Ή τίποτα από τα 2![]()
Πόσο δεν παίζει να γίνανε και τα δύο, μαζί;;;
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Ή τίποτα από τα 2![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
voskos_7 (14-10-14)
"Κύριε πρόεδρε, ήθελα να του τα κεράσω γιατί έχασα στοίχημα, αλλά ένεκα που δεν τρώμε εν ώρα εργασίας..."![]()
Η Γερμανία που φαντάζεστε ορισμένοι, δεν υπάρχει πλέον: Όχι ότι έχει βγει από το μυαλό τους τελείως η ιδέα του Ράιχ, αλλά έχει βγει τελείως έξω από τις δυνατότητές τους να το πραγματοποιήσουν, ακόμα και να θέλανε όλοι τους. Θα έλεγα στον συμπαθή φίλο, ότι όσο τυχαίο δεν είναι ότι ο Χένες καταδικάστηκε, άλλο τόσο τυχαίο δεν είναι ότι οι ομόλογοί του, στις Ισπανικές ομάδες, βγαίνουν λάδι.
Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά των λαών. Απλά, οι νότιοι επαναπαύονται στο ότι και οι βόρειοι τα ίδια κάνουν. Ποιός ασχολείται, μετά με τις τιμωρίες; Σίγουρα όχι οι νότιοι.
Και κάτι επιπλέον, επί τεχνικών θεμάτων, για να μην περιττολογούμε: Μαγαζί στο οποίο δεν πατάει άνθρωπος, δεν είναι καλή ιδέα να λειτουργεί για να δικαιολογήσει έσοδα από άλλες πηγές. Και η ηθική του να το επιτρέπει, είναι άλλες παράμετροι της προσωπικότητάς του, που πρέπει να τον αποτρέπουν, αν δεν έχει πάει κάτι τελείως λάθος με την διανοητική του κατάσταση.
kwtsios (19-10-14)
Η Γερμανία μετά την ηττα του 2ου παγκοσμίου πολέμου έπρεπε να έχει διαμελιστεί και να μοιραστεί στα όμορα κράτη. Ποτέ ο κόσμος να μην ξανακούσει γι' αυτήν. Αντ΄αυτού ενισχύθηκε και σημερα συμπεριφέρεται ηγεμονικά στην ευρώπη συστήνοντας ένα Δ ράιχ ιδιότυπο. Είναι η μοναδική πλεονασματική χώρα της ηπείρου. Οι ίδιοι άνθρωποι που προκάλεσαν τόσο πόνο στην ανθρωπότητα συνεχίζουν αδιστακτα υπό άλλη μορφή. Δες το σόιμπλε και τη μέρκελ.Αυτό το γελοίο μουστακάκι τους λείπει. Να μας πληρώσουνε τα καθίκια το κατοχικό δάνειο τουλάχιστον που είναι υποχρεωμένα. Όσο για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο θυμήσου το σκάνδαλο με τους διαιτητές τους. Ο χένες καταδικάστηκε γιατι δε συμβιβάστηκε και απέκρυψε από το σύστημα τα κλοπιμαία, κοινώς πηγε να παίξει μόνος. Ο μάγκας ο χριστοφοράκος με ένα εκατομμυριάκι καθάρισε...
Ασ'το, γιατί έτσι και βάλουμε επιχειρήματα κάτω, θα σε ταράξω και δεν το θέλω... Θα σου πω μόνο ότι ούτε η Γερμανία είναι πλεονασματική με τον τρόπο που φαντάζεστε: Αν κάνουν κανένα αστείο οι Αμερικανοί και βγάλουν στο σφυρί τα μερίδιά τους στις Ευρωπαΐκες επιχειρήσεις, τότε θα δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος ολονών.
Στην Β. Ευρώπη, υπάρχει και έγκλημα και τιμωρία. Στην Ν. Ευρώπη, υπάρχει πολιτικό κόστος. Η Μπάγερν έχει 5 Ευρωπαϊκά και κάβα καμία 200ριά εκατομμύρια και η Ρεάλ 10 και υποχρεώσεις 600 εκ. Της γούνας μου μανίκι, οι Γερμανοί, δεν είναι, αλλά τα μαγαζιά τους, όταν δεν πάνε καλά, κάνουν στην άκρη και έρχεται άλλος. Και εξυπακούεται ότι δεν θέλω κανένα Ολυμπιακό, να ζει μεγαλεία και μετά από καμία 10ριά χρόνια το πολύ, να τρέχουμε πίσω από τον Υπ.Οικ. να μας κάνει καμία καλή ρύθμιση, γιατί δεν μπορέσαμε να τηρήσουμε την προηγούμενη. Αυτά.
