flessanto (28-09-18), kouzoulo (27-09-18), panahs7 (27-09-18), Red&White-Nick-7 (27-09-18), voskos_7 (27-09-18)
Καλά, δεν τίθεται θέμα αυτοάμυνας. Αυτός ήταν κάτω αιμόφυρτος και συνέχιζαν να του πατάνε το κεφάλι. Πιο πολύ με τρομάζει, και με αηδιάζει η αντιμετώπιση αυτού του τραγικού συμβάντος απ' τους γύρω μου. Όλη η σαπίλα της κοινωνίας θριάμβευσε μετά απ' αυτό.
flessanto (28-09-18), kouzoulo (27-09-18), panahs7 (27-09-18), Red&White-Nick-7 (27-09-18), voskos_7 (27-09-18)
Δεν μπορώ να πω ότι χαίρομαι που βρήκατε χρόνο να αφιερώσετε σε κάτι τέτοιο, γιατί εμμέσως θα χαιρόμουν που συνέβη κάτι τέτοιο, ώστε να υπάρχει αντικείμενο συζήτησης.
Τα λέμε καιρό τώρα, ότι μιλάμε για μία παγκόσμια κοινωνία σε σήψη - όχι μόνο την Ελληνική.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο - το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι διατυπώνουμε απόψεις σαν να ήμασταν μπροστά και λιθοβολούμε εργολαβικά ό,τι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, αλλά ή δεν τολμήσαμε, ή δεν έχουμε τα εχέγγυα να πείσουμε τα παιδιά μας να μη γίνουν, επειδή συμπτωματικά ανήκουμε σε άλλο στρατόπεδο.
Έχουμε μία εισβολή και μία αυτοδικία - και ακόμα χειρότερο έχουμε τη συμμετοχή ενός τρίτου ατόμου που ουδεμία σχέση είχε με το περιστατικό.
Ακόμα χειρότερο, έχουμε μία σειρά ατόμων που παίρνουν θέση εκατέρωθεν, εξ αιτίας της ιδιότητας του θανόντος και σε μία περίπτωση έχουμε και την παράθεση γεγονότος από επώνυμο άτομο, το οποίο ουδεμία παρουσία είχε στον περιβάλλοντα χώρο και ως εκ τούτου, ουδεμία ιδία αντίληψη του περιστατικού.
Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μάθουμε ποτέ την αλήθεια, γιατί τέτοια περιστατικά, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ομάδες που προσπαθούν να πείσουν την κοινωνία για την ανάγκη ύπαρξής τους.
- Το ενδεχόμενο ληστείας, δικαιολογεί την αυταπόδεικτη αυτοδικία; Όχι.
- Το ότι μπορεί να μη πέθανε από τα χτυπήματα, αναιρεί το ότι υπήρξε επίθεση; Όχι.
- Το ότι ο θανών είχε τη συγκεκριμένη ιδιότητα, δικαιολογεί την οπλοκατοχή; Όχι.
- Έχει καμία σημασία, αν ο θανών είναι χρήστης ναρκωτικών, ή θύμα κοινωνικών διακρίσεων; Όχι.
- Είναι έστω και νομικά ανεκτό, να παρατίθενται δημοσίως στοιχεία που αφορούν τη δικογραφία χωρίς να έχει διαπιστωθεί η ακρίβειά τους και να τίθεται στην κρίση της... κοινής γνώμης η σκοπιμότητα επιβολής ποινών; Όχι.
Βέβαια, από μία κοινωνία που γελάει με το πουλί του Τρύφωνα, δε περιμένω κατηγορηματικές και ειδικά τεκμηριωμένες απόψεις επί των παραπάνω ερωτημάτων, όχι τόσο επειδή γελάει με το πρώτο, αλλά κυρίως επειδή οι αρχές δε βρίσκουν κάτι το επιλήψιμο και ακόμα περισσότερο, επειδή πάρα πολλά από τα μέλη αυτής της κοινωνίας βρίσκουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τα όσα έχει να πει ο Τρύφωνας...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
BrazHlias (27-09-18), drizzt (27-09-18), flessanto (28-09-18), Gtakis (27-09-18), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (27-09-18), The Dude (27-09-18), vasilis-thrylos7 (27-09-18)
Το GTA San Andreas είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα video games όλων των εποχών. Η πλοκή του αφορά πραγματικά γεγονότα -σε μια απόδοση μυθιστορήματος ας πούμε-, τα οποία ορισμένα πραγματικά γεγονότα είχαν σαν αφορμή ένα παρόμοιο περιστατικό με αυτό που συζητάμε και προκάλεσαν αδιανόητα πράγματα
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
Mastros7 (28-09-18)
Και έρχεται η ώρα που η πραγματικότητα επηρεάζεται από τις παραστάσεις που αποκτούν ορισμένοι από τα παιχνίδια...
Mastros7 (28-09-18)
Ειμαστε το χειροτερο ειδος του πλανητη. Ξενιστης.
Οπου πατησε ανθρωπος εφερε καταστροφη. Ειμαστε το μονο "ζωο" του πλανητη που αντι να προσαρμοζομαστε στις συνθηκες, αλλαζουμε τις συνθηκες οπως μας βολευει εις βαρος του περιβαλλοντος.
Εχω φιλοσοφησει το ολο θεμα εδω και χρονια .
Δεν ειμαι οικολογος-περιβαλλοντιστης.
Μακάρι να πεθάνουν όλοι αυτοί οι φασίστες να ξεβρωμίσουμε από τους ίδιους.
Δεν είναι τυχαίο που ελάχιστοι ξένοι μας συμπαθούν.
Κάνει καμιά συνέντευξη κανάς ηθοποιός του Χόλιγουντ και λέει για τον μουσακά και πόσο ωραία πέρασε στις διακοπές του στα νησιά κι εμείς καμαρώνουμε σα μαλάκες που είμαστε.
Επίσης οι πούστηδες που σκότωσαν το παιδί, από ένα σημείο και μετά, αρχίζουν να χτυπούν από ευχαρίστηση, σα νεάτερνταλ που είναι. Εύχομαι θάνατο στους ίδιους και σε όσους τους επικροτούν και καταστρέφουν την κοινωνία.
Γαμώ το σπιτάκι τους.
Ελπίζω να τους γαμήσουν κυριολεκτικά στη φυλακή.
Και ναι, υπάρχουν και χειρότερες φάρες από εμάς, αλλά δεν είναι επί της παρούσης.
Στο τοπ 10 πάντως είμαστε άνετα.
celticfrost (29-09-18), drizzt (29-09-18), kouzoulo (30-09-18), Paneas (29-09-18)
Δηλαδή; Στην περίπτωση Φύσσα τους λες και συνενόχους, στην περίπτωση Ζακ δεν έχω καλή εικόνα για τη στάση της αστυνομίας. Αν μπορείς elaborate που λέμε στο χωριό μου
ΥΓ: αν το "συνένοχοι" είναι βαρύ για να φαίνεται γραμμένο στο φόρουμ, πες μου να κάνω διόρθωση στο μήνυμα.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
Red Sting (29-09-18)
Ακούω κάτι μαλακιάρες τις τελευταίες μέρες από δημοσιογράφους. Ο άλλος λέει "ας αποφασίσουμε τί αστυνομία θέλουμε τελικά" και πετάει για παράδειγμα την αστυνομία στην αμερική που είναι "σκληρή γι' αυτό εκεί δεν κουνιέται φύλλο". Μιλάμε για την αμερικάνικη αστυνομία που έχει ξεπαστρέψει τόσους μαύρους χωρίς λόγο και μιλάμε για τη χώρα που "δεν κουνιέται φύλλο" που κάθε τρεις και λίγο γίνεται κι από ένα μακελειό. Μάλλον τα έχει μπερδέψει ο εν λόγω δημοσιογράφος απ' τις φάπες που έφαγε απ' το Μπόγρη, δεν πρέπει να έχει συνέλθει ακόμα.
celticfrost (29-09-18), chainsaw (08-10-18), Red Sting (29-09-18), sabar77 (29-09-18)
Εδώ ήθελαν να ξηλώσουν τον άλλον στην πρεσβεία του Ιράν που δε τράβηξε όπλο στους αναρχικούς και του την χάρισαν λέει επειδή η γυναίκα του διαγνώστηκε με καρκίνο.
celticfrost (29-09-18)
Ας αποφασίσουμε εμείς, τί κοινωνία θέλουμε, που αν δούμε ότι ο... εγκληματίας είναι του χεριού μας, του αλλάζουμε τα φώτα, ενώ αν είναι τίποτε απροσδιόριστοι κάνουμε και ότι δεν είδαμε και δε καταλάβαμε και μετά αποφασίζουμε για τα υπόλοιπα: Υπάρχει ένα τσουβάλιασμα το οποίο βολεύει πάρα πολύ στο κουκούλωμα της υπόθεσης.
- Ο καταστηματάρχης, χωρίς να δικαιολογείται για την πράξη αυτοδικίας, θα μπορούσε να έχει το ελαφρυντικό του πανικού, επειδή αρχικά μπορεί να υπέστη επίθεση: Ο δεύτερος συμμετέχων, δεν έχει απολύτως κανένα ελαφρυντικό.
- Ο θανών, μπορεί όντως να μη κατέληξε από τα χτυπήματα και να συνάντησε, με αρκετή βοήθεια το πεπρωμένο του (αν ο ιατροδικαστής έχει κάνει... λάθος, τότε θα την έχουμε πολύ άσχημα σαν πολίτες), αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει η υπόθεση να εξεταστεί μόνο από το αποτέλεσμα.
- Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα των αστυνομικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, είναι η αντιμετώπιση των οροθετικών, καθώς, οι περισσότεροι, ειδικά όταν έχουν κάποια αιμορραγία φτύνουν το αίμα τους πάνω σε όποιον θεωρούν ότι τους απειλεί - δε τους δίνεται κανένα μέτρο προστασίας (στα μάτια πχ), όπως σε άλλες πολιτείες.
Γενικότερα, προτείνω να εστιάζουμε στα γεγονότα που βλέπουμε και να μην υιοθετούμε υποθετικές τοποθετήσεις, καθώς, πολλά που δεν έχουμε δει, μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως έχουν παρατεθεί ακόμα και η απόπειρα ληστείας, ή η οπλοκατοχή, από την οποία αρχικά ξεκινάει η υπόθεση.
Και να συμπληρώσω σε αυτό που έγραψα πιο πάνω.
Ας υποθέσουμε πως η γυναίκα του είναι όντως άρρωστη. Μακάρι να γίνει καλά, της εύχομαι.
Γιατί μεταφέρεται από τα γαμημένα μμε αυτή η πληροφορία για ένα τόσο ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο; ;Hθελε κάποιος νορμάλ άνθρωπος αίμα, επειδή ο συγκεκριμένος δεν αντέδρασε; Να τον μεταθέσουν, ξέρω γω, στην Λήμνο; Nα τον ευνουχίσουν;Γιατί περνάνε αυτή την πληροφορία, που ξαναλέω, είναι παράνομο να τη δημοσιοποιείς;
Δηλαδή πιστεύει κανείς πέραν των χρυσών αυγών και τον ομοιδεατών τους πως ο φύλακας έπρεπε να αντιδράσει διαφορετικά;
Οι ίδιοι, δε κυκλοφορούν ποτέ μόνοι τους επειδή είναι κότες και περιμένουν από τον αστυνομικό-τι;; Nα σκοτώσει;
Ούγκανα.
Όλο το επεισόδιο καλύπτεται από τα βίντεο που βλέπουμε; Όχι.
Για αυτά που βλέπουμε, είναι αυτό που λέμε και δεν έχει σχέση το τί προηγήθηκε.
Δε θα τρελαθούμε να συζητάμε αν υπήρξε αυτοδικία, παράβαση καθήκοντος, υπερβάλλων ζήλος, άσκηση βίας και πρόκληση σωματικών βλαβών - οι οποίες πρέπει για όλους να εξεταστούν ξεχωριστά από την ανθρωποκτονία.
BrazHlias (29-09-18), celticfrost (29-09-18)
celticfrost (29-09-18)
Αχ ρε Σταυρο. Δεν ξέρεις τι σημαίνει προπαγάνδα μέσα απο τα ΜΜΕ.......
Πρόσεξε πως τα κανάλια έβγαλαν την είδηση "Διαγνώστηκε με καρκίνο η γυναίκα του φρουρού". Αυτομάτως το αίσθημα που δημιουργείται, υποσυνείδητα στους Κυρ Παντεληδες, δηλαδή στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας ποιο είναι? Συμπάθια στο πρόσωπο του φρουρού και αντιπάθεια προς τον Ρουβίκωνα.
Και εδω να ξεαθαρισω οτι είμαι εντελώς αντίθετος με τους Ρουβικονες και με την Αναρχία
drizzt (29-09-18), estai (29-09-18), pirateeeeeee (29-09-18)
Bookmarks