την υγεία μας να έχουμε μην τύχει , και χρειαστεί νοσοκομειο , χαθήκαμε ενα περίστρογο να γλυτώσουμε στα γρήγορα παρά να μπλέξουμε στα παραμάγαζα αυτά.
την υγεία μας να έχουμε μην τύχει , και χρειαστεί νοσοκομειο , χαθήκαμε ενα περίστρογο να γλυτώσουμε στα γρήγορα παρά να μπλέξουμε στα παραμάγαζα αυτά.
βόμβα στα ΜΑΤ στην Καισαριανή δεν θυμάμαι χρονολογία (78-82) ήταν σίγουροι ότι θα την έτρωγε κανείς, αλλά ακόμη κι αν την φάει ο "στόχος" είναι καλά δηλαδή;
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Έτσι για να μην ξεχνάμεΣτις 6.45 το απόγευμα, τρία μίλια ανοιχτά της Αίγινας, δύο ένοπλοι με αυτόματα αρχίζουν να γαζώνουν το «City of Poros». Ακολουθεί μακελειό. Αυτοσχέδιοι μηχανισμοί εκρήγνυνται σε διάφορα σημεία. Εννέα από τους 471 επιβάτες και τα 25 μέλη του πληρώματος πέφτουν νεκροί και 60 τραυματίζονται
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Ο «Μαύρος Σεπτέμβρης» στην Ελλάδα
Στο στόχαστρο των Παλαιστινίων μαχητών μπήκε και η Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο των δραματικών γεγονότων της εποχής τρεις φορές.
Η επίθεση στο Ελληνικό
Στις 5 Αυγούστου 1973 δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι επιτέθηκαν με χειροβομβίδες και πυροβολισμούς στην αίθουσα transit του Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Ο Ταλαάτ Χουσεΐν Αμπντάλλα και ο Ζεμέντ Μοχάμεντ Αχμέντ,21 ετών και οι δύο, είχαν ως στόχο να κάνουν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της El Al για το Τελ Αβίβ
Ωστόσο, η πτήση μόλις είχε αναχωρήσει και έτσι έχασαν τον άμεσο στόχο τους. Οι δύο άντρες αποφάσισαν τότε να επιτεθούν στους επιβάτες που ετοιμάζονταν για την πτήση της TWA για τη Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο είχε αφηχθεί λίγη ώρα νωρίτερα από το Τελ Αβίβ. Οι δράστες θεώρησαν ότι στην πτήση θα υπήρχαν και Εβραίοι και αποφάσισαν να επιτεθούν. Στην αίθουσα βρίσκονταν εκείνη την ώρα περίπου 1.500 άτομα.
Έριξαν πρώτα τις χειροβομβίδες και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν με πολυβόλα αδιακρίτως. Στην αίθουσα ξέσπασε πανικός, ενώ από τις εκρήξεις έπεσαν οι πολυέλαιοι από την οροφή. Στη συνέχεια και με την απειλή των όπλων κράτησαν 35 άτομα ως ομήρους επί δύο ολόκληρες ώρες πριν τελικώς παραδοθούν στην αστυνομία.
Τρεις νεκροί - δύο Αμερικανοί και ένας Αυστριακός που βρίσκονταν για διακοπές στην Ελλάδα - και 55 τραυματίες ήταν ο απολογισμός της επίθεσης. Οι Αμπντάλλα και Αχμέντ δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο για δολοφονία από πρόθεση.
Η αεροπειρατεία της Lufthansa
Το δεύτερο επεισόδιο έλαβε λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Δεκεμβρίου 1973, όταν μαχητές του «Μαύρου Σεπτέμβρη» επιτέθηκαν στις εξόδους αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Λεονάρντο Ντα Βίντσι» της Ρώμης. Η επίθεση έλαβε χώρα σε ώρα αιχμής του αεροδρομίου. Οι τρομοκράτες ερχόμενοι από την αίθουσα αναχωρήσεων χτύπησαν πυροβολώντας πρώτα στο σημείο αστυνομικού ελέγχου, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και στη συνέχεια προχώρησαν στις πύλες εξόδου και βγήκαν πυροβολώντας στον αεροδιάδρομο.
Επιτέθηκαν με όλμους και πυροβόλα σε αεροπλάνο της Panam, με αριθμό πτήσης 110 για τη Βηρυτό και Τεχεράνη με 69 επιβάτες και πλήρωμα. Καθώς δεν βρήκαν το στόχο τους, κατάφεραν να πλησιάσουν και να ρίξουν χειροβομβίδες με φώσφορο μέσα στο αεροσκάφος από τις ανοιχτές πόρτες, με αποτέλεσμα αυτό να πιάσει φωτιά. Σαράντα επιβάτες κατάφεραν να σωθούν, ωστόσο 29 άτομα έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Άραβες διπλωμάτες.
Στη συνέχεια οι τρομοκράτες κατέλαβαν ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737 της γερμανικής Lufthansa και πραγματοποίησαν αεροπειρατεία. Στο αεροσκάφος βρισκόταν πέντε άτομα πλήρωμα και ακόμη δέκα άτομα που είχαν ζητήσει καταφύγιο για να ξεφύγουν από την επίθεση στο αεροδρόμιο και στο αεροσκάφος της Panam.
Οι τρομοκράτες εξανάγκασαν τον πιλότο να απογειώσει το αεροπλάνο και να το κατευθύνει προς την Αθήνα. Μόλις προσγειώθηκαν στο Ελληνικό απαίτησαν από τις ελληνικές αρχές την απελευθέρωση των δύο Παλαιστινίων, που είχαν καταδικασθεί για την επίθεση στο Ανατολικό Αεροδρόμιο τον Αύγουστο.
Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν πως είχαν σκοτώσει ήδη τέσσερις ομήρους, ενώ απείλησαν πως αν δεν απελευθερωθούν οι δύο φυλακισμένοι θα απογείωναν το αεροσκάφος και θα το έριχναν στο κέντρο της Αθήνας.
Μετά όμως, από 16 ώρες διαπραγματεύσεων οι τρομοκράτες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και το αεροπλάνο απογειώθηκε με προορισμό την Κύπρο. Ωστόσο, ο κυπριακές και οι λιβανικές αρχές δεν τους έδωσαν άδεια προσγείωσης. Οι Παλαιστίνιοι οδήγησαν το αεροσκάφος στο Κουβέιτ, όπου τελικώς παραδόθηκαν ύστερα από μία ώρα διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, οι μαχητές του «Μαύρου Σεπτέμβρη» αποδείχθηκε πως είχαν σκοτώσει μόνο έναν όμηρο και υπόλοιποι έφτασαν σώοι και αβλαβής στο Κουβέιτ, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η πειρατεία σε ελληνικό φορτηγό πλοίο
Το τελευταίο επεισόδιο παίχτηκε τον Φεβρουάριο του 1974, όταν Άραβες τρομοκράτες κατέλαβαν ελληνικό φορτηγό πλοίο απαιτώντας την απελευθέρωση των δύο τρομοκρατών της Αθήνας. Τελικά, ύστερα από διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση άφησαν ελεύθερο πλήρωμα και πλοίο, με αντάλλαγμα τη μετατροπή της ποινής των δύο 21χρονων Παλαιστινίων σε ισόβια κάθειρξη.
Και για να θυμόμαστε τους κατά καιρούς "Εθνικούς μας Φίλους"
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (20-01-13)
Σε αυτό ποιοι είχαν αναλάβει την ευθύνη; Πρέπει να ανοίξω ξανά τη γκουμούτσα το Χρονικό του 20ου αιώνα να τα διαβάσω....
Απλά τώρα μου ήρθε στο μυαλό η χρονιά που είχε βγει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός και του βγήκε για τα καλά το όνομα...
Οι 32 νεκροί Έλληνες στο πούλμαν στην Κωνσταντινούπολη, οι 7 νεκροί από έκρηξη στην Πάτρα από τρομοκρατικό χτύπημα...
τώρα εκείνα τα χρόνια είναι πολύ διαφορερικά Νίκο , αν με ρωτάς σχετικά με τον στόχο , ακόμη και σήμερα 30 χρονια μετά , δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά για τον στόχο.Εκτιμώ πάντως ότι τότε ήταν λιγώτερο διεφθαρμένη από σημερα η αστυνομία .
Αν η περίπτωση δε που αναφέρεις , αφορά τον Μελίστα με μολώτωφ που μπορούσε να εγκλωβίσει τον αστυνομικό μεσα και να καεί ζωντανός , διότι ο τυπος δεν την έριξε μονο αλλά προσπαθησε να κλέισει και την πόρτα , οπότε τον πυροβόλησε και τον σκοτωσε ο αστυνομικός , τότε σου λέω ότι και τότε σαν φοιτητής δεν καταδίκασα τον αστυνόμο , αλλά μάλλον αναφέρεις περίπτωση πριν απο το γεγονός διότι εγώ ξεκίνησα σαν φοιτητής στα 1983.
Σε αντιδιαστολή τώρα με την περίπτωση του Γρηγορόπουλου , που ο αστυνόμος δεν έχει κανένα δικαιολογητικό , κακώς εντάχθηκε στην Αστυνομία δεν είχε τα προσόντα, και η Αστυνομία δεν παρέχει την εκπαίδευση αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων .
Τρόμος που μας άλλαξε
Της ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2004, η Ευρώπη δέχεται το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα στο έδαφός της.
Στη Μαδρίτη, τρεις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, βόμβες εκρήγνυνται σε τέσσερις συρμούς του προαστιακού σιδηροδρόμου που πλησίαζαν με διαφορά λίγων λεπτών στον σταθμό της Ατότσα.
Απολογισμός, 192 νεκροί, 1.900 τραυματίες και αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.
Ηττα του Αθνάρ
Η δεξιά κυβέρνηση του Χοσέ Μαρία Αθνάρ και του επίδοξου διαδόχου του Μαριάνο Ραχόι, που θεωρούσε δεδομένη την εκλογική νίκη, τιμωρήθηκε από τους πολίτες για την επικίνδυνη περιπέτεια στην οποία τους είχε παρασύρει με τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και για την γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα, που επέρριπτε έως την τελευταία στιγμή την ευθύνη στην αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ.
Τώρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από εκείνη την επίθεση που συγκλόνισε όχι μόνο την Ισπανία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία συνειδητοποίησε ότι πρέπει να μάθει να ζει με την απειλή της τρομοκρατίας. Ομως, στον κατάλογο των θλιβερών ημερομηνιών έχει προστεθεί και η 7η Ιουλίου του 2005 στο Λονδίνο.
Αυτά τα δύο τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα δεν είχαν τον «συμβολικό» χαρακτήρα της 11ης Σεπτεμβρίου. Είχαν σαφή στόχο απλούς εργαζόμενους πολίτες και ήταν πολύ απλά τόσο στη σύλληψη όσο και στην εκτέλεσή τους.
Οσο και αν οι πολίτες σε Βρετανία και Ισπανία αντέδρασαν με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και μετά το αρχικό σοκ συνέχισαν τη ζωή τους, δεν ήταν ίδια και η στάση των κυβερνήσεών τους. Η νίκη του σοσιαλιστή Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο στην Ισπανία προκάλεσε το πρώτο σοβαρό ρήγμα στη λεγόμενη «συμμαχία των προθύμων».
Η αποχώρηση των ισπανικών στρατευμάτων από το Ιράκ ενθάρρυνε και άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο. Παράλληλα επανέφερε την Ισπανία στην καρδιά της «Γηραιάς Ευρώπης».
Στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», η Ισπανία απάντησε με τη «Συμμαχία των Πολιτισμών», μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης Θαπατέρο με στόχο την προσέγγιση μεταξύ της δύσης και του μουσουλμανικού κόσμου. Οσο για τα νέα μέτρα ασφάλειας, μετά βίας γίνονται ορατά από τους πολίτες.
Το χτύπημα στο Λονδίνο, αντίθετα, προσέδεσε τον Τόνι Μπλερ πιο σφιχτά στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» του Μπους. Ο βρετανός πρωθυπουργός, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα παιχνίδια της χώρας του στη διεθνή σκακιέρα, επέμενε να βλέπει τις επιθέσεις του Λονδίνου ως χτύπημα στις «αξίες του δυτικού πολιτισμού», αγνοώντας τις αιτίες τους.
Σειρά μέτρων
Εδωσε, λοιπόν, το πράσινο φως στα προληπτικά χτυπήματα εναντίον υπόπτων και ανήγγειλε μια σειρά σκληρών αντιτρομοκρατικών μέτρων που ανοίγουν τον δρόμο για την περιστολή των ατομικών ελευθεριών.
Η ισπανική άποψη, που υποστηρίζει ότι δεν μπορείς να καταπολεμάς μόνο το σύμπτωμα και όχι την αιτία του προβλήματος και ότι οι ατομικές ελευθερίες δεν πρέπει να περιστέλλονται στο όνομα της ασφάλειας, δείχνει πολύ «ασθενική» απέναντι στην κυρίαρχη επιθετική και κοντόφθαλμη τακτική του διδύμου Μπους-Μπλερ.
Το δυσάρεστο είναι ότι ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» αποδεικνύεται καθημερινά όχι μόνο αναποτελεσματικός, αλλά ίσως και περισσότερο επικίνδυνος από την ίδια την τρομοκρατία.
ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Eleni7 (20-01-13)
Η ΕΤΑ αρνείται την ευθύνη«Θάλασσα» λαού τιμά σιωπηλά τους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης στη ΜαδρίτηΠαρασκευή, 12 Μαρτίου 2004«Μαζί με τα θύματα, με το Σύνταγμα, για την ήττα της τρομοκρατίας». Σιωπηλή διαδήλωση δύο εκατομμυρίων Ισπανών -παρουσία του Χοσέ Μαρία Αθνάρ και Ευρωπαίων ηγετών- στο κέντρο της Μαδρίτης. Η ΕΤΑ αρνείται και επισήμως την ευθύνη για το μακελειό της Πέμπτης, ορατός «δάκτυλος» Αλ Κάιντα...
Σημειώνεται ότι η αναφορά στο Σύνταγμα της Ισπανίας γίνεται λόγω του γεγονότος ότι το 1975 η συντριπτική πλειοψηφία των Ισπανών -μεταξύ αυτών και οι κάτοικοι της Χώρας των Βάσκων- ψήφισε υπέρ της υιοθέτησής του. Στο Σύνταγμα γίνεται σαφής αναφορά στη μορφή του κράτους και στα δικαιώματα των αυτόνομων περιοχών.
Παγωμένοι από την πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση με απολογισμό 199 νεκρούς και 1.463 τραυματίες οι πολίτες κατέκλυσαν υπό βροχή το κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της τυφλής βίας. Παράλληλες διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στη Βαρκελώνη, στο Μπιλμπάο, στη Βαλένθια, ακόμα και σε πόλεις των Καναρίων Νήσων.
Σύμφωνα με τις Αρχές, περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια Ισπανοί συμμετείχαν στις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Χιλιάδες από τους συγκεντρωθέντες ήταν ντυμένοι στα μαύρα σε ένδειξη πένθους, ενώ όσοι προέρχονταν από τα προάστια έφεραν κονκάρδες με το όνομα της περιοχής τους. Πολλοί νεαροί κρατούσαν κεριά και πανό με το σύνθημα «όχι άλλες δολοφονίες», «όχι στην τρομοκρατία», «Φτάνει πια! (Basta ya)», «δολοφόνοι».
Στο πλευρό των Ισπανών πολιτών, ο πρωθυπουργός τους Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν Πιερ Ραφαρέν.
Επίσης, για πρώτη φορά συμμετείχαν και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Στην πρώτη γραμμή ο πρίγκιπας-διάδοχος Φίλιππος και οι αδελφές του Χριστίνα και Ελένα.
Στις 12:00 (ωρα Ελλάδος) το πρωί της Παρασκευής ολόκληρη η χώρα είχε βυθιστεί στη σιωπή προς τιμήν των νεκρών. Η ιρλανδική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ κάλεσε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες να τηρήσουν τριών λεπτών σιγή τη Δευτέρα στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) ως φόρο τιμής για τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ισπανικό λαό.
«Αρωμα» Αλ Κάιντα, στην ΕΤΑ επιμένει η Ισπανία
Λίγο μετά την έναρξη της μαζικής διαδήλωσης με αφετηρία την Πλατεία Κολόμβου της Μαδρίτης, η οργάνωση των Βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση -την οποία μετέδωσε η βασκική τηλεόραση- αρνούμενη την όποια ανάμειξή της στο αιματηρό χτύπημα.
Ταυτόχρονα, αγνώστων στοιχείων άνδρας τηλεφώνησε στη βασκική εφημερίδα Gara -με την οποία η αυτονομιστική οργάνωση διατηρεί επικοινωνιακό «δίαυλο»- και δήλωσε επίσης πως η ΕΤΑ δεν σχετίζεται με τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στα επιβατικά τρένα της ισπανικής πρωτεύουσας.
Ο «γρίφος» του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των βομβιστικών ενεργειών παραμένει ανεπίλυτος. Η ισπανική κυβέρνηση αν και τελικώς παραδέχθηκε πως όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά (εμπλοκή της Αλ Κάιντα), επιμένει πως οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης στρέφονται κατά βάση προς την ΕΤΑ.
Βάσει νεότερων δηλώσεων του Ισπανού υπουργού Εσωτερικών, Ανχελ Αθέμπες, η ανακάλυψη το βράδυ της Πέμπτης μίας βόμβας που δεν εξερράγη «ανοίγει νέους ορίζοντες έρευνας». Η βόμβα αυτή που ήταν τοποθετημένη σε τσάντα εντοπίστηκε σε ένα από τα τέσσερα παγιδευμένα τρένα.
Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε παράλληλα τις πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Ser ότι η συγκεκριμένη τσάντα περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό δέκα κιλών, ένα κιλό σφαιρίδια και ένα κινητό τηλέφωνο που θα προκαλούσε την ανατίναξη των εκρηκτικών.
Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ραδιοσταθμό, πηγή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέφερε ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν αυτά που συνήθως χρησιμοποιεί η ΕΤΑ, αλλά ένα είδος εκρηκτικών που χρησιμοποιεί μία άλλη τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Ωστόσο, ο Αθέμπες επέμεινε πως «η κύρια γραμμή των ερευνών εστιάζεται στην ΕΤΑ».
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ ΜακΚλέλαν αρκέστηκε να δηλώσει κατά την ενημέρωση της Παρασκευής πως δεν έχει νεότερες πληροφορίες από τις οποίες αναδεικνύονται οι δράστες των επιθέσεων. «Υπάρχουν οργανώσεις και ομάδες που έσπευσαν να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιθέσεις, ωστόσο η δική μας έρευνα δεν έχει τελειώσει ακόμη» επισήμανε.
Από πλευράς του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγιερες δήλωσε ότι προς το παρόν δεν προκύπτουν ομοιότητες από τις οποίες να μπορεί να τεκμηριωθεί ότι το τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα είναι υπεύθυνο για το τετραπλό φονικό χτύπημα.
Επίθεση της ΕΤΑ είχε «δει» η Europol
Μία ημέρα μετά το σοκ που υπέστη η Ευρώπη από το πρωτοφανές χτύπημα, γνωστοποιήθηκε ότι η πανευρωπαϊκή αστυνομία Europol είχε υπογραμμίσει σε έκθεσή της στα τέλη του 2003 ότι η Μαδρίτη μπορεί να αποτελέσει το γεωγραφικό χώρο τρομοκρατικής ενέργειας της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.
«Η ενέργεια αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει πολλά σημεία ανατίναξης εκρηκτικών μηχανισμών ή χρήση παγιδευμένων με εκρηκτικές ουσίες οχημάτων τοποθετημένων σε στρατηγικά σημεία της Μαδρίτης [σταθμοί υπόγειου σιδηρόδρομου, ζώνες μαζικής κυκλοφορίας, εμπορικά κέντρα, σημαντικές λεωφόροι» αναφέρεται ρητά στο κεφάλαιο που αφορά στην Ισπανία.
Γίνεται, μάλιστα, λόγος για ένα σχέδιο πολλαπλών εκρήξεων σε όλη τη Μαδρίτη σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών. «Σκοπός είναι η πρόκληση πάρα πολύ μεγάλου σοκ στην κοινή γνώμη, και μία εκτεταμένη κάλυψη από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης» - παράμετροι πολύ σημαντικοί για την ΕΤΑ κατά την εκτίμηση της Europol.
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ][Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ][Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
ΜΟΥΡΑΤΗΣ (20-01-13)
και μάλιστα πρέπει να ήταν γιορτές καλή ώρα στην Αιγυπτο Δημητρη Πρωτοχρονιά η κάτι τέτοιο .
Τώρα που 'δα το "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" τι έγινε περιμένε να ξανανοόξει το μπουρδέλο για να ξαναχτυπήσουν;
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Eleni7 (20-01-13)
Άντε καλά βράδυ
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
η κόρη Τεγοπουλου Μάνια αν θυμάμαι καλά την ξανάνοιξε με αρκετούς παλιούς
Bookmarks