celticfrost (24-08-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (24-08-14), sirkostas (24-08-14)
Η βια που προέρχεται απο τα θρησκευτικά ιδεώδη δεν είναι πρωτογνωρη στην ανθρωπινη ιστορια και ουτε απορρεει απο ενα συγκεκριμενο ειδος θρησκειας.
Απο κει και περα αν δεν ειναι η θρησκεια, θα ειναι κατι αλλο, το χρημα. Και οπως ειπε καποιος προηγουμενως αυτα παντα γινονταν απλα δεν τα βλεπαμε. Η απλα διαλεγουν ποια θα μας δειξουν. Εγω πιο πολυ εχω σοκαριστει απο την τυφλη αστυνομικη βια στην Αμερικη (και μαλιστα σε περιοδο ειρηνης) παρα απο τον αποκεφαλισμο του κρατουμενου. Να πυροβολησουν αστυνομικοι καποιον εξ' επαφης (εστω οτι ειχε μαχαιρι) οκτω φορες? Αυτα τα κανουν μπραβοι της νυχτας. Αυτη ειναι τυφλη βια. Γιατι δεν μας εδειξαν ποτε τα βασανιστηρια που εκαναν οι Αμερικανοι σε υποπτους μετα την 11η Σεπτεμβριου?
Ευχομαι η Ελλαδα να μεινει μακρυα απο οποιαδηποτε παρεμβαση και να γινει και αυτη στοχος, τωρα μαλιστα που ειναι στανταρ πως υπαρχουν πυρηνες στην Ευρωπη. Και αυτοι οι τυποι δεν ειναι Μαζιωτης και ουτε θα χτυπησουν υποκαταστημα τραπεζας.
celticfrost (24-08-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (24-08-14), sirkostas (24-08-14)
Eνα μικρό δείγμα των ιδεών του Εμμ. Κριαρά που πέθανε προ λίγων ημερών. Αξίζει να τα διαβάσετε.
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
consigliere (24-08-14), dimace (24-08-14), kwtsios (25-08-14)
Ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση, Κώστα.
Ο Κριαράς τίμησε όλοι ελάχιστοι τα ελληνικά γράμματα και πνεύμα. Ο δε λόγος του επιδραστικός και καθάριος. Έλεγαν στο πανεπιστήμιο: Ομιλεί ο Κριαράς και άπαντες σιωπούν. Μιλάνε οι άλλοι και όλοι γελούν. Ο άνδρας, βλέπεις, είχε πάντα κάτι να πει. Λόγο να αρθρώσει. Γι αυτό τον ενθυμούντο μόνο για το γήρας του. Είναι επικίνδυνοι όσοι έχουν δομημένη άποψη και καίρια γλώσσα. Πιστεύω εκεί ψηλά (αν και ο ίδιος άλλη γνώμη είχε) εκτός από την αγαπημένη του γυναίκα (μεγάλη προσωπικότητα κι αυτή) να συναντήσει τον άλλο γίγαντα της Σαλονίκης, τον Γιάννη Βαφόπουλο, και μαζί να κοιτάνε από ψηλά το έθνος αυτό, που όσο κι αν πάσχισαν, όσο κι αν κοπίασαν παραμένει άθλιο και του αθλιοτέρου αθλιότερον.
sirkostas (24-08-14)
Η νοσοκόμα του πλοίου «Βρετανικός», που βυθίστηκε στην Τζιά το 1916 και η κατάδυσή της στο ναυάγιο μαζί με τον Κουστώ, το 1975
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
αα μ' άρεσε αυτό, οπότε κάτι μη χριστιανοορθόδοξο (ή χριστιανοορθόδοξος) δεν είναι και ελληνικό (ή έλληνας), σωστά;
ρε σερ, σαν να λέμε ότι επειδή το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος που δεν έχει ξεκολλήσει καν το "θρησκευμάτων" από το "υπουργείο παιδείας" και συμβαίνουν όλα αυτά τα νοσηρότατα πράγματα που γράφεις, πρέπει να τα δεχόμαστε όλα επειδή "έτσι είναι". κι όσοι δε γουστάρουν, να πα να γαμηθούν έτσι;
επίσης, γιατί έχουμε ξεχάσει τα βασικά: 1) ένα παιδάκι δημοτικού ας πούμε δεν έχει τόσο ανεπτυγμένη κρίση για να πάει ή όχι στον αγιασμό, θα κάνει αυτό που θα του πουν (γονείς, δάσκαλοι) και αυτό που θα δει να κάνουν τα άλλα παιδάκια και 2) ακόμα και να μη γούσταρε, δεν θα του ήταν τόσο εύκολο να πάρει μόνο του μέσα στο πλήθος μια τέτοια απόφαση. το καταλαβαίνεις αυτό έτσι, ότι είναι σαν έμμεσος καταναγκασμός (καλά στο ελλαδιστάν πολλές φορές είναι κι άμεσος, άλλα άστο να πάει στο διάολο...);
υγ: δε θέλω να ιντριγκάρω ούτε να τσακωθώ παιδιά, αλλά είδα ότι η κουβέντα συνεχίστηκε οπότε είπα να πω δυο λογάκια χ-α-λ-α-ρ-ά.
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
κανένας πόλεμος δε γίνεται για "θρησκευτικά ιδεώδη" και δεν ξέρω τι άλλο.
κάθε κράτος με επεκτατικές ανάγκες (σημείωση: τέτοιο είναι και το ελληνικό...) και μεθοδεύσεις παράγει την εσωτερική (σε σχέση με τους υπηκόους του) ιδεολογική νομιμοποίησή του, στη βάση ενός λίγο πολύ γενέθλιου μύθου. το ποια είναι αυτή η μυθολογία δεν έχει τόση σημασία μπροστά στο πραγματικό γεγονός: όποιο "όνομα" ("μεγαλοϊδεατισμός", "πανγερμανισμός", "πανσλαβισμός", "σιωνισμός" κτλ) κι αν δίνουν τα κράτη στα οργανικά παραμύθια τους, αυτό που πράττουν λέγεται παντού με την ίδια λέξη: ιμπεριαλισμός.
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
Σιγά μην υπογράφουν και όρο στο συμβόλαιο ότι πρέπει να παραβρεθούν στον αγιασμό της ομάδας. Δεν έχει καμία σχέση αυτό το πράγμα με όλες τις άλλες εκδηλώσεις μάρκετινγκ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το δέχεστε τόσο ανάλαφρα, ειδικά όταν βλέπουμε γύρω μας τι γίνεται με τους φανατισμένους. Πολιτική και θρησκεία δεν πρέπει να ακουμπάνε τα όρια του αθλητισμού, τελεία.
Κι εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να προβληματιστώ για το αν θα πάει με τη θέληση του ή όχι ο Ντοσεβί κι ο Κασάμι στον αγιασμό χριστιανικής ομάδας απ' τη στιγμή μάλιστα που δεν τους προσβάλλει. Στην τελική είμαι σίγουρος πως δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα οι παίκτες και πως πάνε με τη θέληση τους.
differance (24-08-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (25-08-14)
Τώρα γιατί με προκαλείς να πω πράγματα που δε θέλω και να προσβάλω κανέναν; Εγώ πάντως με το ζόρι πήγαινα σε όλους τους αγιασμούς και είμαι περισσότερο Χριστιανός από άλλα λαμόγια. Ο Κασάμι όμως που πριν τον αγώνα χθες προσευχόταν στον Αλάχ το κάνει με τη θέληση του. Ok ότι πείτε...
Σε προκάλεσα εγώ να προσβάλλεις κάποιον; Έλα μνι στον τόπο σου. Πάλι βλέπεις φαντάσματα.
Κι εγώ "με το ζόρι" πήγαινα σε κάθε αγιασμό μιας και δεν πιστεύω καθόλου, άσχετα που στα χαρτιά είμαι Χριστιανός. Και που πήγαινα λοιπόν σε μια τυπική 5-10λεπτη διαδικασία, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τώρα αν προσβάλλει τον Κασάμι ο αγιασμός της ομάδας, θα πάει στη FIFA, θα δικαιωθεί πανηγυρικά, θα φάει μια τιμωρία η ομάδα, που ανάλογη της δεν θα χει ξαναφάει και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Εγώ δε βλέπω να χουν πρόβλημα οι παίκτες, που τόσα χρόνια έχουν περάσει πολλοί που δεν ήταν Χριστιανοί.
BrazHlias (25-08-14)
Τώρα ξεφεύγουμε. Δεν μίλησε κανείς για προσφυγές, ηθικό είναι το ζήτημα. Χέστο δεν έχω όρεξη, ας φτιάξουν και τμήμα κατηχητικού στου Ρέντη, βαρέθηκα...
ρε δεν πατε καλα,με τι καθεστε κ ασχολειστε ...???
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (25-08-14)
ΗΡΕΜΑΑΑΑΑ
Sent from my iPhone using Tapatalk
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
[QUOTE=Red Unity;1111506]
αα μ' άρεσε αυτό, οπότε κάτι μη χριστιανοορθόδοξο (ή χριστιανοορθόδοξος) δεν είναι και ελληνικό (ή έλληνας), σωστά;Αν και σε άλλον απευθύνεσαι εδώ, εγώ σου απαντώ ότι δε ξέρεις τι λες. Δεν ισχυρίστηκε αυτό ο Πάνος, αλλά η απλή στατιστική λέει ότι η συντριπτικότατη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
ρε σερ, σαν να λέμε ότι επειδή το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος που δεν έχει ξεκολλήσει καν το "θρησκευμάτων" από το "υπουργείο παιδείας" και συμβαίνουν όλα αυτά τα νοσηρότατα πράγματα που γράφεις, πρέπει να τα δεχόμαστε όλα επειδή "έτσι είναι". κι όσοι δε γουστάρουν, να πα να γαμηθούν έτσι;
επίσης, γιατί έχουμε ξεχάσει τα βασικά: 1) ένα παιδάκι δημοτικού ας πούμε δεν έχει τόσο ανεπτυγμένη κρίση για να πάει ή όχι στον αγιασμό, θα κάνει αυτό που θα του πουν (γονείς, δάσκαλοι) και αυτό που θα δει να κάνουν τα άλλα παιδάκια και 2) ακόμα και να μη γούσταρε, δεν θα του ήταν τόσο εύκολο να πάρει μόνο του μέσα στο πλήθος μια τέτοια απόφαση. το καταλαβαίνεις αυτό έτσι, ότι είναι σαν έμμεσος καταναγκασμός (καλά στο ελλαδιστάν πολλές φορές είναι κι άμεσος, άλλα άστο να πάει στο διάολο...);
υγ: δε θέλω να ιντριγκάρω ούτε να τσακωθώ παιδιά, αλλά είδα ότι η κουβέντα συνεχίστηκε οπότε είπα να πω δυο λογάκια χ-α-λ-α-ρ-ά. Νοσηρότατο να γίνονται αγιασμοί και να υπάρχει η εικόνα του Χριστού στα σχολεία? Σώπα καλέ. Ενώ υγιές είναι να μπουκάρει ο κάθε κατσαπλιάς σε μια τράπεζα αρματωμένος σαν αστακός, να κλέβει λεφτά και να απειλεί ζωές. Και μόλις τον συλλαμβάνουν να δηλώνει "επάγγελμα: επαναστάτης" και πως αντιμάχεται το άτιμο σύστημα.
Και βέβαια, για να μη ξεχάσω, τα παιδιά που πάνε δημοτικό θα κάνουν ότι τους πούνε οι γονείς τους. Ετσι είναι η Φύση, τι να κάνουμε? Εσύ τι προτείνεις? Να τα παίρνουμε απ' τους γονείς τους και να τα στέλνουμε σε κιμπούτς υπό την επίβλεψη αναρχικών?
Δε ξέρω για τον Κασάμι, αλλά ο Αμπντούν είχε φωτογραφηθεί κιόλας σε κάποιο χώρο λατρείας που έχουν οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα και πάνε εκεί για ν' ακούσουν το κήρυγμα του Χότζα. Ε, λοιπόν, πιστεύεις ότι στους αγιασμούς τον πήγαινε με το στανιό ο Ολυμπιακός?
Αλλωστε ο αγιασμός δεν είναι ξεκομμένος από άλλες εκδηλώσεις της ομάδας. Μετά τον αγιασμό ακολουθεί προπόνηση, άρα οφείλουν να είναι παρόντες άπαντες.
kwtsios (25-08-14), VALVERDES_7 (25-08-14)
κάνεις λάθος αυτό ισχυρίστηκε, εκτός αν δεν το εξέφρασε σωστά. δεν το λέω εγώ, τα μαθηματικά το λένε και η απλή λογική. όταν λες "ελληνικό άρα ορθόδοξο", σημαίνει ότι κάτι που δεν είναι ορθόδοξο δεν είναι και ελληνικό. δεν μιλήσαμε πουθενά για πλειοψηφίες και ποσοστά, αλλά για "ελληνικό άρα ορθόδοξο".
έλα βρε κώστα άσε τα ανόητα κλισεδάκια που έχω βαρεθεί να τα ακούω και που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. αν θες να απαντήσεις απάντα επί της ουσίας και μην πετάς την μπάλα στην εξέδρα.
μετανοείτε άπιστοι
Bookmarks