celticfrost (15-01-19), flessanto (17-01-19)
Την ξέρω...![]()
There is a Dude in town
celticfrost (15-01-19), flessanto (17-01-19)
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
Σιγα μην παει φυλακη ο καμμενος. Το πολυ πολυ να βγαλουν 1-2 απατεωνιες που εκανε στην φορα, να γινει ρεζιλι (περισσοτερο απ'οσο εχει γινει ηδη) και μετα να μην μπορει να αποδειχθει κατι.
Δημητρη ποσταρε το ξανα με πηγη
There is a Dude in town
Τα περισσότερα απ' όσα γράφετε (δεν μιλώ μόνο για σένα Τύπαρε) μου είναι λίγο - πολύ άγνωστα. Ονόματα, καταστάσεις, παρελθόν κλπ. προσώπων που είναι αναμειγμένα στην κατάσταση. Διάβασα, λχ. πως ο πατέρας της Κουντουρά ήταν Απριλιανός. Δεν ξέρω τι σχέση έχει αυτό με την σημερινή κατάσταση. Ο Χέλμουτ Σμιτ, πρώην σοσιαλιστής καγκελάριος της Γερμανίας, είχε υπηρετήσει και ηρωικά πολεμήσει στο Ρωσικό μέτωπο με τα ναζιστικά στρατεύματα. Δεν το έκρυψε δεν ποτέ. Άλλο το παρελθόν, άλλο το παρόν λοιπόν. Δεν μπορούμε να καταδικάζουμε ανθρώπους για το παρελθόν ή τους γονείς τους, αν σήμερα (τώρα) πράττουν το σωστό. Το θέμα είναι, όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ από πολύ μακριά, πως πολλοί πολιτικοί ΔΕΝ πράττουν το σωστό στην πατρίδα μας. (ή το σωστό, όπως αυτοί το αντιλαμβάνονται, δεν είναι είναι το πρέπον για τη χώρα.) Μακάρι όλα να πάνε καλά.
*Σβηνω το αρθρο του dude μεχρι να βαλει πηγη "cel"
Η αλήθεια είναι. Όπως και πολλοί άλλοι, οι οποίοι μετά έκαναν καριέρες σε διάφορα πόστα και βοήθησαν την ανοικοδόμηση της χώρας. Γι' αυτό κανείς δεν τους θυμάται ως ναζί αλλά ως σπουδαίους πολιτικούς ή συγγραφείς κλπ... (Ο Γκίντερ Γκρας ήταν μέλος των Βάφεν ΣΣ... Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει ο μεγαλύτερος μεταπολεμικός συγγραφέας της Γερμανίας και όχι μόνο.) Μια χώρα πρέπει να κοιτά το μέλλον και όχι το παρελθόν. Η ιστορία γράφεται τώρα και το μέλλον σήμερα αποφασίζεται. Το παρελθόν είναι νεκρό και μόνο ως σύμβουλος μπορεί να χρησιμεύει.
8.7 Απαγορεύεται η ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους, ή /και οποιοδήποτε άλλο συνιστάμενο ποινικό αδίκημα.
Το να χαρακτηριζεις ηρωα εναν Ναζι προκαλει ολα τα παραπανω.
Και σε οποιον δεν αρεσει να μη ξαναμπει.
E, αυτα τα συναισθηματα ειναι υποκειμενικα. Καποιον μπορει να τον ενοχλει η συγκεκριμενη αναφορα, καποιον αλλο η ακριβως αντιθετη. Για να διασφαλιστει η ηρεμια στο φορουμ, η μονη λυση θα ηταν να απαγορευτουν εντελως οι πολιτικες συζητησεις. Οπως εχει γινει και παλιοτερα.
Τεσπα, δε λειτουργω εγω το φορουμ, οποτε δεν μου πεφτει και λογος.
celticfrost (15-01-19)
Ναι και μαλιστα πολεμησε και ηρωικα.
Ετσι!!!!! Ηρωες ηταν τα γερμανικα ss. και ηρωικα εκτελουσαν και τους ελληνες τοτε, ηρωικα εκαιγαν χωρια, ηρωικα φασανιζαν, ηρωικαν σκοτωσαν εκατομυρια κοσμου, ηρωικα εκαναν σαπουνια τους Εβραιους.
Ελλαδα 2019...... Ουτε τα αυτονοητα δεν πιανουν
Δηλαδή με αποκαλείς θαυμαστή των ναζί;
Σε πιστεύω.....
Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
Bookmarks