Nikolaos_Kokkinos (25-09-23)
Αυτή ήταν στις καταδύσεις...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Nikolaos_Kokkinos (25-09-23)
Και μετά μας λένε ότι στο Ισραήλ έχει υγρασία. Γελάμε!!
![]()
Ορεινή Κορινθία παιδιά ολική καταστροφή από χθες με απίστευτη χαλαζόπτωση σχεδόν σε όλο τον ορεινό όγκο που υπήρχαν κηπευτικά, οπωρώνες αμπελοειδή τα οποία και καταστράφηκαν ολοσχερώς,η διάρκεια και το μέγεθός που είχε το χαλάζι έκανε πραγματικά πρωτόγνωρες ζημιές, κόσμος έχασε το μοναδικό του εισόδημα και έμεινε με τα χρέη που είχε κάνει,εγώ υπολογίζω πάνω από 15000€ τουλάχιστον με ένα πρόχειρο υπολογισμό από τις ντομάτες πιπεριές και μήλα συν τις σταφίδες και όλα αυτά χωρίς να ξέρω τι άλλο ακριβώς θα αντικρυσω αύριο γιατί σήμερα από το μεσημέρι πρέπει να έχει ρίξει αλλά 60-80 χιλιοστά μέσα σε λίγες μόνο ώρες και το 30% του κάμπου έχει πλημμυρίσει τελειώνοντας οριστικά ότι μπορεί να είχε αντέξει,η κατάσταση παίδες είναι πραγματικά απελπιστική,ένας τσοπάνης σε γειτονικό χωριό γνωστός μας έχασε 32 πρόβατα από κεραυνό από θαύμα γλύτωσε ο ίδιος....μιλάμε για τρελά πράγματα....
Ο πατέρας μου είναι 75 χρόνων και μου λέει ότι τέτοιο πράγμα δεν το θυμάται....
Όλοι στο χωριό από χθες αλλά και στα υπόλοιπα γειτονικά χωριά που επλήγησαν λες και έχουμε πάει σε κηδεία κοντινού μας προσώπου, βλέπεις ανθρώπους που χρωστάνε 20-30 χιλιάρικα σε γεωπόνους κλπ έξοδα και βλέπεις το κενό στο βλέμμα τους ξέροντας πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε καν στα βασικά.....
Ελπίζω το κράτος και ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί ρεαλιστικά στην καταστροφή που μας βρήκε αλλιώς ο νόμος ο οποίος στηρίζεται οικονομικά αποκλειστικά στην ορεινή γεωργία θα έχει σοβαρότατο πρόβλημα.....
Ελπίζω να μην σας ζαλίζω με τα δικά μας αλλά ήθελα να τα μοιραστώ......
Send from my S20+ using Tapatalk
Γίνονται όντως πρωτόγνωρα πράγματα και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι loud and clear που λένε και στο χωριό μου. Συνεχίζουμε όμως αλαζονικά να τα αγνοούμε και να θεωρούμε ότι εμείς καταστρέφουμε τον πλανήτη. Έχει περάσει πολύ χειρότερα και άντεξε για να μασήσει από κάτι τσουτσέκια σαν τους ανθρώπους, τον πούλο εμείς θα τον πάρουμε και σύντομα αν δεν κάνουμε επιτόπια στροφή, αυτός μια χαρά θα συνεχίσει να υπάρχει. Πιο αυτοκαταστροφικό και ηλίθιο είδος δεν υπάρχει επάνω στη Γη.
Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, εφέτος, πρέπει μόνο τα ρεβύθια και τα άχυρα να μην τα βρήκε καμία συμφορά.
Από κεράσια και φράουλες να ξεκινήσεις, χρονικά, από πλευράς συγκομοιδής, μέχρι να φτάσεις στις ελιές, όλα κάτι τα έχει βρει.
Και να έχεις και τον ΕΛΓΑ τώρα, να σου ζητάει να αφήσεις μάρτυρες για να περάσει σε δύο χρόνια, με την δουλειά που πλάκωσε.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Gtakis (27-09-23)
Καλησπέρα.
![]()
Ο πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ της Αρμενίας, Samvel Shahramanyan, υπέγραψε διάταγμα για τη διάλυση όλων των κρατικών θεσμών έως την 1η Ιανουαρίου 2024.
Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει καταφύγει στην Αρμενία σε αυτό που η χώρα περιέγραψε ως «εθνοκάθαρση» μετά από μια 24ωρη στρατιωτική επιχείρηση την περασμένη εβδομάδα από το Αζερμπαϊτζάν για να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο.
ΥΓ. όπου Αρμενία μπορείτε να βάλετε εμάς (και όχι μόνο) σχετικά με το τι παίζεται
Ολυμπιακός: η καλύτερη ομάδα της δεκαετίας -στο ευρωπαικό μπάσκετ- (11/10/17, ισπανική εφημερίδα AS, 200.000+ καθημερινά αντίτυπα)
Κλεινει το ΟΑΚΑ επ αοριστον , κριθηκε ακαταλληλο στατικα το στεγαστρο καλατραβα.. γαμω.. ποσο την πληρωσαμε αυτη την παπαρια?
Ελλαδαρα
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
''Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.'' - Οδυσσέας Ελύτης
Μια εικόνα από τις "μικρές" ζημιές της πόλης, στη Νέα Ιωνία που είναι κατηφορικά και δεν έχει υποστεί την πλήρη καταστροφή όπως το κέντρο του Βόλου. Το ποτάμι είχε βάθος περίπου 3 μέτρα και πλέον η στάθμη του βρίσκεται σχεδόν στο ύψος του δρόμου.
Το συγκεκριμένο γεφυράκι κατέληξε καμιά κατοσταριά μέτρα πιο πέρα όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:
η 3η φορά που θα πέσει τόσο πολύ νερό θα είναι και φαρμακερή, δεν υπάρχουν υποδομές πλέον να αντέξουν την πίεση από το βουνό. Για να καθαριστούν όλα αυτά χρειάζονται μήνες, αν όχι χρόνια. Από εδώ και πέρα τζογάρουμε κανονικά με την ύπαρξη της πόλης, δεν είναι υπερβολή. Ελπίζω να μας λυπηθεί λίγο ο καιρός, που μας έχει βάλει σημάδι.
chainsaw (Χθες)
Αυτό με το στέγαστρο μου το έχει πει φίλος βάζελος που πάει συνέχεια τρία χρόνια τώρα μιλάμε. Πολιτικός μηχανικός.
Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Έβγαλαν ανακοίνωση ότι είναι συνωμοσία.
Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Bookmarks