Σελίδα 1040 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 4054064074084094099010001010102010301036103710381039104010411042104310441050106010701080109011401240134014401540 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 20.781 έως 20.800 από 39238

Θέμα: Off Topic

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 19.013 φορές σε 10.936 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Off Topic

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από nikolios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στον παγο μπηκαν οι δεσμευσεις περι κατωτατου μισθου, 13ης συνταξης και και και.. Φυσικα αφησαν παραθυρακι οτι και καλα θα γινουν μετα διοτι θα ηταν μεγα επικοινωνιακο λαθος να ελεγαν "ξεχαστε τα".

Αλλα η κοροιδια καλα κρατει. Μου αρεσει που λενε δεξια και αριστερα οτι αν βρεθουμε σε κατασταση αναγκης θα κοιταξουμε πρωτα τις αναγκες του λαου και μετα των δανειστων. Και γιατι ρε τρεξατε τοτε να πληρωσετε την δοση στο ΔΝΤ?

Ας μου πει καποιος μεχρι στιγμης, την διαφορα της νεας κυβερνησης σε επιπεδο επιτευγματων (στις πραξεις και οχι στα λογια) και κινησεων ουσιας, με την κυβερνηση Σαμαροβενιζελων. Εγω δεν βρισκω. Και οχι τιποτα αλλο. Αν η προηγουμενη κυβερνηση δεσμευε τα αποθεματικα οπως εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χε μεινει πετρα ορθια. Θα τους ειχαν ξεσκισει (και καλα θα τους εκαναν).
    Αν μπορούσα να επιτύχω κάτι τέτοιο, θα ήμουν ο καλύτερος δικηγόρος της Ευρώπης και τώρα δεν θα έγραφα ποστ προβληματισμού αλλά θα ήμουν στην Καραιβική με πέντε κορμάρες να γαμώ επί εικοσιτετραώρου βάσεως, συνοδεία Μπελούγκα και Ντον Περινιόν...

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η δημοκρατία έχει παγίδες, τις οποίες, μπορεί να μην πρέπει να παραβλέπουμε, αλλά και δεν πρέπει να επιτρέπουμε λογικές διολισθήσεις προς λοιπά πολιτεύματα, ως εναλλακτικές λύσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πλημμελής εφαρμογή της πρώτης...

Θεσμοθετήσαμε ένα ανεύθυνο του βουλευτικού αξιώματος, για να μην τρέχουν διάφοροι ψυχοπαθείς κάποιους πολιτικούς στα δικαστήρια (με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το ίδιο το πολίτευμα), αλλά, εδώ, με την ρητορική της παραλαβής καμένης γης, από τον προηγούμενο, έχει γαμηθεί ο Δίας...

Κάπου, πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε λόγω για διακεκριμένη εξαπάτηση και για υφαρπαγή ψήφων. Άντε, να πω, μέχρι το '07 είχαμε και το δέλεαρ της συναλλαγής και κάτι είχαμε να κερδίσουμε, ως συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι (γιατί και ήμασταν και ξαναγινόμαστε, άμα λάχει). Το '09, είχαμε τα λεφτά που υπήρχαν έναντι του άνευ όρων αποχωρούντος Πρωθυπουργού. Από το '10 και κάτω, δεν έχει να ζητήσει κάτι ο έρμος, ο πολίτης, να γίνει νταραβέρι...
    Μου λες τόσο, μα τόσο ευγενικά, πως είμαι μαλάκας, που δάκρυα χαράς πλημμυρίζουν τα γαλάζια μου μάτια και αργά κυλούν πάνω στα λευκά μου (έχω βάλει λίγο ρουζ αλλά δεν βγαίνει η ποίηση...) μάγουλα. Θα ήμουν ακόμη πιο ευτυχισμένος, αν είχα εγκαίρως και από μόνος μου καταλάβει τη μαλακία που με δέρνει. αλλά κι έτσι καλά είναι...

*τρομερό ποστάρισμα, Βοσκέ! Χαίρομαι να σε διαβάζω μάνα μου. Έπιασαν τόπο τα όποια λεφτά ο μπαμπάς και η μαμά έδωσαν σε σχολεία, ιδιαίτερα μαθήματα, πανεπιστήμια...

3. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

voskos_7 (28-04-15)

Θα πέσουν τα τσιμέντα... Το avatar του χρήστη voskos_7

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 29.299 φορές σε 18.948 μηνύματα
    Ignore User

Μερικές φορές, φαίνεται εξαιρετικά πολύπλοκο ένα σκεπτικό που υπαγορεύει σε μία κυβέρνηση να φάει απ'ευθείας όσα λεφτά στραγγίζει από την οικονομία της χώρας της, αντί να τα αφήσει να κυκλοφορήσουν εντός του κυκλώματος και να πάρει, στην ουσία, πολλαπλάσια...

Όταν ο άλλος, ως κυβέρνηση, πάντα, έχει λεφτά στη διάθεσή του, δεν τα κρατάει να τα καμαρώνει, ούτε φυσικά, έχει κανείς καμία όρεξη να τον επικηρύξει η χώρα του, για να κάνει τα γλυκά ματιά στους έξω. Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι ούτε μάγοι υπάρχουν, ούτε μαγικές λύσεις, ούτε όργανα του εωσφόρου που θέλουν ντε και καλά να μας πιούνε τη ζωή, ενώ έχουν άλλες εναλλακτικές, ίσως γίνουμε και πιο διορατικοί ως ψηφοφόροι...

Ότι ο Βαρουφάκης, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα φαγωθεί, πρώτοι, από εδώ το διαβάσατε, πάντως και μην έχετε κανένα παράπονο...

Το πραγματικά κακό είναι ότι ορισμένοι, χαλάσανε και υποτιθέμενες φιλίες για την μούρη του και των υπολοίπων και προσπαθούσαν διαρκώς να βγούνε και από πάνω όταν τους λέγαμε (σχετικά άκομψα, να παραδεχτώ, στο τέλος) ότι αυτά που γράφανε, δεν συνέβαιναν ούτε σε παράλληλο σύμπαν. Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι ορισμένοι εκ των ορισμένων, θεωρητικά, ήταν και καταρτισμένοι στα οικονομικά.

Μην το πάμε μακριά: Κάποτε ψηφίζαμε με γνώμονα το ποιός μπορεί να διορίσει μέχρι και το καναρίνι μας στο δημόσιο και τώρα ψηφίζουμε με γνώμονα το ποιός θα σταματήσει να μας διαστέλλει τον πρωκτό. Πόσο χαμηλά, μπορεί να πέσουμε;;;

*Δημήτρη, αν και η πρόθεσή μου δεν ήταν να θίξω τον αναγνώστη περισσότερο και από τον εαυτό μου, μπορώ να σου πω ότι είμαι προϊόν του δημοσίου συστήματος εκπαίδευσης, χωρίς την παραμικρή επίδραση της παραπαιδείας επάνω μου (η έλλειψη της οποίας, μου κόστισε κανένα 500αρι μονάδες για το μηχανογραφικό, λόγω βαθμών στα προφορικά, αλλά ας μην ανοίξουμε και αυτό το θέμα, παράλληλα)...
    "Μπάτμαν και μαλακίες..."
    Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
    "λάγνος, ημεδαπός λογιστής".

Το avatar του χρήστη estai

Περιοχή
    Μανχάταν, Νιού Γιορκ
    Thanks
    6.032
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.047 φορές σε 7.602 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από The Dude Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και βρωμάνε και οι μασχάλες του, τύπε...
    Eυτυχως τυπε, εχω παψει, ηθελημενα, να ενημερωνομαι και μου φαινονται λιγο παραξενα οσα γραφονται εδω, οπως και το να βρωμανε οι μασχαλες καποιου, φανταζομαι πλεον ειναι σοβαρο κριτηριο ανικανοτητας των ανθρωπων της κυβερνησεως.
    Μονο για το μπουλινγκ στον Βαρουφακη, ακουσα.

6. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

The Dude (28-04-15)

Love Hurts..... Το avatar του χρήστη ILIAS-KORLEONE <<JESUS>>

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.626
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.587 φορές σε 8.155 μηνύματα
    Ignore User

Stephen Hawking: Aν η ανθρωπότητα δεν ζήσει στο διάστημα θα πεθάνει
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]

1000 ακόμη χρόνια έδωσε διορία ο κορυφαίος Φυσικός - Το ολόγραμμά του εμφανίσητκε στην Όπερα του Σίδνεϊ

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Δεν πιστεύω ότι θα επιζήσουμε 1.000 ακόμα χρόνια χωρίς να βρούμε καταφύγιο εκτός του εύθραυστου πλανήτη μας»τόνισε ο κορυφαίος Φυσικός Stephen Hawking στην ομιλία του στην όπερα του Σίδνεϊ. Ωστόσο ο ίδιος δεν ταξίδεψε ποτέ μέχρι την Αυστραλία, αλλά απηύθυνε τις προειδοποιήσεις του από το γραφείο του στο Κέιμπριτζ. Για την ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα χρησιμοποιήσε την προηγμένη τεχνολογία που επέτρεψε στο ολόγραμμά του να εμφανιστεί στο πόντιουμ. Στο τέλος της ομιλίας του ο Hawking προέτρεψε το ακροατήριο να στρέφει συχνότερα το βλέμμα του στ΄αστέρια και όχι στα πόδια του ενώ κάλεσε τους ακροατές να αναζητήσουν την σημασία όσων βλέπουν και να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που προκαλεί την ύπαρξη του Σύμπαντος. «Να είστε περίεργοι και όσο δύσκολη και αν φαίνεται η ζωή, να θυμάστε πως υπάρχει πάντα κάτι στο οποίο μπορείτε να πετύχετε. Σημασία έχει απλά να μην εγκαταλείπετε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Stephen Hawking.
    [YOUTUBE]wjeLMGFx7a0[/YOUTUBE]
    "When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
    I told them they didn’t understand life."
    —John Lennon

8. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

voskos_7 (28-04-15)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Οι Έλληνες, όπως πάμε, δεν θα χρειαστούμε 1000 χρόνια...

10. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

voskos_7 (28-04-15)

Το avatar του χρήστη celticfrost

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.984 φορές σε 4.178 μηνύματα
    Ignore User

Απόλυτα αδύνατος αποδεικνύεται ο συμβιβασμός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την πολιτική πραγματικότητα. Αδυνατώντας να κατανοήσει τους λόγους της συντριβής του και σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί στην ηγεσία του κόμματος που οδήγησε στην ήττα, ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και στην κινδυνολογία περί καταστροφής (της κατεστραμμένης από τον ίδιο και τις συγκυβερνήσεις του με το ΠΑΣΟΚ) χώρας.

Έτσι λοιπόν, ο Αντώνης Σαμαράς αυτό που διαπίστωσε από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στον eniko ήταν ότι επίκειται « ή κωλοτούμπα ή δημοψήφισμα για δραχμή». Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης έκανε λόγο για «απόλυτο φιάσκο ή ολοκληρωτική καταστροφή».Και χρησιμοποίησε σχεδόν ακριβώς τα ίδια λόγια με τον πρόεδρο του κόμματος: «Αφού μάθαμε ότι η «περήφανη διαπραγμάτευση» ήταν όλη λάθος, αφού ξεχάστηκαν οριστικά η κατάργηση του μνημονίου, η διαγραφή χρέους, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αύξηση του αφορολογήτου, τελικά ομολογούν ότι οδηγούνται είτε σε «κωλοτούμπα» είτε σε δημοψήφισμα για δραχμή».
    Πέρα από όποιες διαφωνίες ή επιφυλάξεις διατηρεί κανείς σχετικά με την τακτική και τους στόχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε την εντύπωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας συμφωνεί τουλάχιστον σε κάτι που έχει να κάνει με τους προηγούμενους «αντωνάκηδες» που κυβέρνησαν τον τόπο. Και αυτό το κάτι μπορεί να συνοψιστεί σε μια φράση: «Σκασμός εσύ αντωνάκη»…

http://www.imerodromos.gr/skasmos-3/

12. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον celticfrost για αυτό το μήνυμα:

sk12072 (28-04-15), voskos_7 (28-04-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Ignore User

Με τα χίλια ζόρια, να μας κάνουν φονιάδες: Δεν είναι να φύγει κάποιος - είναι και η αντικατάσταση του, που δεν παίζεται...

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με τα χίλια ζόρια, να μας κάνουν φονιάδες: Δεν είναι να φύγει κάποιος - είναι και η αντικατάσταση του, που δεν παίζεται...
    Εϊσαι που 'σαι επικίνδυνος, έχεις και μεγάλο «πιστόλι», πώς να σου γλυτώσει κάποιος; Μόνο, σε παρακαλώ, μην τους «σκοτώσεις» όλους! Άσε και κανέναν για μας...

15. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

voskos_7 (28-04-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Ignore User

Αν δεχτούνε τα υπόλοιπα αγοράκια να παίξουμε "όποιος χάνει, εξαφανίζεται", δεσμεύομαι ότι δεν θα ανοίξει ρουθούνι - για τα λοιπά, θα πω ψέματα...

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.626
    Ignore User

Προειδοποιητικά πυρά εναντίον πιθανού υποβρυχίου κοντά στο Ελσίνκι

«Θερμό» επεισόδιο στα χωρικά ύδατα της Φινλανδίας

Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:  

Προειδοποιητικά υποθαλάσσια πυρά έριξε σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό της Φινλανδίας εναντίον ενός στόχου που πιστεύεται ότι ήταν υποβρύχιο, στα χωρικά της ύδατα κοντά στο Ελσίνκι.

Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι εντόπισε έναν υποβρύχιο στόχο τη Δευτέρα και ξανά σήμερα το πρωί, οπότε και έκανε χρήση προειδοποιητικών βομβών βυθού, μεγέθους βομβίδων.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η Φινλανδία, η οποία έχει κοινά σύνορα μήκους 1.340 χλμ. με τη Ρωσία, ανησυχεί όλο και περισσότερο για τον ισχυρό γείτονά της, έπειτα από έναν χρόνο αποστολών ρωσικών αεροσκαφών και στρατιωτικών ασκήσεων στη μεθόριο.

Ο υπουργός Άμυνας Καρλ Χάγκλουντ δεν σχολίασε αν η Ρωσία εμπλέκεται στο περιστατικό. Μιλώντας σε φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε πως ο στόχος ίσως ήταν ένα υποβρύχιο, και πως είναι πιθανόν να έφυγε από την περιοχή, προσθέτοντας πως η Φινλανδία δεν κάνει συχνά χρήση προειδοποιητικών πυρών.

Πέρυσι, οι αναφορές για τον εντοπισμό ενός υποβρυχίου ανοικτά της Στοκχόλμης είχαν προκαλέσει τη μεγαλύτερη κινητοποίηση της Σουηδίας μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Οι εντάσεις στην περιοχή αποτυπώθηκαν νωρίτερα τον Απρίλιο σε μια άνευ προηγουμένου επιθετική κοινή δήλωση από τις βόρειες χώρες - Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και Ισλανδία - που έκανε άμεση αναφορά στη ρωσική «πρόκληση» ως λόγο για να αυξηθεί η αμυντική συνεργασία, τονίζει το Reuters.

Η Μόσχα αντέδρασε αμέσως, λέγοντας ότι οι κινήσεις της Φινλανδίας και της Σουηδίας για στενότερες σχέσεις με το ΝΑΤΟ προκαλούν «ιδιαίτερη ανησυχία».

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
    —John Lennon

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Μου προκαλεί θλίψη και οργή ο προπηλακισμός Βαρουφάκη και της συζύγου του από τους κουκουλοφόρους των Εξαρχείων. Τα ΑΘΛΙΑ αυτά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως ο Υπ. δεν έχει αστυνομική συνοδεία, για να τον καθυβρίσουν και να ασκήσουν εναντίον του ελαφρά σωματική βία. Έχω γράψει πως οι κουκουλοφόροι αποτελούν μέγα κίνδυνο για τη δημοκρατία, την έννομη τάξη και την ασφάλεια των πολιτών και δεν περίμενα το χθεσινό γεγονός ως επιβεβαίωση. Αυτό που σήμερα αναμένω, είναι η κυβέρνηση να σταματήσει τον παθητικό της ρόλο απέναντί τους και να τους διαλύσει με κάθε αναγκαίο και νόμιμο μέσο. Οι άνθρωποι είναι, εκτός από επικίνδυνοι, και ΔΕΙΛΟΙ, αφού δεν σεβάστηκαν ούτε την παρουσία της συζύγου και μιας φίλης του Υπ. που συνέτρωγαν μαζί του...

19. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

voskos_7 (29-04-15)

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.626
    Ignore User

Προπηλάκισαν τον Γιάνη Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Φραστική επίθεση από ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων δέχθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε εστιατόριο που έτρωγε μαζί με τη σύζυγό του, στην περιοχή των Εξαρχείων.
    Σε ανακοίνωση προέβη ο ίδιος ο υπουργός, όπου περιγράφει το περιστατικό:
    «Χθες το βράδυ (Τρίτη 28η Απριλίου), στην περιοχή των Εξαρχείων, η σύζυγός μου Δανάη Στράτου κι εγώ δεχθήκαμε επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών στο εστιατόριο όπου δειπνήσαμε. Αντίθετα με τις εικασίες που ακούστηκαν, δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή για μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής «αποδόμησής» μου των τελευταίων ημερών.
    Τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής:
    Κατά τις δέκα το βράδυ συνάντησα την Δανάη και μία φίλη μας στην υπαίθρια αυλή του εστιατορίου Γιάντες στην Οδό Βαλτετσίου, όπου και δειπνήσαμε. Δύο ώρες περίπου αργότερα, αφού είχαμε ολοκληρώσει το δείπνο μας, εισέβαλε στην αυλή ομάδα αντιεξουσιαστών. Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρήψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον «χώρο τους».
    Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική "αριθμητική" υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.
    Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την "εμπροσθοφυλακή" (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με "πετύχουν" χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον "χώρο" τους.
    Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.
    Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που είχα από την εποχή που ζούσα στην περιοχή των Εξαρχείων (2000-2006) καθώς και κατά την διάρκεια «εισβολών» ατόμων του ίδιου χώρου στα αμφιθέατρα της Οδού Σίνα όπου δίδασκα. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να αναπτύξω εκείνες τις σκέψεις.
    Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή.»
    To περιστατικό καταδίκασε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter:«Φυσικά απεχθές γεγονός και απαράδεκτο. Προπηλακισμός Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια».
    —John Lennon

21. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

voskos_7 (29-04-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Ignore User

Δημοκρατία θέλουμε, αλλά δεν μας έχουν πει πώς να την πετύχουμε...
    Αλλά, ξέχασα - εμείς την διδάξαμε.

23. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

dimace (29-04-15)

Το avatar του χρήστη celticfrost

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.984 φορές σε 4.178 μηνύματα
    Ignore User

Η μισή Ελλάδα παρακολούθησε τη συνέντευξη του κ.Τσίπρα στον κ.Χατζηνικολάου. Ο κάθε τηλεθεατής εξήγαγε με άμεσο και αυθεντικό τρόπο τα συμπεράσματά του. Ανάμεσα στα άλλα (για τον ΕΝΦΙΑ που θα διατηρηθεί «αν δεν κλπ», για τον σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία αλλά με «σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ», για τον «έντιμο συμβιβασμό», για την συνέχιση του ξεπουλήματος αεροδρομίων, δημοσίων επιχειρήσεων, λιμανιών κοκ) εμείς συγκρατήσαμε και τούτη τη δήλωση:
    Οι κινήσεις που κάνω αυτή την περίοδο, είπε ο πρωθυπουργός, δεν είναι οι κινήσεις ενός αριστερού κόμματος ή ενός αριστερού ηγέτη αλλά πρόκειται για κινήσεις εθνικής ευθύνης. Μάλιστα…
    Παρατήρηση πρώτη: Κάθε φορά που οι εκάστοτε πρωθυπουργοί άρχιζαν τα περί «εθνικής ευθύνης», που τα έθεταν πάνω από την ιδεολογία τους – και τούτο ως απόδειξη ότι βάζουν τη χώρα πάνω από τις προσωπικές τους πεποιθήσεις - τότε εκείνα που ακολουθούσαν δεν ήταν και πολύ ευχάριστα για το «έθνος» του εργαζόμενου λαού…
    Παρατήρηση δεύτερη: Η Αριστερά είναι τέτοια επειδή ακριβώς η ιδεολογία, το πρόγραμμα και η πολιτική της είναι ταυτισμένα με το εθνικό όφελος, στο πλαίσιο βεβαίως μιας κοινωνίας που θα συγκροτείται με ηγέτιδα δύναμη το «έθνος» του λαού και με πυξίδα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού.
    Αυτή είναι μια από τις ειδοποιούς διαφορές της Αριστεράς με τους πολιτικούς αντιπάλους της. Δεν διαχωρίζει – υποκριτικά – το πρόσημό της, το αριστερό πρόσημό της, με ό,τι είναι ωφέλιμο για το λαό και τον τόπο. Γιατί πολύ απλά αν δεν ήταν ωφέλιμο δεν θα ήταν αριστερό.
    Γνωρίζουμε τον αφορισμό ότι όσα επισημαίνουμε παραπάνω συνιστούν, τάχα, ιδεοληψία. Ότι είναι, τάχα, «δευτερεύοντα».
    Απαντάμε: Η Αριστερά, εκτός από πολιτική Αριστερά είναι (με την έννοια της κοινωνικής διαστρωμάτωσης) και κοινωνική Αριστερά. Ως τέτοια καλύπτει το 99% του λαού, δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία του Έθνους.
    Όσοι μέχρι τώρα ξεχνούσαν» - στο όνομα του «εθνικού οφέλους» - να κάνουν αυτή την πολύ απλή ταξική ανάλυση, όσοι διαχώριζαν την πολιτική Αριστερά από την κοινωνική Αριστερά, παρότι έκλιναν σε όλες τις πτώσεις την λέξη «Αριστερά», συνήθως κάτι άλλο μας έλεγαν. Και συνήθως σε εκείνη την οικτρή μειοψηφία του 1% ήταν που απευθύνονταν και που… «έκλειναν το μάτι». Και αυτό μόνο «δευτερεύον» δεν είναι…
    Εν ολίγοις: Η Αριστερά – όταν είναι Αριστερά – όχι μόνο δεν βάζει στην μπάντα την πολιτική της και την ιδεολογία της στο όνομα του «εθνικού οφέλους», αλλά προωθεί το λαϊκό συμφέρον στην πράξη και όχι στα λόγια χωρίς να το διαχωρίζει από το «εθνικό», μιας και τελικά το λαϊκό συμφέρον δεν είναι τίποτα λιγότερο από το εθνικό συμφέρον.
    Όχι μόνο δεν «αναστέλλει» αλλά εφαρμόζει την πολιτική της επειδή ακριβώς αυτή είναι που υπηρετεί τον τόπο και μάλιστα στις πιο κρίσιμες συνθήκες, όπως τώρα.
    Ειδάλλως ποιο το νόημα να είναι κανείς Αριστερός; Ποιό το νόημα να υπάρχει η Αριστερά, αν βγάζει ιδεολογικά την ουρά της απέξω στα δύσκολα, όπως κάνουν οι άλλοι; Αυτά τα ξέρουν άπαντες στην Αριστερά – όταν είναι Αριστερά…

Νικος Μπογιοπουλος

Πηγη: enikos.gr

Περιοχή
    Μανχάταν, Νιού Γιορκ
    Thanks
    6.032
    Ignore User

Aπογοητευει μεχρι στιγμης ο Συριζα. Οι ασαφειες στον προεκλογικο λογο αποτελουν συνεχιση των πατροπαραδοτων πολιτικων ηθων της χωρας. Επιτηδευμενες η μη, ασαφειες που τους εφεραν στην κυβερνηση. Θα παμε να διαπραγματευτουμε λεγανε σαν αριστεροι.
    Εδωσαν μια αισθηση σε αρκετο κοσμο πως οι Ευρωπαιοι δε θελουν να λυθει το οικονομικο προβλημα της χωρας, βαζοντας στο μυαλο μας σαδισμους-διαστροφες των Ευρωπαιων,η επειδη ο Νταισελμπλουμ μπορει να χει γκομενο τον Σαμαρα, η εξ'αιτιας των μακροχρονιων οικονομικων σχεσεων με το εγχωριο πολιτικο κατεστημενο και της διαφθορας που αναπτυχθηκε.
    Το θεμα ειναι οτι ο κοσμος περιμενε κατι διαφορετικο, αλλα το διαφορετικο δε μπορει να επιτευχθει εφ'οσον απ'οτι φαινεται εδω και 5 χρονια ειμαστε ενας λαος υποδουλωμενος που δε μπορει να παρει αποφαση ακομα και για τα κωλοχαρτα που θα βαλουν στα νοσοκομεια εαν δε συνεναισουν οι Γερμανοι.
    Με τις υγειες μας.

Παντως τετοιος ψυχολογικος πολεμος εναντιον ενος λαου,τετοια μαζικη υστερια, τετοια τρομοκρατια χωρις να γινεται πολεμος, δε ξερω αν εχει καταγραφει στην ιστορια. Εδω και 5 χρονια μας εχουν ζαλισει με πιθανες εξοδους απο το ευρω, κλπ κλπ.Καθε μερα σε ολα τα μμε οι ιδιες αηδιες, μα καθε μερα. Στ'αρχιδια μου πραγματικα κι ας χρεοκοπησουμε κι επισημως, αρκει να σταματησει αυτη η κουβεντα που γινεται καθε μερα μεταξυ ολων μας, εδω και τοσα χρονια.

26. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον estai για αυτό το μήνυμα:

nikolios (29-04-15), voskos_7 (29-04-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Ignore User

Όταν σταματάς να ελπίζεις, ο δρόμος είναι συγκεκριμένος: Για να μην έχουμε πάρει ακόμα κάποια τέτοια απόφαση, σημαίνει ότι αντέχουμε κι άλλο...
    Ή, τέλος πάντων, είναι περισσότεροι αυτοί, που δεν τους χαλάει τόσο...
    Λάθος - σωστό, κάτι τέτοιο μου δείχνει.

Περιοχή
    Μανχάταν, Νιού Γιορκ
    Thanks
    6.032
    Ignore User

Εννοειται, πως λυση, δεν ειναι ο αβουλος Σαμαρας. Οχι το avatar μου! Ο Τρυφων, καλος ειναι.

AK-47 Το avatar του χρήστη Vass

Περιοχή
    Thessaloniki
    Thanks
    634
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 1.402 φορές σε 628 μηνύματα
    Ignore User

Η λύση στο δίλλημα Σαμαράς ή Τσίπρας, Αριστερά ή Δεξιά, οι από δω ή οι από εκεί είναι μια...

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ.

Εκτός αν κάποιος θεωρεί πως το πρόβλημα της χώρας είναι ο οριζόντιος προσανατολισμός της και όχι ο κάθετος, που όσο δεν υπάρχει βιομηχανία και πρωτογενής παραγωγή θα είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ μόνιμα με αρνητικό πρόσημο. Το ιδανικό είναι η αυτάρκεια και όχι τα δανεικά. Δε βλέπω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση όμως. Όχι τώρα, από τότε που με θυμάμαι...

30. Οι ακόλουθοι 3 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον Vass για αυτό το μήνυμα:

ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (29-04-15), sk12072 (29-04-15), voskos_7 (29-04-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Ignore User

Δεν θέλω να σας ταράξω, αλλά όσο κοιτάτε τον Σαμαρά, έρχεται ο Θεοδωράκης - ή αυτός που πρέπει να... προλογίσει ο Θεοδωράκης, ως λύση - όχι ο Μίκης...
    Αφήστε τους άλλους, να σας δείχνουν τον ξοφλημένο και να σας θέτουν ανύπαρκτα διλήμματα για να εξομαλύνουν τις αποτυχίες τους στις συνειδήσεις σας. Τρεις μήνες έκλεισε η κυβέρνηση και χρόνο να πιάσει, πάλι τον Αντωνάκη θα σας δείχνουν, να ασχολείστε...

Η λύση, δεν είναι να φεύγει ο κόσμος από την χώρα του, αλλά να διώχνει αυτούς που προσπαθούν να τον διώξουν.

Σελίδα 1040 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 4054064074084094099010001010102010301036103710381039104010411042104310441050106010701080109011401240134014401540 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές