sirkostas (30-05-14)
Και με μεγάλο το "0"...![]()
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
sirkostas (30-05-14)
Οι αλεξανδρινοί είναι καπως φασαριόζικοι. Η αλήθεια είναι πως θα έπρεπε να στο πουν πριν τον παρεις. Ξέρεις την ηλικία του; Αν είναι αρκετά μεγάλος , δύσκολα θα εκπαιδευτεί. Ξέρεις αν είναι ήμερος (ταϊσμένος στο χέρι) ή άγριος (ταϊσμένος από τους γονείς) ;
Απάντα μου , αν ξέρεις φυσικά, και θα το ψάξω.
"Γενικά" και εφ' όσον υποθέσω ότι το πουλάκι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή τραυματισμού :
Οι ακατάλληλες ώρες είναι μεσημέρι και βράδυ αργά; Τότε κάτι τρέχει με τον ύπνο του, συνήθως οι παπαγάλοι το μεσημέρι παίρνουν έναν υπνάκο και ξανακοιμούνται μόλις σκοτεινιάσει. Κάτι τον ενοχλεί και δεν το κάνει. Αν δεν τον σκεπάζεις, πάρε ένα σκούρο ύφασμα (οχι πολύ χοντρο για να μη σκάσει το πουλί από τη ζέστη τέτοια εποχή) και σκέπασέ τον τις ώρες που θελεις ησυχία. Για να κοιμηθεί και αυτός. Μην το παρακάνεις όμως δεν μπορεί να κοιμάται συνέχεια.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Στην φύση οι Αλεξανδρινοί παπαγάλοι ζούνε σε μικρά σμήνη κατά την διάρκεια της μέρας και ξεκουράζονται σε πολύ μεγαλύτερα σμήνη κατά την διάρκεια της νύχτας. Είναι πολύ ενεργητικά πουλιά. Εκτός από το να πετάνε που είναι πολύ σημαντικό για όλα τα Parakeets, αρέσκονται και να μασάνε. Πρέπει να τους παρέχονται αρκετά ξύλα για μάσημα, πολλά παιχνίδια και πατήθρες.
Τα προβλήματα συμπεριφοράς των παπαγάλων συνήθως πηγάζουν από την έλλειψη εμπιστοσύνης, την μοναξιά και την ρουτίνα στη ζωή του πουλιού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συμπεριφορές όπως μάδημα φτερών, δαγκώματα και δυνατές κραυγές.
Οι παπαγάλοι αυτοί αν υιοθετηθούν σε μικρή ηλικία και δεν έχουν προηγούμενες κακές εμπειρίες από ανθρώπινα χέρια, μπορούν να γίνουν πολύ τρυφερά κατοικίδια. Συχνά αναφέρεται ότι το είδος αυτό έχει την τάση να δένεται περισσότερο με ένα πρόσωπο της οικογένειας. Όπως και οι Ringneck, οι Αλεξανδρινοί περνούν στάδιο εφηβείας, στάδιο που μπορεί να είναι πάρα πολύ δύσκολο για κάποιον άπειρο ιδιοκτήτη καθώς το διάστημα αυτό μπορούν να γίνουν παράξενοι, επιθετικοί, εγωκεντρικοί, ατίθασοι, υπερβολικά ντροπαλοί κ.α. Το διάστημα αυτό απαιτεί εξαιρετική υπομονή και ευαισθησία από την πλευρά του ιδιοκτήτη που πρέπει να προσέξει ώστε να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην κατανόηση και την εκπαίδευση. Αν στο διάστημα αυτό ασκηθεί πίεση προς τον παπαγάλο, ή αρχίσει κάποιος να του φωνάζει και να προσπαθεί με τέτοιες μεθόδους να του αλλάξει συμπεριφορά, θα πρέπει να είναι έτοιμος για μια πραγματική καταστροφή. Ο Αλεξανδρινός θα πεισμώσει και ενδεχομένως να μην εμπιστευτεί πότε ξανά τον ιδιοκτήτη του. Αντιθέτως αν υπάρξει υπομονή και κατανόηση, μετά από μερικούς μήνες οι συμπεριφορές αυτές θα μειωθούν. Υπάρχουν αναφορές ιδιοκτητών που είδαν το μικρό τους να μεταμορφώνεται σε ένα μικρό «τερατάκι» μέσα σε μια μόλις μέρα όταν άρχισε η ορμονική συμπεριφορά της εφηβείας και το είδαν ξανά σε μερικούς μήνες να γίνεται το αξιαγάπητο κατοικιδίο που ήξεραν.
