αυτά που με τόσο ένταση γράφει ο κύριος Γιώργος θα έπρεπε προ καιρό να τα έχουν ξεστομίσει οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ πολιτικοί "ηγέτες" μας , θα έπρεπε αυτοί οι κάφροι-φονιάδες του λαού μας να τα πουν εκεί που πρέπει
αντί να απαιτούμε μια ομάδα-μύθο , συμβιβαζόμαστε με τους μύθους γύρω από αυτή !!!
υ.γ. εγώ δεν χάνω από αυτούς τους αθλητές που κάνουν ντεκαπάζ
Eξαιρετική η απάντηση με δεδομένα και γεγονότα και χωρις αερολογίες καθώς εγώ τουλάχιστον δε χρωστάω σε κάνεναν ούτε μια δραχμούλα.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Δεν έχουν πλέον στόχους οι ΝΑΤΟΪκοί και κτυπάνε ότι βρούνε στη Λιβύη κατά ομολογία των ιδίων. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βύθισαν οκτώ πολεμικά πλοίαμ επιθέσεις που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με αξιωματούχος της Συμμαχίας, οι αεροπορικές επιδρομές εκτιλύχθηκαν ταυτόχρονα σε στόχους στα λιμάνια της Τρίπολης, του Αλ Κχουμς και της Σίρτις.
"Με δεδομένη πλέον την κλιμάκωση της χρήσης ναυτικών στρατιωτικών μέσων, το ΝΑΤΟ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αναλάβει αποφασιστική δράση για την προστασία του άμαχου πληθυσμού της Λιβύης αλλά και των δυνάμεων της Συμμαχίας, στη θάλασσα", δηλώνει στην ανακοίνωση που εκδόθηκε ο Υποναύαρχος Ράσελ Χάρντινγκ, αναπληρωτής διοικητής της επιχείρησης "Αυγή της Οδύσσειας", του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Aυτά υποτίθεται ότι είναι στο πλαίσιο των αποστολών για την προστασία των αμάχων...
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραίμ είχε αναφέρει ότι το λιμάνι της Τρίπολης αποτέλεσε στόχο αεροπορικών επιδρομών των δυνάμεων του ΝΑΤΟ το βράδυ της Πέμπτης.
"Μόλις πληροφορήθηκα ότι το λιμάνι της Τρίπολης είναι πλέον στόχος των επιδρομών του ΝΑΤΟ. Μου είπαν ότι χτυπήθηκε ένα σκάφος", είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός αξιωματούχος, χωρίς όμως τότε να παραθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σχετικά με το σκάφος που επλήγη κατά την επίθεση και την τύχη του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
αντί να απαιτούμε μια ομάδα-μύθο , συμβιβαζόμαστε με τους μύθους γύρω από αυτή !!!
Άσχετο: Ο Σερ που είναι να παίξουμε κανα ξύλο; Χάθηκε...![]()
Tι μου θυμισες τωρα.Ειχα δει Μαρει-φεντερερ ημιτελικο αγωνα στο τελευταιο τουρνουα του Atp που διεξαγονταν στη σανγκαη(φετος θα γινει στο λονδινο).Μετα το τελος του αγωνα ειχα εξαντληθει εγω πνευματικα(υποστηριζα Μαρευ).Φαντασου αυτοι πως νιωθουν.Θυμαμαι τον Μαρευ-που ειχε κερδισει τελικα-να βγαινει και να λεει "Συγνωμη που σας κουρασα,αλλα ηταν πραγματικα δυσκολος αγωνας...".'Η Μαρευ-Τζοκοβιτς σε τελικο στο Μαιμι,που τελικα νικησε ο Μαρευ αφου μας βγηκε η ψυχη πρωτα λογω των σκαμπανεβασματων στο σκορ.Δυσκολο αθλημα.Αλλα σιγουρα θα υπαρχουν φαρμακα αν και κανουν τρελους ελεγχους.
Ανανεωμένος και φρέσκος, θυμήθηκε τα... παλιά ο Ροναλντίνιο στην πρεμιέρα του
Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος με την φανέλα της Φλαμένγκο.
Ένα ολόκληρο αεροδρόμιο σε μινιατούρα!!
Η μεγαλύτερη μινιατούρα αεροδρομίου στον κόσμο, βρίσκεται στο [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ] στο Αμβούργο της Γερμανίας. Το Knuffingen Airport καταλαμβάνει 150 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 40 διαφορετικά αεροπλάνα που "απογειώνονται" και "προσγειώνονται" 360 φορές κάθε μέρα. Για να δημιουργηθεί αυτό το καταπληκτικό έργο επενδύθηκαν περισσότερες από 150.000 ώρες εργασίας και περίπου 3,5 εκατ. ευρώ!!
Το βράδυ το θέαμα είναι μοναδικό, με τους φωτισμούς να προσδίδουν μεγαλύτερη μαγεία στον χώρο, ενώ επίσης δεν γίνονται αντιληπτές και οι κολώνες στήριξης των αεροσκαφών, δίνοντας την αίσθηση της πραγματικής απογείωσης!!
Dr.Red (02-06-11)
3,5 εκατ. για μια μινιατούρα ;;;;;
Ελα μου... στον τόπο σου !!!
ρε πάτε καλά ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Μπορεί να μην είμαι στρατόκαβλος αλλά οι ιστορίες με τις ειδικές δυνάμεις πάντα μου άρεσαν (μεταξύ μας όταν ήμουν αθλητής ήθελα να πάω στα κομάντα αλλά όταν πας φαντάρος 27 χρονών .... δεεεεεεεεεν)
ένα αρθράκι για τις μονάδες ειδικών δυνάμεων που έχουν την φήμη των καλύτερων-σκληρότερων. Εχω πολλές ενστάσεις για την τοποθέτηση των Spetsnaz στο "7" , την απουσία της Sniper Elite των Rangers αλλά δεν γαμιέται
Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πρόσφατα επάνω στις «Φώκιες» του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (US Navy Seals), αλλά ποιοι είναι πραγματικά οι καλύτεροι των καλύτερων;
Οι «Φώκιες» του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τυπικά επιχειρούν «κάτω από τα ραντάρ», όμως η εκτέλεση του πλέον περίφημου τρομοκράτη στον κόσμο, του Οσάμα Μπιν Λάντεν, έφερε την ελίτ των στρατιωτών στο επίκεντρο της προσοχής.
Οι στρατιώτες αναλαμβάνουν τις πιο δύσκολες αποστολές στον κόσμο. Οι «Φώκιες» του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού είναι σκληροτράχηλοι, αλλά είναι οι καλύτεροι των καλύτερων;
Ρίχνουμε μία ματιά στα πιο επικίνδυνα σώματα ειδικών δυνάμεων στον κόσμο.
Οι πιο σκληρές Ειδικές Δυνάμεις
7. Spetsnaz (Ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις Καταστροφών)
Οι Spetsnaz έχουν δημιουργήσει μία έντονη φήμη ως μία από τις καλύτερες ομάδες ειδικών δυνάμεων λόγω των πολύ σκληρών στάνταρ της εκπαίδευσής τους. Μόλις 2 στους 10 υποψηφίους περνάνε το μάθημα εκπαίδευσης, που διαρκεί πολλούς μήνες και περιλαμβάνει μάχη σώμα με σώμα, εκπαίδευση στα όπλα, επιχειρησιακή ευφυΐα, διαπραγμάτευση ομηρίας και διάσωση, έλεγχος επεισοδίων, γνώση φαρμάκων και μεγάλη έμφαση στη φυσική κατάσταση.
p.s. υπήρξε μια φήμη πως μετά τον ψυχρό πόλεμο οι Ρώσοι δημιούργησαν την "Dead Army" , δηλαδή μια υπομονάδα των Spetsnaz όπου οι άντρες ήταν "νεκροί" για όλες την δημόσιες υπηρεσίες. Σκηνοθετημένοι θάνατοι, αλλαγή ονόματος και μετακίνηση σε άλλες περιοχές. Εξωφρενικά επικίνδυνο πράγμα να το διαχειριστείς όμως έγινε για να αναλαμβάνουν πολυυυυυ "μαύρες" επιχειρήσεις . προφανώς αυτή φήμη δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιωθεί ούτε και να διαψευστεί ! (αυτό το ξέρω εγώ, δεν το λέει το άρθρο)
6. Κομάντο Γαλλικού Ναυτικού
Οι Κομάντο του Γαλλικού Ναυτικού έχουν το παρατσούκλι Πράσινα Μπερέ και η εκπαίδευσή τους είναι πολύ σκληρή. Διαρκεί 20 εβδομάδες και περιλαμβάνει μία εβδομάδα από δοκιμασίες, έξι εβδομάδες προκαταρτικής εκπαίδευσης, τέσσερις εβδομάδες αξιολόγησης, δοκιμασίες για επτά εβδομάδες και δύο εβδομάδες εκπαίδευση αλεξιπτωτιστών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κάθε λάθος μπορεί αυτόματα να αποκλείσει τον υποψήφιο. Οι εκπαιδευτές είναι συνήθως πρώην μέλη που παρατηρούν και τιμωρούν κάθε παρεκτροπή με υπερβολική... φυσική δράση. Ο ύπνος είναι δυσεύρετος, μόλις δύο ώρες την ημέρα, με τους ήχους των χειροβομβίδων να ξυπνούν τους εκπαιδευόμενους κάθε νύχτα.
5. MARSOC (Ηνωμένες Πολιτείες)
Οι Ειδικές Δυνάμεις των Αμερικανών Πεζοναυτών (US Marine Corps Forces Special Operations Command, aka MARSOC) φτιάχτηκαν το 2007 και είναι μία ομάδα από ελίτ στρατιώτες που χρησιμοποιούνται για άμεση σύγκρουση δράση αλλά και αναγνωριστικές αποστολές.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τέσσερις φάσεις. Το πρώτο μέρος είναι η εκπαίδευση SERE (Survival, Evasion, Resistance, Escape-Επιβίωση, Διαφυγή, Αντίσταση, Απόδραση) κατά την οποία οι στρατιώτες μαθαίνουν να επιβιώνουν στη άγρια φύση και εκπαιδεύονται σε διάφορες πολεμικές τέχνες.
Στις φάσεις 2 και 3, τεστάρονται οι ικανότητές τους στην σκοποβολή, στα εκρηκτικά και στην αναγνώριση. Το πιο δύσκολο τεστ ικανοτήτων ακολουθεί στη φάση 4, όπου η απαιτούμενη γνώση τους δοκιμάζεται σε διάφορες πολεμικές ασκήσεις.
4. US Army Rangers
Αν και οι σύγχρονοι US Rangers φτιάχτηκαν το 1942, οι πρώτοι US Rangers ξεκίνησαν να υφίστανται το 1676 και πολέμησαν στην Αμερικανή Επανάσταση, τον Πόλεμο του 1812 και στον Αμερικανικό Εμφύλιο. Το 75ο Σύνταγμα είναι πλέον μία ειδική ομάδα πολεμικών αποστολών του Αμερικανικού Στρατού. Πραγματοποιούν επιχειρήσεις σε μικρές ομάδες που μπορούν να δράσουν γρήγορα και ευέλικτα. Το ελαφρύ σχήμα πεζικού ειδικεύεται στις αεροπορικές και με αλεξίπτωτα επιθέσεις. Κάθε τάγμα των Rangers μπορεί να επιχειρήσει αποστολή οπουδήποτε στον κόσμο, μέσα σε 18 ώρες.
3. Shayetet 13 (Ισραήλ)
Η Shayetet 13 είναι η ελίτ ομάδα κομάντο του Ισραηλινού Ναυτικού. Η ομάδα θεωρείται μία από τις πρώτιστες Ειδικές Δυνάμεις των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ (μαζί με τις Sayeret Matkal και Shaldag Unit). Η S'13 ειδικεύεται σε επιχειρήσεις εισβολείς και σε ξηρά και από θαλάσσης, αντιτρομοκρατίας, σαμποτάζ, επιχειρήσεις διάσωσης και επιβίβασης.
Η εκπαίδευση για την Shayetet 13 έχει ποσοστό επιτυχίας μόνο 5% ανάμεσα στους υποψήφιους. Καθόλου περίεργο όταν σκεφτεί κανείς πως οι νεοσύλλεκτοι πρέπει να υποστούν τόσο σκληρές δοκιμασίες που είναι μόνιμα απαραίτητη η παρουσία στρατιωτικού γιατρού. Η S'13 πήρε μέρος στην επιχείρηση Spring of Youth το 1973, κατά την οποία ισραηλινές ειδικές δυνάμεις έκαναν επιδρομή στη Βηρυτό και σκότωσαν πολλά μέλη του Μαύρου Σεπτέμβρη, της ομάδας που πραγματοποίησε τη «Σφαγή του Μονάχου», σκοτώνοντας Ισραηλινούς αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.
