Τί συμβαίνει;
... there's no such thing as "too much"...
ΟΛΑ τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές από την Ελλάδα. Η πρόταση που δόθηκε στον Αλ.Τσίπρα, είναι ιδιαίτερα σκληρή και οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση. Τι προβλέπει για ΦΠΑ, ΕΚΑΣ, συντάξεις και τα πρωτογενή πλεονάσματα
Σκληρά μέτρα για τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ τον [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]στην ενέργεια και το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο περιλαμβάνει η πρόταση που παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το βράδυ της Τετάρτης.
Η πρόταση, όπως αποκαλύπτει το [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ], αποτελείται από δύο κείμενα. Το πρώτο με τίτλο «Δεσμεύσεις Πολιτικής» (GREECE – POLICY COMMITMENTS) αριθμεί μόλις 5 σελίδες, ενώ το δεύτερο έγγραφο πρόκειται για πίνακα προαπαιτούμενων ενεργειών (Prior Actions) και αριθμεί 7 σελίδες.
Η πρόταση αυτή έχει πολλές διαφορές με [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και το ζητούμενο είναι να υπάρξει συμβιβασμός.
Μέτρα 3 δισ. ευρώ
Στα δημοσιονομικά οι δανειστές «βλέπουν» πρωτογενές έλλειμμα 0,66% του ΑΕΠ το 2015 αν δεν ληφθούν [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ].
Εκ των πραγμάτων ζητούν μέτρα 1,66% του ΑΕΠ (3 δισ. ευρώ) για να πιαστεί ο νέος στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 1% του ΑΕΠ το 2015 (από 3% του ΑΕΠ που προέβλεπε το μνημόνιο).
Η πλευρά των δανειστών δέχεται πρωτογενή πλεονάσματα 1% του ΑΕΠ το 2015, 2% το 2016, 3% το 2017 και 3,5% του ΑΕΠ το 2018.
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Στον τομέα του ΦΠΑ οι δανειστές ζητούν επιπλέον έσοδα 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) σε ετήσια βάση. Προτείνουν βασικό συνελεστή 23% και μειωμένο συντελεστή 11% για τρόφιμα, φάρμακα και ξενοδοχεία και κατάργηση του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά με παράλληλο εξορθολογισμό των εξαιρέσεων.
Συντάξεις
Στο νέο κείμενο ζητείται πλήρης εφαρμογή των ασφαλιστικών νόμων του 2010 και του 2012. Παράλληλα ζητούν «περαιτέρω άμεσα βήματα για τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος» ετήσιας απόδοσης 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ).
Συγκεκριμένα προτείνουν:
-Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ (“phasing out non-pension solidarity grant”).
-Aύξηση της συμμετοχής των συνταξιούχων στη δαπάνη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
-Σημαντική αυστηροποίηση κανόνων για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
-Νομοθέτηση τον Σεπτέμβριο για την ενοποίηση Ταμείων και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος που θα συνδέει στενότερα τις εισφορές με τις παροχές.
Εργασιακά
Στα εργασιακά ζητείται η έναρξη μιας διαδικασίας διαβούλευσης, ανάλογης με αυτή που έγινε για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού το 2013, με στόχο αυτή τη φορά την αναθεώρηση των θεσμικών πλαισίων (μεταξύ άλλων) για τις ομαδικές απολύσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη. Οι όποιες αλλαγές θα μπορούν να υιοθετηθούν μόνο σε συμφωνία με ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.
Αγορές προϊόντων-επαγγέλματα
Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ζητείται εκ νέου άνοιγμα των επαγγελμάτων και απελευθέρωση υπηρεσιών με πλήρη εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Περαιτέρω ενέργειες θα γίνουν σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Ληξιπρόθεσμα
Οι δανειστές ζητούν επίσης σχέδιο για την πλήρη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, τις επιστροφές φόρων και την ικανοποίηση των αιτήσεων για συνταξιοδότηση ως το τέλος του 2016.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Bill_K (09-06-15)
Τα μέτρα που προτείνει η ίδια η Κυβέρνηση; Για να μπορεί να θρέψει όλους τους εξαρτημένους από το Δημόσιο; Που αντί να μπει στη λογική περικοπής δαπανών που θα οδηγήσουν σε μικρότερους φόρους, αφήνει ανέπαφο το σύστημα και για να το ταϊσει βάζει φόρους; Όπως οι παλιότεροι δηλαδή.
Η ΙΔΙΑ η Κυβέρνηση προτείνει μέτρα βαριά. Πολύ βαριά. Γατί πρέπει σε λίγο καιρό να καλυφθεί και ζημιά μισού χρόνου.
Εσωκομματικού και ελλαδικού ακροατηρίου αντιρρήσεις είναι αυτές. Έχουν συμφωνήσει στο ύψος των πλεονασμάτων. Τον τρόπο θα τον βρουν εν τέλει.
Απλώς αλίμονο στην Αγορά. Για να χαϊδεύεται το Δημόσιο πηδήξαμε για άλλη μια φορά αυτούς που μπορούν να τους θρέψουν. Και για τα παπαγαλάκια της ΕΡΤ και τις καθαρίστριες παράγουμε νέες στρατιές ανέργων και κατεστραμμένους επιχειρηματίες.
... there's no such thing as "too much"...
Apache (05-06-15)
Να μην κάνουν κάτι γι'αυτούς που τους έβαλαν εκεί ρε τύπε; Τόση αχαριστία πια;
There is a Dude in town
Καταπληκτικά είναι τα νέα που έρχονται από τις Βρυξέλλες μετά τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους μαφιόζους φίλους του.
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν υποδέχτηκε τον Έλληνα Πρωθυπουργό με σφαλιάρες και φατούρο, ως συνήθως, αλλά το πραγματικό ξύλο έπεσε κατά τη διάρκεια του κοινού δείπνου που είχαν, παρουσία του πιστού σκυλιού του Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν το προσχέδιο συμφωνίας που παρουσίασαν οι Θεσμοί στον Αλέξη Τσίπρα ως ένα θετικό βήμα για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς ρήξης που θα μας πετάξει εκτός Ευρωζώνης, ώστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να καταστρέψουμε τη χώρα και μόνοι μας. Η βοήθεια των ξένων περισσεύει.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το προσχέδιο ήταν πεντασέλιδο, αν και θα μπορούσε να δοθεί και σε χαρτοπετσέτα σε μία μόνο φράση: “Σκύψτε, ευλογημένοι!”.
Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο θανάτου περιείχε όρους οικειοθελούς εξόντωσης του ελληνικού λαού αλλά άφηνε πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης σχετικά με τον τρόπο που θέλουμε να πεθάνουμε, γεγονός που μαρτυρά το φιλικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί τους τελευταίους 4 μήνες μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.
Οι Θεσμοί δέχονται τα πρωτογενή πλεονάσματα της ελληνικής πρότασης, ενώ ζητάνε κατάργηση του ΕΚΑΣ, περικοπές δαπανών στις συντάξεις, αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια, την εστίαση και τα φάρμακα, χωρίς να κάνουν καν λόγο για ελάφρυνση του χρέους, δηλαδή προτείνουν την εφαρμογή του mail Χαρδούβελη επί 3.
Τί στο διάολο διαπραγματεύονταν 4 μήνες; Μια συμφωνία χειρότερη κι από εκείνη της 20ής Φεβρουαρίου;
Όσο κι αν δε συμπαθώ τους βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς, είναι πλέον προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με στυγνούς εκβιαστές και οικονομικούς δολοφόνους, οι οποίοι απλά υλοποιούν το σχέδιο που είχαν από την αρχή σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δε παραδινόταν άνευ όρων.
Προς τιμήν του, ο Αλέξης Τσίπρας δε δέχτηκε καν να το συζητήσει. Τον άκουσα να λέει ότι η αυριανή δόση των 300 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ θα πληρωθεί κανονικά.* Μέχρι το τέλος του μήνα απομένουν άλλες 3 δόσεις. Θα τις πληρώσουμε κι αυτές;
(*update: Το ΔΝΤ έκανε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας να πληρώσει και τις 4 δόσεις μαζί στις 30 Ιουνίου.)
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει όλη την καλή διάθεση να πετύχει την καλύτερη, την πιο υπέροχη συμφωνία όλων των εποχών. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα τα καταφέρει κιόλας.
Μας οδηγούν με χειρουργική ακρίβεια σε οικονομικό στραγγαλισμό. Και όσο παριστάνουμε τους καλούς και πληρώνουμε στην ώρα μας, θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να μην έχουμε πια να πληρώσουμε και να υπογράψουμε ό,τι μαλακία μάς πετάξουν στο μούρη.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Kατά τη γνώμη μου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δύο επιλογές:
Ή να καταλήξει στον κουβά της Ιστορίας παρέα με τους σαμαροβενιζέλους ή να γραφτεί σε αυτήν ως ο πρώτος τίμιος πρωθυπουργός που πέρασε από την Ελλάδα.
Αν επιλέξει το πρώτο, καλά στερνά.
Αν επιλέξει το δεύτερο, εύχομαι οι συριζαίοι να έχουν ένα καλό σχέδιο.
Μετά από τόσους μήνες διαπραγμάτευσης κι άλλους πολλούς που προετοιμάζονταν να γίνουν κυβέρνηση, θα έπρεπε να το έχουν.
Αν δεν το έχουν, θα αποδειχτούν εξαιρετικά λίγοι και επικίνδυνοι.
Παραφράζοντας τον Μπάμπη, ελπίζω ο Αλέξης να αντέξει γερά!
(Ανήθικο δίδαγμα: Είδα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού πριν και μετά τη συνάντηση. Ο δήθεν φίλος μας Γιούνκερ αποδείχτηκε ο δήμιος που κάλεσε τον Τσίπρα σαν πρόβατο στη σφαγή για να του ανακοινώσει πώς θα τον ξεκάνει. Ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα απέραντο εμετικό θεατράκι. Ο κακός Σόιμπλε που δε μας θέλει και η καλή Μέρκελ που κρατάει τα μπόσικα. Δύο όψεις του ίδιου σκατού. Αλέξη, δε ξέρω τί θα κάνεις, βρες τρόπο, αλλά μάζεψέ τα να φεύγουμε από το μπουρδέλο τους. Αρκετά κράτησε αυτό το τσίρκο.)
Πηγη : [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
Apache (05-06-15), consigliere (05-06-15), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (05-06-15), vasilis-thrylos7 (05-06-15), voskos_7 (05-06-15)
Στη Νότια Αφρική έχουμε μια όμορφη ιστορία να λέμε στα παιδιά μας:
Ήταν κάποτε ένας μικροσκοπικός και αδύναμος ιθαγενής, αρκετά επιπόλαιος, ώστε να του αρέσει να κόβει βόλτες στη σαβάνα. Όλοι του έλεγαν να προσέχει, καθώς, λόγω της σωματικής του ρώμης, δεν ήταν ικανός καλά καλά να σηκώσει το δόρυ του... Ο φιλαράκος μας όμως, συν όλα τ' άλλα, ήταν θρασύς. «Τίποτα δε μπορεί να μου συμβεί», έλεγε στους συγχωριανούς του. «Να κοιτάτε τη δουλειά σας!»
Μια μέρα, εκεί που περπάταγε στην ερημιά, τσουπ! του την πέφτει ένα λιοντάρι. Ο φιλαράκος μας παράλυσε από τον φόβο του και άρχισε να τρέμει σύγκρομος. Το λιοντάρι, που μάλλον ήταν χορτάτο, φαίνεται πως τον λυπήθηκε ή τον θεώρησε ανάξια λεία και του είπε: «Σταμάτα να τρέμεις! Θα σου κάνω την χάρη να φάω μόνο το ένα σου χέρι.Εσύ χωρίς ένα χέρι μπορείς να ζήσεις και εγώ θα έχω κάνει το καθήκον μου ως μέγας κυνηγός της σαβάνας, τρώγοντας κάτι από σένα!»
Ο φιλαράκος μας, θρασύς όντας, αναθάρρησε κάπως και σηκώνοντας τα μάτια αντιπρότεινε: Θα σου επιτρέψω να φας μόνο από τον καρπό και κάτω!
Το λιοντάρι τον κοίταξε περίεργα και είπε: Δεν είσαι σε θέση να μου προτείνεις τι θα φάω. Αυτό έπρεπε να το ξέρεις. Για τιμωρία θα σου φάω και ένα πόδι!»
«Καλά! Καλά! Δεν είπα και τίποτα!», λέει ο ιθαγενής. «Σου επιτρέπω να μου φας το χέρι!»
