sirkostas (11-04-17)
sirkostas (11-04-17)
Σαρκοφάγα δεν τρώμε, αλλά τρώμε παμφάγα. Τέτοια είναι οι κότες και τα γουρούνια, εξ ου και η αναφορά που έκανα σ' αυτά. Οπως παμφάγα είναι και τα θηράματα που χτυπάνε και τρώνε οι κυνηγοί. Πχ αγαπημένο φαγητό της μπεκάτσας είναι τα σκουλήκια. Ενώ το αγριογούρουνο (το πραγματικό κι όχι το αγριογούρουνο εκτροφής) τρώει μέχρι και πτώματα ζώων που βρίσκει έξω στο δάσος.
Οσο για το τι τρώνε τα ζώα στις διάφορες φάρμες, μάθαμε αρκετά πράγματα τον καιρό που ξέσπασε η αρρώστεια των τρελών αγελάδων. Μέχρι καμένα λάδια μηχανής τους βάζαν στο μενού. Γι' αυτό ο οργανισμός τους αντέδρασε έτσι και στείλαν κόσμο στα θυμαράκια. Κι αυτό γίνεται γιατί υπάρχει τεράστια ζήτηση για κρέας, οπότε δεν αφήνουν τα ζώα να μεγαλώσουν φυσιολογικά. Μη πω τι δίνουν στα κοτόπουλα οι πτηνοτρόφοι, γιατί εκεί είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
Καλό είναι να αφήσουμε έναν γιατρό να μας πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει και με τι ζει ο άνθρωπος. Γνωρίζω άτομο που είναι 50 χρονών και μια ζωή ήταν χορτοφάγος, όχι από μόδα όπως είναι όλοι τώρα, αλλά λόγω αγάπης προς τα ζώα. Έχοντας μιλήσει μαζί του, κατ' αρχήν δεν κατηγορεί κανέναν που τρώει κρέας, ούτε ισχυρίζεται ότι το κάνει για την υγεία του ή οτιδήποτε. Απλά σου δίνει να καταλάβεις ότι δεν μπορεί να δει το κρέας ως τροφή, αλλά το βλέπει σαν ζώο και δεν κατεβαίνει. Από υγεία είναι μια χαρά πάντως, σίγουρα καλύτερα από μένα που με περνάει και 20 χρόνια.
Red&White-Nick-7 (11-04-17), sirkostas (11-04-17)
Μα το ξέρω ότι είναι παμφαγα. Αυτό σου λέω και εγώ. Η νόσος των τρελλων αγελάδων είναι γιατί τρώγανε κρεαταλευρα από τις νεκρές αγελάδες. Αλλά όλα αυτά που τρώνε όλα αυτά τα ζώα που λες δεν τα τρώει ο άνθρωπος. Απο την άλλη μην νομίζεις πως είναι πιο υγιεινά τα λαχανικά από τα κρέατα. Μάλιστα ειδικά το αρνί εξ αιτίας του οποίου άνοιξε η συζήτηση είναι ίσως η μονη φυσική τροφή στην Ελλάδα μιας και κανείς δεν έχει πρόβατα κρεατοπαραγωγης σταβλισια και είναι όλα με καλής ποιότητας τροφές. (τα Ελληνικά κρέατα παντα) σε αντίθεση με γουρούνια κότες και αγελάδες που είναι... Βοθροι και με τα λαχανικά που τρώνε του κόσμου τα φάρμακα. Τυχαίνει να είμαι του αντικειμένου βλέπεις και ξέρω τι σου λέω.
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το ξέρω ότι και με τα λαχανικά γίνεται χαμός. Γι' αυτό προσπαθώ να τρώω πάντα λαχανικά εποχής. Ούτε αυτά είναι παρθένα, αλλά τουλάχιστον δεν τρώω ποτέ ντομάτα μες το χειμώνα, γιατί ξέρω ότι θα φάω ένα χημικό κατασκεύασμα κι όχι λαχανικό.
Ο Τάισον έγινε βέγκαν, μετά το τέλος της καριέρας του.
Τέτοιο σώμα δε κάνεις με τα ρεπανάκια και τα μαρούλια. Αν και ο τύπος δεν έκανε καν εντατικά βάρη, αλλά είναι εξαίρεση αφού ήταν τέρας της φύσης. Και είχε και τον καλύτερο προπονητή όλων των εποχών στο μποξ. Άσχετο, αλλά είμαι φαν του Τάισον.
