Σελίδα 1192 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 1926927928929921092114211521162117211821188118911901191119211931194119511961202121212221232124212921392149215921692 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 23.821 έως 23.840 από 39239

Θέμα: Off Topic

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 19.013 φορές σε 10.936 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Off Topic

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν βρίσκω κάτι κακό στο Μνημόνιο ΙΙΙ... (αν ξέρει κανείς, αν έχει άλλο όνομα, σαν πρόγραμμα, παρακαλώ να μου το υπενθυμίσει, για να μην πηγαίνουμε και κόντρα στο πνεύμα της εποχής, όπου όλα μπορεί να είναι τα ίδια και χειρότερα, αρκεί να μην έχουν τα ονόματα των προηγούμενων).

Αγάπη μου, σε βάζω κορόνα στο κεφάλι μου, αλλά τέτοιοι παραλληλισμοί, καλό είναι να αποφεύγονται, γιατί δεν βοηθάνε στο να διαβάσει κανείς την συνέχεια του ποστ, όπως της αξίζει...

Εγώ, θα υπενθυμίσω, ότι αυτά τα μέτρα, που διαβάζετε και μελετάτε, είναι το εύκολο κομμάτι - το τεχνικό. Φυσικά και το πρόγραμμα, δεν πρόκειται να αποτύχει μόνο επειδή είναι παράλογο σε ό,τι αφορά τους στόχους που θέτει σε ότι αφορά το δημοσιονομικό σκέλος.
    Και ποιος σου είπε πως με ενδιαφέρει να διαβαστεί η συνέχεια; Το σεξιστικό μήνυμα του κλουπ ήθελα να περάσω στους αναγνώστες μας, μωρό μου! χοχοχοχ!!!

2. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

voskos_7 (15-08-15)

Θα πέσουν τα τσιμέντα... Το avatar του χρήστη voskos_7

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.934
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 29.311 φορές σε 18.956 μηνύματα
    Ignore User

Το περάσαμε με το νέο κείμενο της συμφωνίας: Γιατί νομίζεις κάναμε το δημοψήφισμα;
    Τους είχες ικανούς να σκεφτούν κάτι τέτοιο μόνοι τους;;;
    "Μπάτμαν και μαλακίες..."
    Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
    "λάγνος, ημεδαπός λογιστής".

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Apache Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πρόβλημα της χώρας φυσικά και δεν είναι το ΚΚΕ, ούτε έχω σκοπό να επιχειρηματολογήσω υπέρ του ή εναντίον του. Απλά, καταλήγουμε στο οδυνηρό συμπέρασμα πως τελικά τα σκληρά μνημόνια ήταν και είναι μονόδρομος. Ή, τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζονται πλέον και μέσες-άκρες οι ηγεσίες όλων των κομμάτων μας, κι αυτών που κυβέρνησαν κι αυτών που δεν κυβέρνησαν και μέχρι πρόσφατα κατήγγειλαν τα Μνημόνια. Τη ΧΑ δεν την υπολογίζω για κόμμα.

Κατά τα άλλα, φυσικά γνωρίζω πως αν κάποιος προσπάθησε να σταθεί με όποιο τρόπο μπορούσε κοντά στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αυτός ο σχηματισμός ήταν οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ που έτρεχαν να συνδέσουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες που τους το έκοψε η ΔΕΗ, έβγαζαν από τη φυλακή μεροκαματιάρηδες που τους έχωσαν μέσα για 3-4 χιλιάδες ευρώ κλπ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η στρατηγική που χαράσσει η ηγεσία του στα μεγάλα θέματα είναι πάντοτε η σωστή.

Τέλος, φυσικά διαβάζω 902 και left.gr και iskra, αλλά και "δεξιούς" αρθρογράφους σε blogs όσο προλαβαίνω, μήπως και καταλάβω μόνος μου το τι πρεσβεύει ο καθένας αυτή τη τη στιγμή και ποιο είναι το όραμά του για τη χώρα.

Sorry για το σεντόνι. Απογοητευμένος, σχεδόν απελπισμένος είμαι κι εγώ, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες.
    Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος στενοχώριας, Γιώργο. Χρήμα θα στάξει, το χρέος θα ρυθμιστεί και όλα θα γίνουν ΑΡΚΕΙ η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μνημόνιο και να μην κοροιδέψει τους δανειστές μας. Έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να γίνουμε κράτος ή κάτι σαν κράτος. Αυτό από μόνο του είναι μια πρόκληση, που θέλω να πστεύω, οι Έλληνες θα την αντιμετωπίσουν με επιτυχία, καθώς άλλος δρόμος ΔΕΝ υπάρχει.

5. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον dimace για αυτό το μήνυμα:

Apache (16-08-15), BrazHlias (15-08-15)

Love Hurts..... Το avatar του χρήστη ILIAS-KORLEONE <<JESUS>>

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.642
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.589 φορές σε 8.156 μηνύματα
    Ignore User

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
    I told them they didn’t understand life."
    —John Lennon

7. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> για αυτό το μήνυμα:

consigliere (15-08-15), metro (23-08-15)

Το avatar του χρήστη celticfrost

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.984 φορές σε 4.178 μηνύματα
    Ignore User

Το πρόβλημα της χώρας φυσικά και δεν είναι το ΚΚΕ, ούτε έχω σκοπό να επιχειρηματολογήσω υπέρ του ή εναντίον του. Απλά, καταλήγουμε στο οδυνηρό συμπέρασμα πως τελικά τα σκληρά μνημόνια ήταν και είναι μονόδρομος. Ή, τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζονται πλέον και μέσες-άκρες οι ηγεσίες όλων των κομμάτων μας, κι αυτών που κυβέρνησαν κι αυτών που δεν κυβέρνησαν και μέχρι πρόσφατα κατήγγειλαν τα Μνημόνια. Τη ΧΑ δεν την υπολογίζω για κόμμα.

Κατά τα άλλα, φυσικά γνωρίζω πως αν κάποιος προσπάθησε να σταθεί με όποιο τρόπο μπορούσε κοντά στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αυτός ο σχηματισμός ήταν οι τοπικές οργανώσεις του ΚΚΕ που έτρεχαν να συνδέσουν το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες που τους το έκοψε η ΔΕΗ, έβγαζαν από τη φυλακή μεροκαματιάρηδες που τους έχωσαν μέσα για 3-4 χιλιάδες ευρώ κλπ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η στρατηγική που χαράσσει η ηγεσία του στα μεγάλα θέματα είναι πάντοτε η σωστή.

Τέλος, φυσικά διαβάζω 902 και left.gr και iskra, αλλά και "δεξιούς" αρθρογράφους σε blogs όσο προλαβαίνω, μήπως και καταλάβω μόνος μου το τι πρεσβεύει ο καθένας αυτή τη τη στιγμή και ποιο είναι το όραμά του για τη χώρα.

Sorry για το σεντόνι. Απογοητευμένος, σχεδόν απελπισμένος είμαι κι εγώ, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες.
    Το πρωταρχικό είναι να πληρωθείτε τα δεδουλευμένα σας. Αυτό έχει σημασία.
    Επειδή γνωρίζω ανθρώπους από το συνδικαλιστικό σας όργανο αν θες μπορώ να σε φέρω σε επαφή ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε έτσι, χρειάζεται αγώνας διαρκείας. Μην καταθέσουμε τα όπλα.
    Το ΠΑΜΕ έχει πολλές επιτυχίες στο δικό σας κομμάτι. Οτι βοήθεια θες πες μου να στην δώσω, να δούμε πως μπορούμε να πολεμήσουμε.
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]

9. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Apache (16-08-15)

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.642
    Ignore User

Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:  
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
    "When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
    —John Lennon

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.642
    Ignore User

Επίτευγμα του χειρουργού οφθαλμίατρου Δόκτωρ Αναστάσιου Κανελλόπουλου που διορθώνει χωρίς λέιζερ μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό!

Επίτευγμα του χειρουργού οφθαλμίατρου Δόκτωρ Αναστάσιου Κανελλόπουλου που διορθώνει χωρίς λέιζερ μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό.
    Τέλος δεν έχουν τα επιτεύγματα των Ελλήνων οφθαλμιάτρων, οι οποίοι σε δύσκολες εποχές δοξάζουν διεθνώς την πατρίδα μας.
    O χειρουργός-οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος Κανελλόπουλος, καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, δημιούργησε μεταξύ των άλλων επιτευγμάτων του μια πρωτοποριακή μέθοδο διόρθωσης των διαθλαστικών παθήσεων (δηλαδή της μέτριας μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού) χωρίς καν τη χρήση λέιζερ!

Πρόκειται για τη λεγόμενη «τεχνική διασύνδεσης κολλαγόνου» η οποία πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικής συσκευής και αφορά τη θεραπεία της διαθλαστικής πάθησης με ενστάλαξη σταγόνων ριβοφλαβίνης (της γνωστής μας βιταμίνης Β2) στο πάσχον μάτι για 10 λεπτά, ενώ ακολουθεί έκθεση του υπό θεραπεία ματιού σε ειδικό φως.
    Οπως εξηγεί ο ειδικός, η μη επεμβατική διαδικασία έχει μεγάλα οφέλη για τους ασθενείς, καθώς ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος και η ταλαιπωρία (της κλασικής παρέμβασης), με συνέπεια να επιτυγχάνεται ταχύτατη ανάρρωση.

Η μέθοδος που «γεννήθηκε» από την ομάδα του δρα Κανελλόπουλου, σε συνεργασία με το Cliveland Clinic Foundation, ξεκίνησε να εφαρμόζεται από το 2014 στην Ελλάδα και πέρασε στη διεθνή κλινική ρουτίνα.
    —John Lennon

12. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Apache (16-08-15)

Το avatar του χρήστη Apache

Περιοχή
    Arctic Circle
    Thanks
    970
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 789 φορές σε 389 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από celticfrost Εμφάνιση μηνυμάτων
    Επειδή γνωρίζω ανθρώπους από το συνδικαλιστικό σας όργανο αν θες μπορώ να σε φέρω σε επαφή ώστε να δούμε τι μπορεί να γίνει. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε έτσι, χρειάζεται αγώνας διαρκείας. Μην καταθέσουμε τα όπλα.
    Το ΠΑΜΕ έχει πολλές επιτυχίες στο δικό σας κομμάτι. Οτι βοήθεια θες πες μου να στην δώσω, να δούμε πως μπορούμε να πολεμήσουμε.
    Υποψιάζομαι πως στην ιστορία παίζει λαμογιά που μπορεί να τη λύσει μόνο εισαγγελέας. Τα χρήματα πιστώνονται στους λογαριασμούς των ΥΠΕ (σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) και αράζουν για εβδομάδες-μήνες στις τράπεζες χωρίς να μοιράζονται στους λογαριασμούς των γιατρών. Το μυστικό εδώ είναι πως, όσο τα χρηματικά αυτά ποσά παραμένουν εγκλωβισμένα στις Τράπεζες, τοκίζονται υπέρ των ΥΠΕ, χωρίς την άδειά μας! Εμείς ακόμα περιμένουμε να μπουν στους λογαριασμούς μας για να πληρώσουμε κανένα νοίκι!

Τώρα, σε ποιες τσέπες πηγαίνουν αυτοί οι (μεγάλοι) τόκοι, αφού δεν δίνονται σ'εμάς, ούτε και επιστρέφουν στο Υπουργείο Υγείας ή Οικονομικών? Καλή ερώτηση και μάλλον εκεί βρίσκεται μεγάλο μέρος του "κόλπου" με την πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμών χρημάτων που έχουν δουλευτεί και ήδη πιστωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό στις υγειονομικές περιφέρειες.

Ελλάδα, η πιο εύκολη χώρα να βγάλεις λεφτά στον πλανήτη, έτσι και βρεθείς κοντά στην "κατσαρόλα"...
    Kingdoms Rise and Kingdoms Fall

Περιοχή
    Arctic Circle
    Thanks
    970
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από dimace Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος στενοχώριας, Γιώργο. Χρήμα θα στάξει, το χρέος θα ρυθμιστεί και όλα θα γίνουν ΑΡΚΕΙ η κυβέρνηση να εφαρμόσει το μνημόνιο και να μην κοροιδέψει τους δανειστές μας. Έχουμε ακόμα μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε να γίνουμε κράτος ή κάτι σαν κράτος. Αυτό από μόνο του είναι μια πρόκληση, που θέλω να πστεύω, οι Έλληνες θα την αντιμετωπίσουν με επιτυχία, καθώς άλλος δρόμος ΔΕΝ υπάρχει.
    Δουλειές της προκοπής δεν υπάρχουν ούτε και πρόκειται να ανοίξουν τα επόμενα χρόνια, έτσι όπως το πάνε το πράγμα. Ειλικρινά, αυτό είναι το μόνο που περιμένω επιτέλους από κάποια Κυβέρνηση. Έχω βαρεθεί να μένω ξάγρυπνος, προσπαθώντας να αποφασίσω τι να κάνω στο άμεσο μέλλον, τώρα που είναι ακόμα (σχετικά) νωρίς και έχω ακόμα την ευκαιρία να φύγω και να προσπαθήσω να ξαναφτιάξω αλλού τη ζωή μου.

15. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

dimace (16-08-15)

Περιοχή
    Arctic Circle
    Thanks
    970
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από celticfrost Εμφάνιση μηνυμάτων
    Celticfrost, έχεις πμ. Αν καταφέρουμε να λύσουμε το πρόβλημά μας μέσω του forum, θα ζητήσω επίσημα να βγούμε οι γιατροί και να ευχαριστήσουμε δημόσια το Λαό του Ολυμπιακού!

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Δουλειές της προκοπής δεν υπάρχουν ούτε και πρόκειται να ανοίξουν τα επόμενα χρόνια, έτσι όπως το πάνε το πράγμα. Ειλικρινά, αυτό είναι το μόνο που περιμένω επιτέλους από κάποια Κυβέρνηση. Έχω βαρεθεί να μένω ξάγρυπνος, προσπαθώντας να αποφασίσω τι να κάνω στο άμεσο μέλλον, τώρα που είναι ακόμα (σχετικά) νωρίς και έχω ακόμα την ευκαιρία να φύγω και να προσπαθήσω να ξαναφτιάξω αλλού τη ζωή μου.
    Αν μπορείς, σήκω και έλα Γερμανία. Θα δεις τι σημαίνει κράτος, εσύ και η οικογένειά σου. Αν δε είσαι γιατρός, (κάτι τέτοιο κατάλαβα) έλα χθες. Αν δεν βρεις ΤΕΛΕΙΑ θέση σε ένα μήνα, εγώ ζω στην Ουρουγουάη και όχι στη Γερμανία. (ανεξαρτήτως αν ξέρεις Γερμανικά. Τα Αγγλικά θα σε πάνε στην αρχή στη δουλειά σου και θα μαθαίνεις και Γερμανικά. Αν ξέρεις Γερμανικά, έστω λίγα, μάζεψέ τα αύριο κιόλας)

18. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον dimace για αυτό το μήνυμα:

Pauleta_7 (16-08-15), pf7 (17-08-15)

Περιοχή
    Arctic Circle
    Thanks
    970
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από dimace Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν μπορείς, σήκω και έλα Γερμανία. Θα δεις τι σημαίνει κράτος, εσύ και η οικογένειά σου. Αν δε είσαι γιατρός, (κάτι τέτοιο κατάλαβα) έλα χθες. Αν δεν βρεις ΤΕΛΕΙΑ θέση σε ένα μήνα, εγώ ζω στην Ουρουγουάη και όχι στη Γερμανία. (ανεξαρτήτως αν ξέρεις Γερμανικά. Τα Αγγλικά θα σε πάνε στην αρχή στη δουλειά σου και θα μαθαίνεις και Γερμανικά. Αν ξέρεις Γερμανικά, έστω λίγα, μάζεψέ τα αύριο κιόλας)
    Καλέ μου Dimace, οι περισσότεροι ιατρικοί σύλλογοι στη Γερμανία απαιτούν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας C1 για να σε εγγράψουν στους καταλόγους τους και να πάρεις άδεια εργασίας, ενώ κάποιοι, λίγοι, βολεύονται ακόμα με το B2. Η απόκτηση του C1 απαιτεί συστηματική εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας που σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσπάθεια τουλάχιστον 2 χρόνων, ίσως και παραπάνω, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Για άλλα επαγγέλματα, σίγουρα τα πράγματα είναι λιγότερο πολύπλοκα και η Γερμανία θα μπορούσε να αποτελεί καλή επιλογή. Οι γιατροί και οι δικηγόροι μπλέκουν αρκετά στα διαδικαστικά, κυρίως με τις αυξημένες απαιτήσεις στη γλώσσα, μέχρι να καταφέρουν να πάρουν άδεια εργασίας και να επιχειρήσουν να βρουν θέση εργασίας στο εξωτερικό.

Κυρίως είμαι μεταξύ Αγγλίας-Ιρλανδίας λόγω ευκολότερων διαδικασιών και Σουηδίας αν βρεθώ σε αδιέξοδο.

Περιοχή
    Arctic Circle
    Thanks
    970
    Ignore User

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο κοντεύει να γίνει φτηνότερο από τη γκαζόζα. Ρε μας δουλεύουν όλοι λέμε...

.

Περιοχή
    Αθήνα
    Thanks
    101
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 90 φορές σε 56 μηνύματα
    Ignore User

Καλέ μου Dimace, οι περισσότεροι ιατρικοί σύλλογοι στη Γερμανία απαιτούν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας C1 για να σε εγγράψουν στους καταλόγους τους και να πάρεις άδεια εργασίας, ενώ κάποιοι, λίγοι, βολεύονται ακόμα με το B2. Η απόκτηση του C1 απαιτεί συστηματική εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας που σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσπάθεια τουλάχιστον 2 χρόνων, ίσως και παραπάνω, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Για άλλα επαγγέλματα, σίγουρα τα πράγματα είναι λιγότερο πολύπλοκα και η Γερμανία θα μπορούσε να αποτελεί καλή επιλογή. Οι γιατροί και οι δικηγόροι μπλέκουν αρκετά στα διαδικαστικά, κυρίως με τις αυξημένες απαιτήσεις στη γλώσσα, μέχρι να καταφέρουν να πάρουν άδεια εργασίας και να επιχειρήσουν να βρουν θέση εργασίας στο εξωτερικό.

Κυρίως είμαι μεταξύ Αγγλίας-Ιρλανδίας λόγω ευκολότερων διαδικασιών και Σουηδίας αν βρεθώ σε αδιέξοδο.
    Τόσο high standards για την γλώσσα; θυμάμαι φίλος πριν από 4 χρόνια που ξεκίναγε ειδικότητα στη Γερμανία, έκανε 3 μήνες γερμανικά (εντατικά) και έφυγε για να ξεκινήσει. Ήξερε βέβαια κάποια από το σχολείο από παλιά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σε επίπεδο Β2 όταν ξεκίνησε για την ειδικότητα. Έχουν σφίξει τα requirements οι φίλοι μας οι Γερμανοί από ότι φαίνεται.

Πάντως και εγώ σε όποιον είναι γιατρός και ακόμη το σκέφτεται για να φύγει, απορώ γιατί το σκέφτεται ακόμη. Είναι κρίμα τόσα χρόνια σπουδών να πάνε "χαμένα" στην Ελλάδα του αύριο.

22. Οι ακόλουθοι 3 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον Pauleta_7 για αυτό το μήνυμα:

consigliere (17-08-15), kwtsios (17-08-15), pf7 (17-08-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.934
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Pauleta_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τόσο high standards για την γλώσσα; θυμάμαι φίλος πριν από 4 χρόνια που ξεκίναγε ειδικότητα στη Γερμανία, έκανε 3 μήνες γερμανικά (εντατικά) και έφυγε για να ξεκινήσει. Ήξερε βέβαια κάποια από το σχολείο από παλιά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν σε επίπεδο Β2 όταν ξεκίνησε για την ειδικότητα. Έχουν σφίξει τα requirements οι φίλοι μας οι Γερμανοί από ότι φαίνεται.

Πάντως και εγώ σε όποιον είναι γιατρός και ακόμη το σκέφτεται για να φύγει, απορώ γιατί το σκέφτεται ακόμη. Είναι κρίμα τόσα χρόνια σπουδών να πάνε "χαμένα" στην Ελλάδα του αύριο.
    Μη νομίζεις: Ξέρεις πόσοι γιατροί, βρέθηκαν εκεί και αντί να πληρώνονται, στην ουσία πληρώνουν, για να δουλέψουν;

.

Περιοχή
    Αθήνα
    Thanks
    101
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 90 φορές σε 56 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μη νομίζεις: Ξέρεις πόσοι γιατροί, βρέθηκαν εκεί και αντί να πληρώνονται, στην ουσία πληρώνουν, για να δουλέψουν;
    Που; στη Γερμανία; εντύπωση μου κάνει. Ο φίλος, μισθολογικά, είναι πολύ καλά μου λέει πάντως. Βέβαια δεν έχει φακελάκια και άλλα τέτοια ωραία, αλλά κάποιοι γιατροί στην Ελλάδα ακόμη ονειρεύονται ονειρεύονται τα 20Κ το μήνα που έβγαζαν οι γιατροί στα χρόνια του Σημίτη...

Το avatar του χρήστη estai

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Thanks
    6.032
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.047 φορές σε 7.602 μηνύματα
    Ignore User

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο κοντεύει να γίνει φτηνότερο από τη γκαζόζα. Ρε μας δουλεύουν όλοι λέμε...
    Στην υγεια μας, βρε παιδια!

26. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

pf7 (17-08-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.934
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Pauleta_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Που; στη Γερμανία; εντύπωση μου κάνει. Ο φίλος, μισθολογικά, είναι πολύ καλά μου λέει πάντως. Βέβαια δεν έχει φακελάκια και άλλα τέτοια ωραία, αλλά κάποιοι γιατροί στην Ελλάδα ακόμη ονειρεύονται ονειρεύονται τα 20Κ το μήνα που έβγαζαν οι γιατροί στα χρόνια του Σημίτη...
    Ναι, στη Γερμανία...
    Δεν είναι και τόσο ευκαιρία η Γερμανία, όσο παρουσιάζεται... Όποιος τη θυμάται από τους παππούδες του, ή τους γονείς του, πριν 25 χρόνια, έχει λάθος εντύπωση...

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Τα Β1, C2, A3 κλπ... είναι για όσους ΔΕΝ ξέρουν την γλώσσα, φίλε Γιώργο. Ο υπεύθυνος προσωπικού θα κρίνει την επάρκειά σου στη γλώσσα στα περισσότερα επαγγέλματα. (φυσικά μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει κάπως στα ιατρικά ή στα νομικά επαγγέλματα, που επίσης αναφέρεις) Πάντως, λογικά σκεφτόμενος, αν επικοινωνήσεις με μια κλινική στη Γερμανία σε καλά Γερμανικά, (γραπτά και προφορικά) και περάσεις συνέντευξη στη γλώσσα τους, δεν βλέπω για ποιο λόγο θα σου ζητήσουν πιστοποιητικό στη γλώσσα, τη στιγμή που ήδη έχεις αποδείξει πως τη χειρίζεσαι άνετα. Αν ισχύει αυτό, εγώ, αν θέλω τώρα να δουλέψω στην Ελλάδα (ως Γερμανός) θα πρέπει να δώσω εξετάσεις επάρκειας. Ή, για να πιάσω δουλειά στην Αγγλία, θα πρέπει να πάρω κάποιο χαρτί, τη στιγμή που τα αγγλικά είναι η μητρική μου γλώσσα. Λίγο τρελλά μου φαίνονται αυτά και ΚΟΙΤΑΞΕ τα πριν κάνεις κινήσεις προς οιαδήποτε κατεύθυνση...

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.642
    Ignore User

8 διάσημες ταινίες της Disney βασισμένες σε σοκαριστικές ιστορίες

Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:  
    Η Χιονάτη Και Οι Εφτά Νάνοι

Εκδοχή Disney
    Η Χιονάτη για να ξεφύγει από την κακιά μητριά της το σκάει στο δάσος όπου γνωρίζει εφτά νάνους και αποφασίζει να μείνει μαζί τους. Στην πορεία η Βασίλισσα καταφέρνει να τη σκοτώσει για να σώσει τη μέρα ο Πρίγκιπας με ένα του φιλί, και μετά να παντρευτούν και να ζήσουν ευτυχισμένοι...

Αρχική Ιστορία
    Στο παραμύθι των αδελφών Grimm, η Χιονάτη όντως παντρεύεται τον Πρίγκιπα, παρουσία όλων των βασιλικών οικογενειών. Παρουσία και της Κακιάς Βασίλισσας η Χιονάτη αναγκάζεται να χορέψει φορώντας ένα ζευγάρι καυτά γοβάκια έως ότου σωριάζεται νεκρή! Όχι και πολύ ρομαντικό φινάλε...

Η Ωραία Κοιμωμένη

Εκδοχή Disney
    Η Πριγκίπισσα Aurura τρυπάει το δάχτυλό της και πέφτει σε βαθύ ύπνο. Μόνο το φιλί ενός αληθινού ερωτευμένου μπορεί να λύσει την κατάρα... Ο Prince Charming καταφέρνει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια της Maleficent και να ελευθερώσει την Aurura πριν παντρευτούν ειδυλλιακά...

Αρχική Ιστορία
    Στην εκδοχή του Giambattista Basile, ο Βασιλιάς πιστεύει πως η κόρη του είναι νεκρή και εγκαταλείπει το κάστρο. Αργότερα επιστρέφει και διαπιστώνει πως είναι ζωντανή αλλά σε κώμα, τη βιάζει και αυτή γεννά δίδυμα τα οποία η Βασίλισσα μισεί και θέλει να σκοτώσει! Σχεδιάζει να τα μαγειρέψει και να τα σερβίρει στο Βασιλιά να τα φάει! Αυτός το ανακαλύπτει και διατάζει να την κάψουν ζωντανή! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Σταχτοπούτα

Εκδοχή Disney
    Η Σταχτοπούτα έχει καταντήσει δούλα της ετεροθαλούς οικογένειάς της (μητριά με δυο θυγατέρες), αλλά η καλή νεράιδα τη βοηθά να εμφανιστεί στο χορό. Εκεί χάνει το γυάλινο γοβάκι που βρίσκει ο Πρίγκιπας, οποίος τη ψάχνει σε όλο το βασίλειο, τη βρίσκει, παντρεύονται και ζουν ευτυχισμένοι...

Αρχική Ιστορία
    Στο παραμύθι των αδελφών Grimm, οι δυο αδελφές καταφεύγουν σε εξτρίμ μεθόδους μήπως και καταφέρουν να χωρέσουν το πόδι τους στο γοβάκι: η μια κόβει τα δάχτυλα του ποδιού της, ενώ η άλλη τη φτέρνα της! Σαν να μην έφτανε αυτό, τους επιτίθονται και κάποια κοράκια που τις αφήνουν τυφλές...

Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας

Εκδοχή Disney
    Η Belle πάει στο κάστρο που μένει το Τέρας, το οποίο στην αρχή είναι κάπως κακό, αλλά τελικά είναι κάπως καλό και στο τέλος μεταμορφώνεται σε Πρίγκιπα από την αγάπη τους και μένουν για πάντα μαζί...

Αρχική Ιστορία
    Πάνω-κάτω τα ίδια, μόνο που στην ιστορία του Villeneuve ο Πρίγκιπας μεταμορφώνεται σε Τέρας από μια νεράιδα όταν αρνείται τον έρωτά της... Πολύ ευγενική νεράιδα...

Η Μικρή Γοργόνα

Εκδοχή Disney
    Η Ariel προφανώς μισεί όλο της το σόι, διότι προσπαθεί απεγνωσμένα να αφήσει πίσω της τη θάλασσα και να καταφέρει να ζήσει στη στεριά. Ανταλλάσει τη φωνή της με πόδια για να βγει έξω και να διεκδικήσει τον Eric, ο οποίος όμως κυνηγά κάποια άλλη... Τελικά όμως έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα...

Αρχική Ιστορία
    Ο Hans Christian Andersen γράφει πως η Ariel ανταλλάσει κυριολεκτικά τη γλώσσα της για πόδια και πως θα νιώσει σαν να τη σκίζει ένα ψαλίδι στα δύο, ενώ θα νιώθει για πάντα πως περπατάει πάνω σε μαχαίρια... Ενώ ξέρει πως αν ο Πρίγκιπας παντρευτεί άλλην, η ίδια θα πεθάνει από μαραζωμένη καρδιά, πράγμα που όντως συμβαίνει!

Η Παναγιά Των Παρισίων

Εκδοχή Disney
    Ο Κουασιμόνος είναι άσχημος, η Esmeralda όμορφη, όπως και ο Phoebus κι ο Frollo κακός. Ο Frollo θέλει να σκοτώσει την Esmeralda επειδή είναι τσιγγάνα, αλλά στο τέλος όλα πάνε καλά.

Αρχική Ιστορία
    Στην ιστορία του Victor Hugo, ο Frollo είναι (κι αυτός) ερωτευμένος με την Esmeralda. Όταν αυτή αρνείται να είναι μαζί του, αυτός την απαγχονίζει. Ο Κουασιμόδος τον κυνηγά και τον σκοτώνει. Μετά αγκαλιασμένος με το άψυχο σώμα της Esmeralda, πεθαίνει από ασιτία... Πολλά χρόνια μετά, ο τάφος ανοίγει και τα κόκκαλα τους είναι ακόμα αγκαλιά...

Ηρακλής

Εκδοχή Disney
    Ο Άδης θέλει να σκοτώσει τον Ηρακλή για να γίνει ο απόλυτος Βασιλιάς του Σύμπαντος, αλλά αυτός καταφέρνει και τον υπερνικά, ενώ παράλληλα βρίσκει και γκομενάκι...

Αρχική Ιστορία
    Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής τρελαίνεται και σκοτώνει την οικογένειά του. Η σύζυγός του Δηιάνειρα του έδωσε ένα χιτώνα που είχε αίμα ενός Κενταύρου, νομίζοντας πως είναι ερωτικό φίλτρο. Στην πραγματικότητα ήταν δηλητήριο, του έκαψε το δέρμα, αυτός τρελάθηκε, ανέβηκε στην στην κορυφή του βουνού Οίτη και αυτοπυρπολήθηκε...

Η Αλεπού Και Το Κυνηγόσκυλο

Εκδοχή Disney
    Η φιλία μιας αλεπούς κι ενός κυνηγόσκυλου περνά δοκιμασίες λόγω κυνηγιού, αλλά στο τέλος όλα μέλι-γάλα, Disney γαρ...

Αρχική Ιστορία
    Στο διήγημα του Daniel Mannix το κυνηγόσκυλο -για να ευχαριστήσει το αφεντικό του- κυνηγά την αλεπού μέχρι αυτή εξουθενωμένη πεθαίνει... Γυρίζει εξίσου ταλαιπωρημένο πίσω, όπου αντί για ανταμοιβή, το αφεντικό του κλείνει τα μάτια του και το πυροβολεί...
    —John Lennon

30. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> για αυτό το μήνυμα:

Rena (17-08-15), voskos_7 (18-08-15)

Σελίδα 1192 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 1926927928929921092114211521162117211821188118911901191119211931194119511961202121212221232124212921392149215921692 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές