panahs7 (25-07-23)
panahs7 (25-07-23)
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Τουλαχιστον εχουμε πολλα Rafale και Viper και θα σωθουμε ως χωρα απο τον κακο γειτονα, Αλλα πυοσβεστες και νοσοκομειακα "Δουλευουμε με αυτα που εχουμε" (Με το μπατζετ ενος Rafale μαζι με την υποστηριξη που ειναι σαν συνδρομη, χτιζεις ανετα καινουργιο Νοσοκομειο, αγοραζεις 130 πυροσβεστικα, ταιζεις 10,000 οικογενειες)
k τη μανα μου κανανε 5μιση ωρες να την πανε προχτες απο τη Γλυφαδα στο ΝΙΜΤΣ που εχει καρδια γιατι ειχε 2 ασθενοφορα για ολο το λεκανοπεδιο. Πηραμε τηλεωνο στις 12 και ηρθαν στις 17:30 ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΑΜΩ και γαμω τα Rafale σας ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
flessanto (25-07-23), Gtakis (25-07-23), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (25-07-23)
Πριν 3 μέρες
Στάλθηκε από το NTN-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Nikolaos_Kokkinos (25-07-23)
Εδω κολλαει το Βρακι δν εχει ο κωλος μας, Λουλουδια θελει ο πουτσος μας
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
flessanto (25-07-23)
Άμα δεν είχαμε τα Raphale σίγουρα δεν θα είχαμε τόσες φωτιές (δεν κάνω πλάκα)...
Επίσης, αν δεν παίρναμε τα αεροπλάνα, αυτά, δεν θα είχαμε έξτρα πυροσβεστικά μέσα (δεν πρέπει να χρειάζεται να σου εξηγήσω γιατί), ούτε αν είχαμε περισσότερα Canadair θα ήμασταν ικανοποιημένοι, επειδή δεν έχουμε λεφτά για την υγεία (και έτσι πάει το γαϊτανάκι, μέχρι και την πιο στοιχειώδη ανάγκη)... Και όλο αυτό, δεν οδηγεί πουθενά συγκεκριμένα.
Θα είχαμε θερμά επεισόδια, όμως. Την... γνώμη του Δαπέργολα, πιο πάνω, δεν την έβαλα για να γεμίσει η συζήτηση, απλά δεν κρατιούνται πλέον...
flessanto (25-07-23), pirateeeeeee (25-07-23)
Δεν ξερω εχω βαρεθει να ακουω για ηρωες, δεν ειναι ηρωες, θυματα ειναι, με 1600 ευρω να επιχειρεις σε τετοιες συνθηκες.. Ενταξει το διαλεξαν, ολοι οι αεροποροι εχουμε καλο στον εγγεφαλο κανεις δεν πεταει για τα λεφτα, ειδικα αυτοι που ειναι μαχιμοι ακομα περισσοτερο, θα το εκαναν και τζαμπα, αλλα ρε πουστη μου... εχουμε τοσα λιγα μεσα που φερνουμε Αυστραλους και Γαλλους χειριστες και πτητικα μεσα γιατι δεν εχουμε δικα μας.. (και τυπους ιδιωτες). Αλλα για Rafale εχουμε τρισεκατομμυρια να δινουμε - no problem.
Το Πρωι πηρε φωτια το Τατοι παλι.. ενας Γαλλος την εσβησε με το Air Crane .. ΓΑΛΛΟΣ !
α να πα να γαμηθουνε ρε
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (25-07-23), voskos_7 (25-07-23)
Νίκο θεωρείς ότι αν ήταν πιο καινούργιο canadair θα την είχαν γλιτώσει τα παιδιά με κάποιο τρόπο; ή απλά ήταν η κακιά στιγμή και τίποτα δεν μπορούσε να το αποτρέψει; γτ τα μουνια πάνε να δώσουν όλη την ευθύνη στον πιλότο
Στάλθηκε από το NTN-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φαίνεται πως πήγε πολύ χαμηλά και βρήκε το φτερό, φαίνεται κι ένα κομμάτι να εκτοξεύεται. Το θέμα είναι γιατί πήγε τόσο χαμηλά.
Τον πιλότο ρωτάς, αλλά, χωρίς να ξέρω τί θα απαντήσει, εδώ υπάρχει βίντεο και βλέπουμε τί φταίει, σαν γεγονός, ωστόσο και η εξήγηση είναι εξ' ίσου προφανής. Δεν έχει κανένας, καμία ανάγκη να κάνει ταρζανιές δίχως αύριο. Ωστόσο όταν παίζεις με τα κλάσματα του δευτερολέπτου και υπάρχει και η κόπωση, οι πιθανότητες ποτέ δεν είναι με το μέρος σου.
Nikolaos_Kokkinos (25-07-23)
Φιλε δεν ξερω αυτα ειναι για την επιτροπη διερευνησης αλλα νομιζω ειναι οτι βλεπεις κ εσυ... βρηκε το tip του φτερου στο δεντρο, εφυγε ενα μικρο κομματι απο τη μια ημιπτερυγα μαζι με τον πλωτηρα, αμεσως δημιουργειται ασυμμετρια αντωσης, δεν ειναι διαχειρισιμο, η αντωση ειναι μεγαλυτερη στην αλλη πτερυγα και το αεροσκαφος στριβει οτι και να κανεις. μετα τις 60 μοιρες κλιση για να κανεις ανοδο πρεπει να τραβηξεις τοσο πολυ που να φτασεις 2 G , Αυτες οι πτερυγες σε τετοια G παθαινουν απωλεια στηριξης, επαθε αποωλεια στηριξης και μπηκε σε περιδινηση, ηταν καταδικασμενο.
Αν δεις στη μεση του βιντεο εχει βαλει τερμα αναποδο rudder να το ισιωσει χωρις τα πηδαλια κλισεως για να μη το κανει χειροτερο (αν πας να το ισιωσεις με τα ailerons οταν ειναι κοντα στην απωλεια στηριξης γινεται ακομα χειροτερα και παθαινει snap-stall δηλαδη το αεροπλανο τουμπαρει ακαριαια και καρφωνετει με τη μουρη ) οτι ακριβως εγινε δλδ. ηταν καταδικασμενο απο τη στιγμη που εχασε επιφανεια απο τη μια πτερυγα.
Αν ηταν καινουργιο δεν ξερω, αλλα σε τι να βοηθουσε? να κλαδευε το δεντρο χωρις να σπασει το κομματι? δεν ξερω ειλικρινα.
Αυτο που ξερω ομως να σου πω ειναι οτι πετανε ασταματητα και αυπνοι
τις οικογενειες σκεφτομαι, πες μου τι θα πουν στις οικογενειες, τι τους ξημερωσε σημερα Τριτη, ο ενας εχει 3 παιδακια, για να σβησουνε 5 θαμνους στην τραχανοπλαγια επανω, θα στειλουνε τον Α ΓΕΣ να τους χτυπαει τον ωμο οπως με τους Phantομαδες πριν μερικους μηνες?
Που βγηκε το αρχιδι το αλλο να πει η "Πελοππονησος σας δινει δουλιτσα? " Στους πυροσβεστες ρε?
flessanto (25-07-23), Gtakis (25-07-23), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (25-07-23), panahs7 (25-07-23)
Ρε παιδιά τι να λέμε τώρα, έχει εγκεφαλικό πρόβλημα. Δείτε εδώ στην επίσκεψη που έκανε στους Γάλλους πυροσβέστες. Δείτε πρόσωπα την ώρα που ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ όλα αυτός ΓΕΛΑΕΙ! Και λέει στον βοηθό πάρε το κινητό μου να μας βγάλεις μια σέλφι. Και ο άνθρωπος δίπλα έχει τέρμα αμηχανία με τον μαλάκα.
![]()
estai (25-07-23), Gtakis (25-07-23), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (25-07-23), Nikolaos_Kokkinos (25-07-23)
flessanto (25-07-23)
estai (25-07-23), flessanto (25-07-23), Nikolaos_Kokkinos (25-07-23)
Μα δεν ειναι θεμα αεροπλανου αυτο, ειναι θεμα οριων, σε αυτα τα ορια , τα μηδαμηνα ορια που πετανε, ενα καθοδικο να φαει εκεινο το δευτερολεπτο τελος.
βασει ICAO και λοιπων οργανισμων EASA (Εuroepan Aviation Safety AGency) απο την οποια πηγαζουν ολες οι directives που αφομοιωνουν ολα τα κρατη , και η δικη μας η ΥΠΑ, κανενα πολιτικο αεροσκαφος δεν μπορει σε οποιαδηποτε φαση να βρισκεται σε αποσταση μικροτερη των 500 ποδων εκτος πολης και 1000 ποδων (300 μετρα) εντος πολης απο το εδαφος η οποιοδηποτε κτηριο, αντικειμενο, αλλο οχημα κλπ. ΠΟΛΙΤΙΚΟ. ΑΚριβως για να υπαρχουν ασφαλη περιθωρια... Τι Περιθωριο να υπαρχει οταν περνας απο το δεντρο 1 μετρο αποσταση για να φτασει το νερο στο εδαφος και να μην ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ πριν πεσει κατω.
Δεν είναι σέλφι, αυτό, αστοιχείωτοι...
Bookmarks