drizzt (15-09-23)
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
drizzt (15-09-23)
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
—John Lennon
—John Lennon
—John Lennon
Ελπίζω ειλικρινά ο Giammati φέτος.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
—John Lennon
Τα έφερε έτσι η τύχη και είναι οι πρώτοι από τους πρωταγωνιστές της σειράς που συναντιούνται ξανά...
![]()
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Καιρο έχω να δω ταινία της Mia
Ποιά να πάρει σειρά, εδώ που τα λέμε...
Κόκκινε, πέτυχα τυχαία αυτό το trailer και από περιέργεια κάθισα και την είδα. Βασίζεται λέει σε πραγματική ιστορία, αλλά πολλά που δείχνει έχουν δραματοποιηθεί για ευνόητους λόγους προφανώς. Το θέμα είναι ότι έχει πολλές άκυρες σκηνές που για τις λιγοστές (έως ανύπαρκτες) γνώσεις που έχω για τα αεροπλάνα, άγγιξαν το όριο της "κωμωδίας". Οπότε δώσε λίγο τα φώτα σου αν θα μπορούσαν να είναι αλήθεια, για να της βάλω ένα τίμιο 7/10 αντί για 4/10.
Θα τα βάλω σε spoiler αν έχεις σκοπό να την δεις, αν και τα δείχνει στο trailer.
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
Ναι ποιες σκηνες ομως δεν επιασες? Για δωσε time stamps
Ακυρο τα ειδα μισο θα σου απαντησω
Για το 1) Ναι, υπαρχει κανονικα διαδικασια η οποια ειναι ακριβως ετσι οπως την περιγραφεις και εκπαιδευομαστε λεγεται location of least risk. Για τα υψιπτερυγα ειναι συνηθως στη δεξια μεσαια εξοδο κυνδινου. Δε σου λεει κανεις οτι θα πετυχει αλλα αν πετυχει εκει συγκεντρωνεις τις περισσοτερες πιθανοτητες, αρκει οτν σκασουν το υψονετρο καμπινας να ειναι τουλαχιστον κατω απο τα 14,000 ποδια. Στην ταινεια σε τι υψος εσκασαν?
2) ναι , ολα τα αεροπλανα πετανε οπως θες το ζητημα ειναι το Load Factor να μην υπερβει τα structural limits η να μην ερθεις σε accelerated stall , δηλαδη να ερθεις σε αποκολληση οριακου στρωματος otan to load factor (n) ειναι μεγαλυτερο του ενος G.
ΙΣΑ ΙΣΑ που στα αεροπλανα εκεινης της εποχης τα πραγματα ηταν πιο ευκολα γιατι ειχαν παραπανω excess power καθως δεν τους ενδιεφερε η προστασια του περιβαλλοντοε τοτε και δεν ειχαν alfa protection να μη σε αφηνει το flight management system να πεταξεις εκτος φακελου πτησεως
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
panahs7 (24-10-24)
Το The Penguin βλέπω τώρα τελευταία και μ αρέσει.
Απλα πρεπει να μου πεις πως εκτελεσε τη μανουβρα για να σου αν ειναι παπατζα η αληθεια, τραβηξε απο ευθεια-οριζοντια ετσι οπως ηταν η τραβηξε ραπανιά πρωτα?
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
Άρα παίζει και να ισχύουν όλα, παρόλο που φαίνονται ακραία. Στην ταινία δεν δείχνει υψόμετρο, αλλά στο πραγματικό συμβάν αν θυμάμαι καλά χθες που διάβαζα, λέει για κάπου 3000 πόδια. Για τη μανούβρα, πήγαιναν ευθεία προς Β. Κορέα και τελευταία στιγμή τράβηξε πίσω και έδωσε full power και το σήκωσε με τη μύτη προς τον ουρανό και όπως ανέβαινε κάθετα το γύρισε ανάποδα (προς την πλάτη του δηλαδή) και μετά γύριζε πίσω Ν. Κορέα, αλλά έχοντας κάνει βαρελάκι, το πετούσε ανάποδα δηλαδή.![]()
panahs7 (24-10-24)
Μαυτα που μου λες ενα 6/10 το αξιζει νομιζω ε? Τι λες?
panahs7 (24-10-24)
Έλα πήρα μερικά screenshots.
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
Εντάξει συμπαθητική ήταν, πιο πολύ γιατί γουστάρω φουλ ταινίες με αεροπλάνα με τράβηξε. Εκεί 6-7/10 ναι, εκεί παίζει και ο μ.ο. στο IMDB. Μάθαμε και μια ιστορία που αγνοούσαμε, πρόσφεραν πολλά λεφτά τότε οι Βορειοκορεάτες για να ενθαρρύνουν τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, να απαγάγουν κόσμο με διάφορες ειδικότητες και να τους κρατάνε σκλάβους μια ζωή να δουλεύουν γι' αυτούς.
Δυστυχως η μονη αληθοφανης ταινια αεροπορικη αν κ κραταει ελαχιστα η δραση ειναι το Cpt Sully, ολα τα αλλα ειναι υπερπαπατζες. Α και το American Made , κ αυτο γτ ο Τομ Κρουζ ειναι συναδελφος κ δεν αφηνει λεπτομερειες ετσι απο το στομαχι του
panahs7 (24-10-24)
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (24-10-24)
Bookmarks