Nikolaos_Kokkinos (07-09-23)
Ο Βόλος και η Καρδίτσα γαμηθηκαν, ελπίζω ο τύπος παναχς και οι δικοί του να είναι καλά και να μπει να κράξει σύντομα όλα τα κακως κείμενα.
Nikolaos_Kokkinos (07-09-23)
Θα μπει, όταν σταθεροποιηθεί λίγο η κατάσταση: Ελπίζω δηλαδή, να μην είμαστε εμείς η πρώτη προτεραιότητά του την δεδομένη στιγμή.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
flessanto (07-09-23)
Να σας πω πως το βλεπω εγω. Πυρκαγιες και πλημμυρες γινονται δυστυχως καθε χρονο. Πλεον δεν σοκαρει τιποτα. Αλλωστε πριν 6-7 χρονια ειχαμε το Μάτι. Όμως περιστατικα οπως το ριξιμο του παληκαριου στη θαλασσα, οι δολοφονιες οπαδων στα καλα καθουμενα ή οχι, η συγκρουση των τρενων, οι αποκλεισμοι περιοχων λογω χιονιου, o τραυματισμος ανυποψιαστων φοιτητων που δεν εμπλεκονται καν σε επεισοδια, οι γυναικοκτονιες κ.α δειχνουν οτι η σηψη ειναι γενικευμενη και δινουν την εντυπωση οτι δεν υπαρχει ασφαλεια ουτε σε στοιχειωδη ζητηματα. Δε θελει πολυ να γυρισει το μυαλο. Ψυχραιμια, τι να πω.
Το χειροτερο ειναι οτι τα φυσικα φαινομενα θα συνεχισουν να εντεινονται και θα ερθουν στην επιφανεια αβλεψιες ακομα και σε περιοχες που δεν ειχαν ποτε προβλημα. Περυσι π.χ πλημμυρισε το χωριο μου στην Κρητη για πρωτη φορα στα χρονικα. Καταστραφηκε ολο το παραλιακο μετωπο
zionikos (08-09-23)
Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις φυσικών καταστροφών το ίδιο. Απλά, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και να αντιλαμβανόμαστε ότι ένας τοπικός άρχοντας, δεν μπορεί να προλάβει να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα που παρέλαβε, ώστε να φταίει προσωπικά αυτός για ό,τι έχει συμβεί.
Και για να μην μείνει κάποια υποψία από κανέναν αφελή, ή στρεψόδικο, με την συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν εννοούμε το δίκαιο της απαλλαγής του υπηρεσιακού παράγοντα από κάθε υπηρεσιακή ευθύνη, στα πλαίσια του συμψηφισμού. Μιλάμε για την ηθική διάσταση του εγκλήματος, ότι δεν έχουν οι περισσότεροι, καμία απολύτως διάθεση να γίνει ο χώρος ευθύνης τους γιάμπαλο, στο όνομα της πρόσκαιρης κονόμας, ή και εγώ δεν ξέρω γιατί άλλο...
flessanto (07-09-23)
Καλησπέρα για εσάς, γιατί για εμάς δεν τη βλέπω σύντομα. Το θέμα του off-topic είναι κλειστό. Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν και εδώ αλλά και με μηνύματα στο fb, τώρα καταφέραμε να συνδεθούμε με τον πολιτισμό. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφεί αυτό που έγινε, ήθελα να πω τόσα πολλά αλλά μόλις είδα τι έχει γίνει στην Καρδίτσα που έχει εξαφανίσει ολόκληρα χωριά, οπότε απλά θα το βουλώσω και θα πω ευχαριστώ που ζω και δεν έφτασα σε τέτοιο σημείο. Ρεύμα μας ήρθε τώρα, νερό πάμε για 4η μέρα διακοπής, θα μας φάνε τα ποντίκια. Αυτά προς το παρόν, αναλυτικά όταν και αν έρθουμε στα ίσα μας...
panahs7 (07-09-23)
Κουραγιο ρε φιλαρακι
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
panahs7 (07-09-23)
Έχει βουλιάξει όλη η πόλη στη λάσπη, κάτω στο κέντρο παραλιακά τα σπάνε όλα όσα είχαν φτιάξει για να μπορεί να φύγει το νερό. Μιλάμε για ανυπολόγιστες ζημιές που δεν ξέρω κι εγώ πόσους μήνες θα πάρουν για να φτιαχτούν ξανά. Οι περισσότερες γέφυρες στο ποτάμι που ένωναν Βόλο με Νέα Ιωνία δεν υπάρχουν πλέον. Μιλάμε για αδιανόητες ποσότητες νερού, άκουσα κάποιους ειδικούς που είπαν για 500 τόνους σε 12 ώρες, που αντιστοιχεί σε 60 πόντους ύψος στο οδόστρωμα.
Κυριολεκτικά αν πήγαινες να ψωνίσεις για μισή ώρα τη στιγμή που ήταν να συμβεί αυτό, θα έφευγες με καθαρό δρόμο και στην επιστροφή δε θα ήξερες που είναι το σπίτι σου. Δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί τέτοιο πράγμα ποτέ. Αλλά όλο αυτό ήταν το λιγότερο. Το δράμα ήρθε όταν όλο το νερό απ' το Πήλιο κατέβαινε σε ποτάμια με τρομακτική πίεση σε όλη την πόλη και έσπαγε ότι έβρισκε. Η θάλασσα μας έσωσε, αν δεν υπήρχε άνοιγμα θα είχαμε πνιγεί όλοι. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζούσα αυτά που βλέπω σε ταινίες καταστροφής.
Πω ρε φιλε. Τραγωδια...
Εχετε προσβαση σε εμφιαλωμενο νερο ή μονο αυτα που μοιραζει ο δημος;
Ο Δήμος θέλει γαμωσταυρίδια, μοιράζει 1 εξάδα νερό στον καθένα και μόνο σε 2 κεντρικά σημεία, να βγει ο κόσμος έξω με τα πόδια μέσα στη λάσπη να περπατήσει 1-2 χιλιόμετρα για να πάει να περιμένει 1 ώρα στην ουρά για να πάρει ΤΙΠΟΤΑ. Βασικά όλη η κυβέρνηση είναι για ξύλο. Κανονικά θα έπρεπε να μοιράζουν από σπίτι σε σπίτι δωρεάν όσα περισσότερα νερά γίνεται, όχι να τα πληρώνει ο κόσμος. Έφεραν τα μάρκετ και τα πουλάνε 5 ευρώ! Τι να πεις ρε φίλε, ότι και να πεις δεν υπάρχουν λόγια σ' αυτό το μπουρδέλο. 2023 και πνίγεται ο κόσμος στα σπίτια του. Και άντε εμένα γαμησέ με, υπάρχουν ηλικιωμένοι που παίρνουν χάπια και δεν έχουν δικούς τους που έχουν βγει στα μπαλκόνια και σου ζητάνε ένα μπουκαλάκι απελπισμένοι.
chainsaw (07-09-23), Faithful (09-09-23), flessanto (07-09-23), Gtakis (07-09-23), ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (07-09-23), Nikolaos_Kokkinos (07-09-23), zionikos (09-09-23)
Τώρα άνοιξε...
Δυστυχώς στην Καρδίτσα που δεν ήταν το ίδιο "τυχεροί" με εμάς και δεν είχε χώρο διαφυγής το νερό, πρέπει να έχει πνιγεί πολύς κόσμος. Θλίψη.![]()
chainsaw (08-09-23), flessanto (07-09-23), pirateeeeeee (08-09-23)
Ελλάδα 2.0.
flessanto (07-09-23), Nikolaos_Kokkinos (07-09-23), panahs7 (07-09-23)
Κρίμα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους αρχικά και κατόπιν τις περιουσίες,τα σπίτια,τι βιός τους....τι να πει κανείς τέτοιες ώρες,μόνο κουράγιο σε όλους σας Πάνο μου!
Send from my S20+ using Tapatalk
panahs7 (07-09-23), pirateeeeeee (08-09-23)
Δεν υπάρχει πλέον δίκτυο ύδρευσης είπε ο Μπέος, τις 3 κύριες πηγές στο Πήλιο που υδροδοτούσαν την πόλη, τις έχει καταπιεί το έδαφος. Όπως και τους δρόμους και δεν υπάρχει πρόσβαση για να πάνε. Αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που υπάρχει όπως είπαν είναι να γίνεται γεώτρηση και να δίνουν από λίγο κάθε μέρα. Σήμερα είπαν ότι θα μας έδιναν από τις 18:30 μέχρι τις 21:00. Θέλετε να μάθετε για πόση ώρα είχαμε νερό; 5 λεπτά. Και με ελάχιστη πίεση που στην ουσία είναι σαν να μην είχαμε. Και αυτό θα γίνεται για τις επόμενες μέρες μέχρι νεοτέρας.
Υπάρχει κανένας μηχανικός που να μπορεί να μου δώσει μια πρόβλεψη για το πόσο χρόνο μπορεί να χρειαστεί να βρεθεί λύση σε ένα κατεστραμμένο δίκτυο; Έχω φάει φρίκη τώρα, δεν ξέρω τι να κάνω, τι να αρχίσω να ετοιμάζω.
Bookmarks