Οι μπρατσαράδες ελέφαντες, επίσης, καταναλώνουν 200 κιλά καθημερινά τροφή. Φάε κι εσύ 200 κιλά μαρούλια κι αν δε ξεχειλώσεις γράψε μου.
flessanto (12-04-17)
Το σώμα του ανθρώπου δεν είναι φτιαγμένο για να χωνεύει 200 κιλά τροφής την ημέρα, οπότε το σχόλιό σου είναι άστοχο σαν σέντρα του Παρέδες υπό πίεση.
Κι αν σε χαλάει το παράδειγμα του ελέφαντα, υπάρχουν τα πιθηκοειδή που είναι χορτοφάγα και είναι πολύ πιο ρωμαλέα απ' τον άνθρωπο.
flessanto (12-04-17)
Συμφωνώ ότι η αναλογία σε πρωτεΐνες είναι συντριπτικά υπέρ του κρέατος. Διαφωνώ στο ότι μια χορτοφαγική διατροφή (σωστά μελετημένη) δεν μπορεί να εφοδιάσει ικανοποιητικά ένα σώμα που αθλείται. Ηδη έγραψα κάποια ονόματα χορτοφάγων αθλητών που βρήκα.
Ναι αλλά τί κουμπώνουν όλοι αυτοί παρέα με το μαρούλι όπως είπε κι ο τύπος.
flessanto (12-04-17)
Ενώ οι άλλοι που τρώνε κοψίδια κουμπώνουν μόνο γάργαρο νερό, υποθέτω.
Είσαι αναξιόπιστος.
Τρώνε και έντομα μερικά ήδη πιθήκων, απ'ότι διάβασα μόλις, μέχρι και φίδια.
Ο Τάισον δεν ήταν στο έγραψα.
Για αθλήματα που χρειάζεται ενδυνάμωση δε βοηθά η χορτοφαγία.
Ίσως σε αθλήματα αντοχής να βοηθά, αν και δεν είμαι ειδικός.
Αν θες να πεις πως ένας χορτοφάγος μπορεί να βοηθά τον οργανισμό του να έχει πιο εύκολο έργο με τοξίνες, καύσεις και λοιπά, άρα και να είναι πιο υγιής, θα συμφωνήσω.
panahs7 (12-04-17)
Ωραία το διαβάσαμε και είδα να λέει για έναν Torre που ειναι τζαμαικανος bodybuilder και όχι μόνο είναι αυστηρά vegan αλλά δεν παίρνει ούτε συμπληρώματα. Όσο και να προσπαθώ να πιστέψω το κατά τα άλλα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ και ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ site που δεν έχει κανένα όφελος να ανεβάζει ψευδα άρθρα για να κερδίσει hits, με τίτλο veganathletes, λυπαμαι αλλά δεν μπορώ... Εξ άλλου δεν είμαι vegan να φάω κουτόχορτο
Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
estai (12-04-17)
Εγώ έχω μιαν ερώτηση μόνο... αυτό που όταν εμείς οι ποταποί αισθανόμαστε να μας πέφτουν τα σάλια όταν βλέπουμε τον τύπο να κόβει τον γύρο, το αισθάνονται και οι βίγκανες όταν βλέπουν χλοοκοπτικό;![]()
There is a Dude in town
Τα έντομα είναι φούλ πρωτείνη.
Δεν έχω σκοπό να σε ρουμπώσω. Συζήτηση κάνουμε.
Μην είσαι κολλημένος κι εσύ.
Είπες πως ο Τάισον ήταν vegan αθλητής κάτι που δεν ισχύει.
Το ότι μπορείς να κάνεις bodybuilding και να είσαι και αθλητής ισχύει αν βάλεις στη διατροφή σου ας πούμε μεγάλες ποσότητες από φασόλια. Προφανώς, σου έχει καρφωθεί στο νου πως δεν είμαστε κρεατοφάγοι σαν όντα και διαστρεβλωθήκαμε με την πάροδο των αιώνων.
Κάπου το άκουσες, έτσι;
Εγώ να ρωτήσω πως καταλήξαμε απ' τον μέσο άνθρωπο, στους μποντιμπιλντεράδες; Αυτοί είναι το κριτήριο δηλαδή για το αν οι χορτοφάγοι έχουν κάποιο πρόβλημα που δεν τρώνε κρέας; Και γιατί τέτοιο μίσος στο φινάλε, ok γι' αυτούς τους σπαζαρχίδηδες που το κάνουν επειδή έγινε IN, αλλά υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι που το κάνουν αποκλειστικά για τα ζώα. Διαφωνείτε και σ' αυτό; Για να ξέρουμε σε ποια βάση συζητάμε δηλαδή...
Red&White-Nick-7 (12-04-17), sirkostas (12-04-17)
Bookmarks