Σελίδα 1168 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 1686687688689681068111811281138114811581164116511661167116811691170117111721178118811981208121812681368146815681668 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 23.341 έως 23.360 από 39238

Θέμα: Off Topic

Το avatar του χρήστη Red Unity

Thanks
    455
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 666 φορές σε 431 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Off Topic

εγώ συμφωνώ πάντως, αν αυτοαποκαλείσαι κομμουνιστής ή αναρχικός από τη μία και από την άλλη ζεις μια πολυτελή αστική ζωή, κάτι δεν πάει καλά. όχι και καλά γιατί πρέπει να κάνεις πράξη το ισότητα ξεκινώντας από τον εαυτό σου που λέει ο κώτσιος, αλλά γιατί νομίζω σαν κομμουνιστής ή αναρχικός κινείσαι ενάντια στις αξίες αυτής της κοινωνίας, και οι αξίες (και η αισθητική) αυτής της κοινωνίας περιλαμβάνουν τα ακριβά αμάξια, την ``καλή`` φοίτηση σε ιδιωτικά σχολεία/πανεπιστήμια και τα λοιπά.
    Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.

2. Οι ακόλουθοι 4 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον Red Unity για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (15-07-15), Pauleta_7 (15-07-15), pf7 (15-07-15), voskos_7 (15-07-15)

Το avatar του χρήστη celticfrost

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.984 φορές σε 4.178 μηνύματα
    Ignore User

Εγώ πάντως δεν γνωρίζω κομμουνιστή που να ζει καλή αστική ζωή.
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]

.

Περιοχή
    Αθήνα
    Thanks
    101
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 90 φορές σε 56 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από celticfrost Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με το μπαρδον ρε παιδιά .......αλλα δεν σας πιάνω.....Για να είναι κάποιος ΚΚΕ πρέπει να μοιράζει τα λεφτά του και να ζει σε κοινόβια?

Δεν ξέρω αν είναι κομμουνιστής, αλλά you catch my drift που λένε και στο χωριό μου.

Επαναλαμβάνω, δεν πρέπει να ζει κάποιος με 3 και 60 μονο και μόνο επειδή ασπάζεται την ιδεολογία του κομμουνισμού. Αλλά το 1 μυριο στην τράπεζα είναι πολύ πολύ μακριά από τις 3 και 60...

5. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (15-07-15)

Το avatar του χρήστη kwtsios

Περιοχή
    Αμβουργο
    Thanks
    8.344
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 1.849 φορές σε 1.286 μηνύματα
    Ignore User

Ε τότε οποίος ψηφίζει ΝΔ θα πρέπει να εχει τίποτα δις στην άκρη, η οποίος ψηφίζει Λεβεντη να τρώει πίτσα,........ δεν είναι λογικές αυτες ρε παιδιά. Δηλαδή έλεος.
    Μενιο η απαντηση ειναι θεωριτηκη και με μονο γνωμονα την πολιτικη ιδεολογια του κομουνισμου,
    και τις οποιες θεσεις του περι κεφαλαιου και κατανομης πλουτου, κερδους κλπ...
    Το ερωτημα για μενα ειναι:
    Θα μπορουσε η Μαρια Αντουανετα να ειναι ΚΚΕ;
    Θα μπορουσε ενας Βαρδηνογιαννης, ενας Λατσης, ενας οποιος μεγηστανας, να λεει πως ειναι κομουνιστης;
    Μπορουν οι κατεχωντες πλουτο να ειναι κομουνιστες;
    Ποσο λογικο ειναι;

.

Περιοχή
    Αθήνα
    Thanks
    101
    Ignore User

Εγώ πάντως δεν γνωρίζω κομμουνιστή που να ζει καλή αστική ζωή.
    Πλάκα κάνεις... Ξέρω προσωπικά τουλάχιστον 3 γιατρούς. Όχι με εκατομμύρια στην τράπεζα (για τους 2 που γνωρίζω και που βλέπω), αλλά με σπίτι σε ΒΠ, εξοχικό και SUV.

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από kwtsios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μενιο η απαντηση ειναι θεωριτηκη και με μονο γνωμονα την πολιτικη ιδεολογια του κομουνισμου,
    και τις οποιες θεσεις του περι κεφαλαιου και κατανομης πλουτου, κερδους κλπ...
    Το ερωτημα για μενα ειναι:
    Θα μπορουσε η Μαρια Αντουανετα να ειναι ΚΚΕ;
    Θα μπορουσε ενας Βαρδηνογιαννης, ενας Λατσης, ενας οποιος μεγηστανας, να λεει πως ειναι κομουνιστης;
    Μπορουν οι κατεχωντες πλουτο να ειναι κομουνιστες;
    Ποσο λογικο ειναι;
    Και βέβαια δεν θα μπορούσαν αυτοί να είναι κομμουνιστές ...... Ποιο το νόημα της κουβέντας ρε παιδιά? Έχω χάσει κάτι?

P.s. Μεταξύ μας αλλά ο Βαρδής μου εχει εξομολογηθεί οτι αν δεν διαβάσει κάθε βραδυ ενα κεφάλαιο από το "κράτος και επανάσταση" δεν μπορεί να κοιμηθεί

9. Οι ακόλουθοι 3 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον celticfrost για αυτό το μήνυμα:

Apache (15-07-15), kwtsios (15-07-15), pf7 (15-07-15)

Θα πέσουν τα τσιμέντα... Το avatar του χρήστη voskos_7

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 29.299 φορές σε 18.948 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Pauleta_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως ένα άτομο της ιδεολογίας του ΚΚΕ και της θέσης που κατείχε μπορεί να συνδέεται με τέτοια πόσα κλπ.

Πραγματικά βγάζω το καπέλο σε άτομα που αποποιηθηκαν οικογενειακων περιουσίαν και λοιπών "ευκολιών" για να υποστηρίξουν έμπρακτα την ιδεολογική τους ταυτότητα.

Το να κάνεις αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο με τη σιγουριά της περιουσίας της οικογένειας σου (βλέπε πχ υιός Αγγελόπουλου), πέραν από το ότι δεν είναι ηθικό με προσβάλει σαν άτομο. Χεστηκαμε θα μου πεις. Δεν θα έχεις και άδικο. Απλά αναρωτιέμαι πως γίνεται (μην σου πω ότι ζηλεύω και λίγο).
    Προφανώς, οι αριστεροί πετυχαίνουν στον καπιταλισμό επειδή θέλουν να επιτείνουν τις ανισότητες που δημιουργεί σαν σύστημα, ούτως ώστε να προκαλέσουν την κατάρρευσή του μία ώρα αρχύτερα...

Καλά, θα σοβαρευτώ λίγο περισσότερο: Η ιδεολογία κάποιου όταν έρχεται σε σύγκρουση με την πρακτική των υπολοίπων, είναι ο ασφαλέστερος οδηγός στο δρόμο για το ψυχιατρείο.
    Καλό είναι να έχεις έναν τρόπο θεώρησης του πώς ο κόσμος θα ήταν καλύτερος, αλλά δεν έχει καμία αξία να αδρανοποιηθείς περιμένοντας την εξ ουρανού δικαίωση.

