Καλά, αν συμβαίνει και αυτό, το αποτέλεσμα είναι άψογο - δεν το συζητάμε...
Βέβαια, έχουμε κάτι εξαγγελίες για συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων, εξίσωση των συντελεστών ΦΠΑ προς τα πάνω και μετονομασία του Μνημονίου, που ακριβώς, εξαγγελθέντα, δεν μπορεί να τα πει κανείς.
Βέβαια, καλό θα ήταν, επαναλαμβάνω, να δούμε το έργο ως σύνολο και να μην σπεύδουμε, γενικώς. Μέχρι στιγμής, οι ελιγμοί, ήταν αποτελεσματικότεροι του αναμενομένου, αλλά, αν δεν δούμε το τελικό εξαγόμενο, δεν θα εκτιμήσουμε επακριβώς το μέχρι τώρα... εισαγόμενο.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Θα γράψω την αμαρτία μου...
Ωραία και καλά όσα γίνονται για τη (νέα) διαπραγμάτευση του χρέους και εύχομαι να πετύχουν.
Όμως, ο φίλος Βαρουφάκης, δήλωσε ορθά κοφτά στη μικρή Ολλανδέζα (αυτός Τύπε είναι για το κλουπ - μη μου φάει μάλιστα και την προεδρία...) πως ΔΕΝ θέλουμε τη δόση που η προηγούμενη κυβέρνηση περίμενε ως μάνα εξ ουρανού για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.
Αυτό τρία πράγματα μπορεί να σημαίνει:
1. Υπάρχουν χρήματα και η κυβέρνηση Σαμαρά μας το έκρυβε.
2. Δεν υπάρχουν χρήματα αλλά θα βρεθούν από κάπου αλλού. Το μόνο που πάει ο νους μου είναι να μην πληρώσουμε την επόμενη δόση του δανείου. Ο Βαρουφάκης, όμως, λέει δεξιά και αριστερά πως ΔΕΝ θα ζημιώσουμε τους δανειστές μας.
3. Να βαρέσουμε λύση και να κόψουμε δραχμούλες για να πληρωθούν τουλάχιστον οι μισθοί του δημοσίου, ώστε το κράτος να εξακολουθήσει να λειτουργεί.
Υπάρχει φυσικά ένα τέταρτο ενδεχόμενο:
Δεν ξέρουμε που πάμε, πουλάμε τρέλα και ό,τι μας κάτσει...
Και ένα πέμπτο: (το πιο σπέσιαλ)
Συνεχίζουμε στα βήματα Σαμαρά (με άλλο ντύσιμο...) και ΤΙΠΟΤΑ δεν τρέχει!
ΤΛΠ... Είμαι αρκετά μπερδεμένος και εύχομαι οι ηλικιωμένοι γονείς μου να μην μείνουν χωρίς τη σύνταξή τους, ο πατέρας μου ΚΑΙ χωρίς τα φάρμακά του και άλλα χειρότερα τινά τα οποία απεύχομαι. Αυτή η αβεβαιότητα (των τελευταίων ημερών) μου κάθεται στο στομάχι και με ενοχλεί. Ίσως γιατί η νοοτροπία μου είναι Γερμανική, όπου τα πάντα είναι ρυθμισμένα και διευθετημένα για τα επόμενα Χ χρόνια.
Τύπε, βάλε ένα πέμπτο και είσαι μέσα. Μετονομάζουμε τα ίδια διαφορετικά, το παίζουμε και τρελίτσα και ακολουθούμε την ίδια πορεία, έχοντας από κάτω ευχαριστημένο λαό που κάτι άλλαξε. Βέβαια παίζει και το 2. Θα βγούμε όχι στις αγορές αλλά στις πιάτσες και θα χεστούμε στο τάλερο... τέτοια κορμιά, ουρές θα κάνουν να τα γευτούν...![]()
There is a Dude in town
pf7 (04-02-15)
The ice age is coming, the sun's zooming in
Engines stop running, the wheat is growing thin
A nuclear error, but I have no fear
'Cause London is drowning, and I live by the river
ΥΓ. Για όσους δεν το γνωρίζουν η τελευταία τους συναυλία δόθηκε στο Καλλιμάρμαρο
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
The Dude (03-02-15)
ASE ΓΔ RT 16:55 839,99 +11,20%
αν και όπως έχω ξαναπεί δεν σημαίνει πολλά πράγματα -βραχυχρόνια- παρά μόνο για την ψυχολογία της αγοράς
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
Εξ ου και όταν έπεφτε, μιλούσα ευθέως για εκβιασμό. Φυσικά, περισσότερο και από το ίδιο το μέγεθος της μεταβολής, σημασία έχει ο όγκος των συναλλαγών, που συνήθως δεν υπερβαίνει ούτε το ύψος της μεταγραφής του Κακά στη Ρεάλ και αυτό, ουδόλως τιμάει, φυσικά, το ίδιο το Χρηματιστήριο.
Φυσικά, μπήκαμε στον αστερισμό του "σταδιακά" και του "όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες".
Γιατί, είχα αρχίσει να αμφιβάλλω, σταδιακά και το επέτρεπαν οι συνθήκες...
Έγραψε ο ντιουντ τρεις μέρες πιο πίσω...
Άλλαξε ο μανωλιος κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς...
Τελικά τσάμπα τους διώξετε τους άλλους...
Άφησαν 5 τάληρα στο σεντούκι θα φαγωθούν κι αυτά και αντε πάλι απ' την αρχή...
Ας περιμένουμε, γιατί μπορεί να γίνει και χειρότερο: Η αναδίπλωση πάει σύννεφο, αλλά η σκόνη από τους πανηγυρισμούς, δεν την κάνει τόσο εμφανή...
Ήδη συζητάμε για περαιτέρω επιμήκυνση των δανειακών μας υποχρεώσεων, αλλά της αλλάζουμε την ονομασία, για να μην συνδεθεί με αυτήν που έφερε τα μνημόνια. Λες και είναι λεξιλογικό το ζήτημα.
pf7 (04-02-15)
Οι πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες "υψηλής ευκρίνειας"
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Παιδιά, έχω ανάγκη από 100.000 χιλ ευρώ μέχρι τη Δευτέρα και 500.000 χιλιάδες μέχρι το τέλος του μήνα. Τα προηγούμενα που σας χρωστώ ΔΕΝ μπορώ να σας τα πληρώσω (σε αντίθεση με αυτά που σας έλεγα) και τα καινούργια θα σας τα επιστρέψω σταδιακά, όταν πιάσω δουλειά ως κομμώτρια...
Τι! Δεν θέλει κανένας σας να με δανείσει!
Αλήτες! Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα! Φτου να μου χαθείτε! Θα σας το διαλύσω το φόρουμ. Θα σας κάνω να μην έχετε που να πείτε μια κουβέντα!
*δεν τρελάθηκα... Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
Αν ήθελες μύριο, θα σου έδινα εγώ. Τώρα με κάνεις να τρέχω για ψιλά και βαριέμαι...
There is a Dude in town
kwtsios (04-02-15)
kwtsios (04-02-15)
Το πρωί της Τρίτης, ο Βαρουφάκης πρότεινε μια ανταλλαγή αντί για κούρεμα του χρέους που πνίγει την Ελλάδα. Συγκεκριμένα όπως γράφουν οι FT: «Προσπαθώντας να ακουστεί πιο διαλλακτικός, ο κ. Βαρουφάκης είπε στους Financial Times η κυβέρνηση δεν μιλά πλέον την διαγραφή μέρους του χρέους (των 315 δισ. ευρώ) της Ελλάδας.
Διάβασε περισσότερα στο: [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Follow us: [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ] | [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Δεν έχουμε τον Θεό μας! Μπήκαμε στα μνημόνια με 260 δις, δεν έχει μείνει σέντσι στις τσέπες μας, (το έχω ξαναπεί) και φτάσαμε, μετά από τόσες θυσίες (ληστεία την λέω εγώ) του ελλ. Λαού να χρωστάμε 315 δις! Λογικά, αν ο Τώνης συνέχιζε, το 2017 θα χρωστούσαμε πάνω από 350, πράγμα που σημαίνει πως οι μισοί Έλληνες θα ήταν στον δρόμο να ζητιανεύουν και το χρέος μας παρόλα αυτά θα είχε αυξηθεί κατά 30%! Η ανταλλαγή δανείων (παίρνω καινούργια για να σβήσω τα παλιά) ΔΕΝ οδηγεί πουθενά αν δεν παράγεις. ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουμε την παραγωγή με κάθε κόστος και τίμημα και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να δανειζόμαστε! Εύχομαι, ο συμπαθής Γιάννης να βρει λύση, γιατί πάμε χαμένοι.
*φανταστείτε να μην μας είχαν κουρέψει και το χρέος... Θα ήμασταν πάνω από 400 τώρα.
Δηλαδή, το ότι θα ζητήσουμε επιμήκυνση (γιατί, αυτό ακριβώς ζητάμε) των δανείων και μάλιστα με ρήτρα απροσδιόριστης απόδοσης και το χρέος θα παραμείνει αναλλοίωτο (και δεν θα αυξηθεί, λέω εγώ)...
Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες αρχικά ήμασταν αντίθετοι...
Δεν θα πειράξουμε τις αποπερατωμένες ιδιωτικοποιήσεις, ακόμα και αν αυτές συντελέστηκαν με τρόπο επιζήμιο για το κράτος (απεναντίας, θα αποπερατώσουμε και καμιά - δυό, ακόμα, χωρίς να εγγυόμαστε ότι είναι και οι τελευταίες)...
Φυσικά, θα συνεχίσουμε να έχουμε πλεονάσματα (μην γελάτε ρε, είναι σοβαρά τα πράγματα)...
Και ακόμα, δεν έχουμε κλείσει 10ήμερο.
Ευτυχώς είχαμε εγκαταλείψει εγκαίρως το ανέκδοτο της βοήθειας από την Ρωσία... Να μία φορά, που αποδειχτήκαμε πιο εύστροφοι από την Κύπρο, αλλά δεν είναι και κατόρθωμα γιατί οι Κύπριοι τους χρειάστηκαν πρώτοι και εμείς, είδαμε τα αποτελέσματα.
voskos_7 (04-02-15)
Μια λύση, Νικόλα, θα ήταν να γίνει αυτό που λέει ο τύπος στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του. (και μακάρι να είχαμε μόνο 100000 χιλ. στρατό... Συντηρούσαμε (όταν εγώ αποστρατεύτηκα αλλά και στα Ίμια, όπου επιστρατεύτηκα) υλικό και οπλισμό για 250.000 άντρες και γυναίκες επιστράτους! Χωρα με 10 εκ. νοματαίους να μπορεί να εξοπλίσει 250000 στρατό, όταν η Γερμανία τότε είχε καμιά 100η χιλιάδες... και τώρα μετά βίας 70000!! Μεγάλα Κορόιδα είμαστε και δεν ξέρω πού θα μας βγάλει το πράμα.
voskos_7 (04-02-15)
Bookmarks