Κατά την άποψή μου, ακόμα δεν έχουμε δει το ποιο σκληρό πρόσωπο του τέρατος που ονομάζεται καπιταλισμός.
Σε μερικά χρόνια όμως θα το βιώσουμε ......και θα ονομάζεται η φιλελευθερισμός ή νοεναζισμος/φασισμός/εθνικοσοσιαλισμός (όπως θες πες το).
Από εκεί και πέρα.
Πέρα των Ελληνιστικών χρόνων δεν έχω δει ανθρωπιά, αλληλεγγύη, συντροφικότητα στο πέρασμα των χρόνων ........ ίσως να μην υπήρχαν τόσες ακραίες συμπεριφορές, άλλα οι έννοιες που αναφέρεις δεν νομίζω ότι υπήρχαν ,ή τουλάχιστον εφαρμόζονταν έστω και κατά 50%.
Αδιάφοροι ο ένας για τον άλλο έχουμε γίνει εδώ και πολλά χρόνια, απλά τώρα μας μπήκε η άρβυλα του αφεντικού για τα καλά στον κώλο μας και ανοίξαμε τα μάτια.......
Τα υπόλοιπα περί παραδόσεων δεν τα ενστερνίζομαι για τον πολύ απλό λόγο ....... εξέλιξη .......όχι με την έννοια του εκμοντερνισμού, αλλά με την έννοια των αλλαγών που γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται στην ζωή του παγκόσμιου homo sapiens.
Ποτέ στην παγκόσμια ιστορία δεν σταμάτησε κάτι και ξεκίνησε κάτι άλλο .......πάρα μέσα από κάτι γεννήθηκε κάτι άλλο ........ και αυτό το κάτι άλλο -είτε είναι καλό είτε είναι κακό- δεν είναι αποκομμένο από το παρελθόν του.
Έτσι λοιπόν οι παραδόσεις και οι ρίζες των Ελλήνων δεν γίνετε να αποκοπούν ........ Εδώ δεν αποκόπηκαν επί Τουρκοκρατίας και θα αποκοπούν από την καπιταλιστική επινόηση που ονομάζετε οικονομική κρίση?
Bookmarks