Eγώ είμαι κατά οποιασδήποτε μορφής εξουσίας ασκείται από τα δημοκρατικά πολιτεύματα τους...
Ακόμα και των μοντερέιτορ.
Eγώ είμαι κατά οποιασδήποτε μορφής εξουσίας ασκείται από τα δημοκρατικά πολιτεύματα τους...
Ακόμα και των μοντερέιτορ.
celticfrost (04-06-17), flessanto (04-06-17)
toKKEgami8ike (04-06-17)
Ο κομμουνισμός, φίλε Αλέξανδρε, είναι ένα σύστημα διακυβέρνησης που βασίζεται πάνω σε ένα απλό (πολύ χονδρικά μιλώντας) θεώρημα: Αφού οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι και είναι ίσοι στο θάνατο, γιατί να μην είναι ίσοι και στη ζωή.
Το σύστημα αυτό οδήγησε σε εντυπωσιακά αποτέλεσμα στις τέχνες, στον πολιτισμό, στην παιδεία, στις επιστήμες (εδώ και πρακτικά), στις ελευθέριες τέχνες και σε οτιδήποτε πνευματικό βάζει ο νους σου. Σε πρακτικά όμως ζητήματα διακυβέρνησης αντιμετώπισε δυσεπίλητα έως τρομακτικά προβλήματα, τα οποία δυστυχώς το οδήγησαν σήμερα να είναι υπό εξαφάνιση.
Πάντως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, εξακολουθεί να είναι ένα γοητευτικό θεώρημα και ίσως στο μέλλον κάποια σημεία του χρησιμεύσουν για ένα νέο σύστημα, που θα δίνει περισσότερες λύσεις στις ανάγκες του ανθρώπου.
*διαβάζω Πάστερνακ στο κρύο του δρόμου. Και στο διαμέρισμά μου βλέπω την Πλιτσέσκαγια στην παλιά μου τηλεόραση. Αλλά κι εκεί έχει κρύο και το φαγητό είναι λιγοστό. Και στη δουλειά παίζει η Τρίτη του Σοστάκοβιτς απ' τα μεγάφωνα του εργοστασίου αλλά μας λείπουν οι πρώτες ύλες και η παραγωγή κολλάει...
toKKEskylogamietai (05-06-17)
Απο εδω και πέρα το θέμα πάει αλλού. Εγώ προειδοποίησα.
Δεν υπάρχει τίποτα ποιο αθλιο που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του από τον να τον διώχνουν και αυτός να εξακολουθεί να σέρνεται σαν σκουλήκι.
Το θεματακι παίρνει τον δρόμο που πρέπει να πάρει.
stamatis122 (06-06-17)
Aυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Από δω και πέρα, όποιος θέλει να εγγραφεί στο forum, θα μπαίνει πρώτα σε ουρά επικύρωσης και μετά θα μπορεί να γράφει.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
stamatis122 (06-06-17)
Nα κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά; Το nickname μας μπορούμε να το αλλάξουμε; (Μην ανησυχείτε δεν θα το αλλάξω σε κάτι κομματικό)
Αδελφέ .....μπορείς να βάλεις οτι Nick θες .....ακόμα και κομματικό (εκτος απο Χ.Α.) το πρόβλημα δεν είναι το κόμμα.
Στην καραπουτσακλαρα μου τι είναι ο άλλος, το θέμα ειναι σέβεται την ιδεολογία και τα πιστεύω των άλλων, να μην είναι αγενής, βλάχος, καγκουρας και να νομίζει οτι εδώ είναι τσιφλικι του.
Να μην προσβάλει οταν διαφωνούν μαζί του, και να μην ειρωνεύεται τους πάντες και τα πάντα.
stamatis122 (06-06-17), The Dude (06-06-17)
Να αποκαταστήσω την ιστορική αυτή αναδρομή στον Καποδίστρια:
Στις 14 Απριλίου 1827 η Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας τον επέλεξε πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας. Την ιδέα να κληθεί ο Καποδίστριας ως κυβερνήτης της Ελλάδος την είχε διατυπώσει πρώτος ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος στην από 27-10-1821 επιστολή του προς τον Δημήτριο Υψηλάντη. Ο Υψηλάντης επίσης υπέγραψε πρόσκληση του Καποδίστρια το 1822 και ο Πετρόμπεης το 1824. Τελικά, στις 30 Μαρτίου 1827, στην Γ΄ εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας, εκλέχθηκε ο Καποδίστριας κυβερνήτης της Ελλάδας με θητεία επτά ετών.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις της συνέλευσης, ο κυβερνήτης θα δεσμευόταν από το σύνταγμα της Επιδαύρου, έτσι όπως θα αναθεωρείτο από τη συνέλευση.
Σημαντικό ρόλο στην κλήση του Καποδίστρια στην Ελλάδα διαδραμάτισε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αρχηγός του Αγγλικού κόμματος τότε, αν και αρχικά ήταν κατά της εκλογής του. Άλλαξε όμως γνώμη στη συνέχεια και ήταν αυτός που υφήρπασε την έγκριση του Άγγλου μοιράρχου Χάμιλτον που είχε και τη σύμφωνη γνώμη του Στράτφορντ Κάνινγκ.
Παρά ταύτα η εκλογή του θεωρήθηκε ως ήττα της Αγγλικής εξωτερικής πολιτικής και νίκη της Ρωσίας και είναι γεγονός ότι μεταξύ Καποδίστρια και Αγγλίας υπήρχε αμοιβαία δυσπιστία.
Πριν δεχθεί την πρόταση που του έγινε, επισκέφθηκε την Πετρούπολη προκειμένου να αποδεσμευθεί επισήμως από την υπηρεσία του Τσάρου. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το Λονδίνο, όπου έφτασε σε ατυχή συγκυρία, δεδομένου ότι την επομένη της άφιξής του κηδευόταν ο Τζωρτζ Κάνινγκ.
Η υποδοχή που του έγινε εκεί ήταν ψυχρή. Ύστερα από σύντομη παραμονή στο Παρίσι, όπου έγινε θερμά δεκτός, αναχώρησε για την Ελλάδα. Στις 18 Ιανουαρίου 1828 -κατά άλλους στις 7/1/1828- έφτασε στο Ναύπλιο επί του αγγλικού πολεμικού Warspite, όπου έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής και τέσσερις μέρες αργότερα στην Αίγινα, πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.
Απόσπασμα από το [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΠΡΟΣΕΚΛΗΘΗ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ.
Αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια, λευτερώθη με άρματα και θυσίες.
Ιωάννης Μακρυγιάννης
Φίλε Μένιο, στα υπόλοιπα από όσα γράφεις συμφωνώ, εκτός από το τονισμένο. Τους Χρυσαυγίτες τους θεωρώ τραμπούκους Ναζί, καλυπτόμενους υπό τον εθνικιστικό μανδύα, αλλά από την στιγμή που σε ένα αθλητικό φόρουμ επιτρέπονται πολιτικές συζητήσεις, ή τους επιτρέπεις όλους ή απαγορεύεις παντελώς τις πολιτικές συζητήσεις.
Αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια, λευτερώθη με άρματα και θυσίες.
Ιωάννης Μακρυγιάννης
celticfrost (06-06-17), Paneas (06-06-17)
Καλημέρα σε όλους και όλες. Παιδιά μη μαλώνετε για τα πολιτικά μη ξεχνάτε το διαιρευε και βασίλευε
The death of one is a tragedy The death of a million is just a statistic
flessanto (06-06-17)
Αυτό που όποτε ξεκινάει συζήτηση πολιτικού περιεχομένου,και όχι μόνο, καταλήγει μόνιμα σε "μπελάδες" πρέπει να το κοιτάξουμε λίγο...
Έχουμε ένα θέμα σε αυτή τη χώρα με τα "στρατόπεδα"... Διαλέγουμε ένα και βουρ στον "πατσά"...
Ή που θα έχουμε δίκιο ή που να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα... Μια ευρύτερη,εναλλακτική,οπτική,να βολεύονται όλοι,ποτέ...
Γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...
Καλημέρες στους συμφορουμίτες!
dimace (06-06-17), georgethirdeye (06-06-17), voskos_7 (06-06-17)
Για πουθενά δεν είμαστε...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
celticfrost (06-06-17), Red&White-Nick-7 (06-06-17), The Dude (06-06-17)
Bookmarks