Δεν ξέρω Νικόλα, αλλά η γυναίκα αριστερά είναι πραγματική κλάση. Εκτός από όμορφιά έχει και στυλ, ο τρόπος δεν που αντιμετωπίζει τον φοβερό σεισμό (με το χαμόγελο στα χείλη) την κάνει ακαταμάχητη στα μάτια μου. Φαντάζομαι δε πως θα έκαναν κάποιες άλλες γυναίκες στη θέση της και ο θαυμασμός μου μεγαλώνει ακόμα πιο πολύ.
Ισχύει, αλλά από πότε μου υπερασπίζεσαι τις μούτζες;;;
Κόψε τους μόρτηδες, πώς εδιαλυθήκανε, σχετικά, ατάκτως και άνευ όρων...
Αν βρούμε και μεταφραστή, θα μας παραδεχτώ, κάργα...
Μην ανησυχείς, χρυσούλι μου... Όπως (τα έχουμε πει) ξέρεις, για να βρεις τέτοιες γυναίκες πρέπει πρώτα να χτυπήσεις 30 Λόττο τζακ ποτ σε σε 30 διαφορετικές χώρες του πλανήτη, μετά να γλυτώσεις από το χτύπημα 10 κεραυνών και, τέλος, το μικρό σου όνομα να είναι Γκαστόνε... Ακίνδυνη κριτική, Βοσκόπουλό μου, που όμως ΠΡΕΠΕΙ να γίνει, γιατί το κλουπ έχει διάολε μια Α αισθητική και ποιότητα...
Δεν μου αρέσει να κλέβω εκκλησία, οπότε δεν επιχαίρομαι για το «ξύσιμο» του ΥΠΟΙΚ... Ήταν ΒΕΒΑΙΟ πως κάτι τέτοιο θα γινόταν.
Ούτε φυσικά θα έχω ανακαλύψει την σκοτεινή ύλη, όταν θα καταγραφούν τα μέτρα του νέου μνημονίου, που μπροστά τους αυτά του Σαμαρά ήταν της πλάκας. (όχι μόνο να ξεχάσουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά θα δούμε και άλλα κόλπα, πολύ βιτσιόζικα και περίεργα) Σε κάθε περίπτωση (αν δεν υπάρχει σύγκρουση ρόλων στο νέο διαπραγματευτικό σχήμα) θετική εξέλιξη, αν και κάπως αργά...
Με λένε Μαλάκα. Το νέο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Νόμπελ Μαλακίας Αντώνη Σαμαρά. Με λένε Μαλάκα. Το βιβλίο που θα αγγίξει την καρδιά κάθε νεοδημοκράτη ψηφοφόρου. Με λένε Μαλάκα. Κυκλοφορεί.
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Α, εντάξει Καραγκιοζάκια, δεν έγινε και τίποτα.... "ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ". ¨Ελα ρε μαλάκα! Μα δεν είμαστε "περήφανοι"; Δεν έφτασε η αποδοχή στο 178% όπως έλεγε η Αυγή; Δεν διδάξαμε στους Ευρωπαίους ευρωπαϊκές αρχές και ζόρικα οικονομοτέτοια; Δεν πάθανε κολούμπρα με τα πουκάμισα και τις καμπαρντίνες του Μπαρούφα και τα μαγικά που παρουσιάζαμε;
"ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ" που δεν πήραμε τη δόση!
Τί λε' ρε μαλάκα τώρα.....
Αυτό φυσικά το λέμε αφού ροκανίσαμε ότι είχαν αφήσει στα αμπάρια οι προηγούμενοι.
Κι αφού κλείσαν κάποιες χιλιάδες επιχειρήσεις, έχουν σταματήσει οι πληρωμές κι ενας σωρός κόσμος βλαστημάει τις εμπνεύσεις σας που τους έκλεισαν τα σπίτια και τις δουλειές.
Τόσο έφταναν τα διαθέσιμα των προηγούμενων, τα ξένα κόλλυβα.
Τόσο έφτανε η μαγκιά (κλανιά και κώλος φινιστρίνι).
Πάμε τώρα, όχι μόνο ζητιάνοι για φτύσιμο αλλά και ξεφτιλισμένοι εντελώς. Να μας έχουν κάνει ρόμπα όλοι. Αλλά τί μασάμε, ο Λαφαζάνης μας διδάσκει και η ΑΥΓΗ υπαγορεύει την "αξιοπρέπεια" μας.
Αλλά δεν πειράζει. Τί που τα γαμήσαμε όλα. Αφού είναι, υποτίθεται, "Αριστερά" στην κυβέρνηση.
"Αριστερά". Αυτό το πράμα,
"Αριστερά".
Ε, αφού είναι, είναι καλά.
Λίγο Κοντονής μαγκιά, λίγο Μπαρουφάκης μαγκιά, λίγο αξιοκρατία Χατζάκης Εθνικό, λίγο Κατρούγκαλος υπογράφουμε αμέσως και πληρωνόμαστε κιόλας από τους φουκαράδες έχοντας διορίσει όλο το γραφείο στο Υπουργείο, λίγο 500εκ για σακαράκες που η ίδια η εταιρεία έλεγε ασύμφορες, αλλά δε γαμιέται, ποιά "ανθρωπιστική κρίση" (νομοσχέδιο 200εκ), εδώ ο ΓΓ του Υπουργείου Αμύνης ήταν υπεργολάβος της Lockheed....
Άλλα κόλπα, "Αριστερά" υποτίθεται.
Μόκο όλοι οι ιθαγενείς.
Αδειάζει η Αμυγδαλέζα για να χαρούν τα γκρουπούσκουλα και σε μια εβδομάδα ξαναγεμίζει. Ξεφορτώνουμε καραβιές τους μαύρους στο Κέντρο και η Υπουργός ισχυρίζεται αφοπλιστικά ότι "λιάζονται" στις πλατείες και μετά ένα μήνα "εξαφανίζονται" και γελάνε όλοι και της φαίνεται περίεργο, αφού όταν τα συζητάει τόσα χρόνια με τους φίλους της όλοι, και οι 5 τα βρίσκαν λογικά!
Σκατά παντού. Αλλά "Αριστερά".
Η Αγορά πεθαίνει, χειρότερα λένε επιχειρηματίες και μαγαζάτορες, μάλιστα αριστεροί, κανονικοί αριστεροί όχι νεόκοποι, ιδεολόγοι του παλιού 2%, του 4%, της σοβαρής Αριστεράς, πόσο χάλια έγιναν τα πράγματα και τί πισωγύρισμα είναι αυτό, χειρότερα κι από το '10 και το '12.....
Αλλά ποιός να τ'ακούει αυτά.
Μας ξεχέζουν όλοι, όποιος έχει μικρόφωνο μπροστά που να ξεφλοκιάσει στα μαλακιστήρια που μας εκπροσωπούν, αλλά η ΑΥΓΗ μας πληροφορεί ότι ζηλευουν το μεγαλείο μας.
Μπα, "ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ".
Δε γαμιέται, πρώτη φορά "Αριστερά", όλα επιτρέπονται και όλα συγχωρούνται.
Αφού ο αντίλογος είναι σταθερός κι η καραμέλα ίδια, "40 χρόνια" μπλα και μπλα, "είδαμε και τους άλλους" και δώς του μπλα, "νεοφιλελεύθεροι" μπλα μπλα μπλα και κυρίως, πάντα και πολύ Σαμαράς!
Το αυτούσιο πλήρες κείμενο παρατίθεται στην παρακάτω αναφερόμενη πηγή.
Εδώ απλώς παραθέτω το πιο ενδιαφέρον ίσως απόσπασμα, χωρίς περαιτέρω δικά μου σχόλια. Τα σχόλια, όποια και αν είναι αυτά, τα αφήνω αποκλειστικά και μόνο σε σε σας.
Αρνήθηκε να πληρώσει μαύρο σουάπ του Σημίτη στην Deutsche Bank ο Βαρουφάκης!
Να γιατί του επιτέθηκαν οι μπράβοι των Βρυξελων.
Όλα ξεκίνησαν από τις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων σχετικά με την ρευστότητα και τις υποχρεώσεις του Ελληνικού δημοσίου, όπου πρόεκυψε η πληρωμή τόκων για ένα μαύρο σουάπ που είχε συνάψει ο Σημίτης ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ με την Deutsche Bank για να εξοφληθούν Γερμανοί προμηθευτές του δημοσίου το 1999.
Το σουάπ αυτό είχε μεταφερθεί νύχτα σε υποκατάστημα της Γερμανικής τράπεζας εκτός Ευρώπης και τα τοκοχρεωλύσια ερχόντουσαν με την μορφή «φιρμανιού» απ’ ευθείας στο Ελληνικό υπουργείο οικονομικών. Όπου βέβαια το πλήρωναν χωρίς κανέναν έλεγχο, οι συνεργατες του Σημίτη, που όλως τυχαίως μονοπωλούσαν από το 2009 και μετά την καρέκλα. Ήτοι, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης. Χωρίς να περνά από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό, στην κυριολεξία κάτω από την μύτη της ΕΕ. Όπως ακριβώς έγινε με τα σουάπς της Goldman Sachs.
Μόλις έγινε αντιληπτό από τους «θεσμούς» ότι οι εν λόγω υποχρεώσεις δεν θα πληρωνόντουσαν, αμέσως έπεσε «σύρμα» στην Γερμανία. Και εκεί άρχισαν πρώτα οι εκβιαστικές δηλώσεις Σόιμπλε για να ακολουθήσει το πρωτοφανές νταβατζηλίκι στον Βαρουφάκη, που πραγματικά θύμισε μπράβους τοκογλύφων.
Αυτή ήταν η αιτία, αφού το χρέος του Σημίτη μπορεί να εξοφληθεί νύχτα μόνον από Σαμαροβενιζέλους ή πανικόβλητους πολιτικούς. Και φυσικά από τους νεοφασίστες του Ποταμιού, που αποτελούν την πρωτη επιλογή των τοκογλύφων για συγκυβερνηση, ώστε να καλυφθούν τα εγκλήματα Σημίτη.
Πηγή: [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα υπάρχει και δεύτερη σχετική ανάρτηση. Το αυτούσιο πλήρες κείμενο παρατίθεται στην παρακάτω αναφερόμενη πηγή.
Εδώ απλώς παραθέτω το πιο ενδιαφέρον ίσως απόσπασμα, χωρίς περαιτέρω δικά μου σχόλια. Τα σχόλια, όποια και αν είναι αυτά, τα αφήνω αποκλειστικά και μόνο σε σε σας.
Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.
Το «απεχθές χρέος» αναφέρεται λοιπόν σε χώρες με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων που κατακλέβοντας το κράτος, διαθέτουν ποσά σε ξένες τράπεζες. Κύρια λοιπόν προϋπόθεση για την ύπαρξη του απεχθούς χρέους είναι η χρήση των δανείων της χώρας για προσωπικούς σκοπούς.
«Επονείδιστο» θεωρείται το χρέος, το οποίο προκύπτει από όρους υπερβολικούς, ληστρικούς, όντας λοιπόν το προϊόν μιας λεοντείου συμφωνίας με δυσμενέστατες επιπτώσεις στο δανειζόμενο κράτος, μέσω Μνημονίων κ.λπ. (Καθ. Μάρδας).
Ας δούμε λοιπόν την εφαρμογή τους στην Ελληνική πραγματικότητα:
Αύγουστος 2012. Η Deutsche Bank στέλνει επιστολή στο υπουργείο οικονομικών σχετικά με την πληρωμή των τόκων (!) ενός ομολόγου που κατέχει (φωτό). Δηλαδή, την ίδια στιγμή που ομολογιούχοι, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και ΝΠΔΔ έχουν καταστραφεί, η Γερμανική τράπεζα παραμένει αλώβητη, όπως και το χρέος της Ελλάδας προς αυτή. Μα πώς προέκυψε το συγκεκριμένο «ανεγγιχτο» ομόλογο;
Εδώ ακριβώς είναι η εξήγηση της κατάρρευσης και η δολιότητα της υπερχρέωσης. Το συγκεκριμένο ομόλογο της Deutsche Bank, είναι δάνειο της κυβέρνησης Σημίτη το 1997. Με ημερομηνία λήξης το 2017, μετά από 20 χρόνια δηλαδή. Η κυβέρνηση Σημίτη λοιπόν, πήρε ένα χρηματικό ποσό από την Γερμανική τράπεζα το οποίο διαχειρίστηκε στο ακέραιο, αλλά «χρέωσε» την αποπληρωμή του στην επόμενη γενιά.
Τι έγινε αυτό το δάνειο;
Tον Δεκέμβρη του 1997, ο Τάσος Μαντέλης υπογράφει την ανάθεση έργων ύψους 150 δισ. στη Siemens. Την επονομαζόμενη και ως σύμβαση της ντροπής.
Αμέσως μετά, (εάν δεχτούμε τους ισχυρισμούς του ίδιου του Μαντέλη) αρχίζουν και πέφτουν οι μίζες στους λογαριασμούς του. Υπάρχει βέβαια και ο “ανώνυμος πληροφοριοδότης” που υποστήριξε ότι και το 1997 (πριν την υπογραφή) έπεφταν οι μίζες ύψους μάλιστα 10 εκατομυρίων. Αυτό όμως ο αξιότιμος κύριος Μαντέλης το διαψεύδει.
ΔΗΛΑΔΗ: Η κυβέρνηση Σημίτη δανείζεται το 1997, από Γερμανική τράπεζα το ποσό των 352 εκ. Ευρώ, για να πληρώσει Γερμανική εταιρεία το ποσό των 400+εκ. Ευρώ. Ο Μαντέλης αποδεικνύεται πως έλαβε προμήθεια από την Γερμανική εταιρεία τον καιρό της επίμαχης συναλλαγής.
Η ευκολία με την οποία έγινε ο δανεισμός και οι όροι της σημερινής «διαπροσωπικής» συναλλαγής εκτός αγορών που προκύπτει από την επιστολή του 2012, πληρεί όλους τους όρους του «Απεχθούς» χρέους. Όπως επίσης και η απόδειξη χρηματισμού πολιτικών προσώπων ως απόρροια της όλης συναλλαγής, από τα ελάχιστα βεβαίως που γνωρίζουμε.
Η Λεόντειος συμφωνία που καταστρατηγεί κάθε έννοια ελεύθερης οικονομίας προκύπτει από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ομόλογο παραμένει αλώβητο, σε αντίθεση με τα ομόλογα των τιμίων επενδυτών που αποκτήθηκαν μέσω ελεύθερης αγοράς. Τα οποία βεβαίως απαξιώθηκαν με το PSI. Άρα το συγκεκριμένο χρέος είναι και «Επονείδιστο».
Πηγή: [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία τις επόμενες ημέρες. Δημοψήφισμα σε περίπτωση αδιεξόδου, λάθος που δεν πήραμε χρήματα στη συμφωνία της 20ης Φερβρουαρίου
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα πράγματα δεν θα φθάσουν σε αδιέξοδο και θα πάμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star», τονίζοντας ότι θα ήταν αποτυχία για την Ελλάδα, για τη Γερμανία και για την Ευρώπη μια εξέλιξη ρήξης και χρεοκοπίας.
Ο Πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο λαό, όχι με εκλογές αλλά με δημοψήφισμα, αν δεν υπάρξει συμφωνία. «Κοντά σε συμφωνία»
Σχετικά με τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων ο κ. Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι είμαστε κοντά σε μια συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν κάποιος δεν θέλει να την δυναμιτίσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ καταλόγισε στους πολιτικούς του αντιπάλους και σε ισχυρά κέντρα της Ευρώπης ότι κατασκεύασαν «ναρκοθετημένο πεδίο», ευελπιστώντας η κυβέρνηση θα αποτελέσει απλά μία παρένθεση.
«Επιχαίρουν στην προοπτική αποτυχίας και καιροφυλακτούν να σκοντάψει η κυβέρνηση», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για παγίδα, ενώ παρατήρησε ότι η κυβέρνησή του παρέλαβε τη χώρα σε κατάσταση απελπισίας.
«Ήταν λάθος που δεν πήραμε χρήματα με τη συμφωνία του Φεβρουαρίου», παραδέχτηκε κ.Τσίπρας, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται σε «παραπλάνηση», καθώς η κυβέρνηση αρκέστηκε σε προφορικές διαβεβαιώσεις του κ. Ντέισελμπλουμότι θα αποκατασταθούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης από τις τράπεζες, τις οποίες προηγουμένως είχε περιορίσει η ΕΚΤ.
Ο Πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση ήταν άπειρη, ωστόσο επεσήμανε ότι τηρεί τους όρους της εχεμύθειας, χωρίς να δίνει ψευδείς πληροφορίες.
«Δουλεύει διαρκώς η μονταζιέρα με διαρροή ψευδών ειδήσεων», συμπλήρωσε.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πέμπτη αξιολόγηση ούτε μνημόνιο, εξηγώντας όμως ότι οι δανειστές επαναφέρουν διαρκώς το mail Χαρδούβελη.
Χαρακτήρισε σημαντικές νίκες «στα σημεία» τις αλλαγές στη διαπραγμάτευση, σημειώνοντας ότι «οι υπουργοί επί Σαμαρά περίμεναν οκτώ ώρες σε ένα σαλονάκι για να τους εξετάσουν οι τροϊκανοί».
«Πολλοί προσπάθησαν να πάρουν πίσω αυτά που έχασαν στις 20 Φεβρουαρίου», σχολίασε, ενώ ανέφερε ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από τους δανειστές έχουν πέσει οι συντάξεις, οι ομαδικές απολύσεις και ο ΦΠΑ. «Η ενδιάμεση συμφωνία βολεύει και τις δύο πλευρές»
Στο ερώτημα γιατί δεν γίνεται μια μεγάλη συμφωνία, αλλά υπάρχει διαπραγμάτευση για μία ενδιάμεση συμφωνία, τόνισε ότι η δεύτερη βολεύει τόσο τη χώρα, όσο και τους πιστωτές για να αποκατασταθεί ένα κλίμα συνεννόησης και εμπιστοσύνης.
«Μετά θα μπορούμε να συζητήσουμε με μία άνεση», εξήγησε.
«Μετά τις 20 Φεβρουαρίου έχουμε καθυστερήσει δραματικά, όχι όμως με δική μας ευθύνη», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία, αν ξεκινούσε η συζήτηση με «αγκάθια» όπως το ασφαλιστικό. [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]«Αγαστή η συνεργασία μου με τον κ. Βαρουφάκη»
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «κεφάλαιο» τον υπουργό Οικονομικών για την κυβέρνηση και τη χώρα, συμπληρώνοντας ότι έχει ενοχλήσει γιατί «μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα από ό,τι αυτοί», αλλά και ότι η συνεργασία του μαζί του είναι αγαστή.
Παράλληλα, δικαιολόγησε τον κ. Βαρουφάκη για την απουσία του από το δείπνο μετά το Eurogroup, αποδίδοντας την στο αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, ως μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού.
«Η διαπραγμάτευση δεν ανήκει σ” έναν άνθρωπο, ο Πρωθυπουργός έχει πάντα την ευθύνη», υπογράμμισε, ενώ επέμεινε ότι δεν διαμορφώνεται η διαπραγματευτική στρατηγική της χώρας με το αν κάποιος πήγε ή όχι σε ένα δείπνο.
Ερωτηθείς για τον «ανασχηματισμό» των ομάδων διαπραγμάτευσης, σημείωσε ότι η ώρα είναι κρίσιμη και υπήρχε ανάγκη αναδιοργάνωσης.
«Είμαστε έντιμοι στη διαπραγματευτική μας τακτική», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για διαφωνία των εταίρων, σε ό,τι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού.
«Πρότασή μας είναι να επιβάλουμε στα νησιά μεγάλης ζήτησης οι συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ να γίνονται με πιστωτική κάρτα», είπε ο κ. Τσίπρας.
Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η στάση της ΕΚΤ προς την Ελλάδα διαφοροποιήθηκε, εκφράζοντας την ελπίδα του για έναν έντιμο συμβιβασμό. Δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα γιατί θα υπάρξει συμφωνία
«Πήραμε εντολή λύσης εντός Ευρώπης χωρίς να ματώνει ο ελληνικός λαός», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας. Κανένας στην Ευρώπη δεν θα έχει όφελος από ενδεχόμενη ρήξη, σημείωσε, ενώ τόνισε ότι δεν θέλουμε από την ενωμένη Ευρώπη να πάμε σε διχασμένη Ευρώπη.
Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές», διερωτήθηκε, διαψεύδοντας τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
Εκτίμησε πάντως ότι «δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα γιατί θα υπάρξει συμφωνία», διευκρινίζοντας όμως ότι «αν δεν επέλθει συμφωνία τη λύση θα τη δώσει ο ελληνικός λαός»
Παράλληλα, χαρακτήρισε πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ την πολυσυλλεκτικότητα της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Δεν έγινε πρόταση στον Κώστα Καραμανλή
Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα «δεν είναι μία χώρα του πεταματού», ζητώντας τη συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση.
«Οι κινήσεις που κάνω δεν είναι κινήσεις αριστερού Πρωθυπουργού αλλά κινήσεις ευθύνης», επεσήμανε.
Ερωτηθείς για το αν έγινε πρόταση στον Κώστα Καραμανλή, για την Προεδρεία της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας απάντησε αρνητικά, υπογραμμίζοντας ότι η μοναδική πρόταση που έκανε ήταν στον Προκόπη Παυλόπουλο.
«Υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και όχι πολιτικό φλερτ με τον Κ. Καραμανλή», ξεκαθάρισε. «Δεν έχουμε χαλάσει τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ»
Ο Πρωθυπουργός σχολίασε ότι οι φυλακές πρέπει να αλλάξουν με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έχει χαλάσει τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ.
«Ο νόμος για τα βραχιολάκια δεν έγινε για να εξυπηρετήσει κάποιους», επανέλαβε.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Δικηγόρε, δεν σου έβαλα ευχαριστώ, (που το αξίζεις) γιατί αλλοίμονό σου, αν έκανες τη δουλειά που κάνεις και δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις δυο γαιδάρων άχυρα. Δηλαδή, ήταν εξ αρχής ηλίου φαεινότερον, (τουλάχιστον για όσους συναδέλφους έχουμε κάποια σχέση με γράμματα και παιδεία) πως η κυβέρνηση παράδερνε μεταξύ συνεχόμενων λαθών. Ας πιστέψουμε, έστω στο και δέκα, αυτά να διορθωθούν.
Νάσαι καλά!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimace : 28-04-15 στις 16:42
Δικηγόρε, δεν σου έβαλα ευχαριστώ, (που το αξίζεις) γιατί αλλοίμονό σου, αν έκανες τη δουλειά που κάνεις και δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις δυο γαιδάρων άχυρα. Δηλαδή, ήταν εξ αρχής ηλίου φαεινότερον, (τουλάχιστον για όσους έχουμε κάποια σχέση με γράμματα και παιδεία) πως η κυβέρνηση παράδερνε μεταξύ συνεχόμενων λαθών. Ας πιστέψουμε, έστω στο και δέκα, αυτά να διορθωθούν.
Νάσαι καλά!
Οποιος δεν το εβλεπε δηλαδη, ειναι αγραμματος και απαιδευτος;
...
Ας αφήσουμε στην άκρη τους χαρακτηρισμούς, ειδικά όταν αφορούν ανθρώπους, που δεν επέδειξαν ψυχραιμία και ορθολογισμό στη λήψη αποφάσεων, όταν τα πράγματα ήταν και απείρως πιο βολικά...
Φυσικά και δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που πιάνεται κορόιδο από κατ'επάγγελμα απατεώνες.
Πάμε στα ψιλά, λοιπόν: Κάποια στιγμή, μπορεί να καταλάβουμε ότι όλη την ζημιά στο δημόσιο δεν την έκανε ο Τσοχατζόπουλος, άντε και ο Μαντέλης. Ούτε καν οι λοχαγοί του εκσυγχρονισμού... Είναι λίγο πιο συντονισμένη η προσπάθεια και χρειαζόταν πολύ πιο ευρεία συναίνεση από την προφανή. Ακόμα περισσότερο, εντυπωσιακό, είναι ότι κλασσικά, βλέπουμε τις φίρμες που μείνανε στην σκηνή, αλλά σε δεύτερους ρόλους και βγάζουμε σπυριά, άσχετα και αν δεν είναι κυβέρνηση πλέον (αλλά, τίποτα δεν εξαλείφει το ενδεχόμενο να ξαναγίνουν). Το ότι πολλοί αφανείς ήρωες έχουνε γίνει κυβερνητικοί, δεν μας απασχολεί: Άλλωστε, πώς να ξεχωρίσει το πουλί από ψηλά, ποιός είναι ο άνθρωπος και ποιό είναι το σκιάχτρο;
Το δημοψήφισμα, ακούγεται σαν μία κάποια λύση, με μία μικρή διαφορά: Δεν υπάρχει περίπτωση, αυτός ο πολιτικός κόσμος, να μπορέσει να διαχειριστεί το αποτέλεσμα που θα βγάλει αυτή η διαδικασία.
Βγαίνει "ναι στο ευρώ"; Συγχαρητήρια: Μόλις στείλαμε την κυβέρνησή μας (και τις επόμενες) να υπογράφουν τις προτεινόμενες δανειακές συμβάσεις άνευ όρων...
Βγαίνει "όχι στο ευρώ"; Εξαίσια: Μόλις, με εντολή λαού, φυσικά, στείλαμε την οικονομία μας, 10 χρόνια εκτός αγορών, χωρίς κανένα περιθώριο βοήθειας για ομαλή έξοδο...
Αν το 2010, είχε κάποιο νόημα το δημοψήφισμα (που και τότε, όπως έχω ξαναγράψει, για καλό, δεν προτάθηκε - άσχετα και αν τότε, η κυβέρνηση βγήκε για να διαχειριστεί μία κατάσταση η οποία προέκυψε (φαινομενικά, όλα, φυσικά) μετά από την εκλογή της και είχε κάθε δικαίωμα να το διεξάγει), τώρα, μόνο μία οδό αφήνει: Αυτήν από την οποία δεν μπορούν να παρεκκλίνουν οι πολιτικοί, ούτε οι μέσα, ούτε οι έξω.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Δικηγόρε, δεν σου έβαλα ευχαριστώ, (που το αξίζεις) γιατί αλλοίμονό σου, αν έκανες τη δουλειά που κάνεις και δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις δυο γαιδάρων άχυρα. Δηλαδή, ήταν εξ αρχής ηλίου φαεινότερον, (τουλάχιστον για όσους έχουμε κάποια σχέση με γράμματα και παιδεία) πως η κυβέρνηση παράδερνε μεταξύ συνεχόμενων λαθών. Ας πιστέψουμε, έστω στο και δέκα, αυτά να διορθωθούν.
Νάσαι καλά!
Σε παρακαλώ άλλαξε την διατύπωση σου
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
...
Ας αφήσουμε στην άκρη τους χαρακτηρισμούς, ειδικά όταν αφορούν ανθρώπους, που δεν επέδειξαν ψυχραιμία και ορθολογισμό στη λήψη αποφάσεων, όταν τα πράγματα ήταν και απείρως πιο βολικά... Φυσικά και δεν μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που πιάνεται κορόιδο από κατ'επάγγελμα απατεώνες.
Πάμε στα ψιλά, λοιπόν: Κάποια στιγμή, μπορεί να καταλάβουμε ότι όλη την ζημιά στο δημόσιο δεν την έκανε ο Τσοχατζόπουλος, άντε και ο Μαντέλης. Ούτε καν οι λοχαγοί του εκσυγχρονισμού... Είναι λίγο πιο συντονισμένη η προσπάθεια και χρειαζόταν πολύ πιο ευρεία συναίνεση από την προφανή. Ακόμα περισσότερο, εντυπωσιακό, είναι ότι κλασσικά, βλέπουμε τις φίρμες που μείνανε στην σκηνή, αλλά σε δεύτερους ρόλους και βγάζουμε σπυριά, άσχετα και αν δεν είναι κυβέρνηση πλέον (αλλά, τίποτα δεν εξαλείφει το ενδεχόμενο να ξαναγίνουν). Το ότι πολλοί αφανείς ήρωες έχουνε γίνει κυβερνητικοί, δεν μας απασχολεί: Άλλωστε, πώς να ξεχωρίσει το πουλί από ψηλά, ποιός είναι ο άνθρωπος και ποιό είναι το σκιάχτρο;
Το δημοψήφισμα, ακούγεται σαν μία κάποια λύση, με μία μικρή διαφορά: Δεν υπάρχει περίπτωση, αυτός ο πολιτικός κόσμος, να μπορέσει να διαχειριστεί το αποτέλεσμα που θα βγάλει αυτή η διαδικασία.
Βγαίνει "ναι στο ευρώ"; Συγχαρητήρια: Μόλις στείλαμε την κυβέρνησή μας (και τις επόμενες) να υπογράφουν τις προτεινόμενες δανειακές συμβάσεις άνευ όρων...
Βγαίνει "όχι στο ευρώ"; Εξαίσια: Μόλις, με εντολή λαού, φυσικά, στείλαμε την οικονομία μας, 10 χρόνια εκτός αγορών, χωρίς κανένα περιθώριο βοήθειας για ομαλή έξοδο...
Αν το 2010, είχε κάποιο νόημα το δημοψήφισμα (που και τότε, όπως έχω ξαναγράψει, για καλό, δεν προτάθηκε - άσχετα και αν τότε, η κυβέρνηση βγήκε για να διαχειριστεί μία κατάσταση η οποία προέκυψε (φαινομενικά, όλα, φυσικά) μετά από την εκλογή της και είχε κάθε δικαίωμα να το διεξάγει), τώρα, μόνο μία οδό αφήνει: Αυτήν από την οποία δεν μπορούν να παρεκκλίνουν οι πολιτικοί, ούτε οι μέσα, ούτε οι έξω.
Μεγάλη αλήθεια και αντικείμενο προβληματισμού. Η διαχείρηση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ δημοκρατικού δικαιώματος (άλλοι θα το πουν ύψιστο...) που μας έχει (ουσιαστικώς) απομείνει.
*Στη Γερμανία (το έχω γράψει) ισχύει το ακόλουθο: (σωστό ή λάθος θα κριθεί από τον αναγνώστη) Πρώτα ευεργετούμεθα. Μετά αποφασίζουμε για την ευεργεσία και (γενικώς) τον ευεργέτη. Τέλος ψηφίζουμε.
Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν ψηφίζουμε κάποιον, του οποίου οι υποσχόμενες ευεργεσίες αμφισβητούνται από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, τους εμπειρογνώμονες και επιστήμονες ή αντιβαίνουν την κοινή λογική. Η ειλικρίνια του υποψηφίου αποτελεί βασικό συστατικο επιτυχίας.
Στον παγο μπηκαν οι δεσμευσεις περι κατωτατου μισθου, 13ης συνταξης και και και.. Φυσικα αφησαν παραθυρακι οτι και καλα θα γινουν μετα διοτι θα ηταν μεγα επικοινωνιακο λαθος να ελεγαν "ξεχαστε τα".
Αλλα η κοροιδια καλα κρατει. Μου αρεσει που λενε δεξια και αριστερα οτι αν βρεθουμε σε κατασταση αναγκης θα κοιταξουμε πρωτα τις αναγκες του λαου και μετα των δανειστων. Και γιατι ρε τρεξατε τοτε να πληρωσετε την δοση στο ΔΝΤ?
Ας μου πει καποιος μεχρι στιγμης, την διαφορα της νεας κυβερνησης σε επιπεδο επιτευγματων (στις πραξεις και οχι στα λογια) και κινησεων ουσιας, με την κυβερνηση Σαμαροβενιζελων. Εγω δεν βρισκω. Και οχι τιποτα αλλο. Αν η προηγουμενη κυβερνηση δεσμευε τα αποθεματικα οπως εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χε μεινει πετρα ορθια. Θα τους ειχαν ξεσκισει (και καλα θα τους εκαναν).
Η δημοκρατία έχει παγίδες, τις οποίες, μπορεί να μην πρέπει να παραβλέπουμε, αλλά και δεν πρέπει να επιτρέπουμε λογικές διολισθήσεις προς λοιπά πολιτεύματα, ως εναλλακτικές λύσεις στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πλημμελής εφαρμογή της πρώτης...
Θεσμοθετήσαμε ένα ανεύθυνο του βουλευτικού αξιώματος, για να μην τρέχουν διάφοροι ψυχοπαθείς κάποιους πολιτικούς στα δικαστήρια (με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το ίδιο το πολίτευμα), αλλά, εδώ, με την ρητορική της παραλαβής καμένης γης, από τον προηγούμενο, έχει γαμηθεί ο Δίας...
Κάπου, πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε λόγο για διακεκριμένη εξαπάτηση και για υφαρπαγή ψήφων. Άντε, να πω, μέχρι το '07 είχαμε και το δέλεαρ της συναλλαγής και κάτι είχαμε να κερδίσουμε, ως συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι (γιατί και ήμασταν και ξαναγινόμαστε, άμα λάχει). Το '09, είχαμε τα λεφτά που υπήρχαν έναντι του άνευ όρων αποχωρούντος Πρωθυπουργού. Από το '10 και κάτω, δεν έχει να ζητήσει κάτι ο έρμος, ο πολίτης, να γίνει νταραβέρι...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Bookmarks