Λατρεύω τους ιδεολόγους, αλλά κακά τα ψέμματα, στην πραγματικότητα, αυτοί, είναι ελάχιστοι - πραγματικά πολύ λίγοι και δεν τους πιάνει το μάτι του ανθρώπου.
    Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από estai Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμμετειχα κι εγω σημερα σε μια πορεια και το αστειο της υποθεσης ειναι πως καποιοι φορουσαν μπλουζακια calvin klein και ηταν αυτοι που φωναζαν πιο δυνατα για τη μαχη εναντι στο κεφαλαιο.
    Οι αγαπημενοι μου επισης ειναι καποιοι ευτυχως ελαχιστοι που δηλωνουν αναρχικοι, που δε δουλευουν για να μην εισελθουν στο συστημα, αλλα παρολα αυτα κυκλοφορουν με την τζιπαρα του πατερα τους.
    Το χρημα ειναι γλυκο και πολυ δυσκολο να του αντισταθεις, αλλα υπαρχουν και πολλοι αξιοι αριστεροι που την ιδεολογια την ακολουθουν ρητα και στη ζωη τους και οχι μονο στα λογια.
    Όλα είναι σχετικά: Μπορεί να διαθέτει χρήμα για σκοπό που οι άλλοι και τζάμπα που το προσφέρουν, δεν μπορούν να τα καταφέρουν.
    Δεν είναι όλα όπως φαίνονται και ακόμα περισσότερο, δεν είναι όλα ούτε όπως μας τα λένε, ούτε αυτά και αυτούς που αξίζουν, μας τους λέει κανείς: Μόνοι μας θα δούμε την αλήθεια - γιατί θα είναι μπροστά μας.

Με το μπαρδον ρε παιδιά .......αλλα δεν σας πιάνω.....Για να είναι κάποιος ΚΚΕ πρέπει να μοιράζει τα λεφτά του και να ζει σε κοινόβια?
    Για να μην μας χαλάτε τα στερεότυπα - θέλει και ρώτημα;;;
    "Μπάτμαν και μαλακίες..."
    Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
    "λάγνος, ημεδαπός λογιστής".

11. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Apache (15-07-15)

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Πλάκα κάνεις... Ξέρω προσωπικά τουλάχιστον 3 γιατρούς. Όχι με εκατομμύρια στην τράπεζα (για τους 2 που γνωρίζω και που βλέπω), αλλά με σπίτι σε ΒΠ, εξοχικό και SUV.
    Προφανώς και ξέρεις .....
    Αλλά να σου κάνω μια ερώτηση? Ελικρινα πες μου.
    Αν όλοι οι κομμουνιστές ήμασταν με 3 και 60 ....ή τέλος πάντων δεν υπήρχε κομμουνιστής με πολλά φράγκα, εσύ ή ο καθένας θα στήριζε ΚΚΕ?

Το avatar του χρήστη estai

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Thanks
    6.032
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.047 φορές σε 7.602 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Red Unity Εμφάνιση μηνυμάτων
    εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν αναρχικό με τζιπάρα φαντάζόμαι σκάνε και εξάρχεια με την τζιπάρα;
    Γιατι εσυ ποιος εισαι; O Μπακουνιν;

.

Περιοχή
    Αθήνα
    Thanks
    101
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ιδεολογία κάποιου όταν έρχεται σε σύγκρουση με την πρακτική των υπολοίπων, είναι ο ασφαλέστερος οδηγός στο δρόμο για το ψυχιατρείο.
    Τι γίνεται όταν η ιδεολογία κάποιου έρχεται σε σύγκρουση με την πρακτική του ίδιου; δεν αναιρεί το ένα το άλλο;

Thanks
    455
    Ignore User

Γιατι εσυ ποιος εισαι; O Μπακουνιν;
    ?????
    Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

εγώ συμφωνώ πάντως, αν αυτοαποκαλείσαι κομμουνιστής ή αναρχικός από τη μία και από την άλλη ζεις μια πολυτελή αστική ζωή, κάτι δεν πάει καλά. όχι και καλά γιατί πρέπει να κάνεις πράξη το ισότητα ξεκινώντας από τον εαυτό σου που λέει ο κώτσιος, αλλά γιατί νομίζω σαν κομμουνιστής ή αναρχικός κινείσαι ενάντια στις αξίες αυτής της κοινωνίας, και οι αξίες (και η αισθητική) αυτής της κοινωνίας περιλαμβάνουν τα ακριβά αμάξια, την ``καλή`` φοίτηση σε ιδιωτικά σχολεία/πανεπιστήμια και τα λοιπά.
    Συγνώμη ρε Γιώργο αλλά ο πατέρας του Ρωμανου δεν ξέρει τι έχει........ Σύμφωνα με τη δική σου λογική ο Ρωμανος θα έπρεπε να είναι στο τένις κλαμπ και να χαμουρευει μουνάκια από τα ΒΠ. Έτσι δεν είναι?

17. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον celticfrost για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (15-07-15), voskos_7 (15-07-15)

Το avatar του χρήστη estai

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Thanks
    6.032
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.047 φορές σε 7.602 μηνύματα
    Ignore User

?????
    Tους ξερεις ολους, δηλαδη.

.

Περιοχή
    Αθήνα
    Thanks
    101
    Ignore User

Προφανώς και ξέρεις .....
    Αλλά να σου κάνω μια ερώτηση? Ελικρινα πες μου.
    Αν όλοι οι κομμουνιστές ήμασταν με 3 και 60 ....ή τέλος πάντων δεν υπήρχε κομμουνιστής με πολλά φράγκα, εσύ ή ο καθένας θα στήριζε ΚΚΕ?
    Αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει μια ιδεολογία γιατί πιστεύει ότι αυτή τον πρεσβεύει, δεν θα κοιτάξει γύρω του τι κάνει ο ένας και ο άλλος. Αν, τώρα, θέλει iPhone, κόκες και Mercedes ας αφήσει την ιδεολογία και τα κομματικά στην άκρη..

20. Οι ακόλουθοι 3 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον Pauleta_7 για αυτό το μήνυμα:

celticfrost (15-07-15), kwtsios (15-07-15), pf7 (15-07-15)

Θα πέσουν τα τσιμέντα... Το avatar του χρήστη voskos_7

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 29.299 φορές σε 18.948 μηνύματα
    Ignore User

Τι γίνεται όταν η ιδεολογία κάποιου έρχεται σε σύγκρουση με την πρακτική του ίδιου; δεν αναιρεί το ένα το άλλο;
    Από την στιγμή που η ζωή είναι γεμάτη με συμβιβασμούς (μην το πάτε στα τωρινά τεκταινόμενα) και απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει να υπάρχει μέσα σου, είναι η επιβίωση, μπορείς να πεις ότι εν μέρει προδίδεις τις αρχές σου: Αλλά δεν έχουμε εξετάσει το κατά πόσο είχες εναλλακτική επιλογή.

Δεν νομίζω, να μαζέψεις συγχαρητήρια επειδή προτίμησες να γίνει παρτάλι και ανυπόλυπτος, αντί να κάνεις κάτι που θα μπορέσει να σε συντηρήσει, κάπως. Δεν είπαμε από Κροπότκιν να γίνεις Σόρος (οκ - παραδέχομαι πολύ υψηπετείς στόχοι, αλλά λέμε...).
    Συγνώμη ρε Γιώργο αλλά ο πατέρας του Ρωμανου δεν ξέρει τι έχει........ Σύμφωνα με τη δική σου λογική ο Ρωμανος θα έπρεπε να είναι στο τένις κλαμπ και να χαμουρευει μουνάκια από τα ΒΠ. Έτσι δεν είναι?
    Καλά: Μην το αποκλείεις, να συμβεί, στο προσεχές μέλλον...
    "Μπάτμαν και μαλακίες..."
    Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
    "λάγνος, ημεδαπός λογιστής".

Love Hurts..... Το avatar του χρήστη ILIAS-KORLEONE <<JESUS>>

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.626
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.587 φορές σε 8.155 μηνύματα
    Ignore User

Ζωή Κωνσταντόπουλου: Η Βουλή δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό

Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:  
    ''Είναι υποχρέωση της Βουλής και των θεσμικών εγγυητών της να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός που γίνεται στη κυβέρνηση να ολοκληρωθεί. Οφείλουμε όλοι μας, συγκροτημένα, να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους, που είναι ο σεβασμός στη δημοκρατία και τη κοινοβουλευτική διαδικασία''.

