάπη προς αυτόν τον ένα το μοναδικό... Θρύλο μας!"
'Ερως 'εστί 'Ολυμπιακός.
σακη και παναγιωτη σημερα θα παρατηρησω πιο καλα το "μαλλι".
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Μη το συζητας καν Κωστα. Αυτα που εκανε ο Βραζιλιανος στο γήπεδο απο αποψης τεχνικής δεν τα εχουμε δει απο αλλον ποδοσφαιριστή.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Saint (14-02-09)
Ουτε καν στην Ελλαδα δεν ηταν ο καλυτερος που περασε. Ο Χατζηπαναγης τον ηθελε για ball boy τον "Μαγο".
Οι συγκρισεις με ξενους σταρ μου φερνουν απλα ιλιγγους.
Fakes (14-02-09)
Κωστα μιλαμε για τεχνική κατάρτιση. Ο Τζιοβανι υστερουσε απελπιστικα ίσως σε αλλους τομεις αλλα τη μπαλα την εκανε οτι ήθελε στα ποδια του. Τουλαχιστον στην Ελλαδα , ίσως πλην του Χατζηπαναγή που ειναι και αρκετα παλιοτερος οχι δεν πιστεύω οτι εχουμε δει κατι παρομοιο στον τομεα "Θεαμα".
Για τον Χατζηπαναγή παλι δεν μπορω παρα να παρατηρησω οτι δεν μπορει, καποια μεγαλη ομαδα θα τον ειχε εκμεταλλευτει. Το σκαουτινγ στο εξωτερικο δεν ειναι εφεύρεση της ... νεας χιλιετιας οπως στο Ελλαντα. Και ο Βασίλης ίσως να ειχε τα "δικα" του κουσούρια.
Οπως λοιπον σου ειπα δε μιλαμε για αποτελεσματικοτητα αλλα για την τεχνική κατάρτιση. Κι εκει δεν βαζω κανεναν μπροστα του.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Bookmarks