Αν ακολουθούσαμε το "αστραφτερό μυαλό" σήμερα θα είμασταν καθημαγμένοι από πόλεμο με την Τουρκία. Το "αστραφτερό μυαλό" τον πίστεψε ο Θεόφιλος Γεωργιάδης με την γνωστή κατάληξη. Δικαιώθηκε? δηλ. να βοηθούσαμε στρατιωτικά το Μαοϊκό PKK? Τι θα κέρδιζες από μια ανάμιξη στο Κουρδικό? Να σε βομβαρδίζει ο Ερντογάν όπως κάνει στους Κούρδους στην Συρία? Ασε που ιστορικά οι Κούρδοι ήταν αυτοί που μας έσφαξαν
Το μόνο που δε μας είπαν ακόμα (δεν είμαι σίγουρος για αυτό) είναι πως τα θύματα έχουν ατομική ευθύνη που μπήκαν στο τρένο.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
panahs7 (31-03-24), pirateeeeeee (31-03-24)
Ε όχι ακριβώς αλλά είχε κάνει εκπομπή ο Θεοδωράκης και είχε βγάλει αυτό το 18χρονο παλικαράκι από τους επιζώντες και έκραζαν τον κόσμο που έτρεχε να σωθεί αντί να βοηθήσει τους υπόλοιπους. Και καλά το 18χρονο είναι μικρό και έχει τα ελαφρυντικά ότι έζησε μια τραγωδία από κοντά. Ο Ποτάμης δεν ντρέπεται και λίγο; Συγγνώμη που δεν ήταν ο Μπατμαν και ο Σούπερμαν μες το τρένο να τους σώσουν όλους ρε σεις. Μα τι παρτάλια να τρέχουν να σωθούν οι άνθρωποι.
Paneas (31-03-24)
Και καφετέρια να έχεις αν βάλει υπάλληλος τα χέρια του στην πρίζα πρέπει να υπάρχει αντιηλεκτροπληξιακό για να μην σκοτωθεί. Αν δεν έχει προνοήσει ο εργοδότης και σκοτωθεί ο υπάλληλος, ο εργοδότης θα πάει στα δικαστήρια και θα καταδικαστεί, επειδή υπάρχει σχετική νομοθεσία, ασχέτως αν ήταν βλάκας ο άλλος. Και στα τρένα πρέπει να υπάρχουν όλα εκείνα τα συστήματα που ορίζουν οι κανόνες που επιβάλλει η ΕΕ. Αν θες να επιστρέψουμε στο 1800 για να μην έχουν ευθύνες οι πολιτικοί, όταν δεν υπήρχε κανένα νομοθετικό πλαίσιο για την υγεία και ασφάλεια, δικαίωμα σου.
Το σύστημα τηλεδιοίκησης που τώρα έχουμε αλλά τότε δεν είχαμε, είναι εγκατεστημένο στο 12% των Ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων. Με την λογική σου θα έπρεπε να γίνονται δυστυχήματα κάθε μέρα. Δεν γίνονται όμως... Και στα δυστυχήματα που γίνονται σε κάθε χωρα του κόσμου (που γίνονται) να σύρεται σε δίκη ο εκάστοτε υπουργός. Ούτε αυτό γίνεται όμως.
Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που ο κόσμος υπερασπίζεται τους ίδιους που του γαμανε καθημερινά την ζωή. Το λες και πρωτοπορία.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Paneas (31-03-24), pirateeeeeee (31-03-24)
Το πρόβλημα είναι ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα, είναι 37 λεπτά - έναν αιώνα σε επανάληψη να το ακούς, εσύ θα καταλάβεις ότι λέει να πάρουμε τα καριοφύλλια και τα γιαταγάνια... Και φυσικά δεν έχει νόημα να σου εξηγήσω τί λέει.
Και μου βάζεις στο ίδιο ζύγι, πυροβολημένες απομιμήσεις του Διγενή Ακρίτα, που περίμεναν να διαβάσουν τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη για να γίνουν ράμπο (εδώ είναι φως - φανάρι ότι δεν ήξερε ποιά ήταν η αιτία της Τουρκικής παρουσίας στη χώρα του και μου λες ότι διάβαζε κείμενα πολιτικο-οικονομικής ανάλυσης και τα κατάλαβε κιόλας)... ΑΝ θες λεβέντη μου να απελευθερώσεις έναν τόπο, πρέπει πρώτα να καθαρίσεις με τους ομοεθνείς συνεργάτες του κατακτητή.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Το συστημα σε ολο τον κοσμο ειναι στηριγμενο σε τυπους σαν τον oberon ωστε ο υπαιτιος να ειναι ο εργαζομενος, ο προσφυγας, ο εργατης, ο ξενος. να φταιει ο ανθρωπινος στιγμιαιος χειρισμος και οχι η πολιτικη που εφαρμοστηκε και η διοικηση των ανωτερων. ετσι δεν θα υπαρχουν κυρωσεις στους πραγματικα ιθύνοντες. αυτοι λοιπον πανε και ψηφιζουν μετα και απορουμε για τα εκλογικα αποτελεσματα.
μα δεν συμβαινει πουθενα γιατι να συμβει εδω στην Ελλαδιτσα να την πληρωσει υπουργος. Ετσι κυλαει ο κοσμος δυστυχως.
hang your demons
Paneas (31-03-24)
Εντάξει - δεν ξέρω τί γίνεται παραέξω, αλλά το σύστημα είναι ο Υπουργός να είναι και ο νεοδιορισμένος και να σου κάθεται στο κεφάλι, επειδή δεν ντράπηκε να πάρει δύο τσιμπούκια για να τον βάλουν εκεί που κάθεται. Αν θέλουμε από κάπου να αρχίσουμε να ξηλώνουμε το σύστημα (που, δεν, γιατί έχουμε πολλά... συστήματα έτοιμα να πάρουν την θέση του υπάρχοντος) είναι να κόβουμε τις άκρες του που είναι και πιο κοντά σε εμάς, ώστε και οι άκρες με την σειρά τους να μετακυλίουν την πίεση προς τα πάνω, αφού θα ξέρουν ότι δεν θα υπάρχει δόντι να τους σώσει, επομένως δεν θα... "εκτελούν εντολές" και θα κάνουν την δουλειά τους και κυρίως θα πηγαίνουν σε αυτήν (γιατί οι σταθμάρχες τρεις έπρεπε να ήταν εκείνη την ώρα, άσχετα που βρέθηκε εκεί ο πιο βισματικός μόνος του και την πληρώνει αυτός).
Βλέπεις τον κόσμο με τα δικά σου μάτια και νομίζεις ότι εκφράζεις όλη την κοινωνία. Αμ δεν είναι έτσι. Ξέρεις τι μου θύμισες με αυτή σου την αλαζονεία? Την καταστροφή των Αθηναίων στον πελοποννησιακό πόλεμο, όταν εκστράτευσαν εναντίον των Συρακουσών και βρέθηκαν να κοιτούν με ανοιχτό στόμα μια πόλη μεγαλύτερη από την Αθήνα. Και μετά τους λιάνισαν οι Συρακούσιοι. Ετσι μένεις ενεός κάθε φορά στις εκλογές και κατηγοράς την "κακούργα κενωνία", "τους βλάκες που δεν ξέρουν το συμφέρον τους", "την αποχή", και να 'χαμε να λέγαμε και φούντες να φουμέρναμε
pirateeeeeee (31-03-24)
Να πετάξουμε έναν μηχανοδηγό έξω να διακοπούν τα δρομολόγια;;;
pirateeeeeee (31-03-24)
Bookmarks