Bill_K (17-02-15)
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Bill_K (17-02-15)
Και για μένα, Βραζιλόπαιδο, αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να ελπιζουμε. Και δεν θα είναι και λίγο. Ας μην πάνε οι μισθοί στα 750. Ας πάνε 500. Ας μην γυρίζουν οι συντάξεις στα προ μνημονίου, αλλά ας ανέβουν κατά τι. Ας μην πάει ο ΦΠΑ στο 9%, αλλά ας μην βλέπουμε και το 23% που παγώνει την αγορά, κλπ... Και φυσικά: Λίγο κράτει με τα χαράτσια. Φορολογία ναι, αυστηρή όπως θέλουν οι Ευρωπαίοι, αλλά όχι ληστεία μετά φόνου. Απ' το στόμα σου και στου Θεού τ΄αυτί, λοιπόν.
*Δεκαοχτώ απέναντι σε έναν. Αυτό το κλίμα μεταφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες, με την πλευρά των εταίρων να βάζει τελεσίγραφο για επέκταση με ταυτόχρονη δέσμευση της Ελλάδας για την ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος. [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ] (η Γερμανία είναι η τελευταί που τσιτώνει τα πράγματα... Πιστέψτε με. Έχει την άνεση της μεγάλης οικονομικής δύναμης και θα μπορούσε να πει ένα «δε γαμιέται. Ας χάσω και 30 δις! Τόσα έβγαλα από την κρίση!» Κάτι Φινλανδοί, κάτι Ισπανοί (ναι αυτοί οι Ποντέμος, που έκαναν τους φίλους), κάτι Σλοβένοι (κι ας μην έχουν δώσει μία) κάτι Πορτογάλοι (οι χειρότεροι όλων) και λοιποί είναι το πρόβλημα. Μόνο η Γαλλία (που έχει οικονομική δύναμη) κάπως μας ακούει, γιατί μπορεί να τα καταφέρει με κάποιες λογικές απώλειες. Μακάρι οι Γερμανοί να ήταν το πρόβλημα. Θα ήμασταν εμείς 18 εναντίον τους και όχι μόνοι μας εναντίον 18 )
Το εθνικο νομισμα Σάκη δεν θα έχει ούτε τη την αξία της πακιστανικής ρουπιας ρουπιας.
Η κατρακύλα του θα είναι μεγάλη.
Αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί πιστεύεις ότι η χρεοκοπία είναι καλή για τον τόπο;
Μιλάμε για το ίδιο πράγμα; Ή υπάρχει κι αλλού είδους
Χρεοκοπία καλη...σαν την καλή και κακή χοληστερόλη.
Δηλαδή, δεν σε νοιάζει καθόλου πως σου δηλώνουν ξεκάθαρα ότι απαιτούν να ορίζουν ακόμα και τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας σου;
Μήπως πρέπει να καταργήσουμε και τις εκλογές στο φινάλε;
Δηλαδή, τι θέλεις να κάνουν; Να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη και να υπογράψουν δήλωση μετανοίας προς τη Μέρκελ, το Σόιμπλε και τους γραφειοκράτες υπαλληλίσκους τους;
Μήπως να αυτομαστιγωθούν κι από πάνω στο Σύνταγμα;
Αρκεί τα δάνεια που λες να τα έχεις πάρει ο ίδιος και να τα έχεις χρησιμοποιήσει για δικούς σου σκοπούς.
Αν τα έχει πάρει άλλος για δικούς του σκοπούς και απλώς έχει βάλει εσένα εγγυητή και μάλιστα όχι απλώς χωρίς να το έχεις εγκρίνει αλλά και χωρίς καν να το γνωρίζεις, τότε είσαι κορόιδο (όχι εσύ προσωπικά, ο οποιοσδήποτε έχει το ρόλο του εγγυητή στο παράδειγμα).
Κι αν από πάνω τα δάνεια είναι αδύνατον να αποπληρωθούν, τότε είσαι κάτι χειρότερο κι από κορόιδο.
Αλήθεια, αυτά που λες παραπάνω, ισχύουν και για το κατοχικό δάνειο;
Από τη μερική διαγραφή χρέους έχουμε ήδη καταλήξει να ζητούμε λίγα ψύχουλα υπό μορφή ελάττωσης του απαιτούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος ή έστω να βαφτίσουμε τα μνημόνια πρόγραμμα, την τρόικα εταίρους κλπ.
Έχουμε ήδη υποχωρήσει πάρα πολύ κι αυτό το έχουν καταλάβει οι "φίλοι μας" οι Γερμανοί. Αλλά δεν τους αρκεί αυτό, θέλουν να δείξουν σε όλον τον κόσμο (και ειδικά στους δικούς τους) ότι μπορούν να πατάνε όποιον γουστάρουν στο λαιμό κι αυτός να τους λέει κι "ευχαριστώ" από πάνω.
Ποιος, λοιπόν, έχει μείνει αδιάλλακτα σταθερός στις θέσεις του;
nikos7 (17-02-15), VALVERDES_7 (17-02-15)
Μα υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει χρεοκωπήσει? Πότε έχει ξαναακουστεί κράτος να βιώνει τις συνέπειες μιας χρεοκωπίας χωρίς να έχει κηρύξει στάση πληρωμών?
Είμαστε ειδική περίπτωση κράτους υπό χρεοκωπία διότι δεν έχουμε νόμισμα. Ποτέ στην ιστορία δεν έχει ξαναγίνει αυτό, κράτος χωρίς νόμισμα να πάει να ξεπεράσει μια κρίση.
Οι Ελληνες λένε ναι στο ευρώ λοιπόν, αλλά με ευρώ στην τσέπη τους. Χωρίς ευρώ στην τσέπη τους σιγά σιγά θα το στείλουν στο διάολο. Ας βρούνε λοιπόν λύση τα αφεντικά της Ευρώπης, τα τσιράκια τους, και οι δικοί μας που τα έχουν βάλει με τα θηρία για να γίνει συμβιβασμός.
Και θα το ξαναπώ αλλη μια φορά. Εμείς οικονομικά είμαστε μια αδύναμη χώρα που στην διαπράγματευση έχουμε λίγα όπλα. Ερχονται όμως οι Ισπανοί, που αν θέλετε να δείτε τι λένε κάντε μια βόλτα από τα site τους να δείτε σχόλια. Εμείς σαν ήρεμα αρνάκια είμαστε μπροστά τους.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
Bill_K (17-02-15)
Το κατοχικό δάνειο είναι ΓΕΓΟΝΟΣ (11 Δις) και ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ. (το δάνειο, έτσι; Όχι οι αποζημιώσεις, που είναι διαβολομαζώματα...) Πρέπει στο μέλλον να υπάρξει συμφωνία, για να πάρουμε αυτά τα 11 δις, που για το μέγεθος της χώρας μας είναι κάποια σεβαστά χρήματα.
Bill_K (17-02-15)
Οχι φίλε η περίπτωση του κατοχικού δανείου είναι παλιά και δεν ισχύει
* Εχείς ακούσει για την λογική των 2 μέτρων και τα 2 σταθμών? Ε άκου... τα δάνεια του 1800 που πληρώνει η Ελλάδα σήμερα πληρώνονται μέχρι και τελευταίο ευρώ, αλλά αυτά του κατοχικού δανείου είναι παλιά ιστορία και οφείλουμε να τα ξεχάσουμε.
* Το κατοχικό δάνειο είναι 11 δις σύμφωνα με τους Γερμανούς. Αρθρο του Π.Παυλόπουλου πρόσφατα μιλησε για 170 δις. Εγώ λεω να πάρουμε ότι μας ανήκει στην τελική και άμα θέλουν οι Γερμανοί μια ελάφρυνση χρέους να το συζητήσουμε το πράγμα.... με την τρόικα όμως![]()
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
Bill_K (17-02-15)
El Publico: Το κατοχικό δάνειο ξεπερνά το χρέος της Ελλάδας στη Γερμανία
Στο ζήτημα του κατοχικού δανείου αναφέρεται η ισπανική ηλεκτρονική εφημερίδα El Publico, με δημοσίευμά της που αναφέρει ότι η Γερμανία χρωστά χρήματα στην Ελλάδα και, σύμφωνα με αρκετούς υπολογισμούς, το ποσόν αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από τα χρήματα που έχει λάβει η Αθήνα από τους Ευρωπαίους εταίρους της.Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
Bill_K (17-02-15), VALVERDES_7 (17-02-15)
Σε άρθρο του στους New Yοrk Times, αμέσως μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών στο Eurogroup, ο Αμερικανός οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, γράφει: “Athenae Delenda Est» (Πρέπει να καταστραφεί η Αθήνα).
Ο οικονομολόγος συμπληρώνει ότι «είναι εκπληκτικό και δεν το λέω με την καλή έννοια», πως οι συνομιλίες της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών διακόπηκαν μετά την απόρριψη του προσχεδίου του Eurogroup από την Ελλάδα, το οποίο η ελληνική πλευρά περιέγραψε ως απαράδεκτο.
Ο Κρούγκμαν εκτιμά ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να εξασφαλίσουν τα κατάλληλα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα και την χρηματοδότηση προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα ρου χρέους, βάσει των στόχων που συμφωνήθηκαν στην ανακοίνωση του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012. Επιπλέον ενδεχόμενα νέα μέτρα πρέπει να χρηματοδοτηθούν και να μην θέτουν σε κίνδυνο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Τσίπρας και η κυβέρνηση να υπογράψουν ένα τέτοιο προσχέδιο, γεγονός που κάνει κάποιον να απορεί τι πίστευαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ότι έκαναν. «Πιστεύω ότι είναι πιθανό να είναι απλά ανόητοι και να μην καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι σαν την Ιρλανδία του 2010 και αυτού του τύπου οι εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα», γράφει στο άρθρο του ο Κρούγκμαν.
Εναλλακτικά, ο οικονομολόγος εκτιμά πως το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι έχουν αποφασίσει να οδηγήσουν την Ελλάδα στο γκρεμό. «Από το να της δώσουν περισσότερο χώρο, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να οδηγείται σε χρεοκοπία και πιθανότατα εκτός ευρώ, ώστε η οικονομική της κατάρρευση να αποτελέσει μάθημα και σε όποιον άλλο σκέφτεται να ζητήσει οικονομική ανακούφιση. Πρόκειται για την πρακτική της «Καρχηδόνιας ειρήνης» που επέρχεται μέσω της συνολικής καταστροφής του εχθρού, με τον ίδιο τρόπο που η Γαλλία προσπάθησε να επιβληθεί στη Γερμανία μετά το Α' Παγκόσμιο Πόλεμο».
Στο κείμενό του ο Κρούγκμαν καταλήγει: «Η έλλειψη σοφίας είναι εκπληκτική και τρομακτική».
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
Bill_K (17-02-15)
Καλωσόρισες, καλά ποστ και ξαναδιάβασε τι γράφω...
Δεν θα υποδείξω στους έξω τι να περιμένουν, (δουλειά τους είναι και τα συμφέροντα μας δεν συμπίπτουν), αλλά έχω την απαίτηση, ο κύριος διαπραγματευτής να στηρίζεται από τους μέσα κάτι το οποίο δεν συμβαίνει... Και δεν μιλάω για τα κανάλια.
Μπορεί να έχουν την εντύπωση ότι αν μείνει μόνος του ο Δραγασάκης, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δεν είναι ανάγκη να μας το δείχνουν τόσο.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Bill_K (17-02-15)
kwtsios (17-02-15)
Η κυβερνηση θα κανει πισω στο τελος γιατι πολυ απλα δεν εχει εξηγησει/προετοιμασει τον κοσμο για την εναλλακτικη προταση και τι αυτο συνεπαγεται. Οι ιδιοι λενε οτι Plan Β δεν υπαρχει.
Εγω αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι το εξης. Οι ξενοι δειχνουν πολυ ηρεμοι στο ενδεχομενο ενος grexit. Τους εχει πει κανεις οτι θα παρουν τα λεφτα τους αν γινει αυτο?
Όσο διαρκεί αυτό το γαϊτανάκι και στέλνει ο κόσμος τα λεφτά του έξω, για ασφάλεια, τόσο αυξάνει την "αποζημίωση", που θα λάβουν...
Εκτός αν έχει κανείς την εντύπωση ότι με φορολογική κατοικία στην Ελλάδα, μπορείς να αφήσεις έξω λεφτά και να πας μετά από χρεωκοπία της χώρας και να τα βρεις, έστω και κουρεμένα...
συμψηφισμος του χρεους μας με τα χρωστουμενα απο τους ναζι.ειναι πανω απο 200 δις.
τα αλλα θα τα αποπληρωσουμε.και αν δεν το θελουν αυτο ο αναπηρος με την καριολα
να το κανουμε μονομερως.εκει να τους δω ποσο μαγκες θα δηλωνουν.....
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Τι εννοεις ο κοσμος? Πιστευεις δηλαδη οτι ο μεροκαματιαρης που εχει ενα μικρο ποσο στην τραπεζα στελνει τα λεφτα του στο εξωτερικο για ασφαλεια? Εγω ειμαι σιγουρος οτι ουτε ενας στους εκατο δεν το κανει αυτο. Και θα πας σε εθνικο νομισμα χωρις ελεγχο στην κινηση κεφαλαιων?
pirateeeeeee (17-02-15)
Ω, ναι! Το πρώτο πράγμα που ανοίγουν οι δανειστές είναι οι λογαριασμοί που οι πολίτες της χρεοκοπήσασας χώρας διατηρούν στο εξωτερικό. Τουλάχιστον (αυτό είναι θετικό) μέρος του χρέους θα πληρωθεί από αρχικλέφταρους φοροφυγάδες που έτσι πίστεψαν πως θα σώσουν τα κλοπιμαία τους... Το κακό είναι πως άντε να βρεις τι πήρανε οι δανειστές και τι δεν πήρανε. Στην τελική μια τρύπα στο νερό για τη χώρα...
kwtsios (17-02-15)
Εγώ, επειδή δεν είμαι σε θέση να υποθέσω, επειδή έχω κόσμο από όλα κλιμάκια της παλαιάς μεσσαίας τάξης και κάτω, μπορώ να σου πω ότι ψάχνανε τράπεζα για να τοποθετήσουνε και 20.000,00 €. Ειδικά αυτοί που δουλέψανε στο εξωτερικό.
Αυτός που δεν έχει, (μιλάμε για ποσά της σειράς) φυσικά και δεν τον αφορά - αλλά ειδικά στα μέρη μου, πίστεψέ με, δεν είναι και πάρα πολλοί, αυτοί.
Χωρίς να θέλω να απορρίψω τελείως την γενίκευση, υπάρχουν και αναξιοπαθείς - αφελείς - υστερόβουλοι, ή όπως αλλιώς θέλεις να τους πεις.
Καλό είναι, να μην μπαίνουμε στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού, στον οποίο εδώ και 5 χρόνια προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν χαρακτηρίζοντας ο ένας τον άλλον, βάσει αφηρημένων ενδείξεων.
(Δεν έχω ούτε 2,00 € σε κατάθεση και η τσέπη μου έχει 150,00 €, χωρίς να ξέρω πότε θα έρθουν τα επόμενα - τα επόμενα, που έχω ήδη δουλέψει - για όποιον τον αφορά, μήπως και πονάω κανέναν καταθέτη κρίνοντας εξ ιδίων και προσπαθώντας να απενοχοποιηθώ μέσω άλλων - Ούτε κάποιος από την ευρύτερη οικογένειά μου έχει.)
Επαναφέρω το πρόσφατο άρθρο της BILD. μεταφρασμένο στα ελληνικά. Αφορά το χρέος (υφίσταται) και τις αποζημιώσεις (έχουμε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ) Τώρα, αν κάποιοι από μας νομίζουν πως θα πάρουν ένα τρις, καλά κάνουν. Δικαίωμα του καθενός μας είναι να πιστεύει ό,τι θέλει. Αυτό που δεν θα ήταν λογικό είναι να βασίζουμε λύση του προβλήματος του χρέους από τέτοιες χύμαιρες.
Οχι , σε πολλες τραπεζες του εξωτερικου δεν μπορεις να ανοιξεις ετσι ευκολα λογαριασμο. Σε καποιες αλλες πρεπει να εχεις μεινει 3 χρονια τουλαχιστον οποτε οι γνωστοι σου προφανως μπορουν να το κανουν. Αλλα αλλο το ψαχνω και αλλο το να το κανω. Και μενα με εχουν ρωτησει καποιοι οτι και καλα ψαχνονται αλλα δεν το κανουν τελικα.
Bookmarks