Haris1984 (19-06-10)
Haris1984 (19-06-10)
αλλο ενα μυθευμα του β μισου του 20ου αιωνα...συμφωνα λοιπον με την Εξελικτικη-Αναπτυξιακη Ψυχολογια,μελετες,ερευνες αλλα και περιπτωσεις επι πραγματικου,οι γυναικες προηγουνται σε ωριμοτητα απο την προγεννητικη περιοδο,αναπτυσσεται η υπεροχη τους στα σχολικα και εφηβικα χρονια ομως αυτο ΕΞΙΣΤΑΘΜΙΖΕΤΑΙ απολυτως στην ενηλικιωση και τη μετεφηβεια.οποτε δεν υφισταται κατι τετοιο.ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες για καλυψη αλλων πραγματων και συνηθειων,σαν μηχανισμος αμυνας.
chainsaw (19-06-10), georgethirdeye (19-06-10)
Γιατί ο Σάκης κανένα πιπίνι τεκνό είναι; Κοντεύει τα 40 κι αυτός.
Απλά μεγαλώνει ωραία και δεν του φαίνεται. Όπως πολλές 40άρες σταρ
που γίνονται ακόμη πιο ωραίες μεγαλώνοντας. Θα αναφέρω τη Μόνικα Μπελούτσι που προσωπικά τη θεωρώ γυναικάρα.
Οι 40άρες μεγάλωσαν με το Σάκη είναι φυσικό να τον γουστάρουν.
Οι 20άρες δεν βρήκαν ακόμη sex-symbol από τη γενιά τους....
Ως προς το πως σκεφτόμαστε, πως συμπεριφερόμαστε, πως αντιδρούμε σε δύσκολες καταστάσεις κλπ, κλπ. Μερικές φορές κάνουμε και αυτό που λές, που μάλλον είναι λάθος, αλλά βγαίνει αυθόρμητα.
Αυτό που περιέγραψες σε προηγούμενο ποστ δεν είναι δείγμα ανωριμότητας, για να σου απαντήσω. Αν όμως συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά πολύ συχνά και δη, σε λάθος στιγμές, τότε μάλλον αυτό δεν δείχνει ωριμότητα.
Βάζελε. Εσύ φίλε βάζελε που κρυφά με διαβάζεις. Μην ντρέπεσαι που έχασες. Συμβαίνουν αυτά. Να ντρέπεσαι που υπάρχεις.
Χρησιμες οι μελετες ,αλλα σχεδον καμια μελετη δεν πρεπει να θεωρειται ως η σωστη. Ακομα και τωρα δεν υπαρχει μια ''σωστη'' θεωρια για το ειναι ο ανθρωπος, ποιος ο προορισμος του κ.τ.λ
Υπαρχει ο Φροιντ που λεει οτι η ψυχη του ανθρωπου αποτελειται απο την επιθετικοτητα και την αναγκη να ικανοποιει την ηδονη και στηριζει ολες του τις θεωριες βαση αυτου του συμπερασματος. Αλλος επιστημονας παλι λεει κατι αλλο κ.τ.λ.
Αν γινονταν πειραματα σε ανθρωπους ,τοτε θα ειχαν απαντηθει πολλες αποριες,αλλα για ευλογους λογους δεν γινονται πειραματα σε ανθρωπους![]()
Du3lisT (19-06-10)
Αυτό το σοβαρέψου δεν το καταλαβαίνω. Είναι και θέμα χαρακτήρα το τι ζητάει κανείς. Εγώ ας πούμε πήρα διαζύγιο γιατί δεν άντεχα τη μιζέρια της σοβαρότητας κι ας ήταν και μικρότερός μου στην ηλικία ο πρώην άντρας μου.
Άρα δεν έχει να κάνει με ηλικίες και φύλα αλλά καθαρά με χαρακτήρα.
Δεν μου αρέσουν οι "σοβαροί" ούτε άντρες ούτε γυναίκες.
Κάποια πράγματα στη ζωή δεν σηκώνουν πλάκα και νομίζω ότι όλοι έχουμε
γνώση γύρω από το ποιά είναι.
Αλλά η μεγαλύτερή μας άμυνα απέναντι στις δυσκολίες είναι πιστεύω το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός.
Και όσο μεγαλώνει κανείς πιστεύω ότι τόσο καταλαβαίνει τη ματαιότητα κάποιων πραγμάτων και το πόσο ασήμαντα είναι, οπότε είναι λογικό να κάνει ακόμη περισσότερη πλάκα. Γνώμη μου και δική μου στάση ζωής.
Δεν ξέρω αν συμφωνούν όλοι σε αυτό αλλά η σοβαροφάνεια με απωθεί πάρα πολύ και πάντα την αποφεύγω.
Du3lisT (19-06-10), georgethirdeye (19-06-10), Haris1984 (19-06-10), kouzoulo (19-06-10), Red Sting (19-06-10)
Αν όμως συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά πολύ συχνά και δη, σε λάθος στιγμές, τότε μάλλον αυτό δεν δείχνει ωριμότητα.
Βασικα αυτο δειχνει διαφορετικη αντιληψη καταστασεων βασει αυτων που ειπε ο Χαρης πιο πανω (δεν μπορω να τα πω καλυτερα)
The death of one is a tragedy The death of a million is just a statistic
Eννοεις τον Skinner κυριως ,αλλα αυτα ηταν απλα πειραματα. Εγω λεω να παρουμε 2 παιδια απο την στιγμη που γεννιουνται και να διαμορφωσουμε εμεις το περιβαλλον τους. Να προσπαθησουμε να τους κανουμε δολοφονους ή αγιους,να τους κανουμε γιατρους ή σκουπιδιαρηδες. Μονο με εκτεταμενα πειραματα θα μαθουμε ποσο ρολο παιζει το περιβαλλον(οι γονεις,οι φιλοι κ.τ.λ) και ποσο οι βιολογικοι παραγοντες(γονιδια κ.τ.λ), στην διαμορφωση της προσωπικοτητας του ανθρωπου.
Haris1984 (19-06-10)
Haris1984 (19-06-10)
Είσαι με την κοπέλα σου στο σπίτι. Χτυπάει το τηλέφωνο και είναι ο αδερφός σου: "Δεν είμαι καλά, πρέπει να πάω στο νοσοκομείο".
Εσύ τι κάνεις;
α) Πηγαίνεις να δεις τι τρέχει
β) Λες στην κοπέλα σου να πάτε να δείτε το ηλιοβασίλεμα.
Διάλεξε ένα από τα 2 και θα σου απαντήσω κι εγώ. Αυτό εννοώ λάθος στιγμή.
Βάζελε. Εσύ φίλε βάζελε που κρυφά με διαβάζεις. Μην ντρέπεσαι που έχασες. Συμβαίνουν αυτά. Να ντρέπεσαι που υπάρχεις.
Bookmarks