@Kaine
Μιά "Πολιτική - Επική Ελεγεία του Σιμωνίδη του Κίου για τον Αρμόδιο και τον Αριστογείτονα.
Έγινα διάσημοι γιατί σκότωσαν τον τύραννο Ίππαρχο αδελφό του επίσης τυράννου Ιππία και θεωρείται ότι επεκατέστησαν την "Δημοκρατία" στην Αθήνα, ο Αρμόδιος φονεύθηκε επι τόπου από τους σωματοφύλακες του Ίππαρχου και ο Αριστογείτονας συνελήφθει και βασανίστηκε και για 3 χρόνια η τυραννία του Ιππία ήταν απίστευτης σκληρότητας.
Το Ελληνικό Wiki λέει ότι ήταν ζευγάρι και έκαναν την πράξη για ερωτική αντεκδίκηση.
Ἐν μύρτου κλαδὶ τὸ ξίφος φορήσω
ὥσπερ Ἁρμόδιος καὶ Ἀριστογείτων
ὅτε τὸν τύραννον κτανέτην
ἰσονόμους τ' Ἀθήνας ἐποιησάτην.
φίλταθ' Ἁρμόδι', οὔ τί πω τέθνηκας,
νήσοις δ' ἐν μακάρων σέ φασιν εἶναι,
ἵνα περ ποδώκης Ἀχιλεὺς
Τυδεΐδην τέ φασι τὸν ἐσθλὸν Διομήδεα.
ἐν μύρτου κλαδὶ τὸ ξίφος φορήσω
ὥσπερ Ἁρμόδιος καὶ Ἀριστογείτων
ὅτ' Ἀθηναίης ἐν θυσίαις
ἄνδρα τύραννον Ἵππαρχον ἐκαινέτην.
αἰεὶ σφῶιν κλέος ἔσσεται κατ' αἶαν,
φίλταθ' Ἁρμόδιε καὶ Ἀριστόγειτον,
ὅτι τὸν τύραννον κτανέτην
ἰσονόμους τ' Ἀθήνας ἐποιησάτην
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Έχει όλα τα χαρακτηριστικά νομίζω αυτού που ζητάς είναι epic είναι πολιτικό.
Για την ομοφυλοφιλία το ανέφερα εξ αφορμής αυτού που έγραψες εσύ σε συνδυασμό με την πράξη των δύο για να δείξω πως ξεφεύγουμε από τα σημαντικά και πάμε σ' άλλους δρόμους
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
σαφως και ειναι δικαιωμα του καθενος να επιλεξει τι εταιρεια θελει και αν τον συμφερει.εγω προσπαθω να βρισκω προιοντα απο χορηγους του ολυμπιακου
που εχουν καλυτερες τιμες απο εταιρειες χορηγους του λαγου.σε ποιοτητα δεν υστερουν σε τιποτα οποτε μια ερευνα αγορας ειναι αρκετη.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
IERO (02-07-11)
δε μπορω αλλοοοοοοοοοοοοο
κολησα ενα μικροβιο κ ειμαι στ νοσοκομειο απ τη προηγουμενη κυριακη κ μαλλον θα βγω τεταρτη..ευτυχως που εχω το λαπτοπ εδω κ ασχολουμαι!
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
να σαι καλα! κ αυρριο διαβαζω οτι ερχονται εδω για ελεγχο πολλοι ποδοσφαιριστες μας.. τι ωρα να στησω καραουλι δε ξερω!!!
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
Περαστικά Μαργαρίτα!
... there's no such thing as "too much"...
Faithful (06-07-11)
Περαστικα σου
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Faithful (06-07-11)
ευχαριστω ρε παιδια αλλα κανεις δε ξερει τι ωρα περνανε απο εξετασεις? κι εγω πως θα μαθω? να πλευρισω καναν νοσοκομο να μου πει??![]()
Περαστικά βρε Μαργαρίτα! Και προσοχή γιατί τα νοσοκομεία μας δεν είναι και ό,τι το καλύτερο.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Faithful (06-07-11)
Μαργαρίτα περαστικά σου! Τι μικρόβιο βρε; Αυτό το ι-Κόλι που λένε ότι ήρθε απ' τη Γερμανία;![]()
Faithful (06-07-11)
Περαστικά Μαργαρίτα...
Ρε γαμώτο, τι κάνω λάθος και παίρνω το 100 και βγαίνει ο Σπανούλης;
Faithful (06-07-11)
περαστικα μαργαριτα
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Faithful (06-07-11)
Faithful (06-07-11)
Πόλη-φάντασμα στον ουρανό της Κίνας!
Αυτόπτες μάρτυρες μιας μαζικής οφθαλμαπάτης έγιναν οι κάτοικοι της πόλης Χουανσάν στην ανατολική Κίνα.
Η εμφάνιση μιας «πόλης-φαντάσματος» πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο, αφού είχαν προηγηθεί καταρρακτώδεις βροχές κι ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ακόμα υγρή.
Ο ποταμός Xin'an έγινε ο «καθρέφτης» στον ορίζοντα κτηρίων, λόφων και δέντρων. Όλα αυτά υψώνονταν πάνω από την ομίχλη, που είχε κατέβει χαμηλά στις όχθες του ποταμού.
Οι κάτοικοι της πόλης, εντυπωσιασμένοι από το θέαμα, κατέγραψαν σε φωτογραφίες και βίντεο την «αιωρούμενη» πόλη.
Κάποιοι έκαναν λόγο για χρονική δίνη, η οποία αποτελούσε πύλη για κάποιον «χαμένο πολιτισμό».
Σύμφωνα με ειδικούς που επισκέφθηκαν την πόλη, πρόκειται για οφθαλμαπάτη που συμβαίνει όταν συμπίπτουν συνθήκες υγρασίας και ομίχλης και η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας είναι υψηλότερη από του νερού.
Όμως, αυτή η πόλη-φάντασμα στον κινεζικό ουρανό αποτελεί μιας από τις εντυπωσιακότερες εμφανίσεις του φαινομένου.
Δείτε το βίντεο:
Δηλαδή αυτά τα δέντρα στο ποτάμι είναι οφθαλμαπάτη;;Και τι ακριβώς καθρεφτίζεται αν όχι η ίδια η πόλη; Δεν καταλαβαίνουν αν είναι τα κτήρια και τα σπίτια τους αυτά που βλέπουν; Και γιατί δεν καθρεφτίζονται ανάποδα αλλά ίσια;; ΠΩΣ ΓΝΕΝΕΝ ΑΥΤΟ;!
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ.
*****8.23*****
Bookmarks