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ] στη κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών που συζητούν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα.
    ''Εδώ υπάρχει ξεκάθαρα ο κίνδυνος μέσα από αυτό τον εκβιασμό να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Είναι ξεκάθαρο ότι η Βουλή δεν μπορεί να συμπράξει σε αυτή τη διαδικασία και με αυτή τη συμφωνία'' τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της και για τη συμφωνία και για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου.
    ''Κανένα Κοινοβούλιο δεν υποχρεούται να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες'' πρόσθεσε και σημείωσε πως αυτό που ειπώθηκε και από τον υπουργό Οικονομικών και από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον εισηγητή των ΑΝΕΛ σε καμία περίπτωση δεν συμπίπτει η τοποθέτηση εκείνων οι οποίοι καταγράφουν έναν εκβιασμό που απευθύνεται προς την κυβέρνηση και προς το Κοινοβούλιο, με εκείνους που επιχαίρουν για τον εκβιασμό, με εκείνους οι οποίοι έχουν συμπράξει στον εκβιασμό και που θέλουν μέσα από την υλοποίηση αυτού του εκβιασμού να αντλήσουν επιχειρήματα δικαίωσης μιας πολιτικής αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιευρωπαϊκής.
    ''Αισθάνθηκα αγανάκτηση όταν άκουσα την κ. Μέρκελ που δεν έχει εξουσία επιβολής στο ελληνικό Κοινοβούλιο να ανακοινώνει τι πρέπει να ψηφιστεί, πως θα ψηφιστεί και πότε θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης ψήφισης και είναι σαφές πως μέσα από έναν εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση στον πρωθυπουργό και στη Βουλή, τελικά να υλοποιηθεί μια πολιτική που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον οποίο τιμώ αφάνταστα και θέλω να επισημάνω την διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας της στάσης του. Ωστόσο αυτή η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση'', είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.
    Τέλος, ξεκαθάρισε πως υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν τετελεσμένα τα οποία, ωστόσο δήλωσε βέβαιη ότι θα αποκρουστούν από τον πρωθυπουργό, με την καταγραφή του εκβιασμού. Τόνισε τέλος πως δεν είναι δυνατόν να συνομολογηθεί ένα κείμενο χωρίς να ληφθούν υπόψη τα νέα στοιχεία της νέας έκθεσης του ΔΝΤ για το χρέος.
    "When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
    I told them they didn’t understand life."
    —John Lennon

Thanks
    455
    Ignore User

Tους ξερεις ολους, δηλαδη.
    α. ναι προφανώς όχι, αλλά ξέρω αρκετά καλά την κουλτούρα του χώρου και νομίζω ότι τύποι με τζιπάρες δεν θα τα πηγαίναν πολύ καλά στη συνύπαρξη...εκτός αν δε μιλάμε για τα εξάρχεια που αν βρεθεί παρκαρισμένη μερσεντές γύρω από την πλατεία παραδίδεται στην πυρά.

Love Hurts..... Το avatar του χρήστη ILIAS-KORLEONE <<JESUS>>

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.626
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.587 φορές σε 8.155 μηνύματα
    Ignore User

Παραιτήθηκε η Βαλαβάνη. Επιστολή-κόλαφος στον πρωθυπουργό

Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:  
    Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου επιστολή, με την οποία γνωστοποιεί την παραίτησή της, χαρακτηρίζοντας "ταφόπλακα" τη συμφωνία.
    Η κα Βαλαβάνη τονίζει ότι η κυβέρνηση συνθηκολόγησε με τους δανειστές και τονίζει ότι ήλπιζε ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε σε ρήξη, λόγω των παράλογων απαιτήσεων των δανειστών. Ωστόσο εφόσον αυτό δεν έγινε, δηλώνει στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση της.

"Είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησες. Με τη σειρά μου, σ’ ένα υπουργείο που όπως ξέρεις βρέθηκα μόνο για λόγους κομματικότητας, έκανα ότι μπορούσα για ν’ ανακουφιστούν λαϊκά στρώματα και για να προετοιμάσω ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα"., σημείωσε χαρακτηριστικά.
    Ολόκληρη η επιστολή
    "Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
    Αλέξη,
    Στήριξα την ομάδα διαπραγμάτευσης τη νύχτα της Παρασκευής όντας σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει συμφωνία. Ότι τελικά θα γυρίσετε πίσω για να στηριχτούμε στο λαό - όπως το έκανες και την προηγούμενη φορά. Ότι η ανάγνωση της μάχης που δίνατε εκεί θα βοηθήσει ν’ αποκαλυφθεί στα μάτια και των πιο ανυποψίαστων συμπατριωτών μας, μετά και τ’ αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της προηγούμενης Κυριακής, πώς επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως εργαλείο για να μετασχηματίσουν βίαια στο ακόμα φρικαλεότερο συνολικότερα την Ευρώπη. Επειδή δεν πιστεύω ότι η κατάσταση για την εργαζόμενη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας μπορεί ποτέ ν’ αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο χωρίς τη δική της συνειδητοποίηση και θέληση για δράση προς τα εκεί.
    Ακόμα και τώρα, Δευτέρα πρωί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία. Ότι η τακτική των γνωστών κυρίαρχων κύκλων στη Γερμανία είναι ο πλήρης εξευτελισμός της κυβέρνησης και της χώρας. Να ψηφίσει η Βουλή αύριο-μεθαύριο ό,τι μέχρι σήμερα έχει – ας πούμε - «συμφωνηθεί», και πάλι να μην υπάρξει συμφωνία. Μέχρι να καταρρεύσει αυτή η κυβέρνηση και ν’ αναλάβει κυβέρνηση «δοτών» και «προθύμων». Αυτοί που έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αυτοί που, μαζί με τους «έξω», πίστεψαν ότι οι κλειστές τράπεζες θα συνέτριβαν το πρώτο πείραμα ελπίδας στην ευρωπαϊκή ήπειρο τον καινούργιο αιώνα. Αυτοί που ήδη σηκώνουν κεφάλι και απευθύνονται με μια ύβρι που δε θα μπορέσει να εξαλείψει οποιαδήποτε κάθαρση.
    Αλέξη, ξέρεις πολύ καλύτερα από μένα ότι σ’ ένα πόλεμο, όταν οι δυνάμεις του αντίπαλου αποδειχθούν συντριπτικά υπέρτερες, επιτρέπεται η συνθηκολόγηση – με μοναδικό στόχο την ανασύνταξη των δικών σου δυνάμεων και την οργάνωση, ξανά, της αντίστασης που θα επιτρέψει να μεταβάλλεις πλέον τις ίδιες εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στην ήττα. Αυτή η «συνθηκολόγηση», όμως, είναι τόσο συντριπτική, που δε θα επιτρέψει ανασύνταξη δυνάμεων. Και η επιδείνωση, με δική μας υπογραφή, της κατάστασης ενός εξαντλημένου λαού εκεί που πήγαινε να σηκώσει κεφάλι, θα αποτελέσει «ταφόπλακα», για πολλά χρόνια, οποιωνδήποτε δυνατοτήτων χειραφέτησης του.
    Χρωστάμε πριν απ’ όλα στα νέα παιδιά, αυτά που καθόρισαν το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής, αυτά που είναι το μέλλον τους που καθορίζεται σήμερα, να γυρίσει η αντιπροσωπεία μας χωρίς αφόρητες δεσμεύσεις. Ν’ απευθυνθείς ξανά σε αυτά τα παιδιά και σ’ όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν ψήφισαν όχι ή ναι. Να τους εξηγήσεις πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, τι θα έχει ν’ αντιμετωπίσει ο λαός μας, αν πάρει σάρκα και οστά, στις συνθήκες που επιβλήθηκαν στη χώρα, το πλειοψηφικό όχι. Που δόθηκε με την πλειοψηφία να θέλει αυτό που λέγαμε, λύση εντός της Ευρώπης. Αυτή η συγκεκριμένη λύση, όμως, που επιβάλλεται σήμερα με τόσο καταθλιπτικό τρόπο, δεν είναι λύση βιώσιμη. Για τους ίδιους, για το λαό, για τη χώρα. Για την άλλη Ευρώπη, που βρίσκεται σε κατάσταση τοκετού. Είναι άλλο πράγμα να βρεθείς σε μια πραγματικότητα εξαιρετικά δύσκολη, ν΄ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή, μ’ ελπίδα ωστόσο σ’ ένα μέλλον αξιοπρέπειας, κυριαρχίας κι ανεξαρτησίας. Κι άλλο ν’ αντιμετωπίζεις μια καταστροφή που θα ολοκληρωθεί με ό,τι εθνικό εισόδημα έχει απομείνει να κατευθύνεται στους «έξω», για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν αποπληρώνεται στους αιώνες των αιώνων και κάνει την ίδια την κοινωνία μη βιώσιμη, και στους «πάνω».
    Αλέξη, Σ’ ένα τέτοιο προσκλητήριο θα είμαι παρούσα και θα το υπηρετήσω απ’ όποια θέση θέλεις μέχρι τέλους. Σε περίπτωση όμως που η αντιπροσωπεία μας επιστρέψει με τις δεσμεύσεις που απευχόμαστε - μέτρα θνησιγενή, που σε κάθε αξιολόγηση θα ξαναθέτουν τα ίδια διλήμματα, υποχώρηση ή GREXIT –, είναι αδύνατο να συνεχίσω να είμαι μέλος της κυβέρνησης. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με τίμησες. Με τη σειρά μου, σ’ ένα υπουργείο που όπως ξέρεις βρέθηκα μόνο για λόγους κομματικότητας, έκανα ότι μπορούσα για ν’ ανακουφιστούν λαϊκά στρώματα και για να προετοιμάσω ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Το ίδιο και σε ό,τι αφορά το άλλο μεγάλο μέτωπο, της διαφύλαξης και μιας πραγματικής αξιοποίησης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και του τόπου, της δημόσιας περιουσίας. Σ’ ευχαριστώ που έστω για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μου έδωσες τη δυνατότητα να υπηρετήσω απ’ αυτή τη θέση το απελευθερωτικό μας εγχείρημα. Ο αγώνας, θέλω να πιστεύω, συνεχίζεται.
    Μ’ εκτίμηση
    Νάντια Βαλαβάνη"

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
    I told them they didn’t understand life."
    —John Lennon

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει μια ιδεολογία γιατί πιστεύω ότι αυτή τον πρεσβεύει, δεν θα κοιτάξει γύρω του τι κάνει ο ένας και ο άλλος. Αν, τώρα, θέλει iPhone, κόκες και Mercedes ας αφήσει την ιδεολογία και τα κομματικά στην άκρη..
    Δεν διαφωνούμε κάπου.

Thanks
    455
    Ignore User

είπα εγώ ότι δεν μπορεί κάποιος γόνος αστικής οικογένειας να γίνει αναρχικός (και μάλιστα αναρχικός του στυλ ρωμανού); είπα ότι από την στιγμή που αυτοαποκαλείσαι αναρχικός/κομμουνιστής, είναι οξύμωρο να ζεις μια πολυτελή αστική ζωή (και ο ρωμανός, από τη στιγμή που αυτοαπακαλούταν αναρχικός, δε ζούσε πολυτελή αστική ζωή..). τέλος πάντων, χωρίς νόημα συζήτηση.

27. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (15-07-15)

Σελίδα 1168 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 1686687688689681068111811281138114811581164116511661167116811691170117111721178118811981208121812681368146815681668 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές