Rena (18-01-14)
Φυσικά και όχι.
Αν ειρωνευόταν τους ομοφυλοφίλους θα ήταν καραγκιόζης καθώς η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα ήμουν υπέρ μιας οποιασδήποτε μορφής δικαστικής καταδίκης για την προσωπική άποψη και τη σάτιρα. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να γράφει ότι θέλει αρκεί να μην προτρέπει σε βία. Με λίγα λόγια ο νόμος περί βλασφημίας είναι ντροπή για τον σύγχρονο κόσμο και πρέπει να καταργηθεί ΧΤΕΣ.-
Rena (18-01-14)
Ολόκληρη κυβέρνηση κράτους έφτασε στο σημείο να ζητήσει συγνώμη απ' το Ισλάμ επειδή κάποιο περιοδικό δημοσίευσε σκίτσα του Προφήτη τους. Στη κυβέρνηση της Δανίας αναφέρομαι. Εκεί τα σκίτσα θεωρήθηκαν βλασφημία και ζήτησαν συγνώμη για να προλάβουν χειρότερες αντιδράσεις απ' αυτές που ήδη είχαν λάβει χώρα.
Εδώ θα βγαίνει ο καθένας και θα γελοιοποιεί θρησκευτικά σύμβολα και θα πρέπει να μένει ανέγγιχτος για να μη θεωρηθούμε οπισθοδρομικοί. Ε, λοιπόν δε θα τους περάσει και καλώς κρίθηκε ένοχος ώστε να υπάρχει και δικαστικό προηγούμενο.
Οσο για την ομοφυλοφιλία, είναι και παραείναι επιλογή.
dimace (17-01-14), red.empire7 (18-01-14)
Η ίδια η βλασφημία είναι ντροπή για τον σύγχρονο κόσμο.
Έχεις κάθε δικαίωμα να μην πιστεύεις σε οτιδήποτε και να το καθιστάς σαφές.
Δεν έχεις Κ Α Ν Ε Ν Α δικαίωμα να είσαι ιβρυστικός και μειωτικός έναντι οποιουδήποτε - ατόμου, πεποίθησης, θρησκείας. Και αυτό, κάποια στιγμή, πρέπει να μας γίνει βίωμα.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
dimace (17-01-14), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (17-01-14), sabar77 (17-01-14), sirkostas (17-01-14)
εγω πιστευω οτι θα πρεπει να υπαρχει σεβασμος...δικαιωμα του καθενος ειναι να πιστευει οτι θελει αλλα δεν ειναι δικαιωμα του να χλευαζει και να μην σεβεται τον αλλον.Και πολυ διαλακτικοι ειμαστε εδω στην ελλαδα...ας θυμηθουμε μονο το θεμα με τα σκιτσα του μωαμεθ στην δανια που εγινε και κοντεψε να ξεσπασει πολεμος....και τα σκιτσα δεν ηταν κατι το τραγικο...και ακομα το θεμα δεν εχει κλεισει...αυτο το γεγονος που βαζω παρακατω ελαβε χωρα αρκετα προσφατα...ας βλεπουμε και τα χειροτερα για να εκτιμαμε τα καλυτερα καμια φορα.
Τα σκίτσα του Μωάμεθ στοιχειώνουν ακόμη τη Δανία
Στη σύλληψη πέντε ισλαμιστών που σκόπευαν να επιτεθούν και να σκοτώσουν όσους περισσότερους εργαζόμενους μπορούσαν στην εφημερίδα Jyllands - Posten, η οποία το 2005 είχε δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ προκαλώντας την οργή του μουσουλμανικού κόσμου, ανακοίνωσε ότι προέβη η αστυνομία της Δανίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Δανίας, θα επρόκειτο για μια "θρασύτατη" επίθεση. Όπως μεταδίδει το BBC οι τέσσερις συλλήψεις έγιναν στη Δανία και μια στη Σουηδία.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας ανακοίνωσαν ότι δύο από τους υπόπτους είναι κάτοικοι Σουηδίας με καταγωγή από την Τυνησία, ένας Λιβανέζος γεννημένος στη Σουηδία και ένας Ιρακινός.
Οι ύποπτοι συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διάφορες περιοχές της χώρας και όπως έγινε γνωστό αναγκάστηκαν να εκκενώσουν ένα κτίριο καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ένα από τα διαμερίσματα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά.
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας Αντερς Ντάνιελσον, δήλωσε ότι οι ύποπτοι παρακολουθούνταν εδώ και μήνες, αλλά έπρεπε να περιμένουν έως ότου να έχουν αρκετά στοιχεία για να προβούν στις συλλήψεις.
Σύμφωνα με την αστυνομία στα διαμερίσματα των υπόπτων βρέθηκαν πολλά όπλα και πυρομαχικά καθώς και σιγαστήρες.
καλα τον κανανε και τον τιμωρησανε και δεν ειναι σατυρα αυτη που εκανε...καλη χρυση και καλοδεχουμενη η σατυρα αλλα οταν περναει καποιο οριο γινεται χλευασμος και κακογουστη και αυτο δεν επιτρεπεται και ουτε πρεπει να επιτρεπεται σε καμια κοινωνια.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Ξεχνάς κάτι βασικό. ΔΕΝ ήταν παράνομο να το κάνει. Το γεγονός πως οι αντιδράσεις των φουνταμενταλιστών μουσουλμάνων ανάγκασαν το κράτος της Δανίας να ζητήσει συγνώμη είναι ντροπή.
Καλως ήρθατε στο Γιουνανιστάν λοιπόν.Εδώ θα βγαίνει ο καθένας και θα γελοιοποιεί θρησκευτικά σύμβολα και θα πρέπει να μένει ανέγγιχτος για να μη θεωρηθούμε οπισθοδρομικοί. Ε, λοιπόν δε θα τους περάσει και καλώς κρίθηκε ένοχος ώστε να υπάρχει και δικαστικό προηγούμενο.
Λες βλακείες. Αν δεν γνωρίζεις καλό θα ήταν να μην εκφέρεις άποψη.Οσο για την ομοφυλοφιλία, είναι και παραείναι επιλογή.
Το αν είναι ντροπή η βλασφημία και το τι ακριβώς είναι η βλασφημία θα το κρίνει ο καθένας ατομικά. Τα δικαιώματα τα εκχωρούν οι νόμοι. Και σε κανένα σοβαρό κράτος δεν υπάρχει ΝΟΜΟΣ περι βλασφημίας.
Α! Και σαφώς, η τιμωρία πρέπει να προέρχεται από τον νόμο και όχι από τα χέρια διαφόρων αυτόκλητων αντιπροσώπων και υπερασπιστών του εκάστοτε στόχου.Με όλο το σεβασμό στην άποψή σου, να ξέρεις ότι κανένα κράτος δεν ζητάει συγνώμη χωρίς λόγο - εκτός αν θεωρείς το κράτος της Δανίας αστείο...
Επίσης:
1) Η βλασφημία, είναι ελληνική πατέντα: Καντήλια, δεν έχουν έξω, όπως εδώ.
2) Βρίσε τα θεία κάποιου στην Αμερική να δεις, αν υπάρχει νόμος.
3) Βρίζε διά του τύπου έναν παλαιότερο Πάπα στην Ιταλία... Ή και αυτοί, είναι φονταμενταλιστές;
4) Πιάσε ένα ποστ του Παστίτσιου και κάνε υποκείμενο της πρότασης τον εαυτό σου - υποθετικά: Θα σου αρέσει αυτό που διαβάζεις για εσένα;;;
5) Σε κανένα σοβαρό κράτος δεν γράφονται τόσα, όσα γράφονται εδώ, ατιμώρητα. Η δημοκρατία, δεν περιλαμβάνει υβρεολόγια - ΠΟΥΘΕΝΑ εκτός από εδώ...
Και τα γράφω εγώ, που ένα καντήλι, δεν μου φτάνει στο ημίωρο - βλέπω παπάδες και μου ανάβουν λαμπάκια - και πηγαίνω εκκλησία κανονικότατα...
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (17-01-14), sirkostas (17-01-14)
Βλακείες και μαλακίες λες εσύ και μίλα καλύτερα γιατί αυτό το παιχνίδι της ειρωνειούλας και των μειωτικών χαρακτηρισμών το ξέρω κι εγώ πολύ καλά και κερδισμένος δεν θα βγεις. Τη βλέπουμε τη δήθεν ελευθερία λόγου που πρεσβεύεις. Μόλις κάποιος σου έφερε αντίρρηση χαρακτηρίστηκε ως άνθρωπος που λέει βλακείες. Ε, λοιπόν, στο ξαναλέω. Δεν θα σας περάσει αυτή η πλήρης μπουρδελοποίηση της χώρας που επιχειρείτε.
Όπα και οι απειλές.Πάντως έχεις δίκιο, δεν έπρεπε να σε ειρωνευτώ... mea culpa.
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
Δεν το συνεχίζω καθώς δεν είναι πρόθεση μου να πείσω κανέναν.
Edit: καθώς βλέπω πως τα λινκς μετα απο τόσα χρόνια έχουν πέσει. [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Aυτό θυμίζει τις έρευνες για το αν ο καφές κάνει καλό. Υπάρχουν 1000 έρευνες από πολύ έγκριτά πανεπιστήμια που απαντούν "ναι" κι άλλες τόσες από εξίσου έγκριτες πηγές που απαντούν ακριβώς το αντίθετο.
Εγώ λέω πως η συντριπτική πλειοψηφία των gay έχει δοκιμάσει και τον ετεροφυλοφιλικό έρωτα και ΕΠΕΛΕΞΕ συνειδητά τη συνεύρεση και συμβίωση με άτομα του ίδιου φύλου.
dimace (17-01-14)
απ'οσο γνωριζω και γω(λογω της επιστημης που σπουδαζω) το να ειναι καποιος ομοφυλοφιλος ειναι αποτελεσμα ειτε γονιδιακο ειτε ψυχολογικο ειτε συνδυασμος και των 2.Δεν ειναι κατι το οποιο θα λεγαμε και απολυτα φυσιολογικο καθως διαφερει απο την πλειονοτητα των αλλων ατομων του ιδιου ειδους και πανω απο ολα το πιο σημαντικο ειναι οτι σαν ομοφυλοφιλο ενα ατομο θεωρητικα(απο την στιγμη που παει με ατομα του ιδιου φυλλου μονο) και πρακτικα δεν θα επιτελεσει την πεμπτουσια των διεργασιων ολων των ειδων που ειναι η αναπαραγωγη.Δηλαδη με απλα λογια να περασει τα γονιδια του απο την μια γενια στην επομενη ετσι ωστε να εξασφαλιστει η επιβιωση ενος ειδους στον χρονο.Αν τα ατομα ενος ειδους γινονταν ολα ομοφυλοφιλα το ειδος αυτο θα εξαφανιζονταν.Και για τον λογο αυτο στην φυση τις περισσοτερες φορες τα ομοφυλοφιλα ατομα κατεχουν χαμηλες θεσεις στην ιεραρχια μιας αγελης ζωων καθως το ατομο αυτο δεν μπορει να επιτελεσει την διαδικασια της αναπαραγωγης ουτε να ανταγωνιστει και τα υπολοιπα αρσενικα μεσα στην αγελη.Στον ανθρωπο τα πραγματα ειναι διαφορετικα καθως εχει πιο ανεπτυγμενη νοημοσυνη καθως και συναισθηματα εκτος των αλλων που των διαχωριζουν απο τα υπολοιπα ζωα και νοιαζεται για τον συνανθρωπο.Παντως απο την στιγμη που κατι το κανεις συνειδητα ισως θα πρεπει να θεωρειται επιλογη αν και το γιατι κανουμε καποια πραγματα δεν ειναι παντοντε ξεκαθαρο αλλα αυτο ειναι μια μεγαλη συζητηση και τα ορια δεν ειναι παντοτε τοσο ευδιακριτα.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Φαφλατάς (17-01-14), VALVERDES_7 (17-01-14)
Το επέλεξε προφανώς επειδή τους άρεσε! Και ο λόγος που τους άρεσε είναι επειδή γεννήθηκαν ώστε να τους αρέσει και δεν είναι καθαρή επιλογή. Έχουμε βρει 1500 είδη στη φύση τα οποία έχουν σε ένα μικρό ποσοστό ομοφυλόφιλες τάσεις. Και όσον αναφορά τις έρευνες, δεν υπάρχει σοβαρή έρευνα (απο σοβαρούς δηλαδή επιστήμονες και όχι φουνταμενταλιστές κατά των γκέι πχ. Βαπτιστές στις ΗΠΑ) που να λέει πως η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή. Υπάρχουν έρευνες που μελετούν το κατα πόσο είναι γενετικό χαρακτηριστικό, επιγενετικό χαρακτηριστικό ή κάτι που συμβαίνει στον εγκέφαλο.
1) Υπάρχουν αλλά σε όχι τόσο μεγάλο βαθμό όσο εδώ.
2) Δεν έχει εξασκηθεί ποτέ νόμος στις ΗΠΑ κατα της βλασφημίας. Μπορώ να σου δείξω βίντεο απο public access TV Show στο Τέξας που προσβάλουν τη θρησκεία ΠΧ. κατηγορώντας Άγιους για εγκληματίες και τον Μωάμεθ για παιδοφιλία.
3) Ανάλογα τι εννοείς πως έβριζαν τον Πάπα. Υπάρχει νόμος που σε προστατεύει απο προσβολές , αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να τον σατυρίσεις. Για να αρθεί η ανωνυμία στο διαδίκτυο θα έπρεπε να γίνεται για σοβαρό λόγο, δε νομίζεις?
4) Το αν μου αρέσει εμένα είναι υποκειμενικό. Αν πιστεύω κάτι που κάποιος θεωρεί πως είναι βλακεία και το κοροιδεύει είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να το δεχτώ.
5) Άλλο πράγμα το υβρεολόγιο και άλλο πράγμα η σάτιρα ή/και η κριτική. Άλλο να προσβάλω εσένα και άλλο το να προσβάλω αυτό που πιστεύεις. Το 1 είναι προσωπικό το άλλο όχι.
Rena (18-01-14)
Εκτός αν το γονιδίωμα που είναι υπεύθυνο για την Ομοφυλοφιλία είναι υπεύθυνο και για άλλες μεταλλάξεις που "κρίνονται" πιο "χρήσιμες" στην επιβίωση απο τη φυσική επιλογή.
Κάποια παραδείγματα πχ απο τον πρωην υπεύθυνο του Public Understanding of Science of Oxford [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Εχουμε ξανακάνει αυτή την συζήτηση πρόσφατα και πολύ απλά είχα αναφέρει ότι πρόκειται για γενετική ανωμαλία ή επίδραση από το εξωτερικό περιβάλλον. Οπως και να το κάνουμε, η φύση τα πράγματα τα έχει ορίσει διαφορετικά. Και δεν είναι μόνο φυσικά η ομοφυλοφιλία αποτέλεσμα συνήθως γενετικής ανωμαλίας, αλλά και η πλειοψηφία των ασθενειών οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες.
Δεν σημαίνει όμως ότι πάντα δεν είναι αποτέλεσμα επιλογής. Φυσικά ορισμένες φορές αποτελεί επιλογή που προήλθε στην πορεία της εξέλιξης και είναι στην λεγόμενη λαική καθομιλουμένη το φαινόμενο της διαστροφής.
ΜenoumeEuropi τραλαλι λιλαλαλο
αναστολή για κατ' εξακολούθηση καθύβριση...
Κανείς δεν μπήκε φυλακή και έδωσαν προειδοποιηση για το μέλλον... Νομίζω ότι είναι δίκαιο...
δεν θέλει και πολύ για να καταλάβεις τι συνέβη εδώ, τι είναι σωστό και τι είναι λάθος...
ότι και να κάνεις:
εάν πηγαίνεις υπέρ του "καθεστώτος" είσαι προοδευτικός
εάν πηγαίνεις κατά είσαι ταλιμπάν
Και ο ανασταλτικός χαρακτήρας της ποινής, δεν αναιρεί το συμβάν της ποινής - κατανοητό.
Το βασικό είναι η καθύβριση (ούτε καν εξύβριση) και μάλιστα, κατ'εξακολούθηση.
Για εμένα, το αντιτίθεσαι επιθετικά σε οποιοδήποτε μαζικό φαινόμενο, αν δεν έχεις άλυτα εσωτερικά ζητήματα, στερείται κάθε λογικής.
Στην τελική, όταν ο άλλος δεν έχει μυαλό, σίγουρα δεν είσαι εσύ αυτός που θα του βάλει και ακόμα πιο σίγουρα, κανείς δεν ζήτησε την βοήθειά σου ώστε να την προσφέρεις με τόσο ζήλο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voskos_7 : 18-01-14 στις 11:02
Τι είπες πάλι ρε τεράστιε?
![]()
voskos_7 (17-01-14)
Παθαίνοντας - μαθαίνεις, Κώστα.
Και εμένα με χαλάνε πολλά, αλλά, αυτός είναι ο κόσμος και πρέπει να μάθω να ζω με αυτόν.
Άλλωστε, από την στιγμη που έχω βάσιμες ενδείξεις ότι η γη γύριζε και πριν από εμένα, υποψιάζομαι ότι θα συνεχίσει να γυρίζει και χωρίς εμένα και τις ιδέες μου: Βλέπεις κανέναν λόγο να τις επιβάλλω, με κάποιον τρόπο;
Ρωτάω, γιατί εγώ, δεν βλέπω και από την άλλη, χρειάζομαι και αρκετούς από τους "απέναντι" και για άλλες δουλειές, τους οποίους αν τους βρίζω, κάτι μου λέει, πως δεν θα τους πείσω για τίποτα...
sirkostas (18-01-14)
Bookmarks