Η άποψή μου είναι σταθερή, τύπε συνήγορε και κοντοχωριανέ. Οι εκλογές αυτές ήταν μια μικρή παύλα μεγάλη καταστροφή για την χώρα. Γιατί την έφερε πολύ πίσω, ακυρώνονται τουλάχιστο 3 χρόνια στερήσεων και έχουμε στο τιμόνι τύπους που όλοι οι άλλοι δεν σέβονται και δεν εκτιμούν γιατί θεωρούνται αφερέγγυοι. Δεν λέω ότι οι άλλοι ήταν καλύτεροι χειρότεροι, πιο όμορφοι ή με πιο μεγάλ αυτιά, τη σημερινή κατάσταση περιγράφω.
100 μέρες τώρα ζουμε ένα θρίλερ αβεβαιότητας για να καταλήξουμε στα ίδια και χειρότερα, γιατί;! Γιατί κάποιοι ήθελαν καρέκλια.
Εγώ θα περιμένω. Θα ήθελα να δω έστω ΜΙΑ προεκλογική εξαγγελία να γίνεται. Οχι δύο, μία. Αλλά είμαι σίγουρος πως ούτε αυτή η μία θα γίνει.
There is a Dude in town
Εγώ δουλεύω ελεύθερα. Αν δεν χτυπήσει το τηλέφωνο και δεν ανοίξει η πόρτα φράγκο δεν θα βγάλω, δουλειά δεν θα δω.
Άντε καλέ! Εσύ είσαι δικηγόρος! Δεν σου τρέχουν απ' τα πατζάκια; Δεν είσαι δεξιός, ο οποίος δεν καταλαβαίνει τις ανησυχίες της εργατιάς; Δεν σε πιστεύω!
*χθες, άλλαξαν και πάλι οι στόχοι των διαπραγματεύσεων. Τώρα ΔΕΝ πάμε για μικρή συμφωνία (είναι αργά είπαν τα ξεφτέρια μας...) αλλά πάμε για... (δεν κατάλαβα, όπως δεν κατάλαβαν και οι «εχθροι» μας στο Βερολίνο) Αν αυτά τα τσαλιμάκια τα κάνει οιοσδήπτε εξ ημών σε προσωπικές του υποθέσεις, όχι συμφωνία δε θα δει, αλλά μάλλον θα καταλήξει ΣΗΚΩΤΟΣ στο ψυχιατρείο. Δε βλέπω άλλη λύση από το ο Τσίπρας να πετάξει έξω ΟΛΟΥΣ τους διαπραγματευτές και με ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΤΥΛΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ, να ανέβει Βρυξέλλες και να υπογράψει αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να υπογραφούν, πριν αυτοί οι ΗΛΙΘΙΟΙ (διαπραγματευτές) μας σβήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ από τον χάρτη.
Αντιδραστικέ! Φασίστα! Όργανο της πλουτοκρατίας! Υπηρέτη των μεγάλω συμφερόντων! Πας με γυναίκες ρε!!!!!! Βλέπεις ταινίες με τη Τζένιφερ Λόπεζ !! Έξω από το κλουπ!!!!
Από φίλο στο ΦΒ (δεν ξέρω αν αληθεύει ή είναι αστείο) Πάντως «καλά» μου ακούγεται...
Ο διάλογος διαδραματίστηκε σε καφετέρια - όταν σε μια συζήτηση εναντίον των... πολιτικών, γενικώς, κάποιος ρώτησε τον διπλανό του.
- Παντελή, δεν δουλεύεις σήμερα; (στην ΕΥΔΑΠ);
- Πετάχτηκα δυο λεπτά να πάρω τη γυναίκα μου - κουρεύει μια πελάτισσά της εδώ δίπλα.
- Δουλεύει σε σπίτια; Και αποδείξεις πώς κόβει ρε συ;
- Δεν κόβει, αυτό έλειπε με 12 ευρώ που χρεώνει το κούρεμα. Ούτε μπλοκ δεν έχει.
- Και από ασφάλιση για σύνταξη τι κάνει;
- Την παίρνει εικονικά ένας κουμπάρος μας στο ξενοδοχείο του έξι μήνες τον χρόνο και τους υπόλοιπους μπαίνει στο ταμείο ανεργίας. Του δίνουμε
μόνο τις εισφορές.
