Δες και την 157 και πες μου
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Το ότι γράφει Ελληνικά & Λατινικά (η εκπλήξη μου ήταν τα Ελληνικά το Λατινικά το ήξερα) μαρή δεν σε ξενίζει ή η ετυμολογία της "Ρητορικής";
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
sadi (16-12-11)
Τώρα θα μπεί κι ο DAN BROWN
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Εμένα που είμαι του ελληνικού πολιτισμού δεν με ξενίζει...Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις ελληνικά θα βρεις...
Καμία σχέση με εθνικισμούς και φανατισμούς....Ειδικά ο Νεύτωνας που θεωρούσε βάση της επιστήμης τον Αριστοτέλη για να τον μελετήσει σίγουρα θα ήξερε ελληνικά...Θα έμαθε επί τούτου δηλαδή...Είχα κάνει ιστορία της επιστήμης στο πανεπιστήμιο και σε κάποιο βιβλίο από τη βιβλιογραφία που είχαμε είχα διαβάζει πολλά κείμενα του Νεύτωνα για τον Αριστοτέλη....
Γενικά η πλειονότητα των "μορφωμένων" της εποχής μάθαινε Ελληνικα και Λατινικά αλλά δεν πίστευα ποτέ ότι τα χρησιμοποιούσαν για να γράψουν ή για να σημειώσουν
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Έχουμε διδακτορικό στον Χάρι Πότερ...Τα έχει διαβάσει με τη σειρά όπως έβγαιναν από μια σταλιά γιατί έμαθε να διαβάζει πριν κλείσει τα 4 και γύρω στα 6 άρχισε να διαβάζει τον Χάρι Πότερ.....Μπορεί να ξέρει και τίποτα ξόρκια να κάνει αλλά δεν μου τα μαρτυράει.....
Τώρα μαζεύει τα κομμάτια από το σκάκι του Χάρι Πότερ της Deagostini....Πως τη λένε μωρέ; Να δω πότε θα το συμπληρώσει γιατί είναι ατελείωτο..
Ένα πιόνι κάθε εβδομάδα περίπου...Αλλά είναι φοβερό..Βγάζουν ήχους, ανοίγουν, έχουν φως...Ζωντανό λέμε...![]()
vasilis-thrylos7 (15-12-11)
Eleni7 (15-12-11)
Καλά ο Τριβιζάς είναι κορυφή...Ακόμη και αυτά που είναι για εντελώς πιτσιρίκια όπως η σειρά "παραμύθια ντορεμύθια"
τα διάβαζα και τα ξαναδιάβαζα...Είναι απίστευτος λεξοπλάστης, έχει φοβερό χιούμορ και φαντασία που οργιάζει...
Έχει διαβάζει για παράδειγμα πριν πολλά χρόνια την "Τελευταία μαύρη γάτα"....Φοβερό βιβλίο για όλες τις ηλικίες...
Πρέπει να το διαβάσει ο Σάκης ο πρόεδρος γιατί είναι αντιρατσιστικό και όχι μόνο...![]()
Κι αυτό για την ποίηση που στην Ηλικία του Λεωνίδα δεν την μπορούσα με τίποτε κι ακόμη με "στενεύει"
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Καρυωτάκης; Τον αγαπάω πάρα πολύ...Αυτό το συγκεκριμένο το έχω κάνει και εργασία στο πανεπιστήμιο...
Γουστάρω αφάνταστα την ειρωνεία του Καρυωτάκη...Και ωραιότερο όλων ήταν το γράμμα που άφησε πριν αυτοκτονήσει.
Ήταν άνθρωπος με πολύ χιούμορ ο Καρυωτάκης και βρέθηκε ανάμεσα σε σκατά....
Είχε σιχαθεί με όσα έζησε και έβλεπε ως δημόσιος υπάλληλος...Του την είχαν φέρει κιόλας..
Στους στίχους για παράδειγμα που λέει:
"Θάνατος ο αστυνόμος που διπλώνει
για να ζυγίσει μια ελλιπή μερίδα..."
αναφέρει ο ίδιος σε γράμμα του ότι ο Ειρηνοδίκης της περιοχής πήγε να φάει στο εστιατόριο και θεώρησε ότι η μερίδα που του σέρβιραν ήταν ελλιπής και γι΄αυτό την τύλιξε σε χαρτί, την πήγε στην αστυνομία να τη ζυγίζει και αφού ήταν εντάξει γύρισε πίσω την ξαναέβαλε στο πιάτο και την έφαγε..
Με τόση γυφτιά και μιζέρια από ανθρώπους που εκμεταλλεύονταν στο έπακρο την εξουσία τους τι να κάνει ο καημένος;
Γι΄αυτό περιγράφει το περιβάλλον της Πρέβεζας με τόσο μελανά χρώματα...
Ο ίδιος ήταν μορφωμένος, και για ένα φεγγάρι υπεύθυνος για την υποδοχή και αποκατάσταση των προσφύγων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Κάποιοι - ω τι πρωτοφανές για την Ελλάδα- έφαγαν τα χρήματα που προορίζονταν για τους πρόσφυγες, έριξαν το βάρος όλο στον Καρυωτάκη
κι εκεί που ήταν να φύγει με δόξα και τιμή να υπηρετήσει ως ανώτατος υπάλληλος στο Παρίσι, βρέθηκε στην Πρέβεζα....Ελληνική επαρχία στις δόξες της μιζέριας της....Δεν ήθελε και πολύ...
Στο τραγούδι λείπει το τελευταίο τετράστιχο του ποιήματος που τα λέει όλα και το θεωρώ καταπληκτικό!!!!
"Αν τουλάχιστον μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία".
Bookmarks