Πέθανε ο Αριστείδης Αλαφούζος. Πολύ σημαντικός άνθρωπος για τη Σαντορίνη και κυρίως για την Οία. Έχουν ήδη αρχίσει να περνάνε ελικόπτερα από πάνω μας. Αναμένονται πολλοί μεγιστάνες για τη κηδεία. Μαρινάκης, Βαρδινογιάννηδες κ.λ.π. Και βέβαια θα είναι κι όλο το χωριό, αφού υπήρξε μεγάλος ευεργέτης.
Βρε, έτοιμος ήμουν να πάω να τον αρπάξω απ' το λαιμό τον χοντρό και να του πω "μη κάνεις καμία μαλατσία και μας φορτώσεις Λεμονή και του χρόνου, θα σε σκίσω", αλλά...τζίφος. Στην Αθήνα θα γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία και μετά θα μεταφερθεί η σωρός του Αλαφούζου στην Οία για να ταφεί στον οικογενειακό τάφο. Οπότε, Μαρινάκης δεν πρόκειται να εμφανιστεί εδώ.![]()
Ο Michael Flynn στρατιωτικός, πρώην αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών άμυνας και μέχρι πρότινος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ αποδεικνύεται ότι χρηματιζοταν από το τούρκικο κράτος για να περνάει την ατζέντα του, -μεταξύ άλλων- και εναντίον της Ελλάδας.
Μάλιστα θεωρείται ότι κατ' εντολή της Τουρκίας σταμάτησε στα τέλη Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου την επίθεση εναντίoν των τζιχανιστών στη Ράκα.
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
Για όσους έβλεπαν σαρβάϊβορ, αντί για Βουλή, προχθές, συνοπτικά και πληροφοριακά, ας δουν τι χάνουμε με το 4ο Μνημόνιο.
-2-3 επιπλέον συντάξεις, οι συνταξιούχοι
-1 επιπλέον μισθό οι εργαζόμενοι.
-Όλα τα οικογενειακά επιδόματα (συζύγου, παιδιών)
-Το επίδομα ανεργίας οι νέοι άνεργοι.
-Το επίδομα, όλα τα απροστάτευτα παιδιά(ορφανά κλπ)
-Τα σπίτια τους, ακόμα και την πρώτη κατοικία τους, όσοι χρωστούν, πάνω από 500 ευρώ σε εφορία και Τράπεζες με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.Η εκτίμηση της αξίας των σπιτιών, θα γίνεται βάσει της εμπορικής τους αξίας και όχι βάσει της αντικειμενικής τους, βάσει της οποίας φορολογούμαστε!
Ακόμα κι αν σου πάρουν το σπίτι, πάλι θα χρωστάς, αν η εκτίμηση της αξίας του είναι μικρότερη, απ΄το χρέος σου.
-Τα "κόκκινα" δάνεια των Τραπεζών πωλούνται, στα ξένα φαντς(κεφάλαια), στο 8,5% της αξίας τους, για να εισπραχθούν, στη συνέχεια, από τον οφειλέτη, στο 100% της αξίας τους.
-Εντελώς ελεύθερες οι μαζικές απολύσεις.
-Σε περίπτωση απεργίας, δεν θα καταβάλλεται το ημερομίσθιο, ακόμα και σε όσους ΔΕΝ έχουν απεργήσει. Είναι η εφαρμογή του λοκ άουτ, που δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη, να βάζει ετσιθελικά, λουκέτο, τις ημέρες της απεργίας.(Θα έχουμε, όμως "συμμετοχή" 100%)
-Αφορολόγητο, στα 6.000.
-Τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ανάπηροι, στον Καιάδα με περικοπές επιδομάτων.
-Καμία φορολογική απαλλαγή, για ιατρικές δαπάνες.
-Υπολογισμός ασφαλιστικών εισφορών των μικρομεσαίων και αγροτών, με πρόσθεση τους, πάνω στις περυσινές.
Σύνολο μέτρων 25,5 δις.
Αφού εισπραχθούν, τότε, ο, τι ποσό προκύψει ΕΠΙΠΛΕΟΝ, θα υπολογιστεί, για τα λεγόμενα "αντίμετρα".
Και τέλος, το πιο εξευτελιστικό μέτρο: Την πορεία των εισπράξεων και γενικώς των οικονομικών μας, θα την αναλάβει το ΔΝΤ!
(από την καλή μου φίλη, καθηγήτρια, Ντόρα Κουντουρά)
...επιτέλους τα καταφέραμε! Τέλος τα προβλήματα. Η κρίση είναι από πίσω μας (... ή κάτι άλλο) Έρχεται η ανάπτυξη (αυτά του Αλέκση και δικά μου)
Και μετά τη σωτηρία (όχι την Μπέλλου) το καλύτερο (από ΤΑ ΝΕΑ)
Ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή καμία μείωση του ελληνικού χρέους, παρά την συγκρατημένη αισιοδοξία για συνολική λύση που εξέφραζαν το ΔΝΤ και η Αθήνα, λίγο πριν του Eurogroup της Δευτέρας.
«H Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM.
» Δεν υπάρχουν τέτοια ή άλλα σχέδια για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην Bild εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στο Βερολίνο, Π.Βαλασόπουλος.
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους δανειστές -και ειδικά το Βερολίνο- να τηρήσουν και αυτοί τις υποχρεώσεις τους στο ακέραιο, «όπως κάναμε κι εμείς». «Τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών» είχε πει χαρακτηριστικά.
Λίγο νωρίτερα το ίδιο βράδυ διεμήνυε, μιλώντας με δημοσιογράφους, ότι τα μηνύματα που λαμβάνει από τους δανειστές για το ζήτημα του ελληνικού χρέους είναι τόσο θετικά, ώστε θα αναγκαστεί να φορέσει γραβάτα.
Πριν από λίγες ημέρες και έπειτα από συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Πεκίνο, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει ότι εάν το ΔΝΤ -το οποίο ζητεί από τους ευρωπαίους δανειστές δεσμεύσεις ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο με τη λήψη σειράς μέτρων- δεν λάβει μέρος στο πρόγραμμα διάσωσης, τότε τα μέτρα που ψηφίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης δεν θα εφαρμοστούν.
Πάντως, η Κομισιόν, δια της εκπροσώπου του Πιερ Μοσκοβισί, χαιρέτισε την ψήφιση του πακέτου νέων μέτρων από την ελληνική Βουλή και κάλεσε όλες τις πλευρές να ξεκινήσουν τη συζήτηση για το χρέος.
flessanto (21-05-17), pirateeeeeee (21-05-17)
Κανένα χρέος δεν πρόκειται να ελαφρυνθεί,τα νέα μέτρα θα εφαρμοστούν κα-νο-νι-κό-τα-τα και το ελληνικό "survivor" συνεχίζεται...
Ξεκάθαρα,έχει έρθει η ανάπτυξη... Ας μην αμφισβητούμε τα προφανή...
Κουράγιο... Μόνο αυτό έχω να πω...
Τσιπρα, αφου εισαι πλεον ενα πολιτικο πτωμα και εχεις χασει το παιχνιδι εστω και αλλιως, κανε την κινηση ματ να τογς αφησεις ολους σεκους...μμε, δημοσιογραφους, αντιπολιτευση, εργοδοτικους φορεις κτλ κτλ....τους βλεπεις ποσο εχουν ξεσαλωσει ολες αυτες τις μερες για τα μετρα...βγες αυριο το πρωι και πες οτι τελικα δε συμφωνεις με τα μετρα, οτι δε θα τα ψηφισεις και δεν θα κλεισεις την αξιολογηση. Θα σου φωναζουν μετα και θα σου λενε ψηφισε τα οσο οσο.
Η φαση στην πολιτική μου θυμίζει τις μεταγραφες μας στη θεση των εξτρέμ. Φεύγει ο προηγούμενος, πανηγυρίζουμε, και μετα έρχεται ο επόμενος και κλαίμε ακομη περισσότερο απο πριν...
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
flessanto (21-05-17)
αφού δεν γίνονται τα προφανή
(η μεγάλη πλάκα θα είναι όταν θα ψηφίσουμε αυτούς που μας οδήγησαν εδώ με σκοπό να μας σώσουν)
ΥΓ.![]()
Red&White-Nick-7 (21-05-17)
Ωραία μπύρα η Νήσος αλλά (στα μαγαζιά στα Νότια τουλάχιστον) την έχει 1-2 ευρώ πάνω απ' τις άλλες. Άμα είναι να δώσω 7 ευρώ να πιω μια μπύρα καλύτερα να πάω να χτυπήσω 2 πιτόγυρα και να τα συνοδεύσω με καμιά αλβανόμπυρα.
Τύπε, μπύρα να ναι κι ό,τι να ναι... κι αν δεν είναι, ας είναι ουίσκι... ή βότκα... ή κάτι τέλος πάντων. Ακλαφτα θα πάνε τα πιτόγυρα;!
There is a Dude in town
ναι αλλά όταν θες να δεις ποδόσφαιρο στο καραισκάκης με τα 15 ευρώ εισιτήριο θα πας και όχι στην τοπική ομάδα της γειτονιάς σου με 5. Είναι θέμα γούστου και ενδιαφέροντος. Η Νήσος είναι πιο καλή ποικιλία δεν είναι για μαζική κατανάλωση.
από την άλλη η βεργίνα που είναι, τρώει τεράστιο καρτέλ από άμστελ, χάινεκεν και συναφή. Η υπόθεση αν δεν κάνω λάθος έχει φτάσει και στα έδρανα της βουλής.
η επιβίωση μιας εταιρείας εξαρτάται από το περιβάλλον που ζει. Αν δεν υπάρχει ένα φιλικό περιβάλλον είναι θέμα χρόνου να σταματήσει την λειτουργία ή να εξαγοραστεί όσο καλή και να είναι.
Μην το ψάχνετε παιδιά. Οι ξένοι απλά θέλουν να μας τελειώσουν. Να μας κάνουν αποικία τους και τσακώνονται για το ποιος θα μας διεκδικήσει. Οι πολιτικοί μας; Α δεν έχουν πρόβλημα. Όποιος τους δώσει τα πιο πολλά.
ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.
ΈΞΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ.
ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
Αλλά έννοια σας. Και η ιστορία δεν συγχώρεσε τους προδότες ποτε. Τελειώνουν οι μέρες σας. Η Ελλάδα δεν σκοτωνεται από αλήτες. 4000 χρόνια την πολεμάνε οι βάρβαροι μα αυτή επιβιώνει και εκεί που φαίνεται πως έχει πεθάνει ανασταίνεται και οι εχθροί της εξαφανίζονται μίζεροι και πικραμένος
Δεν γίνεται να κανιβαλισεις τον πολιτισμό.
Δεν γίνεται να κρύψεις τον Ηλιο.
Δεν γίνεται να αμφισβητήσεις τον Θεο
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
giovanni#10 (21-05-17), The Dude (21-05-17)
Εγω με ουίσκι μπορω να φάω μονο ξηροκάρπια. Με το φαγητό μονο μπύρα. Άντε και κρασί.
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
sirkostas (22-05-17)
Εγώ με τα πάντα μπορώ να φάω τα πάντα... μόνο...
There is a Dude in town
Καλά το οφ τοπικ πρέπει να το μετονομασετε σε Περί φαγητού και σουβλακιων
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αρχίζω να σε γουστάρω, φίλε μου. Τα λες ωραία και ξηγημένα. Δεν ψηφίζω κανέναν πού...η που δεν θα στειλει τους προηγούμενους ΙΣΟΒΙΑ στη μπουζού. Θέλει το Κυκί τη ψήφο μου; Στις μεθεπόμενες εκλογές, ακόμα και αν τα έχει κάνει σκατά (που είναι το πιο πιθανό) αρκεί οι τωρινοί να μην δουν ξανά το φως του ήλιου. Μίσος; Κανένα! Για τον απλό λόγο πως άλλο πράγμα είναι να είσαι κακός ή άθλιος πολιτικός (οι προηγούμενοι) και άλλο εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου. (οι σημερινοί) Για τους δεύτερους Ο ΝΟΜΟΣ λέει πως πρέπει να εγκλειστούν σε φυλάκή και όχι εγώ.
Μπύρα; Πα, πα, πα!!! Θα κάνω μπυροκύλια, καλέ! Θα πάει στράφι το πεντάωρο κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Αφήνω στην άκρη τον Βοσκό που θα μου τη λέει, πως τάχα εκείνος έχει καλύτερο σώμα, πιο σέξι και τα συναφή. Μόνο νεράκι και συτό εμφιαλωμένο. Πού και πού και κανένα φυσικό χυμό. Όπως κάνει ο Τύπος από τη Λεβαδιά και ο Μέγιατος ένα πράμα...![]()
Bookmarks