Έχε σοβαρά υπ' όψιν οτι ο παπαγάλος δεν είναι "απλό" κατοικίδιο όπως είναι ο σκύλος ή η γάτα. Θέλει ΑΠΕΙΡΗ υπομονή και ενασχόληση μαζί του. Εάν δεν μπορείς για διάφορους λογους να του τα προσφέρεις καλύτερα να του βρεις νέο σπίτι, αν και στην ηλικία του θα είναι καπως τραυματική σαν εμπειρία.
Ενα πολυ ωραιο αφιερωμα απο το Sport24 (Με πληροφορίες από: Boredpanda)
Η τέχνη της αφίσας και της διαφήμισης, βασίζεται λίγο πολύ στην πρόκληση.
Πρόκληση συναισθημάτων, πρόκληση εντυπώσεων και σίγουρα, οι ανά τον κόσμο γραφίστες και διαφημιστές, στοχεύουν στο να τραβήξουν τα βλέμματα με το "καλημέρα".
Οι παρακάτω αφίσες καλούν σε ευαισθητοποίηση για "καλό σκοπό" και αποτελούν μέρος διεθνών προσπαθειών αφύπνισης συνειδήσεων σχετικά με λεπτά ζητήματα, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η κακοποίηση παιδιών και γυναικών και η περιβαλλοντική μόλυνση.
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
BrazHlias (31-05-14), celticfrost (31-05-14), dimace (31-05-14), sirkostas (31-05-14)
Quiz over. You scored 134 out of 141.
Your score is 95%.
*ακόμα δεν κατάλαβα, πως με ανοιχτό τον χάρτη της Ευρώπης δίπλα μου κατάφερα να κάνω κάποια λάθη. Ειδικά αυτή η Ελλάδα και η Κύπρος με μπερδεύουν... Και τη Γερμανία τη μπερδεύω με τη Γαλλία. Κατά τα άλλα καλός ο χάρτης απ' το περίπτερο.![]()
celticfrost (31-05-14), Rena (31-05-14), VALVERDES_7 (31-05-14), voskos_7 (01-06-14)
Quiz over. You scored 0 out of 141.
Your score is 0%.
Καλά τα πήγα για πρώτη φορά. Παραλίγο να πετύχω την Αιλαδαιζεία.
celticfrost (31-05-14), dimace (31-05-14), VALVERDES_7 (31-05-14)
sadi (31-05-14)
Quiz over. You scored 134 out of 141.
Your score is 95%.
Εστονια,Ανδορρα και κατι αλλα "χωρια" με ριξανε
dimace (31-05-14), VALVERDES_7 (31-05-14)
108,5%...
There is a Dude in town
VALVERDES_7 (31-05-14)
Eντάξει το ξανάκανα 2 φορέςκαι πήρα 92%. Δεν διορθώνεται η κατάσταση με τις χώρες την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ..
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
100%
H Ευρώπη είναι εύκολη... Σε καμιά άλλη ήπειρο να πάμε
sirkostas (01-06-14)
1% Μονο την Ελλάδα ξέρω.
VALVERDES_7 (31-05-14)
Κοσμά [MENTION=5646]differance[/MENTION]; δεν ξέρω αν πήγες στον ΟΤΕ που έλεγες, εγώ πέρασα απ' το κατάστημα της Forthnet να πληρώσω τον τελευταίο λογαριασμό, με το σκεπτικό να διακόψω αν δεν μου δώσουν κάποια προσφορά και τελικά μου προτείνανε ανανέωση του full pack για 18μηνη δέσμευση με 5€ λιγότερο απ' ότι έδινα για τους 12 μήνες (μετά πάει +10€ για τους υπόλοιπους 6) και πήρα δώρο tablet Samsung Galaxy Tab 3, αξίας 150€.
Σε περίπτωση που σ' ενδιαφέρει...
differance (01-06-14)
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
panahs7 (01-06-14)
Bookmarks