«Δεν έχεις καταλάβει πως δεν μπορείς να μου επιτρέπεις ή να μου απαγορεύεις κάτι;», του αντιγύρσε το λιοντάρι. «Βούλωσε το και ως τιμωρία θα σου φάω το χέρι, τα δυο πόδια και τίποτα άλλο. Ακόμα κι έτσι ίσως μπορέσεις να επιζήσεις»
Ο φιλαράκος μας όμως, όπως ήδη έχετε καταλάβει, συνέχισε να μιλά με το λιοντάρι... (άλλοι θα το έλεγαν διαπραγμάτευση) Καταλαβαίνετε τι έπαθε στο τέλος. Τι κρίμα που σε πολλούς ανθρώπους δε λείπει η γνώση αλλά η πείρα και η κοινή λογική.
Apache (05-06-15)
Έτσι και αλλιώς, πάλι την αλήθεια θα την μάθουμε σε καμία 30ριά χρόνια - τί σκάτε;
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Apache (05-06-15)
Aν ο Φορεστ Γκαμπ μας ειχε βγαλει απο την ονε πριν 5 χρονια τωρα πιθανως και να ειχαμε ορθοποδησει. Ελπιζω το τοτε λαθος να διορθωθει τωρα και να ξεμπερδεψουμε με δαυτους.
Μας ειχαν πει οι προηγουμενοι πατριωτες, οτι στοχος ηταν να αποχωρησει η τροικα, το 12, μετα το 13, μετα το 15. Ας μας πουν την αληθεια για ποσο καιρο θελουν οι φιλοι μας οι Ευρωπαιοι να μας αφανισουν να το ξερουμε κι εμεις να κανουμε και τις διαθηκες μας.
Ποσα χρωσταμε;600 δις με τα ασφαλιστικα ταμεια; Ποσο πλεονασμα θελουν τον χρονο 3 δις; Σε 200 χρονια θα τους ξεχρεωσουμε, οποτε ας ζησουμε την ευρωπαιοκρατια στην χωρα και ας θυμομαστε οτι καποτε υπηρξαμε αυτονομο κρατος.
Δε διαφωνω, οτι φταιει ειδικα ο δημοσιος τομεας για το καταντημα της χωρας, αλλα καποιος πρεπει να πληρωσει και για τη γαμημενη διαχειριση που μας εφερε εδω.
Αν δεν επανερθει ο ΣΑΜΑΡΑΣ παντως δε βλεπω να αλλαζουν τα πραγματα. Το οτι ειχε ανοιξει πιτσαρια στην Αμερικη το θεωρω παρασημο ενος ανδρος μεγιστης ευφυιας.
Αν σκεφτει να κερασει πιτσες, τον Σοιμπλε, την Μερκελ και τον Γιουνκερ ισως να μας βοηθησουν.
Bill_K (09-06-15)
Από την άλλη και ο γιος του εργολάβου, δεν βλέπω να προσφέρεται να τους χτίσει κανένα εξοχικό...
Μήπως, τελικά, δεν είναι ζήτημα προσώπων;;;
Και ο πατέρας του Τσίπρα, κατεστημένο ήταν και ο Αλέξης, με απ'ευθείας ανάθεση το πήρε το κώμα από τον Αλαβάνο και όποιον και να πιάσεις, δηλαδή, όλο και κάπου ήτανε - αλεξιπτωτιστές, δεν έχει ο τόπος...
Εκεί είναι η παγίδα, πάντα: Δεν θέλω να κατηγορήσω τον έναν, γιατί θα φαίνεται ότι υποστηρίζω τον άλλον...
Λογικά άλματα, τα οποία έχουν πηδήξει την λογική.
Η αιώνια παγίδα του "Ή μαζί μας, ή εναντίον μας, χωρίς πολλά - πολλά...".
Αντί να πηγαίνεις εσύ με άλλους, με εσένα ποιός είναι; Ρώτησες ποτέ και αν ναι, η απάντηση που πήρες, ανταποκρινόταν σε αυτό που σου συνέβαινε;
Τελικα δεν ειναι μονο ο Σαμαρας που πιστευει οτι η κριση στην Ελλαδα ξεκινησε τον Φεβρουαριο του 2015....
Bill_K (09-06-15)
Δε με ενδιαφερει τι εκανε ο πατερας του. Με ενδιαφερει τι εκανε και τι θα κανει ο ιδιος οσον αφορα τις πολιτικες αποφασεις. Ο αλλος τις πηρε και καηκε μπορει να συμβει το ιδιο και με αυτον. Ειδομεν.
Δε τον ψηφιζω, παρεπιπτοντως.
Bill_K (09-06-15)
Γιατι δεν το σκοτωνετε αυτο το λιονταρι να ησυχασετε κι εσεις εκει περα; Μα ειναι πραγματα αυτα, να τρωει χερια και ποδια ανθρωπων;
Ανελαβε το σε παρακαλω Δημητρη και φροντισε να μου στειλεις μια λιονταρισια γουνα για τα κρυα του χειμωνα. Ακου να δεις, το λιονταρι.Εκνευριστηκα τωρα.
Bill_K (09-06-15)
Δεν έχει σημασία μάνα μου, το τι ψηφίζεις (ούτε καν για το αποτέλεσμα, να φανταστείς). Τώρα, έχουμε αυτόν εδώ: Πιάσαμε ένα σχέδιο με 3 αγγούρια και όσο περνάει ο καιρός, τα αγγούρια, αντί να μειώνονται, αυξάνονται και σε αριθμό και σε μέγεθος, αλλά η διαπραγμάτευση είναι σε καλό σημείο...
Δεν σου φαίνεται ότι κάτι δεν πάει ακριβώς όπως μας το λένε - όχι μόνο οι εδώ, αλλά και οι έξω;
Με το δημοψήφισμα, τι έγινε; Μας έμειναν μονάχες οι εκλογές, τώρα;;;
Πάγια θέση και αντίληψη είναι ότι όλοι μαζί, συγκυβερνούν εδώ και χρόνια: Ο προηγούμενος, ετοιμάζει το έδαφος στον επόμενο και του αφήνει και παρακαταθήκη κάτι, για να έχει να δικαιολογείται και να αγοράζει χρόνο στη συνείδηση του κόσμου. Ξέρουν πολύ καλά τι παραλαμβάνουν, πριν το παραλάβουν και ξέρουν ακόμα καλύτερα τι καλούνται να κάνουν: Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι η υπόληψη στην οποία έχουν την άποψη των ιθαγενών.
Τόσο παραμύθι ρε παιδί, για το τίποτα;
estai (05-06-15)
Eχει σημασια για την κατανοηση των προθεσεων.
Καλα τωρα στο δημοψηφισμα κολλησαμε; Ας τα κανουν δυο σε ενα.
Παγια θεση τινος ειναι οτι συγκυβερνουν;Οι προηγουμενοι ναι, συμφωνουμε. Για να να το κλεισουμε και να μη στροβιλιζουμε το θεμα σαν επιταφιοι.
Χαιρομαστε επειδη δεν επιτυγχανεται συμφωνια; Τι ενστασεις εχεις εσυ παιδι μου σε αυτα που ζητα ο Τσιπρας; Για να μιλαμε συγκεκριμενα.
Και οποιος διαφωνει εδω μεσα δε καταλαβαινω ποιες ειναι οι ενστασεις σε αυτα που γραφονται.
Αγαπαει λεει το Δημοσιο, οι καθαριστριες, το πελατειακο κρατος. Γενικοτητες πραγματικα.
Ας καθησουμε λοιπον να διαβασουμε το τι προτεινουν οι Ευρωπαιοι και που διαφωνουμε εμεις, γιατι μου φαινεται ολοι αδιαβαστοι ειμαστε.
Εγώ κάνω μία απλή ερώτηση:
- Ζητάμε και καλά κάνουμε...
- Ζητάνε και καλά κάνουνε...
Γιατί αυτοί, όσο περνάει ο καιρός ζητάνε και πολύ περισσότερα και αφού ξέρουμε τόσο καλά, από που ξεκινήσαν οι απαιτήσεις οι δικές τους, γιατί δεν ξέρουμε πού έχουνε φτάσει οι δικές μας;
Γιατί η συζήτηση γίνεται αποκλειστικά πάνω σε αυτό που ζητάνε αυτοί; Ποιές είναι οι δικές μας θέσεις και πόσο σοβαρά γίνεται διαπραγμάτευση πάνω σε αυτές;
Ρωτάω, γιατί αντί να αμβλύνονται οι διαφορές, διαρκώς οξύνονται, αλλά το κλίμα, παραμένει καλό... Δεν κολλάει λογικά αυτό το σχήμα και δεν νομίζω να είναι τόσο τραβηγμένο, ώστε να γίνει αντιληπτό.
Δεν νομίζω δηλαδή, όλη η συμφωνία να χαλάει στην ΕΡΤ και στις καθαρίστριες...
Bill_K (09-06-15), celticfrost (05-06-15), estai (05-06-15)
Bookmarks