Διαφωνώ κάθετα και ριζικά Η Γερμανια είναι η πρώτη εξαγωγική δύναμη στην Ευρώπη και η τρίτη στον κόσμο, είναι σήμερα ο πρώτος προμηθευτής της Κίνας όπου η αστική ταξη αυξάνεται ραγδαία), της Βραζιλίας και της Ρωσίας σε μηχανολογικό εξοπλισμό, με τεράστια διαφορά από άλλες ανταγωνίστριες χώρες. Με αφορμή την κρίση τα επιτόκια έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα για την Γερμανία, η οποία θεωρείται καταφύγιο. Με 1,37% για τους δεκαετείς τίτλους της και με 2,8% μέσο πληθωρισμό στην ευρωζώνη τελικά οι επενδυτές πληρώνουν την Γερμανία για να έχει το δικαίωμα να κατακρατά το χρέος της! Από την άλλη πλευρά, η επενδυτική εμπιστοσύνη προς την Γερμανία επιτρέπει στις σημερινές συνθήκες στον Γερμανό καταναλωτή να χρεώνεται δανειζόμενος με επιτόκιο 5,3%, έναντι του 10% του Ισπανού ομολόγου του και 6,6% του Γάλλου. Οι γερμανικές επιχειρήσεις μπορούν για ένα έτος να δανείζονται με επιτόκιο 2,2%, έναντι 5,8% στην Ελλάδα και 3,6% στην Ιταλία. Την ίδια στιγμή, η κρίση κατεβάζει και την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, γεγονός ευνοϊκότατο για την γερμανική βιομηχανία, η οποία εκτός ευρωζώνης εξάγει το 26% της παραγωγής της, έναντι 12% της Γαλλίας, 12% της Ιταλίας, 10% της Ισπανίας και 6% της Ελλάδας. Από την άλλη η διαφθορά φετος θα επιφέρει στη γερμανική οικονομία ζημιά περίπου 250 δισεκατομμυρίων ευρώ όπως προκλύπτει από επίσημα στοιχεία....
Άλλο λέω, άλλο λες (το ότι διαχειρίζομαι ένα μαγαζί, δεν σημαίνει αυτόματα ότι το έκανα με δικά μου λεφτά και μου ανήκει), εκτός θέματος είμαστε και οι δύο, όσο το συνεχίζουμε και όλα μαζί, από ένα σημείο και έπειτα δεν έχουν καμία σχέση με τον Μαρινάκη και τις δυνατότητες του Ολυμπιακού μέσα στην αγορά στην οποία κινείται.
Kαι τσουπ, ως εκ θαύματος, βρεθήκατε να συζητάτε στο off topic![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Ευχαριστούμε πάρα πολύ, αλλά, εγώ δεν συνεχίζω, γιατί βλέπω στο τέλος να μου ποστάρουν Αρτέμη Μάτσα.![]()
Αν θεωρούμε την Γερμανία ως εχθρό μας, ας απευθυνθούμε στις λοιπές δυνάμεις του Άξονα που μας αγαπάνε και μας θέλουν με τα όσα...
Γιατί, στο τέλος, θα πιστέψουμε ότι μείναμε μόνοι μας στην Ευρωζώνη, επειδή πληρώσαμε ΕΝΦΙΑ και 26% φόρο από το πρώτο ευρώ όσοι δεν είχαμε μπλοκάκι, ενώ όλοι θέλανε να μας διώξουν.
differance (14-10-14), dimace (14-10-14), kwtsios (19-10-14)
Όταν θα πάψουμε να βλέπουμε παντού εχθρούς και δούμε (επιτέλους) τα χάλια μας, ίσως βγούμε από το τέλμα. Μέχρι τότε όλο και κάποιος θα μας φταίει για να δικαιολογούμε το ΜΗΔΕΝ στο οποίο με δική μας και μόνο ευθύνη βρεθήκαμε.
BrazHlias (14-10-14), kwtsios (19-10-14), sirkostas (15-10-14), The Dude (14-10-14), VALVERDES_7 (14-10-14)
Aς κανουμε τις προσευχες μας, η Παναγια να ναι στο πλευρο του Αντωνη του Σαμαρα, του λεβεντη μας, επιτελους να μας σωσει.
Στο 7% αναρριχήθηκε πάλι το 10ετές.
Ας είναι καλά τα ψηφιδωτά, η Αμάλ και να δούμε τι άλλο θα προκύψει στην πορεία για να "ξεχαστούμε".
Οσον αφορά για την Γερμανία, πολύ απλά εκμεταλλεύεται την "αχρηστοσύνη μας" και πολύ καλά κάνει και προασπίζει τα συμφέροντα της.
Οταν ο ίδιος ο Ελληνας στέλνει για έγκριση τον προυπολογισμό του στον Γερμανό, ε τότε δεν φταίει ο Γερμανός αλλά ο Έλληνας ραγιάς.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
dimace (14-10-14)
+1
(όλα τα 10ετη αυτήν την στιγμή)
Σε ποιους μαλάκες αξίζει να επενδύσω?
%
Ελβετία 0,43
Ιαπωνία 0,50
Γερμανία 0,84
Φινλανδία 0,98
Ολλανδία 0,99
Τσεχία 1,04
Aυστρία 1,06
Δανία 1,10
Bέλγιο 1,12
Γαλλία 1,20
-------------------------
Σουηδία 1,28
Ταϊβάν 1,66
Ιρλανδία 1,67
Χονγκ Κονγκ 1,81
Καναδάς 1,96
Ισπανία 2,06
Ισραήλ 2,09
Νορβηγία 2,11
Ηνωμένο Βασίλειο 2,13
ΗΠΑ 2,22
-------------------------
Σιγκαπούρη 2,27
Λεττονία 2,30
Ιταλία 2,31
Λιθουανία 2,50
Σλοβενία 2,52
Πολωνία 2,61
Νότια Κορέα 2,83
Κατάρ 2,98
Πορτoγαλία 3,07
Ταϊλάνδη 3,16
----------------------
Aυστραλία 3,28
Bουλγαρία 3,53
Κροατία 3,69
Μαλαισία 3,82
Κίνα 4,00
Νέα Ζηλανδία 4,04
Ρουμανία 4,11
Φιλιππίνες 4,14
Ουγγαρία 4,18
Χιλή 4,65
------------------------------
Μεξικό 5,83
Μποτσουάνα 5,90
Βιετνάμ 6,13
Κολομβία 6,70
Ισλανδία 6,86
Ελλάδα 7,01
Νότιος Αφρική 7,85
Ινδονησία 8,33
Ινδίες 8,40
Τουρκία 8,99
-------------------------------
Ρωσία 9,87
Bραζιλία 11,33
Kένυα 12,25
Πακιστάν 13,42
Ουγκάντα 13,98
ΥΓ.
Κοίτα να δεις τι φωτογραφία βρήκα κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο από βασιλικό βρετανικό σύνταγμα που δραστηροποιήθηκε και έφτιαξε χαρακώματα στην περιοχή της Αμφίπολις
![]()
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
VALVERDES_7 (14-10-14), voskos_7 (15-10-14)
sirkostas (15-10-14)
Ξαναδιαβάζοντας τη λίστα, θα αντιληφθείς πολλές παραδοξότητες, οι οποίες φυσικά σε οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι το ύψος των επιτοκίων, δεν αντικατοπτρίζει στο ακέραιο τη σχετική οικονομική ανάπτυξη ή αξιοπιστία των χωρών.
Η φωτογραφία, λέει πάρα πολλά, αλλά ποιός τα ακούει;
Εξαρτάται και από άλλα πράγματα φανερά και μη (ειδικά για χώρες δυνατές)
Το ρεκόρ επιτοκίων σε μια χώρα που προσπαθεί να έρθει στα καλά της σαν την δικιά μας λέει πολλά πάντως...
Το κυριότερο ότι μας έχουν φλομώσει στο ψέμμα το mega και το κατεστημένο
Λυπάμαι που το χαλάω, αλλά η φωτογραφία είναι από άλλον τάφο ή μνημείο.
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
Ιδού η είσοδος της Αμφίπολης:
Αφενός το πάχος των μαρμάρων του θόλου είναι διαφορετικό, αφετέρου οι πέτρες σφράγισης δεν ήταν περασιά με την τοξωτή είσοδο, αλλά πιο μπροστά. Εκεί που η φωτογραφία που βρήκες Πειρατή έχει πέτρες σφράγισης, στην Αμφίπολη είναι οι Σφίγγες.
...ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ...
ίσως να είναι από άλλο τάφο της περιοχής
κοίτα εδώ άλλη μια. πάνω δεξιά
έχω ακούσει ότι υπάρχουν κάποια μικρά ευρήματα στο βρετανικό μουσείο
Ολη αυτή η κατάσταση περί ύπαρξης τάφου είναι γνωστή πάρα πολλά χρόνια και οι πρώτες επίσημες ελληνικές έρευνες άρχισαν πριν 60 χρόνια.
Το παρόν στάθηκε αφορμή μετά από κάποια συζήτηση που είχα και μου ανέφεραν ότι όταν έρχονται περίεργες πολιτικές εξελίξεις προσπαθούν να βρουν αφορμή να βομβαρδιστεί η σαλάτα θετικά για να στηριχθεί το καθεστώς
Bookmarks