differance (01-09-18)
differance (01-09-18)
Σιγά μην κάτσω να ψάξω που και πως θάφτηκε η Αρίθα κάτι ή οποιοσδήποτε διάσημος. Στα @@ μου.
Αλλά αφού το λες έτσι είναι προφανώς και φυσικά συμφωνώ μαζί σου. Τι να πεις...
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
flessanto (01-09-18)
Πρώτοι οι Σουμέριοι. Μετά οι Αιγύπτιοι. Μετά οι Λαοί της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. ΟΛΟΙ είχαν ΜΑΝΙΑ με τα μεγαλεία της ταφής.
Ήρθαν κάπου εκεί οι ΕΛΛΗΝΕΣ και είπαν: Ανδρών επιφανών (και μη, προσθέτω εγώ) πάσα γη τάφος! Και πριν ο Χριστός ξεφτιλίσει με την ανάστασή του την ίδια την υπόσταση του φοβερού μυστηρίου, οι Έλληνες τη μηδένισαν ουσιαστικά (ποιος τον γαμεί τον θάνατο, έλεγαν οι Σπαρτιάτες) και τυπικά. (μια πυρά, δυο νομίσματα στα μάτια του νεκρού και τέλος)
Πόσο μπροστά ήμασταν από όλους εκείνους, των οποίων την άθλια πλάτη βλέπουμε σήμερα με το κυάλι...
drizzt (01-09-18), flessanto (01-09-18), vasilis-thrylos7 (01-09-18)
Κάναμε τους γύφτους σα τα μούτρα μας...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
celticfrost (01-09-18)
Τα έχεις μπλέξει λίγο Δημήτρη.
Κατά τους κλασσικούς χρόνους οι Αθηναίοι ήταν καραψωναρες. Μιλάμε για ΤΑ ψώνια.
Για αυτό ακριβός είναι που ο μέγιστος Ευριπίδης καυτηριάζει στις τραγωδίες του. Εκτός του οτι μιλάει για τη φρίκη του πολέμου (διέβλεπε τη μαλακια που πάνε να κάνουν οι αθηναιοι με την εκστρατεία που οργάνωναν στην κάτω Ιταλία), ειχε σαφέστατες μομφές κατά του νεοπλουτισμού. Αν θες σου αναφέρω και σου δίνω πηγές του βίου των πολιτών της εποχής.
Η περίοδος για την οποία θα έπρεπε να αναφέρεσαι είναι οι προηγούμενοι αιωνες, δηλαδή οι αρχαϊκοι και οι γεωμετρικοί χρόνοι.
Σε αυτούς τους αιώνες, πράγματι, το λιτό και το απέριττο ηταν πρωταρχικοί "παράγοντες" της ζωής των πολιτών.
Την διαφορά μεταξύ των εποχών μπορεί εύκολα ο καθένας να τις δει εξετάζοντας αγάλματα των εποχών.
Την αρχαϊκή περίοδο έχουμε τα αγάλματα των Κούρων και των Κόρων. Εκει βλέπουμε το αυστηρό ύφος της εποχής στα μάτια και στις παγωμένες εκφράσεις.
Ενώ στα αγάλματα της κλασικής εποχής βλέπουμε, σε οποιοδήποτε άγαλμα, το συναίσθημα.
Τους Φιλίππους δεν στους ανέφερα γιατί όπως είπα έφερα ένα πρόχειρο παράδειγμα.
dimace (01-09-18)
BrazHlias (01-09-18), chainsaw (01-09-18), drizzt (01-09-18), flessanto (01-09-18), vasilis-thrylos7 (01-09-18)
Eλατε ρε σεις. Τα σχολια των καφενοβιων οταν βλεπεις ματς, ειναι ο,τι καλυτερο. Πολυ χαβαλες!
Όταν μιλάνε για την ομάδα τους, μπορεί και να είναι ανεκτά...
Αν και πλέον, αρρωσταίνω και στην ιδέα του καφενείου - καφετέριας και όχι μόνο για το αθλητικό κομμάτι...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Και εγω, και ολοι μας εχουμε κανει αντιστοιχα σχολια καποτε. Η διαφορα ειναι οτι καποιοι ξεστομιζουν με χαρακτηριστικη ανεση ο,τι βλακεια τους ερθει και θεωρουν τους εαυτους τους αυθεντιες. Εκει εγκειται η διαφορα του καφενοβιου με αυτον που απλα ειναι απογοητευμενος με την ομαδα και μπορει να αδικησει καποιους.
Bookmarks