Σελίδα 958 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 4585586587588589089189289389489549559569579589599609619629689789889981008105811581258135814581958 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 19.141 έως 19.160 από 39238

Θέμα: Off Topic

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 19.013 φορές σε 10.936 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Off Topic

Εγώ κάθισα και το διάβασα κι ας μην ψηφίζω. Έχει ενδιαφέρον. Όποιος έχει την υπομονή (τα νούμερα είναι ακριβή απ΄όσο μπορώ να θυμηθώ, το ίδιο και τα γεγονότα) ας του ρίξει μια ματιά, γιατί αυτός που το έγραψε δεν φαίνεται δημοσιογράφος αλλά απλός πολίτης.

[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]

Θα πέσουν τα τσιμέντα... Το avatar του χρήστη voskos_7

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 29.299 φορές σε 18.948 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από dimace Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ κάθισα και το διάβασα κι ας μην ψηφίζω. Έχει ενδιαφέρον. Όποιος έχει την υπομονή (τα νούμερα είναι ακριβή απ΄όσο μπορώ να θυμηθώ, το ίδιο και τα γεγονότα) ας του ρίξει μια ματιά, γιατί αυτός που το έγραψε δεν φαίνεται δημοσιογράφος αλλά απλός πολίτης.

Τα γεγονότα, δεν είναι ψευδή, αλλά σκόπιμα καταγεγραμμένα με την συγκεκριμένη αλληλουχία, ώστε να παραβλεφθεί η ακόμα πιό σκόπιμη μη αναφορά άλλων, λιγότερο σημαντικών, που δίνουν μία άλλη διάσταση της αλήθειας.

Άλλωστε, περιμένουμε το τέλος της... συντηρητικής αριστεράς του Αλέξη ο οποίος δεν ξέρω από πού έμαθε να τάζει, καθώς το παιντί, ως υπεύθυνο ον, όχι μόνο μας προειδοποίησε ότι θα είναι δύσκολα, αλλά πήγε από πριν στο ΔΝΤ, ως πρωτοεμφανιζόμενος πολιτικός, άλλωστε, για να διασταυρώσει την πιθανότητα υλοποίησης του πλουσιοπάροχου προγράμματός του και αυτοί, που είχαν πλανευτεί από τα ψεύτικα στοιχεία του... ΚΚ και τους ήρθε ολωνώνε ξαφνικό το 10, του είπανε "πήγαινε και εμείς, εδώ είμαστε"...

(Μήπως θέλει να μας πει συνειρμικά ότι και το ΚΚΕ, ήταν στο παιχνίδι και είναι τα ίδια περιττώματα με το σημερινό σκήνωμα του παλαιού ΠΑΣΟΚ, που μπαίνει - δεν μπαίνει στην Βουλή και κατεβαίνει στο πρωτάθλημα με τα παιδιά από τις... ακαδημίες, αφού τα αστέρια του συλλόγου κάνανε προσφυγή για να μείνουν ελεύθεροι;)

Αυτός, είναι ο Έλληνας, ένα κορόιδο με ιδεολογία και όχι αρχίδια, γιατί έχουμε και κάποιες καταβολές να υπερασπιστούμε...

Γι αυτό σου λέω, έρμε αναγνώστη: Ψήφισε ό,τι σου κατέβει και χέσε την αιτιολόγηση, είτε αυτή έχει να κάνει με το παρελθόν, είτε με το μέλλον...
    "Μπάτμαν και μαλακίες..."
    Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
    "λάγνος, ημεδαπός λογιστής".

