Σελίδα 864 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 36446456466476481482483484485486086186286386486586686786887488489490491496410641164126413641864 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 17.261 έως 17.280 από 39238

Θέμα: Off Topic

Το avatar του χρήστη nikolios

Περιοχή
    Καλλιθεα
    Thanks
    1.063
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 2.051 φορές σε 1.171 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Off Topic

Η βια που προέρχεται απο τα θρησκευτικά ιδεώδη δεν είναι πρωτογνωρη στην ανθρωπινη ιστορια και ουτε απορρεει απο ενα συγκεκριμενο ειδος θρησκειας.

Απο κει και περα αν δεν ειναι η θρησκεια, θα ειναι κατι αλλο, το χρημα. Και οπως ειπε καποιος προηγουμενως αυτα παντα γινονταν απλα δεν τα βλεπαμε. Η απλα διαλεγουν ποια θα μας δειξουν. Εγω πιο πολυ εχω σοκαριστει απο την τυφλη αστυνομικη βια στην Αμερικη (και μαλιστα σε περιοδο ειρηνης) παρα απο τον αποκεφαλισμο του κρατουμενου. Να πυροβολησουν αστυνομικοι καποιον εξ' επαφης (εστω οτι ειχε μαχαιρι) οκτω φορες? Αυτα τα κανουν μπραβοι της νυχτας. Αυτη ειναι τυφλη βια. Γιατι δεν μας εδειξαν ποτε τα βασανιστηρια που εκαναν οι Αμερικανοι σε υποπτους μετα την 11η Σεπτεμβριου?

Ευχομαι η Ελλαδα να μεινει μακρυα απο οποιαδηποτε παρεμβαση και να γινει και αυτη στοχος, τωρα μαλιστα που ειναι στανταρ πως υπαρχουν πυρηνες στην Ευρωπη. Και αυτοι οι τυποι δεν ειναι Μαζιωτης και ουτε θα χτυπησουν υποκαταστημα τραπεζας.

2. Οι ακόλουθοι 3 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον nikolios για αυτό το μήνυμα:

celticfrost (24-08-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (24-08-14), sirkostas (24-08-14)

. Το avatar του χρήστη sirkostas

Περιοχή
    Σαντορίνη
    Thanks
    19.915
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 21.392 φορές σε 11.422 μηνύματα
    Ignore User

Eνα μικρό δείγμα των ιδεών του Εμμ. Κριαρά που πέθανε προ λίγων ημερών. Αξίζει να τα διαβάσετε.

Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:  
    Εμ. Κριαράς: Αυτά που με έμαθαν τα 107 χρόνια ζωής μου

Ο κορυφαίος ακαδημαϊκός μέσα από τα δικά του λόγια. Μιλάει για την Χρυσή Αυγή, τον Τσίπρα, τον κομμουνισμό, τους νεοέλληνες αλλά και τον έρωτα και το μυστικό της μακροζωίας του

Έζησε 107 χρόνια και από ότι παραδέχονταν με λύπη τον τελευταίο καιρό τον πλησίαζαν περισσότερο για συνεντεύξεις περισσότερο γιατί έκανε εντύπωση η ηλικία του παρά το έργο που άφησε πίσω του και τα πιστεύω του. Έφυγε από την ζωή το βράδυ της Παρασκευής. Το WE του news247 διάβασε συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει τα τελευταία χρόνια και παρακολούθησε ντοκυμαντέρ για την ζωή του και παραθέτει απόψεις του, θέσεις του και αποστάγματα ζωής.

Για τους νεοέλληνες
    Ο Έλληνας έχει τον ηρωισμό να θαυμάζει τους αρχαίους -χωρίς, όμως, να τους γνωρίζει, ούτε να τους καταλαβαίνει. Έτσι, γιατί τον βολεύουν.
    Φροντίζει για τον διορισμό του “ανάξιου” συνήθως παιδιού του σε βάρος του άξιου παιδιού του διπλανού, ο οποίος δεν έχει τις ίδιες γνωριμίες. Όταν κοιτάς μόνο το παιδί σου και όχι και πέρα από αυτό βοηθάς να εξευτελισθεί ο νεοελληνικός κόσμος.
    Φροντίζει να δουλεύει όσο το δυνατό λιγότερο, να πάει αργότερα και να φεύγει νωρίτερα από τη δουλειά του, να βάζει στην τσέπη του ό,τι και όσο μπορεί ο καθένας -όχι μόνο οι πολιτικοί- απ' αυτά που δεν του ανήκουν, να μισεί και να υπονομεύει τον «άλλο».
    Το «μαζί τα φάγαμε» ενέχει μια μεγάλη αλήθεια . Υπό την έννοια της νοοτροπίας που έχει επικρατήσει. Λείπει η εθνική αλληλεγγύη και επικρατεί- ακόμα και σήμερα εν μέσω αυτής της ανθρωποφονικής κρίσης -το ατομικό συμφέρον.
    Είναι έξυπνος ο ελληνικός λαός αλλά δεν τον βοηθάει η εξυπνάδα του γιατί δεν έχει σωστή νοοτροπία, δηλαδή ηθική νοοτροπία.
    Ο υλισμός είναι που σκότωσε το όραμα. Κι ο υλισμός είναι που διδάσκεται από γονείς και δασκάλους. Όλα γίνονται με στόχο την εξασφάλιση παχυλού κέρδους.

