estai (07-08-18)
estai (07-08-18)
Πολλή συζήτηση αυτο που γράφεις τύπε, αλλά δεν είναι ένα σύστημα που φταίει...
Η Ελλάδα πληρώνει παθογένειες και νοοτροπίες δεκαετιών. Πλησίαζουν τα 100 χρόνια...
Εν τάχει, ο Έλληνας έμαθε να βολεύεται, να επιζητά την εύκολη οδό και να μην παράγει. Και οταν κάποια στιγμή... παρήγαγε, το διέλυσε. Γιατί το άτιμο το Δημόσιο ήταν γλύκα...
Οι πολιτικοί συνήθως ρεμπεσκέδες που εξυπηρετούσαν μια ζωή τους ψηφοφόρους. Καμία μέριμνα για τον τόπο τους. Μόνο να γίνει η δουλειά να ξαναβγούνε...
Η Ελλάδα πληρώνει περισσότερο την έλλειψη θέλησης για πραγματικες τομες προς το μέλλον και τη ρουσφετολαγνεία της, όχι το καπιταλιστικό σύστημα. Οταν μάθει να το εφαρμόζει σωστά, το ξαναβλέπουμε. Προς το παρόν, μόνο καπιταλιστικό τροπο ζωής έχουμε υιοθετήσει χωρίς τα βασικά...
There is a Dude in town
Αυτό ακριβώς.
Για όλα φταίει ο άνθρωπος και όχι το σύστημα η ιδεολογία ή η θρησκεία ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Όλα είναι όμορφες θεωρίες και πραγματικά όλες σχεδόν τέλειες. Από τον χριστιανισμό μέχρι τον κουμουνισμο και από τον καπιταλισμό μέχρι την αριστοκρατία.
ΟΛΑ υστερούν σε ένα πράγμα. Δεν είναι πραγματικά αποδεκτά από τον πληθυσμό και κυρίως πάντα θα βρεθεί κάποιος να εκμεταλλευτεί τους λίγους που είναι πραγματικά πιστοί στην εκάστοτε ιδεολογία θρησκεία ή σύστημα.
Πάντα θα βρεθεί ένας Κιμ Γιονγκ να εκμεταλλευτεί τον κουμουνισμο ένας Πάπας να εκμεταλλευτεί τους Χριστιανούς ένας Παπανδρέου να εκμεταλλευτεί τους φοιτητες και τους σοσιαλιστές, ένας Καραμανλής τους πατριώτες, ένας Χίτλερ τους πεινασμένους και ένας Τσίπρας τους υπόλοιπους ηλίθιους.
Αν γινόταν να υπάρξει ένα κράτος που να είναι όλοι συνειδητά κουμουνιστες φυσικά και θα ήταν σχεδόν ιδανικό. Όπως και ένα κράτος που είναι όλοι συνειδητά Καπιταλιστές η συνειδητά χριστιανοί η Ινδουιστές (όπου θα υπάρχει μόνο θρησκευτική εξουσία).
Ακόμη και ένα κράτος που είναι όλοι ναζί, θα λειτουργούσε ομαλά αν ήταν όλοι της Άριας Φυλής.
Πότε δεν κατάλαβα γιατί μπλέκουμε το που γεννήθηκα με το τι πιστεύω και το τι πολιτικές ιδέες έχω. Όλα θα ήταν απλα αν όλοι οι κουμουνιστες πηγαίναν σε ένα κράτος οι σοσιαλιστές σε άλλο οι Ρεπουμπλικάνοι αλλού ΚΟΚ.
Μηπως αντί να κάνουμε εκλογές σε ένα κράτος και να διαλεγουμε εξουσία ήρθε ο καιρός να διαλέγουμε κράτος ανάλογα με την εξουσία;
Ξέρω ακούγεται ουτοπικό και ανέφικτο αλλά όλα έτσι δεν είναι έτσι κ αλλιώς; 100 χρόνια τις ίδιες αντιπαραθέσεις έχουμε. Που οδήγησαν;
Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
BrazHlias (08-08-18)
flessanto (07-08-18)
Δεν θα απαντησω στα οσα επι προσωπικου γραφτηκαν (ασχετος, ξαδερφος, χωριο, ταξιτζης σημερα, χτες για ψεκασμους), αλλωστε εξ αρχης προσωπικες επιθεσεις γινονται εδω μεσα και οχι μονο στο θεμα της πολιτικης..
Ουτε στην επικληση των... αυθεντιων τυπου Καραμανλικων για το αν ο κομμουνισμος ειναι ολοκληρωτισμος η οχι
Θα γραψω μονο το εξης:
Communism, political and economic doctrine that aims to replace private property and a profit-based economy with public ownershipand communal control of at least the major means of production (e.g., mines, mills, and factories) and the natural resources of a society. Communism is thus a form of socialism—a higher and more advanced form, according to its advocates. Exactly how communism differs from socialism has long been a matter of debate, but the distinction rests largely on the communists’ adherence to the revolutionary socialism of Karl Marx.
Terence Ball
Richard Dagger
Παμ παρακατω, μπορεις να γραψεις οτι θες, σε διαλογο δεν προκειται να μπω αλλο (κακως μπηκα εξ αρχης), οπως δεν θα εμπαινα σε διαλογο με εναν Χρυσαυγιτη, η Χουντικο.
dimace (07-08-18)
Έτσι, καλέ μου φίλε. Αθλητικό φόρουμ είμαστε, τα πολιτικά (και μάλιστα αυτά που αφορούν φανταστικές καταστάσεις...) δεν έχουν θέση εδώ μέσα. Έχουμε τόσα πολλά να πούμε, για την ομάδα μας, για μουσική, τέχνη κλπ... Πολιτικοί και πολιτική, όπως λέμε εδώ στη Γερμανία, είναι δεύτερης κατηγορίας hobbies...
Tα ίδια μπορεί να σου πει κι ένας Σοβιετικός.
Βασικά έχω συζητήσει με πρώην πολίτες της Σιοβετικής Ένωσης και αυτοί τα ίδια μου είπαν, πως το οικοδόμημα κατέρρευσε εκ των έσω και μάλιστα τους ίδιους λόγους επικαλούνται με εμάς.
Απλά, αν ήμασταν στη Βενεζουέλα ή στην Κίνα θα έφταιγε η αριστερά που χρεοκοπήσαμε και η παγκόσμια προπαγάνδα θα πήγαινε κλάουντ ενώ τώρα φταίνε οι τεμπέληδες Έλληνες και μόνο, οι διορισμοί και οι κακές νοοτροπίες..Το οικονομικό σύστημα που έχει διαλύσει τη μισή Ευρώπη και το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι τέλειο... Ο καπιταλισμός για να σταθεί πρέπει κάποιοι να πεινάνε.
Σ'αυτό δε διαφωνεί κανείς. Επειδή όμως δεν είμαστε από την άλλη πλευρά, να πεθαίνουμε από ασιτία, τους χαρακτηρίζουμε τεμπέληδες, μαύρους, ταλιμπάν αυτούς από τους οποίους πρέπει να τα αρπάξουμε νόμιμα.
Και θεωρώ, για να το κλείνω, ελάχιστους από τους κομμουνιστές του πολιτικού συστήματος πως πραγματικά πιστεύουν στον κομμουνισμό και την γενικότερη ιδεολογία του.
Ολοκληρωτισμός και καπιταλισμός είναι αλληλένδετα επίσης.
drizzt (07-08-18)
Διαφωνώ, τύπε μου. Κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και με κυκλικές κινήσεις.
Για να σταθεί ο καπιταλισμός, πρέπει κάποιοι να πεινάνε; Ποιός το λέεει αυτο; Όσο πιο λίγοι πεινάνε, τόσο πιο καλά δουλεύει το σύστημα γιατί πολύ απλά, στηρίζεται στην κατανάλωση. Στην Ελλάδα, έχει περιοριστεί πολύ η αγοραστική δυνατότητα του μέσου πολίτη κι αυτο επιφέρει πλήγμα σε όλο το -κάτι σαν- οικοδόμημα.
Φέρνεις παραλληλισμό με πρωην ΣΣΔ. Καμία σχέση. Καταρχήν εκεί δεν είχαν το ίδιο σύστημα. Αλλά, σοβαρά τώρα, υπήρχαν άλλα που θεωρούνται δεδομένα εδω; Υπήρχε η ελευθερία να φύγει κάποιος μετανάστης στις ΗΠΑ πχ; Στη. γερμνία τη Δυτικη; Στην Γαλλιά; Δε νομίζω.
Δε θέλω να το συνεχίσω, τύπε μου, με στεναχωρά η όλη φάση. Ολη η σοφιά του κόσμου μπήκε σε μιά φράση του τύπου του λάγνου με τα δεκακιλα παπάρια. Επιλέγουμε σε ποιό συστημα θα σκλαβωθούμε είπε ο υπέροχος η κάπως έτσι τέλος παντων, ήμουν πολύ πιωματικός για να το συγκρατήσω στεγνά.
Μέσα σε ολ΄α αυτα δεν έκλεισε ο γιέρμες,,, γαμω την ψωλη του κουραμπιε, γαμω...
There is a Dude in town
Έχει μεγάλη πλάκα να βλέπεις ανθρώπους να θέλουν να το παίξουν κάπως.
Αναφέρεις τους Καραμαλικους, αλλά πολυ επιδέξια αποφεύγεις να μιλήσεις για τον Καντ (καλά αυτόν δεν περιμένω να τον γνωρίζεις) και κυρίως τον Καζαντζάκη.
Συνεχίζεις να το παίζεις υπεράνω άλλα με αυτό τον τροπο συνεχίζεις να εκτίθεσαι και δείχνεις την ασχετοσύνη σου.
Με κομμουνιστη, χαυγιτη και χουντικο δεν μπαίνεις σε διάλογο, αλλα θα πρέπει να σου θυμίσω οτι το κόμμα που ψηφίζεις έχει στις τάξεις του (και μάλιστα σε πρωτοκλασάτες θέσεις) Βοριδη, Αδωνη και μέχρι πρότινος Μπαλτακο, οπότε μάλλον οχι μόνο μπαίνεις σε διάλογο αλλά τους φασίστες και τους χουντικους τους προσκυνάς κιόλας.
Αιντε λοιπόν κανε μας τη χάρη.
Α!!!!!! Και το κομμάτι που μου κότσαρες σε εκθέτει ακόμα περισσότερο. "Communism, political and economic doctrine that aims to replace private property and a profit-based economy with public ownershipand".Και το έβαλες για να αποδείξεις οτι ο κομμουνισμός είναι ολοκληρωτικό σύστημα
![]()
Ο καπιταλισμος στηριζεται στο κερδος.
Κερδος , δηλαδη πλουτος, αποκταται μεσω της φτωχοποιησης του μςγαλυτερου μερους του πλυθυσμου.
Τα παραδειγματα παμπολα. Π.χ. Αφρικη.
Μιλώντας για ελευθερίες έχουμε κολλήσει στο αν είχαν μακντολνατς , αν μπορούσαν να φύγουν σε μια άλλη χώρα.
Ναι δεν υπήρχαν ελευθερίες με τη καπιταλιστική- υλιστική μορφή.
Αλλα είναι κοινός τόπος ότι άλλα είναι τα βασικά στοιχεία ενός κράτους.
Υγεία.......... Σε όλο το Ανατολικό μπλοκ ειχαν δωρεάν και υψηλότατης ποιότητας σύστημα υγείας. Για την Δύση καλύτερα να μη μιλήσω, ολοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο λίκνο του καπιταλισμού.
Παιδεία ....... Σε ολο το Ανατολικο μπλοκ είχαν δωρεάν και υψηλοτάτης ποιότητας σύστημα παιδείας.
Κανείς δεν λεει οτι ο κομμουνισμος λειτουργούσε άψογα στην ΕΣΣΔ. Υπήρχαν πολλά στραβά. Στραβα που τα γνωρίζουμε και ξέρουμε πια τι πρέπει να κάνουμε για να τα αποφύγουμε.
Αλλα το να μην μπορώ να κάνω το ταξιδάκι μου στο Σαν Τροπε στον πούτσο μου αν είχα παροχές υγείας και δωρεάν παιδεία για τα παιδιά μου.
Σάμπως τωρα μπορώ να πάω στο Σαν Τροπε? Αρχίδια μπορώ. Μεχρι το χωριό μου για μια εβδομάδα και πολύ μου είναι.
Ιδιοκτησία? Οχι δεν υπήρχε , αλλά είχες σπίτι που στο παρείχε το κράτος δωρεάν και δεν υπήρχε περίπτωση να κοιμάσαι στο δρόμο.
Τώρα, σε όλο το δυτικό κόσμο και όχι μόνο, αν δεν πληρώσεις τη δόση του δανείου η το ενοίκιο, ψαχνεις να βρεις γέφυρα να κοιμηθείς απο κάτω.
dimace (08-08-18)
Τζάμπα περιμένει βυζιά ο Κοσμάς...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
differance (08-08-18), flessanto (08-08-18)
Εν ολίγοις. Σωστό. Ο καπιταλισμός στηρίζεται στο κέρδος και αυτό ερχεται μέσα από την κατανάλωση. Κατανάλωση χωρίς αγοραστική δύναμη δεν υπάρχει. Αυτό απαιτεί βάση με αγοραστική δύναμη. Όσο πιο μεγάλη και δυνατή η βάση, τόσο πιο μεγάλο το κέρδος.
Όσο για το να φύγουν, αναφερόμουν στους πρώην Σοβιετικούς υπήκοους... δεν μπορούσαν να μεταναστεύσουν, όχι για εταιρίες.
There is a Dude in town
BrazHlias (08-08-18)
The Dude (08-08-18)
Ένα από τα πιο επιδραστικά πειράματα στην ιστορία της Ψυχολογίας
Oι ψυχολόγοι διερευνούν το κλασικό Πείραμα του Στάνφορντ του Φίλιπ Ζιμπάρντο και βρίσκουν σημαντικά λάθη που αλλάζουν τον τρόπο που κατανοούμε την ανθρώπινη συμπεριφορά.Νέα πρόσφατη διερεύνηση από καθηγητές Ψυχολογίας, αποκαλύπτει ότι το περίφημο Πείραμα του Στάνφορντ του 1971, κατά το οποίο συνηθισμένοι φοιτητές που τοποθετήθηκαν σε μια ψεύτικη φυλακή, μεταμορφώθηκαν ξαφνικά σε επιθετικούς φύλακες και υστερικούς κρατουμένους, είχε σημαντικά ερευνητικά λάθη.
Οι άνδρες φοιτητές που ήταν οι συμμετέχοντες στο πείραμα, δεν μεταλλάχθηκαν βιολογικά σε κακοποιητικούς φύλακες, ισχυρίζεται ο Μπεν Μπλουμ στο εκτενές άρθρο του [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]. Αντιθέτως, υποστηρίζει, ο Φίλιπ Ζιμπάρντο, ο οποίος ηγήθηκε του πειράματος και τώρα είναι Καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ενθάρρυνε τους φρουρούς να ενεργούν με «σκληρό» τρόπο, σύμφωνα με το νεοαποκτηθέν αρχείο ήχου [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Επιπρόσθετα, ορισμένα από τα ξεσπάσματα των «φυλακισμένων», δεν προκλήθηκαν από την τραυματική εμπειρία της φυλακής. Ο Ντάγκλας Κόρπι, ένας εκ των «φυλακισμένων», δήλωσε ότι προσποιήθηκε μία κρίση ώστε να βγει από το πείραμα νωρίς για να δώσει ένα μάθημα για τις μεταπτυχιακές εξετάσεις του.
Οποιοσδήποτε κλινικός ψυχολόγος, θα καταλάβαινε ότι υποκρινόμουν, δήλωσε ο Κόρπι. Δεν είμαι τόσο καλός στην ηθοποιία. Θέλω να πω, νομίζω ότι είμαι σχετικά καλός, αλλά είμαι περισσότερο υστερικός παρά ψυχωτικός.
Στο συγκεκριμένο πείραμα, ο Ζιμπάρντο πλήρωσε εννέα φοιτητές να ενεργήσουν ως φυλακισμένοι και άλλους εννέα για να αναλάβουν το ρόλο των φρουρών των φυλακών. Το πείραμα, το οποίο στεγάστηκε σε μια ψεύτικη φυλακή που χτίστηκε στο υπόγειο του Στάνφορντ, υποτίθεται ότι θα διαρκούσε δύο εβδομάδες. Αλλά η σύντροφος του Ζιμπάρντο τον έπεισε να το σταματήσει μετά από έξι ημέρες όταν είδε τα άσχημα αποτελέσματα που είχαν προκληθεί.
Από τότε, τα αποτελέσματα από το Πείραμα του Στάνφορντ, έχουν χρησιμοποιηθεί για να δείξουν ότι πρωτόγνωρες καταστάσεις και κοινωνικοί ρόλοι, μπορούν να βγάλουν τον χειρότερο εαυτό των ανθρώπων. Το πείραμα παρέχει μία ενημερωτική βάση για τους ψυχολόγους και τους ιστορικούς, που προσπαθούν να κατανοήσουν πώς οι άνθρωποι μπορούν να δράσουν τόσο άγρια σε γεγονότα που κυμαίνονται από το Ολοκαύτωμα μέχρι τη φυλακή Abu Ghraib (τώρα αποκαλούμενη κεντρική φυλακή της Βαγδάτης) στο Ιράκ. Πολλά βιβλία ψυχολογίας στα πανεπιστήμια ολόκληρου του κόσμου, περιγράφουν επίσης το πείραμα.
Αλλά τα νέα ευρήματα θα μπορούσαν να τα αλλάξουν όλα αυτά.
Για παράδειγμα, ο Βαν Μπέιβελ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας και Νευρωνικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έγραψε: Η ουσία είναι ότι η συμμόρφωση δεν είναι φυσική, τυφλή ή αναπόφευκτη. Ο Ζιμπάρντο δεν είχε κάνει μόνο σημαντικά λάθη, αλλά τα δημόσια σχόλιά του παραπλάνησαν εκατομμύρια ανθρώπους να αποδεχθούν αυτήν την ψεύτικη αφήγηση για το Πείραμα των Φυλακών του Στάνφορντ.
Αντίθετα, οι ψυχολόγοι επισημαίνουν εδώ και χρόνια ότι η συμμόρφωση εμφανίζεται συχνά όταν οι ηγέτες καλλιεργούν την αίσθηση της κοινής ταυτότητας. Αυτή είναι μια ενεργή και αφοσιωμένη διαδικασία, πολύ διαφορετική από την αυτόματη και ασυλλόγιστη συμμόρφωση, είπε ο Βαν Μπέιβελ.
Ο Ζιμπάρντο αρχικά αρνήθηκε μερικές από τις κατηγορίες, αλλά συμφώνησε να μιλήσει ξανά όταν ο Thibault Le Texier, ένας Γάλλος ακαδημαϊκός και σκηνοθέτης, δημοσίευσε τον Απρίλιο πρόσφατα έγγραφα από τα αρχεία του Στάνφορντ, με τίτλο «Η Ιστορία ενός Ψέματος» (Histoire d’un Mensonge). Όταν ο Ζιμπάρντο ρωτήθηκε αν πίστευε ότι το βιβλίο του Le Texier θα άλλαζε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα έβλεπαν το πείραμα, απάντησε: Κατά μία έννοια, δεν με νοιάζει. Σε αυτό το σημείο το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν θέλω να χάσω περισσότερο από το χρόνο μου πάνω σε αυτό. Μετά από τη συζήτησή μου μαζί σας, δεν πρόκειται να κάνω οποιεσδήποτε συνεντεύξεις γι’ αυτό.
Άλλοι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι όλη η φασαρία γύρω από το πείραμα θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η επιστημονική κοινότητα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν πιο σκεπτικιστικά τη δεκαετία του 1970. Για παράδειγμα, τα ευρήματα του πειράματος δεν δημοσιεύθηκαν σε ένα αξιόπιστο επιστημονικό journal ψυχολογίας, αλλά μόνο στο περιοδικό Naval Research Reviews. Δεδομένου ότι τα έγκυρα επιστημονικά journals τείνουν να έχουν αυστηρά πρότυπα δημοσίευσης, προφανώς, η αξιολόγηση από ομοτίμους λειτούργησε σωστά [σε αυτήν την περίπτωση] έγραψε ο Ντέιβιντ Αμόντιο, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας και Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Επιπρόσθετα και άλλοι ερευνητές απέτυχαν να αναπαράγουν τα αποτελέσματα του Ζιμπάρντο. Όμως η ιδέα ότι η συμπεριφορά των ανθρώπων υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον και τις κοινωνικές θέσεις τους, έχει παραμείνει για χρόνια σε επιστημονικούς και εκλαϊκευμένους τομείς, ίσως επειδή αυτή η ιδέα αφαιρεί μέρος της ευθύνης για καταδικαστέες πράξεις από τους ανθρώπους που τις διαπράττουν, είπε.
Η επιρροή του Πειράματος των Φυλακών του Στάνφορντ, φαίνεται να πηγαίνει βαθύτερα από την επιστημονική εγκυρότητά του, ίσως επειδή μας λέει μια ιστορία για τον εαυτό μας που θέλουμε να πιστεύουμε απελπιστικά: ότι εμείς, ως άτομα, δεν μπορούμε πραγματικά να έχουμε την ευθύνη για τις -μερικές φορές – αξιοκατάκριτες πράξεις που διαπράττουμε, έγραψε ο Μπλουμ.
Όσο ανησυχητικό και αν φαίνεται να δεχόμαστε το παρηκμασμένο όραμα της ανθρώπινης φύσης του Ζιμπάρντο, είναι επίσης βαθύτατα απελευθερωτικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αποφύγουμε την ευθύνη. Οι ενέργειές μας καθορίζονται από την περίσταση. Η τάση αποτυχίας μας, είναι περιστασιακή. Ακριβώς όπως το Ευαγγέλιο υποσχέθηκε να μας απαλλάξει από τις αμαρτίες μας αν απλά πιστεύαμε μόνο σε αυτό, έτσι και το Πείραμα του Στάνφορντ προσέφερε μια μορφή εξατομικευμένης λύτρωσης για μια επιστημονική εποχή και την αποδεχθήκαμε.
Πηγη: [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
chainsaw (08-08-18)
Bookmarks