- Ωραία, είναι ασφαλισμένη, θα έχει σύνταξη και παίρνετε και κάτι.
- Σιγά, ούτε για τη βενζίνη της δεν φτάνουν αυτά που δίνει το Ταμείο.
- Αλλά κι εσείς τρίτο αυτοκίνητο τι το θέλατε;
- Το πήραμε ως τρίτεκνοι χωρίς εισφορά και πάει η κόρη μας στο σχολείο.
- Μπα; Έχει δίπλωμα.
- Όχι, αλλά φέτος γίνεται 18 και θα της βγάλω.
- Και με το αγροτικό ποιος κυκλοφορεί;
- Ο μεγάλος γιος μας, αλλά προσέχει.
- Τι πράγμα;
- Δεν έχει πινακίδες, δεν βγάλαμε. Ούτε ασφάλεια, δεν συμφέρει.
Εξάλλου μόνο Σαββατοκύριακα το κινεί.
- Για να πάει πού;
- Στον κουμπάρο με το ξενοδοχείο, δουλεύει στην ταβέρνα.
Λέω μήπως τον πάρει κι αυτόν σαν τη μάνα του, να έχει ασφάλιση.
Πετάγεται και στο χωριό και βοηθάει τον αδελφό μου στα πρόβατα και τις
ελιές.
- Έχει καμιά εκατοστή πρόβατα νομίζω.
- Μπα, καμιά 25αριά έμειναν. Αλλά επιδότηση παίρνει για 100.
- Και ο έλεγχος δεν τον πιάνει;
- Όταν έχει μέτρημα τού στέλνει ο γείτονας τα δικά του.
- Και με τις ελιές;
- Είχαμε 200 ρίζες, άλλα οι μισές ξεράθηκαν.
- Δεν ξαναφύτεψες;
- Δεν συμφέρει. Με 2-3 ευρώ το κιλό το λάδι, τα μισά τα παίρνουν οι Αλβανοί, άσε λιπάσματα, οργώματα. Μια χαρά είναι με την επιδότηση.
- Και λες ότι σας κοροϊδεύουν οι πολιτικοί ρε Παντελή; Εσύ τι κάνεις;
- Σιγά τώρα, αυτοί τρώνε με χρυσά κουτάλια.
voskos_7 (05-05-15)
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή; Στην ερώτηση αυτή, διατυπωμένη γενικά, δεν υπάρχει απάντηση αν δεν προσδιορισθούν το μέτρο και το κριτήριο βάσει του οποίου γίνεται η κρίση. Αν όμως το ερώτημα τεθεί ως εξής: «Πόσο αξίζει η ζωή ενός δολοφόνου ή ενός βιαστή και δολοφόνου ή ενός ληστή, βιαστή και δολοφόνου;», τότε μπορεί να δοθεί απάντηση.
Ας πάρουμε σαν παράδειγμα την περίπτωση ενός βιαστή και δολοφόνου όπως αυτού που βίασε και σκότωσε τη νεαρή κοπέλα στην Πάρο ή του άλλου που βίασε και έκαψε την άτυχη κοπέλα στην Ξάνθη πριν από μερικές εβδομάδες ή εκείνου που πριν από καιρό μπήκε στο διαμέρισμα μιας ηλικιωμένης γυναίκας και τη βίασε, τη λήστεψε και τη σκότωσε.
Πόσο αξίζει η ζωή ενός τέτοιου εγκληματία για την κοινωνία;
Ενας τέτοιος άνθρωπος είναι πηγή δυστυχίας για όλους. Φέρνει ντροπή και θλίψη στην οικογένειά του, φέρνει τον θάνατο στα θύματά του και τη δυστυχία στις οικογένειές τους, και ακόμη φέρνει στενοχώρια και φόβο στους άλλους ανθρώπους. Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να τεθεί το συγκεκριμένο ερώτημα: Πρέπει ένας τέτοιος εγκληματίας να αντιμετωπίζει την ποινή του θανάτου ή είναι αρκετό να δικάζεται και να τιμωρείται με φυλάκιση, έστω, ισόβια;
Σε δύσκολα ζητήματα όπως αυτό, όπου η προδιάθεση, η κρίση και η εμπειρία του καθενός παίζουν σημαντικό ρόλο, δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Πιστεύω όμως ότι η κοινωνία έχει να ωφεληθεί από την επαναφορά της θανατικής ποινής για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, η αποτροπή τέτοιων εγκλημάτων. Αν οι ειδεχθείς δολοφόνοι των παραπάνω περιπτώσεων ήξεραν ότι θα τους περίμενε η κρεμάλα, είναι αμφίβολο αν θα έκαναν αυτά που έκαναν. Λέγεται ότι στις ΗΠΑ υπάρχει ένας άγραφος και μυστικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο εκείνος που θα σκοτώσει αστυνομικό θα εκτελεστεί πριν φθάσει στο δικαστήριο. Στις ΗΠΑ σπάνια δολοφονούνται αστυνομικοί.Αν αυτό δεν πείθει, σκεφθείτε την περίπτωση της Σιγκαπούρης όπου η κατοχή ναρκωτικών τιμωρείται με θάνατο και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν υπάρχει χρήση ναρκωτικών.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι το λαϊκό αίσθημα και τα αγαπημένα πρόσωπα του θύματος απαιτούν ικανοποίηση. Δεν αποτελεί ικανοποίηση η ισόβια φυλάκιση που σημαίνει ότι σε μερικά χρόνια, έστω 20 ή 25, ο δολοφόνος θα κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας, απειλώντας νέες αθώες ζωές.
Το άρθρο 7, παρ. 3 του Συντάγματος απαγορεύει τη θανατική ποινή πλην περιπτώσεων εθνικής προδοσίας. Σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε άλλα, π.χ. στο θέμα της ευθύνης υπουργών, στο θέμα του αριθμού των βουλευτών κτλ., η αναθεώρηση είναι αναγκαία.
Δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι πολιτικοί νοιάζονται για τον λαό ή για τον περιορισμό της εγκληματικότητας που μαστίζει τη χώρα. Πιστεύω όμως ότι αν στο εγγύς μέλλον ένας δικαστής διαβάσει την «εις θάνατον» ετυμηγορία του δικαστηρίου για ειδεχθείς βιαστές και δολοφόνους, πολλοί Ελληνες θα νιώσουν ανακούφιση και ίσως ευχαρίστηση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Reds : 05-05-15 στις 17:40
...
Από πότε ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρεται σε άγραφους κώδικες φυλακών;
Τίνι τρόπο, νοείται κάποιος θεσμικός παράγοντας της δικαιοσύνης να παρακινεί τους πολίτες να προβούν σε δράσεις που αποτελούν ξεκάθαρη αυτοδικία;
Ακόμα περισσότερο, πώς επιτρέπεται σε κάποιον που κατέχει τον συγκεκριμένο Υπουργικό θώκο, όχι μόνο να υπονοεί ότι οι πρακτικές αυτοδικίας θα μπορούσαν να είναι αποδεκτές, αλλά να αφήνει ξεκάθαρα το μήνυμα της αμέριστης, νομικής και όχι μόνο, συνδρομής του κράτους στους επίδοξους αυτουργούς.
Δεν ξηγιέται έτσι ο κόσμος, παίδες - ασχέτως του κοινού αισθήματος και της περίπτωσης... Η οποία, επαναλαμβάνω, μπορεί και να μην έχει έτσι, όπως παρουσιάζεται - το ξαναλέω...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
BrazHlias (05-05-15), celticfrost (05-05-15), dimace (05-05-15), Red&White-Nick-7 (05-05-15), Reds (05-05-15)
Εντάξει, περιγραφικός ήταν των γνωστών συνθηκών. Μπέρδεψε τον εγκληματολόγο με τον Υπουργό απ'ό,τι φαίνεται.
... there's no such thing as "too much"...
celticfrost (05-05-15), Reds (05-05-15), voskos_7 (05-05-15)
Η δημοκρατία, είναι δύσκολη υπόθεση: Υπάρχει ο νόμος, ο τύπος και η προβλεπόμενη διαδικασία για την απόδοσή της δικαιοσύνης, η οποία επιτυγχάνεται με την ανάλογη του εγκλήματος προβλεπόμενη ποινή, η οποία επιβάλλεται μόνο από τα αρμόδια όργανα και εκτελείται μόνο από τα αντίστοιχα αρμόδια.
Η υπόθεση, δείχνει φως - φανάρι, αλλά δεν δένει και δεν δένει με τίποτα γιατί ο καθ'ομολογίαν τοξικομανής φυσικός αυτουργός, υποπίπτει διαρκώς σε αντιφάσεις.
Είναι εξαιρετικά βολικό ότι ένας τοξικομανής πατέρας, σκότωσε το τετράχρονο εμπόρευμα... Εκτός από το ότι δεν έχουμε καμία απολύτως εικόνα ότι υπάρχει φόνος, δεν έχουμε και απολύτως καμία εικόνα για το κίνητρο. Μήπως το παιδί έγινε ανταλλακτικά, ΑΝ όντως σκοτώθηκε;
Προς τι, τόση σπουδή από τον αρμόδιο Υπουργό, να αποφανθεί, πριν από τα όργανα, στο βαθμό που να υποδεικνύει και ποιάς αντιμετώπισης θα πρέπει να τύχει ο κατηγορούμενος;;;
Δεν θεωρώ, φυσικά, ότι ο Υπουργός δρα υστερόβουλα, αλλά η αντίδρασή του, εκτός από παράτυπη, είναι και επιπόλαιη.
Επιπλέον, αλοίμονό μας (καλά, αυτό, έτσι και αλλιώς), αν φτάσουμε στο σημείο οι υπηρεσιακοί παράγοντες να μας παρακινούν με κάθε δημοσιότητα, να παίρνουμε, εμείς, οι πολίτες, την θέση τους.
Ακόμα περισσότερο, αλοίμονό μας, αν εμείς το κάνουμε - μας περιμένουν χειρότερα.
Η κοινή γνώμη, δεν δικάζει και ορθώς δεν δικάζει.
Reds (05-05-15)
Καθήκον του Πανούση θα ήταν να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό για το τι σημαίνει ψυχοπάθεια, ποια είναι τα συμπτώματα της, πως την αναγνωρίζουμε, πως περιθάλπτουμε τον άρρωστο και πως προλαβαίνουμε τα χειρότερα. Το να δηλώνει αυτές τις ασύλληπτες ανοησίες, πως δήθεν δεν μπορεί να αναλυθεί μια τέτοια περίπτωση απλά αφήνει τους ανενημέρωτους πολίτες έκθετους σε τέτοιους κινδύνους που είναι πολύ πιο συχνοί απ' όσο νομίζει κανείς. Ο δράστης αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος ΔΕΝ διαφέρει ως ψυχοσύνθεση από κάποιον που βασανίζει ζώα ή αλυσοδένει ανθρώπους και τους χώνει μπετόβεργες στον κώλο παρέα με τον γιο του.
Το μόνο που διαφέρει μεταξύ τέτοιων ακραίων ψυχοπαθητικών περιπτώσεων είναι οι συνθήκες - ανάλογα με αυτές ελέγχουν τον εαυτό τους ή όχι, και δεδομένων των συνθηκών (ναρκωτικά, αλκοολισμός, έλλειψη ψυχοφαρμάκων και παρακολούθησης, κοινωνικός αποκλεισμός) σχεδόν πάντα χάνουν τον αυτο-έλεγχο τους και διαπράττουν τέτοια τερατώδη εγκλήματα.
Η ευκαιρία όμως για παρηγορία, επιμόρφωση και διαφωτισμό του λαού χάθηκε για μια ακόμα φορά από έναν κλασικό Έλληνα μαλάκα σκατοκέφαλο που το παίζει υπουργός ενώ έπρεπε να διατηρεί καφενείο στην παραμεθόριο αφού μέχρι εκεί φτάνει η αντίληψη του περί ανθρώπων και επιστήμης.
Παναγιώτης Χατζηστεφανου.
Φαντάζομαι ο Χατζηστεφάνου τα λέει αυτά βασιζόμενος στην επιστημονική του επάρκεια και στην εμβριθή αναλυτική του ειδίκευση στο αντικείμενο....
Γειά σου ρε Χατζηπαπάρα τιμητή των πάντων! Χαλαρός είναι ο Πανούσης, μπορεί και όχι σωστά. Αλλά εσύ δογματίζεις γνωρίζοντας από καθέδρας φυσικά ως μυαλοπώλης σε τί διαφέρει από τους βασανιστές σκύλων η συγκεκριμένη περίπτωση και σε τί δεν διαφέρει. Και όποιος αφίσταται από την δική σου άποψη καταγγέλεται ως ανεπαρκής.
Τουλάχιστον αυτός ρε παπάρα αυτό έχει σπουδάσει κι έχει γράψει και κάμποσες χιλιάδες σελίδες στα αντικείμενα αυτά. Εσύ Χατζηκαραγκιόζη εκτός από χολή σε όσους δεν εκτιμούν τη "διαφορετικότητα" τί έχεις να δείξεις;
Καιροί που τα σκουπίδια νομιμοποιούνται να κρίνουν τους πάντες....
Και σόρρυ Μένιο, σχολιάζω τη δική σου παράθεση που σημαίνει ότι διαφωνώ.
... there's no such thing as "too much"...
Bill_K (07-05-15), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (05-05-15)
Βγήκαμε τις προάλλες με τον Βοσκό και τον Μέγιστο. Να τι ήπιαμε, για να μην νομίζετε πως πίνουμε μόνο από τα άλλα...![]()
Δηλαδή η σπεσιαλιτέ του καταστήματος πόσο στοίχιζε ;
Ουπς..Το πέρασα για μενού φαγητού..
Πιάσε ένα Baltazzar Rose 15L..Γιατί το από κάτω που δεν μπορώ να το προφέρω παρά είναι τσιμπημένο.![]()
Reds (05-05-15)
Τι συγνωμη ρε Γιωργο!!!!
Το ότι κάποιος δεν έχει σπουδάσει δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να λέει την γνώμη του η να έχει άποψη για κάποιο θέμα. Φτάνει αυτή η άποψη να είναι εμπεριστατωμένη με επιχειρήματα και να φέρει μια κάποια ελάχιστη λογική.
Από εκεί και πέρα.
Ο ρόλος του Πανουση δεν είναι να στοχοποιεί τον οποιοδήποτε - έστω και αν μιλάμε για εναν ψυχασθενή δολοφόνο- αλλά να λειτουργεί προληπτικά και κατασταλτικά, κάτι που ο εν λόγο παπάρας δεν έκανε.
υ.γ. Για το πρώτο κομμάτι της απάντησής μου ....
Επίσης, βασική προϋπόθεση για να λέει την γνώμη του κάποιος είναι το να έχει καταλάβει τι πράγμα συζητάτε, να είναι σίγουρος ότι ξέρει τι θα πει, αυτά που θα πει να μην τα έχει ακούσει από κάπου ( οποί και εκεί έχει πιάσει τα μισά και αυτά λάθος). Οταν αυτα δεν συμβαινουν καλο θα ειναι απλα να παρακολουθεί και να προσπαθεί να <<πιάσει>> την κουβέντα...... να μην αμολάει το τούβλο του και προπάντων να μην νομίζει ότι άμα δεν μιλήσει θα τον πουν χαζό, ή οτι του <<την λένε>>.
Όλααυτά μιλώντας γενικά
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
Bill_K (07-05-15), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (05-05-15)
Bill_K (07-05-15)
Στις φυλακες θα τον σκοτωσουν, ναουμε, γιατι υπαρχει αγραφος νομος, ναουμε. Δε γαμιουνται και τα υπουργιλικια, αφου υπαρχουν οι αγραφοι νομοι. Εγω τι να κανω, σαν υπουργος;Αυτη ειναι η κατασταση στις φυλακες. Ο καθενας μπορει να σκοτωσει τον συγκρατουμενο του. Ας τον φανε, τον τρελακια, αν δεν αυτοκτονησει απο μονος του.
Καν'τονε Σταύρο, κάν'τονε...![]()
Bookmarks