Για την ελληνική υπηκοότητα
    Έλληνες είναι εκείνοι που αισθάνονται ότι είναι Έλληνες. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Η βοηθός μου ήταν στη Γεωργία, ήξερε ότι είναι ελληνικής καταγωγής, δεν ήξερε λέξη ελληνικά, αλλά είχε τη συνείδηση ότι είναι Ελληνίδα.
    Γεννήθηκες εδώ, μορφώθηκες εδώ, είσαι Έλληνας. Σε προστατεύω για να μπορέσεις να ζήσεις. Εγώ έχω βαφτισιμιό ο οποίος γεννήθηκε στο Παρίσι. Με το που γεννήθηκε έχει ταυτότητα γαλλική.

Για τους νέους
    Να μην φεύγουν στο εξωτερικό. Να μάθουν να επιμένουν και να υπομένουν. Χάνουμε το αίμα μας ως έθνος με τη φυγή των νέων. Να μείνουν εδώ, να δουλέψουν, να αγαπήσουν την εργασία, να μην απεργούν, εδικά οι δάσκαλοι, οι γιατροί.
    Πώς μπορεί να είναι ικανοποιημένος ο νέος όταν έχει το παράδειγμα των γονέων και της κοινωνίας του; Απογοητεύεται. «Δε με ενδιαφέρει η πολιτική», λέει. Μέγα σφάλμα, γιατί η πολιτική είναι η ζωή σου. Αμα πηγαίνει εκείνη άσχημα, άσχημα πάει και η ζωή σου.

Για την παρούσα οικονομική και πολιτική κατάσταση (σ.σ. 2011 - 2013)
    Μέχρι πρόσφατα πήγαινα και ψήφιζα. Τώρα δεν με βαστούν τα πόδια μου να πάω στο εκλογικό κέντρο. Είχα τοποθετηθεί και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Μου είχε τηλεφωνήσει τότε ο κ. Πετσάλνικος για να ζητήσει την έγκρισή μου και του είχα πει -θυμάμαι- ότι αποδέχομαι, αλλά θα ήθελα να είναι πιο σοσιαλιστικό το κόμμα. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε.
    Δεν είμαι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω εμπιστοσύνη σ' αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, ούτε το ΚΚΕ. Τον κομμουνισμό τον γνωρίσαμε στη Ρωσία έτσι όπως εφαρμόστηκε.
    Ήμουν υπέρ του κ. Κουβέλη. Πίστευα πως είναι αυτός που εκφράζει μια αριστερή πολιτική, αλλά δημοκρατική. Όπως ήταν και το όνομα του κόμματός του. Είναι λυπηρό, όμως, το ότι και σ' αυτό τον πολιτικό χώρο υπήρξαν εσωτερικές διαφωνίες και διασπαστικές κινήσεις που οδήγησαν και στην αποχώρησή του από την κυβέρνηση.
    Δεν μπορούμε να κάνουμε στατιστική, να πούμε οι καλοί είναι 60% οι κακοί 40% ή δεν ξέρω εγώ τι. Μπορεί οι καλοί να είναι περισσότεροι. Οι σιωπηλοί. Δεν κρίνεται όμως ένας λαός από τους σιωπηλούς. Κρίνεται από εκείνους που ενεργούν, από την Χρυσή Αυγή κρίνεται. Καταστροφή για την Ελλάδα, ότι υπάρχουν άνθρωποι που την υποστηρίζουν.
    Θα προτιμούσα να μην ζω παρά να βλέπω αυτή την κατάσταση. Εύχομαι να φύγω σύντομα. Κάθε ημέρα που παίρνω την εφημερίδα μου και διαβάζω: τούτο εκκρεμεί, σε αυτό διαφωνούν, η Ευρώπη λέει έτσι. Το ότι δεν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος είναι τραγωδία για εμένα.
    Δεν μ΄ ενδιαφέρει πλέον η πολιτική με τον τρόπο που ασκείται. Η πολιτική μας ζωή οδηγείται σε συντηρητισμό κι αμφιβάλλω αν θα μπορέσει σύντομα να ανακάμψει. Είναι η κρίση σε συνδυασμό με την έλλειψη παιδείας.

Για την Τουρκία
    Κακά τα ψέματα, ο Τούρκος δεν είναι και τόσο Ευρωπαίος… Κάποιοι το βλέπουν οικονομικά, αν συμφέρει ή δεν συμφέρει, αλλά δύσκολο να πούμε ότι η Τουρκία είναι Ευρώπη. Ακόμη και όταν έφθανε ώς τη Βιέννη, και τότε δεν ήταν. Άλλο αν θέλουμε να μπει στην Ευρώπη για να μην τσακωνόμαστε, για να έχουμε την ησυχία μας.

Για τα Σκόπια
    Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν θα με πείραζε. Προσδιορίζει ότι αυτοί βρίσκονται πάνω κι εμείς είμαστε κάτω. Διότι ένα μέρος της Μακεδονίας είναι ελληνικό άλλο βουλγαρικό και άλλο σλαβικό. Αυτοί βέβαια θέλουν να πάρουν αξία από τον Μεγάλο Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος όμως δεν ήταν Σκοπιανός. Είναι γελοίο. Ο Αλέξανδρος ήταν μαθητής του Αριστοτέλη και ο Αριστοτέλης του δίδαξε ελληνικά.
    Αυτοί όταν λένε «μακεδονική γλώσσα» εννοούν τη σλαβική διάλεκτο. Η γλώσσα όμως που μιλούσε ο Αλέξανδρος δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν. Οι γλωσσολόγοι μελετούν το θέμα και υποστηρίζουν ότι ήταν συγγενική της ελληνικής.

Για τον έρωτα
    Ερωτεύτηκα πολύ. Έζησα όλη μου τη ζωή ερωτευμένος. Με την κυριολεξία του όρου. Με συγκίνηση.
    Είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί της (σ.σ για την σύζυγο του Αικατερίνη που είχε φύγει από την ζωή τον Μάιο του 2000). Όχι, όχι δεν πιστεύω ότι "νιώθει" κι εκείνη το ίδιο. Δεν πιστεύω στη μεταθανάτια ζωή διότι δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Η συναισθηματική εξάρτηση όμως πάντα υπάρχει. Έζησα μαζί της 65 χρόνια έγγαμου βίου.
    Έρωτας είναι η επιδίωξη του ιδανικού. Σε όλες του τις εκφάνσεις. Ξεχωρίζω δύο: τον σαρκικό- πνευματικό έρωτα προς την- τον σύντροφο και τον έρωτα προς την εργασία. Αυτό που λέμε φιλεργία. Ο έρωτας είναι το αντίδοτο του θανάτου. Είναι ίσως η ίδια η ζωή. Μόνο όταν είσαι ερωτευμένος ζεις. Ειδάλλως είσαι πέτρα.
    Κρατώ ακόμα ψήγματα έρωτα και προς τη μνήμη της γυναίκας μου και προς την εργασία. Ζω. Νιώθω. Εργάζομαι ακόμα, αλλά με δυσκολία. Δεν δίδει η ζωή χωρίς έρωτα ευτυχία. Είμαστε τραγικές μορφές. Το γεγονός ότι έχουμε συνείδηση δεν νομίζω ότι είναι στοιχείο ουσιαστικής ευτυχίας.
    Η χαρά μου (η αγαπημένη μου σύζυγος) έφυγε. Ο έρωτας, τον οποίο η ύπαρξή της και μόνο μου ενέπνεε, ο έρωτας για τη ζωή, τη δημιουργία και την εργασία, για τη δημιουργία, δεν υπάρχει πια. Οπότε, σας ευχαριστώ για τις ευχές και τα δώρα αλλά είναι πλέον περιττά. Και η εποχή μας δεν το θέλει το περιττό.

Το μεγάλο ταξίδι της ζωής
    Δεν πιστεύω στους μύθους, ούτε του εαυτού μου. Είμαι στη ζωή μου ρεαλιστής. Η ζωή, μου έχει δώσει πολλές ικανοποιήσεις αλλά αναγκαστικά δίνει και πίκρες. Το λέει και ο Χορτάτσης: «Ομάδι γεννηθήκασι…»
    Στο τέλος κανείς πιστεύει ότι η αισιοδοξία καταντά ματαιοδοξία. Λες δηλαδή, “τι έκανα; μήπως είναι μάταιο”.
    Ο άνθρωπος έχει φιλοδοξίες: να ωφελήσει τους συνανθρώπους. Αλλά πάντα παράλληλα, δεν μπορούμε να αρνηθούμε, ότι ο άνθρωπος θέλει να ικανοποιήσει και τον εαυτό του. Στην αγνότερη πρόθεση θα βρείτε εγωιστική τάση.
    Στην ζωή μου δε μπορώ να πω ότι στάθηκα άτυχος (πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις). Και με ικανοποιεί πολύ που έκανα μια δουλειά που είναι χρήσιμη. Και είναι αναγνωρισμένη και συνεχίζεται.
    Βεβαίως (και είμαι ακόμη σοσιαλιστής). Εγώ δεν ανήκω σε κείνους που σήμερα πιστεύουν κάτι και αύριο δεν το πιστεύουν. Από ιδιοσυγκρασία, η πίστη μου -όταν δημιουργηθεί- είναι σταθερή. Η διαμόρφωσή μου έγινε στα χρόνια της νεότητας.
    Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι ο σοσιαλισμός. Η λύση θα έρθει, εγώ δεν θα το προλάβω, ούτε την ανόρθωση της παιδείας που θα πρέπει να προηγηθεί, θα προλάβω.
    Με έχουν ρωτήσει πού οφείλεται η μακροζωία. Και απάντησα: «Καλή γυναίκα και όχι καλό φαΐ». Να ευτυχήσεις στον συζυγικό βίο και όχι υπερβολές στο φαγητό. Η γυναίκα μου είχε ξορκίσει το αλάτι. Ακόμη και τώρα προσέχω τη διατροφή μου, είμαι λιτοδίαιτος.
    Το ξέρω καλά. Οι περισσότεροι, ειδικά κάποιοι νεόκοποι από τις τηλεοράσεις που έρχονται να με δουν, να μου ζητήσουν “δηλώσεις”, δεν είναι γιατί γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο και την προσωπικότητά μου. Είναι η ηλικία μου που τους κάνει εντύπωση. Δεν επόθησα ξέρετε τόσο μακρύ βίο. Έγινε. Δεν θέλω πια άλλο να ζήσω.
    Τρομάζω με την ηλικία μου! Αισθάνομαι τα παιδικά μου χρόνια πολύ κοντά και πολύ μακριά. Εγώ ο ίδιος είμαι; Αναρωτιέμαι. Σαν να συνεχίζεται κάτι ιδιότροπο.
    Δεν έχω συμφιλιωθεί με τις απώλειες φίλων και αγαπημένων μου προσώπων. Στην κηδεία της γυναίκας μου, είπα δυο λόγια: Έρχομαι μαζί σου, σύντομα, κοντά. Δεν θα αργήσω. Κι όμως άργησα. Πάνε τόσα χρόνια.

4. Οι ακόλουθοι 3 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον sirkostas για αυτό το μήνυμα:

consigliere (24-08-14), dimace (24-08-14), kwtsios (25-08-14)

.

Περιοχή
    Berlin
    Thanks
    9.342
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 19.013 φορές σε 10.936 μηνύματα
    Ignore User

Ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση, Κώστα.

Ο Κριαράς τίμησε όλοι ελάχιστοι τα ελληνικά γράμματα και πνεύμα. Ο δε λόγος του επιδραστικός και καθάριος. Έλεγαν στο πανεπιστήμιο: Ομιλεί ο Κριαράς και άπαντες σιωπούν. Μιλάνε οι άλλοι και όλοι γελούν. Ο άνδρας, βλέπεις, είχε πάντα κάτι να πει. Λόγο να αρθρώσει. Γι αυτό τον ενθυμούντο μόνο για το γήρας του. Είναι επικίνδυνοι όσοι έχουν δομημένη άποψη και καίρια γλώσσα. Πιστεύω εκεί ψηλά (αν και ο ίδιος άλλη γνώμη είχε) εκτός από την αγαπημένη του γυναίκα (μεγάλη προσωπικότητα κι αυτή) να συναντήσει τον άλλο γίγαντα της Σαλονίκης, τον Γιάννη Βαφόπουλο, και μαζί να κοιτάνε από ψηλά το έθνος αυτό, που όσο κι αν πάσχισαν, όσο κι αν κοπίασαν παραμένει άθλιο και του αθλιοτέρου αθλιότερον.

6. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

sirkostas (24-08-14)

Love Hurts..... Το avatar του χρήστη ILIAS-KORLEONE <<JESUS>>

Περιοχή
    ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!!!
    Thanks
    13.626
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.587 φορές σε 8.155 μηνύματα
    Ignore User

Η νοσοκόμα του πλοίου «Βρετανικός», που βυθίστηκε στην Τζιά το 1916 και η κατάδυσή της στο ναυάγιο μαζί με τον Κουστώ, το 1975

Ο Βρετανικός, ο Τιτανικός και το Ολίμπικ ήταν τρία πλοία της ίδιας εταιρείας. Όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε, ο Βρετανικός ήταν στο ναυπηγείο και έγιναν βελτιώσεις, ώστε να είναι ακόμη πιο ασφαλές πλοίο. Ωστόσο και αυτό το υπέροχο σκαρί βυθίστηκε στις 21 Νοεμβρίου 1916, κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.
    Αιτία, η πρόσκρουσή του σε νάρκη, που είχε ποντίσει το γερμανικό υποβρύχιο U-73 ενώ έπλεε στο στενό Κέας – Μακρονήσου, τρία μίλια μακριά από τη ακτή.
    Οι Γερμανοί δεν παραδέχτηκαν ότι βύθισαν το πλοίο,που είχε μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο, γιατί οι συνθήκες το προστάτευαν από επιθετικές ενέργειες και η παραβίασή τους ήταν έγκλημα πολέμου.
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]Ο Βρετανικός βυθίζεται ανοιχτά της Τζιάς. Οι Γερμανοί δεν παραδέχτηκαν ότι ευθύνονταν για την έκρηξη στα ύφαλα.

Παρά το γεγονός ότι χρειάστηκαν μόλις 45- 55 λεπτά για να βυθιστεί, τελικά έχασαν τη ζωή τους μόλις 30 επιβάτες, ενώ περισσότεροι από χίλιοι διασώθηκαν.
    Οι θάνατοι προήλθαν, επειδή ορισμένοι βιάστηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο με τις σωσίβιες βάρκες και ανατράπηκαν από τη δίνη που προκαλούσαν οι προπέλες.
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]Το υπερωκεάνιο είχε «χτιστεί» για ταξίδια στον Βόρειο Ατλαντικό, αλλά δεν ταξίδεψε ποτέ. Επιτάχθηκε από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, για να υπηρετήσει ως πλωτό νοσοκομείο. Ήταν η 6η και μοιραία αποστολή του, που άρχισε στις 12 Νοεμβρίου από το Σαουθάμπτον, με τελικό προορισμό το λιμάνι του Μούδρου στη Λήμνο, για την περισυλλογή τραυματιών του μετώπου.

Στους διασωθέντες προσφέρθηκε βοήθεια από τους κατοίκους και τους ψαράδες της Κέας, που έσπευσαν και έσωσαν εκατοντάδες ναυαγούς. Λίγες ώρες μετά, δύο αγγλικά αντιτορπιλικά τους παρέλαβαν και τους μετέφεραν στο Φάληρο και στον Πειραιά.
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
    Ο εντοπισμός του Βρεττανικού στη Τζιά Μεταξύ της Κέας και της Μακρονήσου εντοπίστηκε το πλοίο Βρεττανικός που είχε μετατραπεί σε νοσοκομειακό και βυθίστηκε από γερμανικό υποβρύχιο κατά τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Κουστώ απέδειξε, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της Γερμανίας, ότι εκείνη ήταν υπεύθυνη για την βύθιση του πλωτού νοσοκομείου κατά παράβαση των κανόνων του πολέμου. Brittanic _ CousteauΙστορική ήταν η στιγμή που μια 80χρονη διασωθείσα, καταδύθηκε με το βαθυσκάφος και στο βυθό, είδε την καμπίνα όπου διέμενε ως νεαρή νοσοκόμα….Διαβάστε όλο το άρθρο: [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
    Ο Κουστώ εντοπίζει τον Βρετανικό και ανατρέπει τους Γερμανικούς ισχυρισμούς
    Το ναυάγιο του Βρετανικού εξερευνήθηκε το 1975 από τον Ζακ Κουστό.
    Ο γάλλος ερευνητής απέδειξε, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς της Γερμανίας, ότι εκείνη ήταν υπεύθυνη για την βύθιση του πλωτού νοσοκομείου κατά παράβαση των κανόνων του πολέμου. Το πλοίο εντοπίστηκε με καθαρά τα σημάδια της πρόσκρουσης…
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]Η επιζήσασα νοσοκόμα του Βρετανικού μαζί με τον Κουστώ στην Τζιά.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Ανάμεσα στους επιβάτες του ερευνητικού σκάφους ήταν και μια 80χρονη διασωθείσα του Βρετανικού, που καταδύθηκε με το βαθυσκάφος και είδε την καμπίνα όπου διέμενε το 1916 ως νεαρή νοσοκόμα..
    Η ανακάλυψη του αδελφού πλοίου του Τιτανικού στη Τζιά και η αυτοψία με την επιζήσασα νοσοκόμα του Βρεττανικού, θεωρείται μια από τις κορυφαίες στιγμές του ερευνητικού έργου του Κουστώ στην Ελλάδα.
    [YOUTUBE]NxSUlAtgHT8#t[/YOUTUBE]Τη δεκαετία του ‘90, το ναυάγιο πωλήθηκε στον Άγγλο, Σάιμον Μιλς, που έγραψε βιβλία και βοήθησε σε καταδυτικές αποστολές. Για τη βρετανική διοίκηση είναι πολεμικό νεκροταφείο και για την εφορία εναλίων αρχαιοτήτων, αρχαιολογικός χώρος.
    Όσο για το γερμανικό υποβρύχιο, που πόντισε τη νάρκη, αργότερα βυθίστηκε και αυτό στον Σαρωνικό.

"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
    I told them they didn’t understand life."
    —John Lennon

Το avatar του χρήστη Red Unity

Thanks
    455
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 666 φορές σε 431 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Προετοιμασία και φιλικά 2014-15

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από AIIZ Εμφάνιση μηνυμάτων
    στο ότι είναι ελληνική άρα ορθόδοξη πολύ απλά!
    αα μ' άρεσε αυτό, οπότε κάτι μη χριστιανοορθόδοξο (ή χριστιανοορθόδοξος) δεν είναι και ελληνικό (ή έλληνας), σωστά;

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από sirkostas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ναι, εδώ γίνονται αγιασμοί σε επιχειρήσεις και σε σχολεία, εδώ υπάρχει πορτρέτο του Χριστού σε αίθουσες διδασκαλίας και δικαστήρια, εδώ πάνε οι άνθρωποι σε εκκλησίες και ζητάνε "χάρες" απ' τους αγίους. Ετσι γίνεται γιατί έτσι θέλει η πλειοψηφία του λαού. Οσοι αλλοδαποί διαφωνούν μ'αυτό μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν άλλη χώρα.

Αλλά έτσι κι αλλιώς ΚΑΝΕΙΣ δεν υποχρεώθηκε ποτέ να πάει σε κανέναν αγιασμό.
    ρε σερ, σαν να λέμε ότι επειδή το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος που δεν έχει ξεκολλήσει καν το "θρησκευμάτων" από το "υπουργείο παιδείας" και συμβαίνουν όλα αυτά τα νοσηρότατα πράγματα που γράφεις, πρέπει να τα δεχόμαστε όλα επειδή "έτσι είναι". κι όσοι δε γουστάρουν, να πα να γαμηθούν έτσι;

επίσης, γιατί έχουμε ξεχάσει τα βασικά: 1) ένα παιδάκι δημοτικού ας πούμε δεν έχει τόσο ανεπτυγμένη κρίση για να πάει ή όχι στον αγιασμό, θα κάνει αυτό που θα του πουν (γονείς, δάσκαλοι) και αυτό που θα δει να κάνουν τα άλλα παιδάκια και 2) ακόμα και να μη γούσταρε, δεν θα του ήταν τόσο εύκολο να πάρει μόνο του μέσα στο πλήθος μια τέτοια απόφαση. το καταλαβαίνεις αυτό έτσι, ότι είναι σαν έμμεσος καταναγκασμός (καλά στο ελλαδιστάν πολλές φορές είναι κι άμεσος, άλλα άστο να πάει στο διάολο...);

υγ: δε θέλω να ιντριγκάρω ούτε να τσακωθώ παιδιά, αλλά είδα ότι η κουβέντα συνεχίστηκε οπότε είπα να πω δυο λογάκια χ-α-λ-α-ρ-ά.
    Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.

Thanks
    455
    Ignore User

κανένας πόλεμος δε γίνεται για "θρησκευτικά ιδεώδη" και δεν ξέρω τι άλλο.

κάθε κράτος με επεκτατικές ανάγκες (σημείωση: τέτοιο είναι και το ελληνικό...) και μεθοδεύσεις παράγει την εσωτερική (σε σχέση με τους υπηκόους του) ιδεολογική νομιμοποίησή του, στη βάση ενός λίγο πολύ γενέθλιου μύθου. το ποια είναι αυτή η μυθολογία δεν έχει τόση σημασία μπροστά στο πραγματικό γεγονός: όποιο "όνομα" ("μεγαλοϊδεατισμός", "πανγερμανισμός", "πανσλαβισμός", "σιωνισμός" κτλ) κι αν δίνουν τα κράτη στα οργανικά παραμύθια τους, αυτό που πράττουν λέγεται παντού με την ίδια λέξη: ιμπεριαλισμός.
    Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.

Το avatar του χρήστη Du3lisT

Περιοχή
    Πρέβεζα
    Thanks
    17.722
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 18.266 φορές σε 10.821 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Απ: Προετοιμασία και φιλικά 2014-15

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από panahs7 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τόσα χρόνια δηλαδή, δεν βρέθηκε ούτε ένας που να τον ρώτησαν και να μη θέλει. Λες και δεν ξέρω σε τι χώρα ζω, έλα ρε συ Πάνο...
    Στη χώρα της καχυποψίας ζουμε Πάνο. Εσύ για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο, θα πήγαινες στον αντίστοιχο αγιασμό ομάδας απ' το Τρινιντάντ και Τομπάγκο; Εγώ προσωπικά και πάνω από φωτιές θα πηδούσα, όπως οι Ινδιάνοι.

Το avatar του χρήστη panahs7

Thanks
    19.974
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 35.119 φορές σε 20.500 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Du3lisT Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στη χώρα της καχυποψίας ζουμε Πάνο. Εσύ για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο, θα πήγαινες στον αντίστοιχο αγιασμό ομάδας απ' το Τρινιντάντ και Τομπάγκο; Εγώ προσωπικά και πάνω από φωτιές θα πηδούσα, όπως οι Ινδιάνοι.
    Σιγά μην υπογράφουν και όρο στο συμβόλαιο ότι πρέπει να παραβρεθούν στον αγιασμό της ομάδας. Δεν έχει καμία σχέση αυτό το πράγμα με όλες τις άλλες εκδηλώσεις μάρκετινγκ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το δέχεστε τόσο ανάλαφρα, ειδικά όταν βλέπουμε γύρω μας τι γίνεται με τους φανατισμένους. Πολιτική και θρησκεία δεν πρέπει να ακουμπάνε τα όρια του αθλητισμού, τελεία.

Περιοχή
    Πρέβεζα
    Thanks
    17.722
    Ignore User

Σιγά μην υπογράφουν και όρο στο συμβόλαιο ότι πρέπει να παραβρεθούν στον αγιασμό της ομάδας. Δεν έχει καμία σχέση αυτό το πράγμα με όλες τις άλλες εκδηλώσεις μάρκετινγκ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το δέχεστε τόσο ανάλαφρα, ειδικά όταν βλέπουμε γύρω μας τι γίνεται με τους φανατισμένους. Πολιτική και θρησκεία δεν πρέπει να ακουμπάνε τα όρια του αθλητισμού, τελεία.
    Κι εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να προβληματιστώ για το αν θα πάει με τη θέληση του ή όχι ο Ντοσεβί κι ο Κασάμι στον αγιασμό χριστιανικής ομάδας απ' τη στιγμή μάλιστα που δεν τους προσβάλλει. Στην τελική είμαι σίγουρος πως δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα οι παίκτες και πως πάνε με τη θέληση τους.

13. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον Du3lisT για αυτό το μήνυμα:

differance (24-08-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (25-08-14)

Thanks
    19.974
    Ignore User

Τώρα γιατί με προκαλείς να πω πράγματα που δε θέλω και να προσβάλω κανέναν; Εγώ πάντως με το ζόρι πήγαινα σε όλους τους αγιασμούς και είμαι περισσότερο Χριστιανός από άλλα λαμόγια. Ο Κασάμι όμως που πριν τον αγώνα χθες προσευχόταν στον Αλάχ το κάνει με τη θέληση του. Ok ότι πείτε...

Περιοχή
    Πρέβεζα
    Thanks
    17.722
    Ignore User

Τώρα γιατί με προκαλείς να πω πράγματα που δε θέλω και να προσβάλω κανέναν; Εγώ πάντως με το ζόρι πήγαινα σε όλους τους αγιασμούς και είμαι περισσότερο Χριστιανός από άλλα λαμόγια. Ο Κασάμι όμως που πριν τον αγώνα χθες προσευχόταν στον Αλάχ το κάνει με τη θέληση του. Ok ότι πείτε...
    Σε προκάλεσα εγώ να προσβάλλεις κάποιον; Έλα μνι στον τόπο σου. Πάλι βλέπεις φαντάσματα.

Κι εγώ "με το ζόρι" πήγαινα σε κάθε αγιασμό μιας και δεν πιστεύω καθόλου, άσχετα που στα χαρτιά είμαι Χριστιανός. Και που πήγαινα λοιπόν σε μια τυπική 5-10λεπτη διαδικασία, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τώρα αν προσβάλλει τον Κασάμι ο αγιασμός της ομάδας, θα πάει στη FIFA, θα δικαιωθεί πανηγυρικά, θα φάει μια τιμωρία η ομάδα, που ανάλογη της δεν θα χει ξαναφάει και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Εγώ δε βλέπω να χουν πρόβλημα οι παίκτες, που τόσα χρόνια έχουν περάσει πολλοί που δεν ήταν Χριστιανοί.

16. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

BrazHlias (25-08-14)

Thanks
    19.974
    Ignore User

Τώρα ξεφεύγουμε. Δεν μίλησε κανείς για προσφυγές, ηθικό είναι το ζήτημα. Χέστο δεν έχω όρεξη, ας φτιάξουν και τμήμα κατηχητικού στου Ρέντη, βαρέθηκα...

Το avatar του χρήστη dtakis80

Περιοχή
    καμινια-πειραιας
    Thanks
    7.447
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 5.000 φορές σε 3.070 μηνύματα
    Ignore User

ρε δεν πατε καλα,με τι καθεστε κ ασχολειστε ...???

19. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

deleted Το avatar του χρήστη Faithful

Περιοχή
    athens
    Thanks
    21.168
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 12.688 φορές σε 8.171 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Off Topic

ΗΡΕΜΑΑΑΑΑ

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...

Περιοχή
    Σαντορίνη
    Thanks
    19.915
    Ignore User

[QUOTE=Red Unity;1111506]

αα μ' άρεσε αυτό, οπότε κάτι μη χριστιανοορθόδοξο (ή χριστιανοορθόδοξος) δεν είναι και ελληνικό (ή έλληνας), σωστά; Αν και σε άλλον απευθύνεσαι εδώ, εγώ σου απαντώ ότι δε ξέρεις τι λες. Δεν ισχυρίστηκε αυτό ο Πάνος, αλλά η απλή στατιστική λέει ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.

ρε σερ, σαν να λέμε ότι επειδή το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος που δεν έχει ξεκολλήσει καν το "θρησκευμάτων" από το "υπουργείο παιδείας" και συμβαίνουν όλα αυτά τα νοσηρότατα πράγματα που γράφεις, πρέπει να τα δεχόμαστε όλα επειδή "έτσι είναι". κι όσοι δε γουστάρουν, να πα να γαμηθούν έτσι;

επίσης, γιατί έχουμε ξεχάσει τα βασικά: 1) ένα παιδάκι δημοτικού ας πούμε δεν έχει τόσο ανεπτυγμένη κρίση για να πάει ή όχι στον αγιασμό, θα κάνει αυτό που θα του πουν (γονείς, δάσκαλοι) και αυτό που θα δει να κάνουν τα άλλα παιδάκια και 2) ακόμα και να μη γούσταρε, δεν θα του ήταν τόσο εύκολο να πάρει μόνο του μέσα στο πλήθος μια τέτοια απόφαση. το καταλαβαίνεις αυτό έτσι, ότι είναι σαν έμμεσος καταναγκασμός (καλά στο ελλαδιστάν πολλές φορές είναι κι άμεσος, άλλα άστο να πάει στο διάολο...);

υγ: δε θέλω να ιντριγκάρω ούτε να τσακωθώ παιδιά, αλλά είδα ότι η κουβέντα συνεχίστηκε οπότε είπα να πω δυο λογάκια χ-α-λ-α-ρ-ά. Νοσηρότατο να γίνονται αγιασμοί και να υπάρχει η εικόνα του Χριστού στα σχολεία? Σώπα καλέ. Ενώ υγιές είναι να μπουκάρει ο κάθε κατσαπλιάς σε μια τράπεζα αρματωμένος σαν αστακός, να κλέβει λεφτά και να απειλεί ζωές. Και μόλις τον συλλαμβάνουν να δηλώνει "επάγγελμα: επαναστάτης" και πως αντιμάχεται το άτιμο σύστημα.

Και βέβαια, για να μη ξεχάσω, τα παιδιά που πάνε δημοτικό θα κάνουν ότι τους πούνε οι γονείς τους. Ετσι είναι η Φύση, τι να κάνουμε? Εσύ τι προτείνεις? Να τα παίρνουμε απ' τους γονείς τους και να τα στέλνουμε σε κιμπούτς υπό την επίβλεψη αναρχικών?

22. Οι ακόλουθοι 6 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον sirkostas για αυτό το μήνυμα:

dimace (26-08-14), dtakis80 (25-08-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (25-08-14), kwtsios (25-08-14), SOLID (25-08-14), voskos_7 (25-08-14)

Περιοχή
    Σαντορίνη
    Thanks
    19.915
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Red Unity Εμφάνιση μηνυμάτων
    κανένας πόλεμος δε γίνεται για "θρησκευτικά ιδεώδη" και δεν ξέρω τι άλλο.

κάθε κράτος με επεκτατικές ανάγκες (σημείωση: τέτοιο είναι και το ελληνικό...) και μεθοδεύσεις παράγει την εσωτερική (σε σχέση με τους υπηκόους του) ιδεολογική νομιμοποίησή του, στη βάση ενός λίγο πολύ γενέθλιου μύθου. το ποια είναι αυτή η μυθολογία δεν έχει τόση σημασία μπροστά στο πραγματικό γεγονός: όποιο "όνομα" ("μεγαλοϊδεατισμός", "πανγερμανισμός", "πανσλαβισμός", "σιωνισμός" κτλ) κι αν δίνουν τα κράτη στα οργανικά παραμύθια τους, αυτό που πράττουν λέγεται παντού με την ίδια λέξη: ιμπεριαλισμός.
    Αν και γενικολογείς ως συνήθως, σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ.

Περιοχή
    Σαντορίνη
    Thanks
    19.915
    Ignore User

Δε ξέρω για τον Κασάμι, αλλά ο Αμπντούν είχε φωτογραφηθεί κιόλας σε κάποιο χώρο λατρείας που έχουν οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα και πάνε εκεί για ν' ακούσουν το κήρυγμα του Χότζα. Ε, λοιπόν, πιστεύεις ότι στους αγιασμούς τον πήγαινε με το στανιό ο Ολυμπιακός?

Αλλωστε ο αγιασμός δεν είναι ξεκομμένος από άλλες εκδηλώσεις της ομάδας. Μετά τον αγιασμό ακολουθεί προπόνηση, άρα οφείλουν να είναι παρόντες άπαντες.

25. Οι ακόλουθοι 2 χρήστες λένε 'Ευχαριστώ' στον sirkostas για αυτό το μήνυμα:

kwtsios (25-08-14), VALVERDES_7 (25-08-14)

Thanks
    455
    Ignore User

Αν και σε άλλον απευθύνεσαι εδώ, εγώ σου απαντώ ότι δε ξέρεις τι λες. Δεν ισχυρίστηκε αυτό ο Πάνος, αλλά η απλή στατιστική λέει ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
    κάνεις λάθος αυτό ισχυρίστηκε, εκτός αν δεν το εξέφρασε σωστά. δεν το λέω εγώ, τα μαθηματικά το λένε και η απλή λογική. όταν λες "ελληνικό άρα ορθόδοξο", σημαίνει ότι κάτι που δεν είναι ορθόδοξο δεν είναι και ελληνικό. δεν μιλήσαμε πουθενά για πλειοψηφίες και ποσοστά, αλλά για "ελληνικό άρα ορθόδοξο".

Νοσηρότατο να γίνονται αγιασμοί και να υπάρχει η εικόνα του Χριστού στα σχολεία? Σώπα καλέ. Ενώ υγιές είναι να μπουκάρει ο κάθε κατσαπλιάς σε μια τράπεζα αρματωμένος σαν αστακός, να κλέβει λεφτά και να απειλεί ζωές. Και μόλις τον συλλαμβάνουν να δηλώνει "επάγγελμα: επαναστάτης" και πως αντιμάχεται το άτιμο σύστημα.

Και βέβαια, για να μη ξεχάσω, τα παιδιά που πάνε δημοτικό θα κάνουν ότι τους πούνε οι γονείς τους. Ετσι είναι η Φύση, τι να κάνουμε? Εσύ τι προτείνεις? Να τα παίρνουμε απ' τους γονείς τους και να τα στέλνουμε σε κιμπούτς υπό την επίβλεψη αναρχικών?
    έλα βρε κώστα άσε τα ανόητα κλισεδάκια που έχω βαρεθεί να τα ακούω και που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. αν θες να απαντήσεις απάντα επί της ουσίας και μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα.

Thanks
    455
    Ignore User

Αν και γενικολογείς ως συνήθως, σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ.
    αφού το ξέρω ότι τα βρίσκουμε, γιατί σου αρέσει να μου πηγαίνεις κόντρα συνέχεια;

Thanks
    455
    Ignore User

μετανοείτε άπιστοι

κάποιες λέξεις κλειδιά για όποιον έχει όρεξη: πειραιάς νικητής, εκκλησία, χρυσή αυγή, real estate, τάνκερ, μαφία, cosco, στοίχημα...και γαύρος
    κι όμως (απίστευτο το ξέρω) όλα συνδέονται!

Σελίδα 864 από 1962 ΠρώτηΠρώτη ... 36446456466476481482483484485486086186286386486586686786887488489490491496410641164126413641864 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές