Όταν κάνεις έρευνα και αποφασίζεις να δημοσιοποιήσεις τα συμπεράσματά σου , είτε τα δημοσιοποιείς σε δυο φίλους σου, είτε στο reddna, είτε στο φιλοσοφικό συμπόσιο της Σορβόνης, οφείλεις να δόσεις τις πηγές σου.
Με το συμπάθιο κιόλας άλλα όταν σε τέτοιου είδους συζητήσεις δεν τις δίνεις ,προσωπικά, δεν λαμβάνω τίποτα υπόψη μου.
Σέβομαι την άποψη σου, αλλά μέχρι εκεί.
pirateeeeeee (16-01-15), VALVERDES_7 (16-01-15)
estai (16-01-15)
Η χωρα πρεπει να συνεχισει να κινειται στο τρενο της αναπτυξης. Εχουμε σημειωσει, σημαντικη προοδο. Καποιες φωνες προσπαθουν να μας αποπροσανατολισουν απο τη σταθερη πορεια, που με κοπο ολων μας χαραξαμε.
Δε θα τους αφησουμε. Δε θα αφησουμε να καταστρεψουν τη χωρα οι του ενος ακρου (κλεινει και ματι εδω). Ο κοσμος ξερουμε οτι ειναι μπερδεμενος, αφου του υποσχονται την επιστροφη σε παλιες καταστασεις, αρρωστημενες.
Προσπαθουν να διχασουν, αλλα δε θα τα καταφερουν. Προσπαθουν να τρομοκρατησουν(κουνημα κεφαλιου υποπτο και παυση για να θυμηθουμε τον Ξηρο και την ταυτιση του με τους απεναντι).
Αρα καταλαβαινεις Valverde οτι εκανες λαθος με αυτα που εγραψες. Νομιζω οτι θα αναγνωρισεις τα λαθη σου και θα ζητησεις δημοσα συγνωμη, περιμενοντας με ανυπομονησια να ριξεις τη ψηφο σου στη ΝΔ.
Εχω πολλα να γραψω, αν και θα με παρετε με τις πετρες, αλλα θα επανελθω.
VALVERDES_7 (16-01-15)
dimace (16-01-15), VALVERDES_7 (16-01-15)
Καλέ, αυτός είναι άγριος! Πώς τον λένε να τον φΩφίσω;
*Πλήρης παράκρουση. Να λέει κομμουνιστές τους τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ... Τι άλλο θα ακούσουμε... (πούσαι ρε Ραχήλ τα 100 δις, να πάρω κι εγώ κανένα να πάω με τον Βοσκό στις Μπαχάμες να γαμάμε μπρούτζινα κορμιά κάτω από τον καυτό ήλιο;)
celticfrost (16-01-15), kwtsios (18-01-15), voskos_7 (17-01-15)
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
Ευτυχώς που υπάρχει και ο "Sport Billy" η Ραχήλ Μακρή σε αυτές τις εκλογές και μας προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιου.
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
Αλλοίμονο. Δεν θέλω να πείσω κανένα ούτε έχω σκοπό, μετ ‘ εμμονής, την δια παντός διαθεσίμου μέσου επιβολή θέσεων
Μια καλή παρέα βρήκα από παιδιά ψαγμένα και καλλιεργημένα και μοιραζόμαστε κάποιες απόψεις .
Πάντως κάποια από αυτά που γράφω τα άντλησα από ένα βιβλίο του πατρός Δημητρίου Μπεζάν – Ρουμάνου- ο οποίος έζησε κάποια πράγματα, από τα «άπαντα» του Λένιν, το βιβλίο της Τατιάνα Γκορίσεβα (Η αθέατη πλευρά της Ρωσίας) , Τον Σολζενίτσιν (Αρχιπέλαγος Γκουλαγκ),
Το Σόλωνα Νανίκα , τον Αθανάσιο Δεληκωστόπουλο και άλλους στα σκόρπια.
(Το βασάνισα να σαι σίγουρος δεν θέλω ναμαι έξαλλος και φανατικός, Χριστιανός είμαι αλλά κάτι γερούνδια που καινε βιβλία με γεμίζουνε θλίψη) .
Μέσα σ΄ αυτά φαίνεται ότι οι Χριστιανοί υπέστησαν διωγμούς.
Αλλά και από συναναστροφές με παλιννοστούντες υπάρχουν μαρτυρίες ζωντανές…
Σημασία έχει ότι Οι Ρώσοι είναι ένας υπέροχος λαός, με υψηλή κουλτούρα και προσφορά.
Στις εκκλησίες αν έχεις καμμιά φορά την ευκαιρία θα δείς με πόση ευλάβεια προσέρχονται οι ρωσίδες στο Αγιο Δισκοπότηρο, με το μαντήλι και με τη σεμνότητα που αρμόζει στη περίπτωση,σε αντίθεση με μερικές δικές μας ...
είναι πολύ λίγο να ελπίζεις και είναι τίποτα να ζείς χωρίς το Θρύλο
dimace (16-01-15), VALVERDES_7 (17-01-15)
(σε κάτι άσχετο από το πνεύμα των προηγούμενων μηνυμάτων μας)
Ακουσα σήμερα την παρακάτω φράση -χωρίς να συμμετέχω σε κάποια πολιτική συζήτηση, απλώς πέρασα ξυστά σε συζήτηση άλλων- και μου ήρθε στο μυαλό μου το διατυμπανίζω που χρησιμοποιείς παραπάνω: "Και γιατί εγώ να πληρώνω τους τεμπέληδες? εγώ δουλεύω τόσα χρόνια για να αφήνω τον κάθε ένα που βαριέται να δουλέψει να θέλει τον τσίπρα"
Η διατυμπάνιση σε αυτούς γίνεται πιο χειρουργικά
Παρατηρώ ότι ήδη έχουν αρχίσει οι μαντάμ σουσού κάστες όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και θα το πληρώσουμε όχι τώρα αλλά τις επόμενες δεκαετίες. Πιστεύω ότι είναι ένα μεγάλο ποσοστό τουλάχιστον το 15% του πληθυσμού...
το πιο χειρότερο όμως που με φοβίζει είναι ότι το περισσότερο ποσοστό που θα ψηφίσει κάτι κακό είναι συνειδητοποιημένο ότι θα κάνει κακό, πειθαρχημένο και ωμό όπως θα έκανε ένας υψηλού επιπέδου στρατός σε μια μάχη... Είναι προσεχτικός, χαμηλών τόνων, δεν αφήνει τα ίχνη του σαν ένας καταδρομέας
ΥΓ. spoiller της συζήτησης
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
voskos_7 (17-01-15)
Για να κλείσω από την μεριά μου για την εκκλησία και τον κομμουνισμό.........
Το τι έγινε πραγματικά σε οποιαδήποτε κατάσταση, κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι το τι έγραψε ο καθένας.Αν ο κομμουνισμός στην ΕΣΣΔ πολεμούσε τόσο πολύ την Χριστιανοσύνη και είχε κάνει όλα αυτά που λέτε, αυτή την στιγμή η Ρωσία δεν θα ήταν το μεγαλύτερο Ορθόδοξο κράτος με τους τόσους επιβλητικούς ναούς ......το ίδιο ισχύει και για την Ρουμανία και για τα υπόλοιπα Χριστιανικά κράτη όπου υπήρχε κομμουνισμός.
Μην μου πει κανείς οτι υπήρχαν κάποιοι παπάδες που το κράτησαν και κράταγαν την <<σημαία του Χριστιανισμού>> ψηλά και μπλα μπλα μπλα, διότι από τα δικά σας λεγόμενα υπήρχαν εκατόμβες νεκρών παπάδων και άρα τεράστιος πόλεμος.
Προς τον φιλο Piratiiiiiii. Τα αίτια πτώσης του βυζαντιου δεν είναι αυτα που γράφεις ............ απλά καμία σχέση.
Δυο είναι τα αίτια ...... Ο συγκεντρωτισμός της κρατικής μηχανής του βυζαντιου λόγο των ορέξεων τον δυνατών για περισσότερα πλούτη, γη και πρόσβαση στην εξουσία μέχρι του σημείου να θέλουν τον θρόνο , έφερε την αποδυνάμωση του στρατού. Ο στρατός στο βυζαντιο προερχόταν απο τις παραμεθόριες περιοχές της αυτοκρατορίας και ελέγχονταν από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς που ανήκαν στην τάξη των δυνατών(οι δυνατοί δεν ηταν ακριβώς τάξη ....περισσότερο ομάδα ήταν) που οι περιουσίες τους ήταν σε αυτές τις περιοχές. Επομένως ήταν πολύ εύκολο αυτός ο στρατός να χρησιμοποιηθεί ως ιδιωτικός στρατός των δυνατών , όπως και έγινε σε αρκετές <>στάσεις>>.
Απο την άλλη μετα το σχισμα (προϊόν της μαλακίας των παπάδων) η Βενετία αποκτούσε με το πέρασμα των χρόνων ολο και περισσότερη ναυτική άρα εμπορική δύναμη. Οι βυζαντινοί αυτοκράτορες δεν έκαναν τίποτα για να το περιορίσουν γιατί ήθελαν με το μέρος τους, εναντίoν των δυνατόν, την νεα ταξη που διαμορφωνόταν στην αυτοκρατορία .....την αστική τάξη η οποία αποτελούνταν απο εμπόρους, βιοτέχνες, τραπεζίτες. Ετσι έχουμε ΚΑΙ την αποδυνάμωση του ναυτικού στόλου του Βυζαντίου. Αρα το βυζαντιo δεν ειχε πια καμια δυναμη. Ιδιαιτερα μετα την πρωτη αλλωση απο τους σταυροφόρους η κατάσταση της αυτοκρατορίας ηταν δραματική ........ οικονομική εξαθλίωση, τεράστια συρρίκνωση κτλ κτλ κτλ.
Οπότε ήταν μοιραίο κάποια στιγμή να πιει την γκαζόζα πανηγυρικά.
dimace (17-01-15)
Άλλο το τι έγινε στον Ισπανικό ή στον δικό μας εμφύλιο και άλλο τι γινόταν στο πρώην ανατολικό μπλοκ, που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το εξής: οι εκκλησίες είχαν πιάσει αράχνες ή ήταν μόνο για τους τουρίστες.
Όπως μου είχε πει ένας Ρώσος παπάς: «Ο Στάλιν κυνηγούσε τους πάντες. Οι παπάδες θα τη γλύτωναν; Με τον Κρούτσεφ αρχίζει η εποχή της σιωπηρής απαξίωσης του κλήρου.»
Εγώ άρχισα να επισκέπτομαι την Σοβιετία επί Μπρέζνιεφ το 80 (για την Ολυμπιάδα) και το 88 έκαμα την τελευταία μου επίσκεψη. Τέσσερις συνολικά φορές και δυο τρεις ακόμα περαστικός. Ο Άγιος Βασίλειος και με τον Λεονίντ και με τον Γκορπατσώφ, τουριστικό αξιοθέατο ήταν, στα χωριά, και με τους δυο, οι παπάδες λειτουργούσαν τακτικά και όποιος ήθελε πήγαινε. Στην Τασκένδη, τη Σαμαρκάνδη, το Αλμάτι κλπ οι μουσουλμάνοι σταυροπόδι έτρωγαν το φαγητό τους, τις Παρασκευές οι περισσότεροι χύμευαν ασύστολα, και το ραμαζάνι δεν ήταν φυσικά επίσημο αλλά όποιοι ήθελαν και άντεχαν το τηρούσαν, χωρίς κάποιος να τους λέει κάτι, αν ήταν συνεπείς στις δουλειές τους. Φυσικά μιναρέδες δεν υπήρχαν. Φυσικά στους τοίχους υπήρχαν προσωπογραφίες του Λένιν κλπ. κάτι που απαγορεύεται, αλλά αυτά δεν είναι διώξεις. Περιθωριοποιημένη ανοχή λέγεται η στάση των Σοβιέτ και κατά τη γνώμη μου δεν έβλαψε κανέναν εκεί κάτω.
Η θρησκεία ΔΕΝ είναι για χόρταση, ούτε μπορεί να είναι δικαιολογία για κάθε είδους αντικοινωνικές συμπεριφορές και φρικαλεότητες.
Πιστεύω πως οι ποσότητες που της είχαν (της θρησκείας) επιτραπεί από το 60 και μετά στη Σοβιετία, ήταν τέτοιες που ο λαός και κάποια διέξοδο στο θείο να έχει, αν ήθελε, και προσηλωμένος στα του σοσιαλισμού να παραμένει. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς καθώς η ΕΣΣΔ ήταν τεράστια χώρα με ΔΕΚΑΔΕΣ θρησκείες. Και να ήθελαν να τις φιμώσουν δεν θα μπορούσαν ή θα επέφεραν μεγάλη δυσαρέσκεια στους λαούς. Αυτό, που είναι λογικό σαν πρόταση, είναι και το τελευταίο πάνω στο θέμα θρησκεία. (μόνο ο Χότζας, έκανε τις εκκλησίες στάβλους και απαγόρευσε κάθε θρησκευτική εκδήλωση. Γι αυτό οι Αλβανοί, ακόμα και σήμερα είναι ζώα οι περισσότεροι...)
celticfrost (18-01-15)
Συναγερμός στις 4 μεγάλες τράπεζες! - Ζητούν έκτακτη ρευστότητα από τον ELA - Φόβοι ότι θα ξεμείνουν από μετρητά μετά τις εκροές 700 εκατ. ευρώ!
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Aλλη μια κίνηση στην σκακιέρα για δημιουργία μαζικού πανικού 8 μέρες πριν τις εκλογές. Δεν αποκλείω μέχρι και να κλείσουν επίτηδες οι τράπεζες την επόμενη βδομάδα. Να μπουν όρια ανάληψης και να κλείσουν τα ΑΤΜ μπας και κλείσει η ψαλίδα του 3-5% και μαζέψουν και καποιους αναποφάσιστους.
* Μας είχε πρήξει τα @@ιδια ο Αντωνάκης πριν λίγο καιρό για την σούπερ κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών και το πόσο θριαμβευτικά πέτυχαν στα stress tests.
** Ο Ευαγγελάτος και ο Θέμος κοντεύουν να πάθουν εγκεφαλικό, κάποιος να τους προσέχει.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
Οι Έλληνες της Γερμανίας παίρνουν χρήματα τον τελευταίο καιρό από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό μπορώ να το βεβαιώσω. Τίποτα άλλο δεν ξέρω, ούτε τα ποσά γνωρίζω. Το ένστικό μου λέει πως δεν ήταν καλή περίοδος για εκλογές, για πολλούς και διαφόρους λόγους. Εκλογές ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν φέτος! Καμιά συζήτηση. Αλλά όχι τώρα, που η κατάσταση δεν είναι ούτε κρέας ούτε ψάρι για την ελληνική οικονομία στην έξωθεν εικόνα της. Πιστεύω να πάνε όλα καλά, γιατι οι μεγάλοι κατάφεραν να στριμώξουν μια Ρωσία (οικονομικά πάντα) Μακάρι εμείς να είμαστε πιο δυνατοί και έξυπνοι, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω.
Καλό ΣΚ στο Βανκούβερ, Σάκαρε!
VALVERDES_7 (17-01-15)
dimace (17-01-15), pf7 (17-01-15), pirateeeeeee (17-01-15)
Οι αεκτζηδες λέει θα μαυρίσουν τον Τσίπρα γιατί δεν θα τους χτίσει το γήπεδο.
Επίσης ένας οπαδός της ξεκίνησε λέει απεργία πείνας για τον ίδιο λόγο.Για το γηπεδο μιας ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.
Με τέτοια βλακεία που μας δέρνει ως λαός μην απορούμε μετά με αυτούς που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
BrazHlias (17-01-15), Du3lisT (17-01-15), pf7 (17-01-15), pirateeeeeee (17-01-15)
Ειναι ομως και λιγο υποκριτικο απο τη μερια του τσιπρα να λεει πως θα φτιαξει τα παντα σε αυτη τη χωρα, εκτος απο το γηπεδο της αεκ.![]()
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
Bookmarks