2. US Navy SEALs
Το SEAL σημαίνει Sea, Air, Land. H ελίτ αυτή ομάδα των 2.000 αντρών περνάνε από εκπαίδευση που διαρκεί ένα χρόνο πριν να γίνουν επίσημα μέλη της.
Η τρίτη εβδομάδα της εκπαίδευσης είναι η χειρότερα. Η περίφημη «Διαβολοβδομάδα» τεστάρει τους νεοσύλλεκτους τόσο σωματικά όσο και ψυχικά, βάζοντάς τους επανειλημμένα να περνάνε δοκιμασίες όπως να κολυμπούν για μίλια ολόκληρα στη θάλασσα και να τρέχουν επάνω στην άμμο.
Αν και πολλές από τις αποστολές παραμένουν μυστικές, οι Seals είναι γνωστοί για τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει κατά τη διάρκεια του Πολέμου στον Κόλπο και τον Πόλεμο στο Ιράκ.
1. SAS (Ηνωμένο Βασίλειο)
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Ειδικές Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών του Βρετανικού Στρατού, είναι «οι καλύτεροι των καλύτερων». Η επίπονη εκπαίδευση της ομάδας αποτελεί το παγκόσμιο μοντέλο για σχεδόν όλα τα παρόμοια προγράμματα.
Η εκπαίδευση είναι όμοια εκείνης των Ειδικών Δυνάμεων (Φώκιες) του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, με το πλεονέκτημα πως οι βρετανοί κομάντο εκπαιδεύονται επίσης από τις μυστικές υπηρεσίες της MI5 και MI6. Γι' αυτό και τα μέλη της SAS είναι κατά το ένα ήμισυ στρατιώτες και κατά το άλλο μυστικοί πράκτορες.
Φυσικά, ακόμα και οι «καλύτεροι των καλύτερων» κάνουν κατά καιρούς τις γκάφες τους. Τον Μάρτιο του 2011 δύο αξιωματικοί της MI6 και έξι κομάντο της SAS συνελήφθησαν στην Λιβύη, προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στη Βρετανική κυβέρνηση.
Αυτο το αρθρο ειναι για την Ελενη
"Μια γυναίκα από το Arlington της Βόρειας Virginia ισχυρίζεται ότι το φάντασμα του Jim Morrison ζει στο σπίτι της και κάθε βράδυ την επισκέπτεται στο κρεβάτι της!
Η γυναικά (που μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει το όνομα της) ζει στην 28th Street της πόλης Arlington, στον ίδιο δρόμο που ήταν και το σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Jim Morrison.
Ο τηλεοπτικός σταθμός WUSA TV φιλοξένησε μαρτυρία της: «Είχα ξαπλώσει στο κρεβάτι μου. Το πνεύμα ξάπλωσε στην άδεια πλευρά του κρεβατιού με γυρισμένη την πλάτη. Κάποια στιγμή γύρισε προς το μέρος μου και με κοίταξε. Ήταν σαν παραίσθηση…»
Η Baron συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο Jim Morrison της εξομολογήθηκε ότι η ψυχή του ήταν δυστυχισμένη και έψαχνε να ζήσει σε ένα μέρος όπου έζησε ευτυχισμένες στιγμές ως παιδί.
Ο Jim Morrison έφυγε από την ζωή το 1971. Μέχρι και σήμερα όμως, δεν έχουν σιγήσει οι θεωρίες «συνομωσίας», των Doors fans που υποστηρίζουν ότι ο Jim Morrison υποκρίθηκε τον θάνατο του και ζει ανάμεσα μας... "
Απο Mtv.gr
Eleni7 (29-05-11)
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
differance (29-05-11), Phaedra (10-06-11)
Πρόκειται για Αμερικανάκι βέβαια, τι πίνει δεν μας είπαν..Και γιατί να πάει στο κρεβάτι της εν λόγω κυρίας και όχι στο δικό μου δηλαδή;
Η θεωρία δε, ότι ο Morrison δεν πέθανε ποτέ, είναι άλλη...Τελικά ζωντανό τον είδε ή ως φάντασμα;
Όσο για την παιδική του ηλικία δεν θα έλεγα ότι ήταν και η πιο ανέμελη...Τέσπα...Θα βγω κι εγώ και θα πω ότι είμαι η μετεμψύχωσή του...
Λίγο πριν γεννηθώ πέθανε....Τι είναι Παρίσι - Ελλάδα για μια ψυχή; Ήρθε και μπήκε στην κοιλιά της μάνας μου....
Εδώ άλλοι λένε ότι τους φανερώθηκε ο Ιησούς πάνω σε φέτα τοστ...Ο Morrison θα κόλλαγε να πάει κοιμηθεί στο σπίτι της πρώην γειτόνισσας;
Rena (29-05-11)
Το είδα και θέλω να κάνω εμετό..Η απόλυτη κατάντια...Έτυχε να δω το βίντεο πριν λίγο στο facebook....
Πόση ντροπή θα ένιωθα αν ένα από αυτά τα παιδιά ήταν δικό μου......
Θαυμάστε....Το βίντεο σχολιάστηκε από τους ράδιο αρβύλα...
Δείτε το και ολόκληρο...Όπως γράφει ένα σχόλιο από κάτω, αυτοί είναι οι βουλευτές του 2025...
Για να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα...
Το σχόλιο από την εφημερίδα Lifo για τα εν λόγω φιντάνια, όλα τα λεφτά...Προσυπογράφω...
"Τα ροδόπρωκτα αγόρια της νεοδημοκρατικής κομματικής νεολαίας σε ένα υπερεικχειλισμένο, ορμονικό κρεσέντο στην αρχή της βδομάδας μας προκάλεσαν είναι η αλήθεια μιαν αναρώτηση για το κατά πόσο διαφέρει η διαδικασία του να μαθαίνεις να ανακαλύπτεις το σώμα σου από το να μαθαίνεις να ενεργοποιείς τα εγκεφαλικά εκείνα κέντρα που θα σε προφυλάξουν από το να δείχνεις σαν τον Φαήλο Κρανιδιώτη όταν κοιτάζει βαθιά στα μάτια τον Αντωνάκη Σαμαρά.
Κανείς δεν είναι τέλεια.
Οι κομματικές παρατάξεις βέβαια είναι τελειωμένες.
Καρά."
Το ειχα δει εδω και καιρο Ελενη το βιδεακι της δαπ αλλα δεν ηθελα να σχολιασω για να μη πω πραγματα ασχημα.
Τελος πάντων.
Έχει ξαναγίνει το 2006
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Τα ελληνικα πανεπιστημια εχουν καταντησει εδω και χρονια φυτωρια κομματοσκυλων.Στην πατρα που σπουδασα υπηρχαν ελαχιστες αφισες για συνεδρια και εκπαιδευτικα ταξιδια ή σημειωσεις ή βιβλια και χιλιαδες αφισες απο το καθε κομμα.Σε καθε γωνια υπηρχε και ενα ποστο επαναστατων που ζητουσε ψηφο για να αλλαξει την τυχη των ελληνων.Τα ιδια χαλια ολα τα κομματα (αλλα με καποιες λαμπρες εξαιρεσεις πραγματικων ανθρωπων που οντως ηθελαν να αλλαξουν τα πραγματα).
Στο δικο μας πανεπιστημιο ειχαμε απο τη μια δαπιτοπασπιτακια-γλοιωδη φλωρακια,απο την αλλη η μια αριστερα να τσακωνεται με την αλλη για το πια συνθηματα θα ακουγονται στις πορειες και ποια πανο θα αναρτηθουν.
Τα συγκεκριμένα συνθήματα έτυχε να τα ακύσω κι εγώ πριν κάποια χρόνια στο ΤΕΙ μετά από αποτελέσματα εκλογών από μέλη της ίδιας παράταξης. Ξέρασμα και σαπίλα.
Ξύλο σε συνέλευση έχετε δει; Εγώ ευτυχώς όχι γιατί ουδέποτε δεν πήγα σε συνέλευση, αλλά μάθαινα τι γινόταν.
Bookmarks