flessanto (07-09-23)
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
flessanto (07-09-23)
Αφού οι πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και γίνονται μπάτσοι και μπουζουριάζουν όποιον δεν τους κολλάει, αυτοί που το έχουν και επάγγελμα, να μην πάνε ένα βήμα παρακάτω;
Κρατήστε την ψυχή σας καθαρή και κρίνετε αυτά που βλέπετε, όπως είναι: Ούτε εν δυνάμει παιδόφιλοι ήσαστε, ούτε αρχομανείς, ούτε σεξιστές, ούτε τίποτε από αυτά που θέλουν να σας πείσουν ότι έχει γεμίσει η κοινωνία και μπορεί να είσαστε και εσείς, ή ακόμα χειρότερα "όλοι γύρω σας".
Βεβαίως και όλα υπάρχουν γύρω μας, αλλά συνήθως το καλό είναι πιο αθόρυβο και το κακό πουλάει περισσότερο.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
flessanto (07-09-23), Nikolaos_Kokkinos (07-09-23), Paneas (07-09-23)
Πάντως οι τύποι στα καράβια είναι προκλητικοί, από όταν θα μπεις μέσα να παρκάρεις το αμάξι μέχρι να βγεις νιώθεις πως έχεις απέναντι σου συμμορία.
Μακάρι να γινόταν το θαύμα και να μπούνε φυλακή, ειδικά ο πούστης που τον ρίχνει στην θάλασσα, να του γαμήσουν τα πάντα.
Nikolaos_Kokkinos (07-09-23), Paneas (07-09-23)
flessanto (07-09-23), Nikolaos_Kokkinos (07-09-23)
Σιγουρα, και η αμεσοτητα της ενημερωσης κ η τεχνολογια φερνει στο πιατο ειδησεις που παλια απλα δν θα τα μαθαιναμε αλλα ρε φιλε: εχουν αρχισει κ γινονται καθημερινα ΦΡΙΚΤΑ κ απανθρωπα
Πραγματα,
καποτε ενας Θεοφιλος Σεχιδης η ο κατσουλας , η ο δουρης γινοντουσαν ειδηση για χρονια κ σοκαριζοταν το πανελληνιο για καιρο, και τωρα με αυτα που γινονται ολοι αυτοι φαινοντε πολυ vanilla ξαφνικα..
Ετσι δν ειναι?
Sent from my SM-S911B using Tapatalk
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
Ωραιο, δε μιλησα για ποσοτητα βεβαια
Ξέρεις άλλα πόσα δεν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, γιατί οι κοινωνίες ήταν πιο κλειστές, δεν υπήρχε η δυνατότητα να έχεις αποδείξεις για ό,τι καταγγέλλεις και πολλοί έκαναν πως δεν είδαν για να μην μπλέξουν;
Τίποτα δεν είναι καινούριο - ούτε η ατιμωρησία. Ρώτα και τον Δράκο του Σέιχ - Σου, που ζει ακόμα... Αλίμονο από τον Παγκρατίδη, που πήγε "αντ' αυτού".
Εμένα, δεν μου κάνει εντύπωση που συνέβη τώρα αυτό. Μου κάνει εντύπωση που, με τα πλοία να ξεκινούν με ανοιχτό καταπέλτη, δεν είχε συμβεί μέχρι εχθές.
Πρέπει να είσαι πολύ άρρωστος εγκέφαλος να θεωρείς μία τέτοια πρακτική ως συνηθισμένη, με μικρές πιθανότητες να πάει κάτι λάθος.
flessanto (07-09-23), Nikolaos_Kokkinos (07-09-23), Paneas (07-09-23)
Έχεις Μπαμπη Αναγνωστόπουλο, τον μπαμπά της Άννυ, τους καριοληδες που εφαγαν την Τοπαλουδη και άλλους αντίστοιχους που δεν με φρικαρουν λιγότερο απ το Δουρη ή τον Βάκρινο.
Πάντως πριν 20 χρόνια ήταν πιο νορμάλ οι καταστάσεις, έτσι τουλάχιστον το ζούσα εγώ. Τώρα δεν ξέρεις από που να φυλαχτείς.
Paneas (07-09-23)
Εχεις άδικο για τον δράκο του Σέιχ Σου. Υπονοούσαν κάποιοι ότι ήταν ο Φλόκας, γόνος των γνωστών ζαχαροπλαστείων. Ο άνθρωπος μέχρι πριν μερικά χρόνια έκανε δημόσιο βίο ανέμελο, μποέμικο και ήταν έξω καρδιά στα μπαράκια που σύχναζε, ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Οταν κάποιος τον γνώριζε και άκουγε το όνομα, ...σφίγγονταν και ο Φλόκας ξέσπαγε σε γέλια κατανοώντας την περίσταση. Οταν το παραμύθι "ο Φλόκας δράκος του σέιχ Σου " δεν μπορούσε να σταθεί λόγω έλλειψης οποιουδήποτε στοιχείου έγινε κάποια προσπάθεια να κατηγορηθεί κάποιος άλλος αλλά πάλι δεν ευδοκίμησε. Ξέρεις ποιά είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ήταν ο Παγκρατίδης? ότι οι φόνοι σταμάτησαν μετά την σύλληψή του. Δεν υπάρχει στα χρονικά serial killer ή sexual predator που να σταμάτησε την δράση του από μόνος του
Γιος μεγαλογιατρού ήταν ο πραγματικός και φυγαδεύτηκε στην Αμερική, πριν συλληφθεί ο Παγκρατίδης. Ο Φλόκας ήταν αστικός μύθος, που περισσότερο άνθισε όπως αυτοί που γεννιούνται στα χωριά, όπως είναι πραγματικά η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, όταν όλοι ξέρουν τον δράστη και δεν θέλουν να μπλέξουν, για αυτό και βρίσκουν έναν εύκολο στόχο, ο οποίος δεν έχει και κανέναν καημό να αποδείξει το αντίθετο...
Ε, τώρα, δεν έχουμε μείνει και πολλοί να σκοτωνόμαστε. Παλαιότερα, ίσως τα εγκλήματα να ήταν περισσότερα και πιο άγρια.
Αν κάναμε τόσο δρόμο για να συγκρινόμαστε με την προπολεμική, ή την μετεμφυλιακή Ελλάδα, όμως, τσάμπα κόπο στα σχολεία και στα σύγχρονα εποποτικά μέσα εκπαίδευσης φάγαμε...
Δε συμφωνω (καλα δε με ρωτησατε κιολας αλλα λεμε) εγω πιστευω η ανθρωπινη φυση εκφυλιζεται περισσοτερο με την παροδο του χρονου, τα εγκληματα που γινονται ειναι απειρως αγριοτερα αλλα κ ευκολοτερα κ η ανθρωπινη ζωη χανει ολοενα κ περισσοτερο την αξια της και οι δε ποινες ολοενα και χαλαρωνουν. Περισσοτερα ελαφρυντικα, μηδεν χρονος φθλακισης, ποινες ποου πιανεται το 1/3 στην καλυτερη κλπ.
Οσο κ αν θελετε να πεισετε οτι ασπουμε και το 1980 εκτελουσαν μαφιοζοι μεταξυ τους στις καφετερειες της νεας σμυρνης σχεδον καθημερινα, μερα μεσημερι αναμεσα σε κοσμο - οπως γινεται τωρα - αλλα δεν το μαθαιναμε γιατι δεν υπηρχε ιντερνετ δν προκειται. Εχει ξεφυγει η κατασταση εντελως.
Στο νοτια προαστεια μερα παρα μερα εχουμε κ μια εκτελεση. Καποτε χτυπαγε καποιον το αυτοκινητο κ γινοταν πρωτη ειδηση.
Τωρα αν δε σε σκοτωσουν με εμφατικο τροπο , η δε σε εκτελεσουν τπτ μαφιοζοι με ακ-47 εξω απο το σκλαβενιτη , δεν θα σε βγαλουν καν στις ειδησεις.
drizzt (07-09-23)
Nikolaos_Kokkinos (07-09-23)
Όχι - το 80 το λέγαμε επαναστατική δράση...
Δηλαδή, Βίρνα, θέλεις να πεις ότι ένας λαός που πάντρευε τα παιδιά του με το ζόρι, από τα 14 και στα 20 θεωρούνταν ότι ξέμεινε στο ράφι, που ρίχνανε τρία χέρια ξύλο για καλημέρα σε ό,τι ανέπνεε δίπλα του αν το θεωρούσε ότι ήταν του χεριού του, που τα νηπιαγωγεία ήταν τα κεντρικά του ανακριτικού της ασφάλειας και το ξύλο ήταν το ηπιότερο μέσο διαπαιδαγώγησης, αν δεν έβρισκαν κάποιον ευφάνταστο τρόπο να σε βασανίσουν με διάφορα μέσα. Ήταν πιο ήπιος και είχε και υψηλότερη ενσυναίσθηση.
Καλά σας λέω ότι έχουμε μαλακώσει, έχουμε λύσει τα βασικά μας προβλήματα (νομίζουμε) και μας απασχολούν προβληματισμοί πολυτελείας...
Καλα, οσους εφαγε η 17ν σε ολη την υπαρξη της, τωρα τρωγοντε μεσα σε μια εβδομαδα.
Χωρια τους οσους σκοτωνονται απο τις δυσλειτουργιες (το λεω ευγενικα) του κρατους
Ναι, γιατί είχαν ένα ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου... εκτός του Θάνου, ο οποίος πήγε αδιάβαστος επειδή βιαζόταν η Κουφοντίναινα να πάει διακοπές και η εκτέλεση του Παλαιοκρασά έγινε στο γόνι... Και εκείνη, σε μάχη μπράβων κατέληξε: Ξεκίνησε σαν διαμάχη της κρατικής με την παρακρατική καταστολή και εξελίχθηκε σε βιομηχανία εκτέλεσης πολιτικών συμβολαίων θανάτου.
Τέλος πάντων, επειδή με την πολλή τηλεόραση και το ίντερνετ, νομίζουμε ότι όλα σε εμάς συμβαίνουν, ρωτήστε κανέναν 60χρονο που δούλευε κανονική νύχτα πόσοι ζούνε από την κλάση του και πόσοι από αυτούς πήγαν από τροχαία...
Εγώ πάντως, από Θεσσαλονίκη, δεν βρίσκω και πολλούς να έφτασαν τα 55...
Αν και οι δολοφονίες των μπράβων δεν είναι κοινωνικό ζήτημα: Για να μπλέξεις εκεί μέσα, πρέπει να τρώγεσαι άγρια και να ξέρεις ότι έτσι κι αλλιώς, δεν πας για την καλή σύνταξη.
flessanto (07-09-23)
Ελα ρε βοσκε αστο, οτι κ να μου πεις, καθε μερα συμβολαια θανατου αναμεσα σε οικογενειες αθωων με πληρη ασυδοσια κ σε πληρη περιφρονηση για τις αρχες δεν γινοντουσαν, οπως γινονται τωρα. Δεν μπορει το ασπρο να γινει μαυρο τι να κανουμε τωρα, θες να πουμε οτι χεις δικιο? Οκ εχεις δικιο.
"Συμβόλαια θανάτου μεταξύ αθώων"; Σίγουρα δεν είσαι ο Κούγιας; Αν θέλετε να βρείτε τη λύση στο πρόβλημα να δίνετε τη σωστή διάσταση. Κάποτε ο χωροφύλακας σου άνοιγε το κεφάλι ανά πάσα ώρα και στιγμή, τα δικαστήρια έβγαζαν ό,τι απόφαση γούσταραν και δεν υπήρχαν ούτε ευρωπαϊκά ούτε δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν συζητάμε καν για το τί δημοσιευόταν και ποιός είχε τα αρχίδια να γράψει οτιδήποτε...
Μην αναφέρουμε καν ότι υπάρχουν ένα σωρό τοπονύμια και αστικοί θρύλοι ανά τη χώρα για ακραία παραβατικές προσωπικότητες, όπως ο Νταβέλης, οι Αρβανιτάκηδες, οι Ρετζαίοι που δεν ήταν Παλαιοκώστας...
Αν ακούσεις λίγο Ρεμπέτικο και διαβάσεις και την ιστόρια δύο - τριών ρεμπετών, όπως ο Μάθεσης, μπορεί να καταλάβεις πως η κοινωνία σου, πάντα αυτή ήταν αλλά τότε την έκοβε ο καθωσπρεπισμός που δεν έπρεπε να λέγονται αυτά για να μην μας κακοχαρακτηρίσουν και τώρα προσπαθούμε να πείσουμε την κοινωνία ότι αποτελείται μόνο από τέτοιους.
Δεν ξέρω πού μεγάλωσες: Λίγο πιο δίπλα από εδώ που μένω υπάρχουν διάσπαρτοι 14 τάφοι αγνοουμένων (κανείς δεν ξέρει πού είναι γιατί ποτέ δεν βρέθηκαν καν οι αγνοούμενοι), όλοι εξαφανισμένοι μετά το 48.
Επίσης λίγο πιο κοντά μου έχω άνθρωπο που όταν ήταν σε υπηρεσία, πολύ πιο πίσω, έχει βιάσει με την απειλή όπλου και δεν έκανε ούτε μία μέρα φυλακή.
Άλλος, πιο νέος αυτός, έχει κόρη που προέκυψε από βιασμό ατόμου με αναπηρία, χωρίς να έχει έκτοτε ούτε μισή ώρα επίσκεψη σε ψυχίατρο - όχι για ποινικές συνέπειες...
Και δεν είναι κανένας από όλους αυτούς τους δράστες γόνος ελίτ οικογένειας...
Αυτά κύριοι είναι τα κόπλεξ που προσπαθούν να μας περάσουν οι μεγάλοι, που με την ΠΑΣΟΚάρα φάγανε και των γονέων, ότι όλα τα γαμήσαμε εμείς και έχουμε κάνει την κοινωνία σαν τα μούτρα μας, επειδή βάλαμε και τους ξένους μέσα και δεν τους κυνηγάμε να μην μπορούν να κουνηθούν. Ότι οι Γεωργιανοί, ας πούμε, ήρθαν στην Ελλάδα και μας έμαθαν το μπραβιλίκι και τις δολοφονίες, που εμείς ούτε στα βιβλία δεν τις είχαμε διαβάσει, γιατί τα απαγόρευε ο δέσποτας...
Τα στατιστικά, εν γένει είναι αναξιόπιστα και δεν είναι να τα παίρνεις σαν δεδομένα. Μάτι, Μάνδρα και λοιπά, είναι δολοφονίες, μόνο για αυτούς που θέλουν να ζούνε και να επιβάλλουν περιβάλλον με καταστάσεις εμφυλιοπολεμικής κοινωνίας. Ατυχήματα είναι, τα οποία είχαν αυτά τα αποτελέσματα, συμπτωματικά στη δεδομένη στιγμή που συνέβησαν, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να συμβούν και να έχουν την ίδια έκταση το λιγότερο 20 χρόνια πριν με τον τρόπο που λειτουργούσαν οι υπηρεσίες και διατηρούσαν το δικαίωμα να συνεχίζουν να λειτρουργούν με αυτό το καθεστώς.
Bookmarks