3. Οι ακόλουθοι 6 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον voskos_7 για αυτό το μήνυμα:

celticfrost (24-01-15), dimace (24-01-15), kwtsios (24-01-15), pf7 (24-01-15), pirateeeeeee (24-01-15), The Dude (24-01-15)

Το avatar του χρήστη pirateeeeeee

Thanks
    4.158
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 4.111 φορές σε 2.587 μηνύματα
    Ignore User

Μία ημέρα πριν τις εκλογές και ακόμη να αποφασίσω τι να ψηφισω

η πάγια άποψη μου είναι ότι το θέμα είναι πολιτειακό αλλά από την άλλη αυτήν την στιγμή πρέπει να αποφασίσω μέσα σε αυτό το πλαίσιο.
    - ολοι σχεδόν υπόσχονται κάτι ψιλό και σε όλα τα άλλα είναι ακριβώς αντίθετοι
    - φυσικά δεν σημαίνει ότι λένε αλήθεια
    - στο συνδυασμό πρέπει να βάλω και όλες αυτές τις ύποπτες χρηματοδοτήσεις που κατα καιρούς συμβαίνουν είτε σε φορείς είτε σε μκο που εκπροσωπούνται πολιτικά και μη
    - μια απέραντη πελατειακή σχέση, στρατών που ξέρουν ότι κάνουν κακό
    - ένα σώμα που θα αποφασίσει χωρίς να ξέρει ούτε τα βασικά από αδιαφορία

δεν υπάρχει κανένας που ναι μεν θα ενδιαφερθεί εσωτερικά για την αξιοπρέπεια όλου του κοινωνικού συνολου αλλά παράλληλα και εξωτερικά για την εξέλιξη και την προάσπιση της πανάρχαιας παράδοσης. Το κοντινό μέλλον δείχνει ότι δεν μας καίγεται καρφί αρκεί να περνάμε εμείς καλά όπως και ότι μπορούμε να κάψουμε τόσες χιλιάδες χρόνια ιστορία για την καύλα μας...

Βοηθήστε με
    Olympiacos is the most successful Greek football club.
    the only club from Greece to have won a major European cup.
    the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.

5. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον pirateeeeeee για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (24-01-15), voskos_7 (24-01-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Ignore User

Μία ενδεικτική φωτογραφία, που έχει δημοσιευτεί αλλού, για την οποία, ουδεμία διευκρίνηση έχει δοθεί: Πολλοί, θα θυμηθείτε τα νιάτα σας...

Δεν χρειάζεσαι βοήθεια Γιώργο: Κανείς δεν χρειάζεται...

7. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον voskos_7 για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (24-01-15), pirateeeeeee (24-01-15)

Το avatar του χρήστη estai

Περιοχή
    Μανχάταν, Νιού Γιορκ
    Thanks
    6.032
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.047 φορές σε 7.602 μηνύματα
    Ignore User

Το μονο που ξερω, επειδη με εχει καταστρεψει η πολιτικη Σαμαρα(δηλαδη με εχει πηδηξει τελειως) σαν εε, μου εχει πηδηξει γενικα τη ζωη ειναι, πως το πολυ πολυ να παρει μια μουτζα.
    Αυτα που λεει ο Συριζα, περι αφορολογητου η αυξηση των βασικων μισθων σε επιπεδα 2009 και δε ξερω γω τι αλλες μπαρουφες λενε, ειναι ανεφαρμοστα και δε χρειαζεται να σαι οικονομολογος για να καταλαβεις το γιατι. Και δε προκειται να ψηφισω ουτε Αλεξιον. Νομιζω οι περισσοτεροι εδω ειναι σκεπτομενοι και με γνωμονα το καλο το δικο τους και των οικογενειων τους, να πραξουν σωστα.
    Η ψηφος ειναι ιερη. Μη τη δινετε σε μπασταρδους.

9. Οι ακόλουθοι 3 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον estai για αυτό το μήνυμα:

dimace (24-01-15), kwtsios (24-01-15), pirateeeeeee (24-01-15)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από estai Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το μονο που ξερω, επειδη με εχει καταστρεψει η πολιτικη Σαμαρα(δηλαδη με εχει πηδηξει τελειως) σαν εε, μου εχει πηδηξει γενικα τη ζωη ειναι, πως το πολυ πολυ να παρει μια μουτζα.
    Αυτα που λεει ο Συριζα, περι αφορολογητου η αυξηση των βασικων μισθων σε επιπεδα 2009 και δε ξερω γω τι αλλες μπαρουφες λενε, ειναι ανεφαρμοστα και δε χρειαζεται να σαι οικονομολογος για να καταλαβεις το γιατι. Και δε προκειται να ψηφισω ουτε Αλεξιον. Νομιζω οι περισσοτεροι εδω ειναι σκεπτομενοι και με γνωμονα το καλο το δικο τους και των οικογενειων τους, να πραξουν σωστα.
    Η ψηφος ειναι ιερη. Μη τη δινετε σε μπασταρδους.
    Δεν μπορώ να πω πόσο με ζήμιωσε οικονομικά ο Αντωνάκης, γιατί θα νομίζετε πως υπερβάλλω. Παρόλα αυτά λέω ας γίνει ό,τι είναι καλύτερο για την πατρίδα. Και στην Ελλάδα να ήμουν το πιθανότερο θα ψήφιζα (κατόπιν και μόνο πιέσεως) αυτό που θα ψήφιζε η γυναίκα μου, σαν χατηράκι, για να κάνω τον καλό... Σέβομαι απόλυτα τους συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους (όπως ο Μένιος, ο Σάκης, ο Χάρης κλπ...) αλλά όσο και να προσπαθήσω δεν μπορώ να τους μοιάσω ούτε στο ελάχιστο. Μου το απαγορεύει η απογοήτευσή μου.

11. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον dimace για αυτό το μήνυμα:

pf7 (24-01-15), voskos_7 (24-01-15)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από voskos_7 Εμφάνιση μηνυμάτων

Γι αυτό σου λέω, έρμε αναγνώστη: Ψήφισε ό,τι σου κατέβει και χέσε την αιτιολόγηση, είτε αυτή έχει να κάνει με το παρελθόν, είτε με το μέλλον...
    Η πρόταση του ΑΙΩΝΑ. Η σκληρή αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο. Σου βγάζω το καπέλο Νικόλα μάγκα!

13. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

voskos_7 (24-01-15)

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.930
    Ignore User

Η πρόταση του ΑΙΩΝΑ. Η σκληρή αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο. Σου βγάζω το καπέλο Νικόλα μάγκα!
    Και το παράδοξο είναι ότι θα ήθελα να μην ισχύει, αλλά κάθε μέρα το βλέπω μπροστά μου.
    Δεν ακούμε τις ανάγκες μας και δεν είμαστε ειλικρινείς απέναντί τους. Ό,τι να 'ναι κάνουμε και μετά προσπαθούμε να το αιτιολογήσουμε και με τρόπο που να μην αφήνει σε εμάς κανένα περιθώριο ευθύνης.

15. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

dimace (24-01-15)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Έχω τοσο σιχαθεί πολιτική και πολιτικούς, που πιο ευχάριστα μιλώ για γυναικεία μόδα, τον γάμο του Έλτον Τζον, αν ο πρίγκιπας Άντριου πήγε με ανήλικη κλπ... παρά για το αν θα επιβιώσουμε ως χώρα και το 2015. Εύχομαι πολίτης καμιάς χώρα να μην φτάσει στη δική μου απαξίωση για τα κοινά.

*πιάνει ο άλλος (Έλληνας μετανάσταης, δυο χρόνια εδώ, με γερμανικά σαν τα δικά μου γαλλικά, άκα τίποτα) και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ σαν τον πούστη να διαβάσει γερμανική εφημερίδα, να δει τι παίζει, όπως λέει, στην ΠΑΤΡΙΔΑ του! Για την Ελλάδα ούτε να ακούει δεν θέλει. Φαντάζεστε νομίζω, κάτω από ποιες συνθήκες τα μάζεψε και ήρθε εδώ... Ε, όποιος κάνει τους Έλληνες ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ, να πάει να γαμηθεί! Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ μαζί του, πολύ περισσότερο δε να τον ψηφίζω, Κακό ψόφο να έχουν όλοι, που θα αφήσουν ως κατοίκους Ελλάδος τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

17. Οι ακόλουθοι 4 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον dimace για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (24-01-15), pf7 (24-01-15), VALVERDES_7 (24-01-15), voskos_7 (24-01-15)

Thanks
    8.634
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 5.322 φορές σε 3.694 μηνύματα
    Ignore User

Eγώ για να ξεκαθαρίσω ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ, συνειδησιακά δυστυχώς, διότι περιμένω να κανει τουλάχιστον κάποια ελάχιστα πράγματα. Εάν δεν τα κάνει αυτά θα του αλλάξω τον αδόξαστο στην κριτική όπως έχω κάνει άλλωστε και με τα δυο κόμματα της καταστροφής τα οποία έχω ψηφίσει και τα δυο στο παρελθόν. Περιμένω λύση στο ζήτημα του χρέους διότι αν είναι να βασιστώ στον μεγαλύτερο δανειστή μου τότε "Αντίο Ελλάς". Σέβομαι όλες τις απόψεις όπως έκανα πάντα άλλωστε και εμένα η γνώμη μου ξανά είναι "ενδιαφερθείτε", "ψηφίστε", "ενεργοποιηθείτε" διότι ο καθένας μας είναι συνευπεύθυνος για την κατάληξη της χώρας μας.
    ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο

19. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (24-01-15)

Thanks
    1.750
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 576 φορές σε 292 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από VALVERDES_7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Περιμένω λύση στο ζήτημα του χρέους διότι αν είναι να βασιστώ στον μεγαλύτερο δανειστή μου τότε "Αντίο Ελλάς".
    Συμφωνω οτι πρεπει να βρεθει μια βιωσιμη λυση για την ελλαδα μας και μακαρι να πανε ολα κατ'ευχην. Αλλα εαν το να βασιστουμε στον μεγαλυτερο δανειστη μας, σημαινει οτι θα μας κανει κουμαντο και στο πως θα λειτουργουμε απο εδω και περα σαν κρατος, τοτε ειλικρινα καθολου δεν με χαλαει. Στο ελαχιστο να τους μοιασουμε θα φτιαξουμε κρατος οχι μλκιες.

21. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον pf7 για αυτό το μήνυμα:

dimace (24-01-15), kwtsios (24-01-15)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από pf7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συμφωνω οτι πρεπει να βρεθει μια βιωσιμη λυση για την ελλαδα μας και μακαρι να πανε ολα κατ'ευχην. Αλλα εαν το να βασιστουμε στον μεγαλυτερο δανειστη μας, σημαινει οτι θα μας κανει κουμαντο και στο πως θα λειτουργουμε απο εδω και περα σαν κρατος, τοτε ειλικρινα καθολου δεν με χαλαει. Στο ελαχιστο να τους μοιασουμε θα φτιαξουμε κρατος οχι μλκιες.
    Να μπούνε ρε οι Γερμανοί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο πιο άθλιο μπουρδέλο που γνώρισε η ανθρωπότητα και ΕΝ ΛΕΥΚΩ να προσπαθήσουν να βάλουν τάξη. Και όλους δαύτους τους ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, που μας δίνουν μια και μας βουλιάζουν περισσότερο, στη ΦΥΛΑΚΑ να κάνουν παρέα με τον ξεκωλιάρη τον Ξηρό. Εθνική κυριαρχία και ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Για εθνική κυριαρχία δεν μιλούν ούτε οι Άγγλοι ρε. που 60 χρόνια κάνουν τον yes man της Αμερικής.

23. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

pf7 (24-01-15)

Thanks
    8.634
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 5.322 φορές σε 3.694 μηνύματα
    Ignore User

Η αύξηση του βασικού μισθού και το αφορολόγητο στα 12 χιλ. ευρώ δεν είναι ανεφάρμοστα. Εχουν άμεση σχέση με αυτά τα εγκληματικά πλεονάσματα του 5% που θέλουν οι δανειστές ώστε να εξασφαλίσουν ακόμα περισσότερο τα κεφάλαια τους μπας και ερθει η στραβή. Το αφορολόγητο στα 12 χιλ ευρώ, η αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ έχουν άμεση σχέση με το χρέος. Εάν δεν σβηστεί μερικώς το χρέος μπορεί να δείτε και βασικό μισθό 100 ευρώ διότι έτσι και αλλιώς όλο το μνημόνιο έχει βασιστεί στην ιδέα της μείωσης του κόστους εργασίας σε μια οικονομία που δεν είναι ανταγωνιστική λόγω σκληρού νομίσματος.

Το μόνο που βλεπω καραγκιοζιλίκι είναι το 60% φορολόγηση στο μεγάλο κεφάλαιο ειδικά εάν ισχύει για ξένους επενδυτές. Πάμε να κάνουμε την Ελλάδα Κούβα, θα εξαφανιστούν όλες οι εταιρείες και όλοι οι επενδυτές από το εξωτερικό. Εκτός εάν ισχύει μόνο για τους ντόπιους που εκεί τους φοροφυγάδες πρέπει να τους τα πάρει χοντρά ακόμα και αναδρομικά.
    ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο

25. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

dimace (24-01-15)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Ignore User

Η αύξηση του βασικού μισθού και το αφορολόγητο στα 12 χιλ. ευρώ δεν είναι ανεφάρμοστα. Εχουν άμεση σχέση με αυτά τα εγκληματικά πλεονάσματα του 5% που θέλουν οι δανειστές ώστε να εξασφαλίσουν ακόμα περισσότερο τα κεφάλαια τους μπας και ερθει η στραβή. Το αφορολόγητο στα 12 χιλ ευρώ, η αύξηση του βασικού μισθού στα 751 ευρώ έχουν άμεση σχέση με το χρέος. Εάν δεν σβηστεί μερικώς το χρέος μπορεί να δείτε και βασικό μισθό 100 ευρώ διότι έτσι και αλλιώς όλο το μνημόνιο έχει βασιστεί στην ιδέα της μείωσης του κόστους εργασίας σε μια οικονομία που δεν είναι ανταγωνιστική λόγω σκληρού νομίσματος.

Το μόνο που βλεπω καραγκιοζιλίκι είναι το 60% φορολόγηση στο μεγάλο κεφάλαιο ειδικά εάν ισχύει για ξένους επενδυτές. Πάμε να κάνουμε την Ελλάδα Κούβα, θα εξαφανιστούν όλες οι εταιρείες και όλοι οι επενδυτές από το εξωτερικό. Εκτός εάν ισχύει μόνο για τους ντόπιους που εκεί τους φοροφυγάδες πρέπει να τους τα πάρει χοντρά ακόμα και αναδρομικά.
    Αυτά που λες ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν και χθες μάλιστα. Πιστεύω ο Τσίπρας μέχρι τον Ιούνιο να τα φτιάξει, γιατί θα τον πάρει ο διάολος και θα τον σηκώσει.

27. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

VALVERDES_7 (24-01-15)

Το avatar του χρήστη celticfrost

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.984 φορές σε 4.178 μηνύματα
    Ignore User

Να μπούνε ρε οι Γερμανοί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο πιο άθλιο μπουρδέλο που γνώρισε η ανθρωπότητα και ΕΝ ΛΕΥΚΩ να προσπαθήσουν να βάλουν τάξη. Και όλους δαύτους τους ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, που μας δίνουν μια και μας βουλιάζουν περισσότερο, στη ΦΥΛΑΚΑ να κάνουν παρέα με τον ξεκωλιάρη τον Ξηρό. Εθνική κυριαρχία και ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Για εθνική κυριαρχία δεν μιλούν ούτε οι Άγγλοι ρε. που 60 χρόνια κάνουν τον yes man της Αμερικής.
    Προτιμώ , ο λαός να μπει στο εθνικό λογιστήριο του κράτους, κάτι που δεν είναι ανέφικτο.
    Οι Έλληνες και η Ελλάδα Δημήτρη δεν έχουν καμία σχέση με τους πισωγλεντηδες και κλέφτες των μαρμάρων του Παρθενώνα Άγγλους.

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Και κάτι τελευταίο.
    Ο αλεξ το πρώτο που πρέπει να κοιτάξει είναι η ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας, αλλά παράλληλα είναι επιτακτική ανάγκη, να κάνει ερεύνα και να στήσει -όπου είναι αναγκαίο- ειδικά δικαστήρια, για αυτούς που έφεραν την χώρα μας σε αυτό το σημείο .........διαφορετικά θα γίνει της Ουκρανίας εδώ.

30. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

VALVERDES_7 (25-01-15)

Thanks
    1.750
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 576 φορές σε 292 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από celticfrost Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προτιμώ , ο λαός να μπει στο εθνικό λογιστήριο του κράτους, κάτι που δεν είναι ανέφικτο.
    Οι Έλληνες και η Ελλάδα Δημήτρη δεν έχουν καμία σχέση με τους πισωγλεντηδες και κλέφτες των μαρμάρων του Παρθενώνα Άγγλους.
    Φυσκια και δεν εχει σχεση η ελλαδα με την αγγλια. Ειμαστε αιωνες πισω...

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από pf7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φυσκια και δεν εχει σχεση η ελλαδα με την αγγλια. Ειμαστε αιωνες πισω...
    Της ΓΙΟΥΛΑΣ ΖΑΧΙΩΤΗ
    Η Βρετανία βυθίζεται καθημερινά στο βάλτο της οικονομικής ύφεσης αποκαλύπτουν πλέον πολιτικοί αναλυτές, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το ποσοστό των Βρετανών που ζουν στο όριο της φτώχειας έχει φτάσει στα επίπεδα εξαθλίωσης του 1974-77.
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ] Η εξαθλίωση έχει οδηγήσει Βρετανούς να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια, ενώ η εικόνα αστέγων κάτω απ' το Μπιγκ Μπεν σοκάρει. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Ερευνών την περασμένη βδομάδα δείχνουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια 600 χιλιάδες επιπλέον παιδιά στη Βρετανία ζουν στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό. Ποσοστό που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί δραματικά έως το 2020, μεγαλώνοντας το χάσμα μεταξύ των πολύ φτωχών και των πολύ πλουσίων.
    Ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Ιαν Ντάνκαν Σμιθ παραδέχθηκε ότι «το χάσμα αυτό είχε μεγαλώσει σημαντικά την τελευταία πενταετία λόγω της μισθολογικής ανισότητας στη χώρα, η οποία είναι μεγαλύτερη από ποτέ».
    Το ζήτημα προκάλεσε τη σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή του Ντέιβιντ Κάμερον και του ηγέτη των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ, ο οποίος κατηγόρησε τον βρετανό πρωθυπουργό ότι η πολιτική λιτότητας που ακολουθεί έχει οδηγήσει στην ανεργία 2,57 εκατομμύρια πολίτες, στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 17 χρόνων, με ένα εκατομμύριο από αυτούς να είναι κάτω των 25 ετών.
    Οι μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα, η κατάρρευση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, η μείωση μισθών αλλά και η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τα οικογενειακά επιδόματα την απομακρύνουν δραματικά από τον αρχικό της στόχο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η δέσμευση της κυβέρνησης Κάμερον να μειώσει στο 5% το ποσοστό φτώχειας έως το 2020 είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει. Αντί αυτού, υπολογίζεται ότι το 2013 περίπου 3,1 εκατομμύρια παιδιά, 2,5 εκατομμύρια γονείς, 4 εκατομμύρια ενήλικες χωρίς παιδιά και 2,1 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα ζουν στην απόλυτη φτώχεια. Ενας όρος που χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις όπου ο μισθός του εργαζομένου πέφτει κάτω από το 60% του μέσου εισοδήματος.
    Το παράδοξο είναι ότι η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον επιχειρεί, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων 80 χρόνων κι ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους, να προωθήσει την πολιτική της λεγόμενης «γενικής αξιοπιστίας», η οποία βασίζεται στην ένταξη περισσότερων στην αγορά εργασίας.
    Πρόκειται για εκατομμύρια Βρετανούς, ανάμεσά τους και ανύπαντρες μητέρες, που δεν έχουν εργαστεί ποτέ και ζουν έως σήμερα αποκλειστικά από κρατικά επιδόματα και σε εργατικές κατοικίες.
    Μια νοσηρή ομολογούμενος κατάσταση που μαστίζει τη βρετανική κοινωνία εδώ και δεκαετίες, η οποία αναγκάζεται βιαίως να προσαρμοστεί σε μια νέα πραγματικότητα χωρίς τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
    «Δέχομαι ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να πετύχουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, όμως δεν σκοπεύουμε να εγκαταλείψουμε την οικονομική μας πολιτική που έχει επιφέρει μείωση των επιτοκίων» δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.
    Την ίδια ώρα ωστόσο η τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει με 75 δισ. λίρες την αγορά και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της, με τον Τσάρλι Μπιν, νούμερο δύο στην ιεραρχία της τράπεζας, να υποστηρίζει ότι η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει μετά το 2012.
    Οικονομολόγοι του Σίτι προειδοποιούν πάντως ότι η αύξηση στα ποσοστά ανεργίας είναι απλώς η αρχή μιας αναπόφευκτης χειροτέρευσης στη αγορά εργασίας. «Δεν μπορεί να αποτελεί έκπληξη μια τέτοια διαπίστωση όταν είναι γνωστό ότι η ανάπτυξη της οικονομίας είναι κατά το ήμισυ απ' ό,τι χρειάζεται για να διατηρηθούν και να μην αυξηθούν τα ποσοστά των ανέργων».
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να το αντιμετωπίσουν οι νέοι, καθώς ήδη το ποσοστό της ανεργίας ανάμεσά τους φτάνει το 21%, το μεγαλύτερο από το 1992.
    Ο Πολ Κένι, γενικός γραμματέας του συνδικάτου GMB, κατηγόρησε την κυβέρνηση των Τόρις και των Φιλελευθέρων ότι πόνταραν λανθασμένα στη δυνατότητα του ιδιωτικού τομέα να απορροφήσει τις 250 χιλιάδες των απολυμένων από το Δημόσιο, από τους οποίους οι 111 χιλιάδες ήταν μόλις το τελευταίο τρίμηνο, με αποτέλεσμα ορδές ανθρώπων να βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα εάν θα φάνε ή θα πληρώσουν για τη θέρμανσή τους.

Πηγη:[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]

Το avatar του χρήστη estai

Περιοχή
    Μανχάταν, Νιού Γιορκ
    Thanks
    6.032
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.047 φορές σε 7.602 μηνύματα
    Ignore User

Δε ξερω αν εχεις δουλεψει εδω, αλλα οι περισσοτεροι δηλωνουν κατω απο 12000 ευρω.
    Λυση ειναι να ξεκινησει απο πανω προς τα κατω.
    Δηλαδη να βαλει ενα ανωτατο πλαφον, ας πουμε στα 1500 ευρω και οχι τα οργια που δινουν, για οποιονδηποτε αμοιβομενο στο δημοσιο. Ετσι και κινητρα θα δωσει
    να δουλεψει ο αλλος στον ιδωτικο τομεα και θα μειωθουν δραματικα οι δαπανες του κρατους. Εαν κανουν επισης τη δουλεια τους οι δικαστες το κερδος θα ειναι επισης, μακροπροθεσμα, τεραστιο για τη χωρα. Ο Συριζα δε προκειται να σπασει αυγα, ειμαι σιγουρος γι αυτο.
    Και κατι ακομα οι 5 αδερφαρες επιχειρηματιες, που μας εχουν ρημαξει, θα δεινοπαθησουν λες τωρα με το Συριζα;

34. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (24-01-15)

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Φιλε pf7, εαν θελεις μπορουμε να μηλισουμε και για το τι εχει προσφερει και τι ειναι ιστορικα η Αγγλια.

Σελίδα 958 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 4585586587588589089189289389489549559569579589599609619629689789889981008105811581258135814581958 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές