Σελίδα 1310 από 1965 ΠρώτηΠρώτη ... 310810910101011101210126012701280129013001306130713081309131013111312131313141320133013401350136014101510161017101810 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων σε εξέλιξη 26.181 έως 26.200 από 39289

Θέμα: Off Topic

Το avatar του χρήστη Red Unity

Thanks
    455
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 666 φορές σε 431 μηνύματα
    Ignore User

Προεπιλογή Απάντηση: Off Topic

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από dimace Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου αρέσουν τα πραξικοπήματα, αλλά όχι οι απόπειρες αυτών... Νευριάζω δεν πολύ, όταν διαπιστώνω πως σε κάποιο πραξικόπημα δεν είναι εμμέσως ή αμέσως αναμειγμένος και Έλληνας. Ευτυχώς ήρθε το λικόπτερο στη Θράκη και κάπως συμμετείχαμε στον τζερτζελέ, διαφορετικά μπορεί και ν΄ αρρώσταινα απ' τον καημό μου.

...Αυτοί οι ΤΡΑΓΙΚΟΙ θέλουν Ευρώπη! Μη χειρότερα... Αλλά, όσο θα γίνω εγώ μπαλαρίνα, άλλο τόσο και δαύτοι θα γίνουν Ευρωπαίοι. Στο διάολο να πάνε ΟΛΟΙ τους και μη παραπέρα. Φασίστες, φανατικοί, καθάρματα, απόβλητα, απατεώνες, Μογγόλοι, Ούνοι κλπ...
    εμένα δε θα μου απαντήσεις;

είχες γράψει αυτό εδώ υπενθυμίζω:
    "Γι αυτό είναι καλά τα θρησκευτικά... Αν ξέραμε ΟΛΟΙ τι λέει το Κοράνιο για τους Απίστους (για εμάς δλδ), αμφιβάλω αν θα θέλαμε έστω και ΕΝΑΝ μετανάστη στις χώρες της Ευρώπης... Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι. Πολύ επικίνδυνοι. Τρομακτικά επικίνδυνοι. Για να μην πω πως είναι ο ίδιος ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος..."

και σου είχα απαντήσει αυτό εδώ:
    "πρώτο λάθος σου ότι όλες οι λεγόμενες "τρομοκρατικές ενέργειες" σε γαλλία, βέλγιο κτλ έχουν γίνει από πολίτες τους, ανθρώπους που μεγάλωσαν σε αυτά τα κράτη και όχι από μετανάστες.

το δεύτερο λάθος (ή συνειδητό ορθόδοξο ψέμα) σου δεν στο λέω, προτιμώ να σου ζητήσω, μιας και ΔΕΝ ξέρουμε όλοι τι λέει το κοράνιο για τους απίστους, να μας πεις εσύ που προφανώς ξέρεις... και άρα γιατί να θεωρούμε όποιον μουσουλμάνο βλέπουμε/ξέρουμε επικίνδυνο, πολύ επικίνδυνο, τρομακτικά επικίνδυνο, προσωποποίηση του τέλους του κόσμου κτλ.

να σαι καλά"

επιμένω γιατί αρχικά αλήθεια θέλω να σε δω να προσπαθείς να μαζέψεις τα συνείδητα ορθόδοξα ψέματά σου.
    επίσης γιατί αυτά που γράφεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά διασπορά φασιστικού και ρατσιστικού μίσους και φόβου (μαζί πάνε αυτά).
    και γιατί τρίτον θα ήθελα πολύ να ξέρω με ποια λογική γράφεις τέτοια ξερατά σε ένα οπαδικό φόρουμ που απ' όσο ξέρω δεν πρέπει να κάνεις δήλωση χριστιανικής πίστης, αλλά μπορεί να γράφει ο οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων. αυτών που χαρακτηρίζεις ως "πολύ επικίνδυνους, τρομακτικά επικίνδυνους, ο ίδιος ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος". πολύ θα ήθελα να ξέρω με ποιο δικαίωμα το γράφεις αυτό, αλήθεια βρε χριστιανοταλιμπάν μου.
    Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.

2. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

dimace (17-07-16)

Θα πέσουν τα τσιμέντα... Το avatar του χρήστη voskos_7

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.995
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 29.409 φορές σε 19.020 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Red Unity Εμφάνιση μηνυμάτων
    δε θα μιλήσω με κάποια ρομαντικότητα του στυλ "οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη" και "πίστεψε στον άνθρωπο". αλλά πίστεψέ με: η ζωή σου αποκτάει νόημα όταν συναναστρέφεσαι, συζητάς, συναποφασίζεις, συνδημιουργείς και συνκαταστρέφεις με τους διπλανούς σου. και όταν λέω διπλανούς σου, μιλάω για τους γείτονές σου που τραβάτε τα ίδια ζόρια και ζείτε στην ίδια γκρίζα γειτονιά, τους συναδέλφους σου με τους οποίους μοιράζεστε τα σκατά που σας δίνει το αφεντικό μαζί με τον καθημερινό φόβο της απόλυσης, με τους διπλανούς σου στην ουρά του οαεδ που μοιράζεστε το καθημερινό υπαρξιακό τέλμα και το άγχος της αναζήτησης μιας δουλειάς.
    και πίστεψέ με, θα μπορούσα να είμαι πολύ σνομπ με τους ανθρώπους γενικά. αλλά εν τέλει, έχω καταλάβει ότι επειδή ασχολούμαι με δυο-τρία πράγματα που δεν αφορούν μόνο τον κώλο μου, δεν είμαι ανώτερος, ούτε "περίπτωση". είμαι απλά τυχερός, που κατάφερα να βρω μια άλλη διέξοδο και να μην ακολουθήσω τα αδιέξοδα που ακολουθούμε συλλογικά - άλλος την κατάθλιψη, άλλος τα χάπια κάθε γαμημένου είδους, άλλος το γήπεδο, άλλος τα ψεύτικα όνειρα και τις ελπίδες, άλλος το μίσος για τον Άλλον και όλοι μαζί την απόλυτη σιωπή.
    αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι οι διπλανοί μας έχουν τη δύναμη να σηκωθούν - και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, από το να σηκωθούμε μαζί. όσο άνθρωποι είναι οι διπλανοί μας, άλλο τόσο είμαστε κι εμείς.

επίσης μην ξεχνάς ότι έχεις βρει ανθρώπους να συζητάς για πράγματα πέρα από οπαδικά, πράγματα που πραγματικά σε αφορούν, σε ένα οπαδικό φόρουμ. σκέψου πόσους ανθρώπους θα βρούμε, και πόσο ποιοτικότερα θα τα πούμε, αν βγούμε να αράξουμε στην πλατεία της γειτονιάς μας...
    Απαντάς, που απαντάς, ρε Γιώργο - απάντα σε ολόκληρο: Είπαμε, στην κουβέντα, "όλοι" καλοί είναι. Στην υλοποίηση έχουμε πρόβλημα...
    Και αυτά που ζητάμε, ο "μέσος άνθρωπος" δε θέλει να τα εφαρμόσει και για να του τα επιβάλουν, οι άλλοι, δεν είναι τόσοι πολλοί.
    Όσες σχολές σκέψης και προβληματισμού να κάνεις, ό,τι συμπεράσματα και να βγάλεις και ό,τι απόφαση και να πάρεις, άντε και να μείνεις με κανένα 3-4 άτομα να την υλοποιήσεις. Θες να σου τους κάνω και 20; Το πολύ - πολύ, να στοχοποιηθείτε ως γραφικοί, για να μη μπερδεύουν το μυαλό τους οι νοικοκυραίοι...
    Και μεταξύ του Λαζόπολου, του Τράγκα, του "όποιου θες βάλε" και εσού - φαντάσου ποιόν θα πιστέψουν και θα πιστεύουν μια ζωή.
    "Μπάτμαν και μαλακίες..."
    Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
    "λάγνος, ημεδαπός λογιστής".

4. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Red Unity (22-07-16)

Το avatar του χρήστη estai

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Thanks
    6.033
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 13.049 φορές σε 7.604 μηνύματα
    Ignore User

Επιτέλους ξαναμπήκα. Υπάρχει μαλακόμετρο και μπλοκ στις ip; Λογικά το χω τερματίσει....

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Thanks
    6.033
    Ignore User

Εν τω μεταξύ περίμενα καρτερικά, μετά από απόφαση Καμμένου, να έρθει κανά στάγερ να με φορτώσει για να καθαρίσω Τούρκους.
    Δεν έκατσε. Αν κι ελπίζω να κατηγορηθεί ο Τσίπρας ως υποκινητής του πραξικοπήματος μπας και πολεμήσουμε λίγο, έτσι, να ξεσκουριάσουμε βρε παιδί μου.

Το avatar του χρήστη pirateeeeeee

Thanks
    4.168
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 4.112 φορές σε 2.588 μηνύματα
    Ignore User

εμένα δε θα μου απαντήσεις;

επιμένω γιατί αρχικά αλήθεια θέλω να σε δω να προσπαθείς να μαζέψεις τα συνείδητα ορθόδοξα ψέματά σου.

επίσης γιατί αυτά που γράφεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά διασπορά φασιστικού και ρατσιστικού μίσους και φόβου (μαζί πάνε αυτά).

αλήθεια βρε χριστιανοταλιμπάν μου
    επειδή τα λεφτά είναι πολλά σε αυτόν τον κόσμο αναγκάζομαι να αναφέρω κάποια πράγματα κατ εξ εξαίρεση τους ύφους της ιστοσελίδας.

Κατ' αρχάς να αναφέρω για την νομιμότητα των παρακάτω λεγομένων ότι η μετάφραση είναι: κατ εντολή εκτύπωση τούτου του Ιερού Κορανίου και μετάφραση των εννοιών του ο Υπηρέτης των δύο Ιερών Τόπων (Μέκκας και Μεδίνας), Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Φαχντ μπιν Αμπντουλαζιζ 'Αλ Σαουντ aka Αμπντάλα (Περίοδος εξουσίας 1 Αυγούστου 2005 – 23 Ιανουαρίου 2015). Αναφέρω την χρονολογική περίοδο γιατί υποστηρίζεται ότι οι εκτυπώσεις είναι πολύ ωραιοποιημένες σε σχέση με την σκληρότητα του πρωτότυπου κειμένου και τις μεταφράσεις πριν 50 χρόνια/παλαιότερα

Πολεμάτε αυτούς που δεν πιστεύουν στον ΑΛΛΑΧ, κι ούτε στην Έσχατη Ημέρα, και δεν απαγορεύουν αυτό που απαγόρευσε ο ΑΛΛΑΧ κι ο Απόστολος Του (Μουχάμμεντ), κι ούτε αναγνωρίζουν την αληθινή θρησκεία (ακόμη κι αν είναι) απ' το Λαό που του δόθηκε η Βίβλος μέχρις ότου δώσουν το φόρο υποτέλειας (τζίζγια) με εκούσια υποταγή, κι (αισθανθούν) τον εαυτό τους ταπεινωμένο.
    (Σούρα ελ-Τέβμπε, 9: 29)

Αν πονάτε από τον πόλεμο μη χαλαρώσετε την καταδίωξη του εχθρού, γιατί κι αυτοί πονάνε απ' τις ίδιες όπως και σεις. KL ενώ εσείς έχετε ελπίδα για βοήθεια και ανταμοιβή απ' τον ΑΛΛΑΧ εκείνοι δεν την έχουν. Kι ο ΑΛΛΑΧ είναι Πανγνώστης (και) Σοφός.
    (Σούρα ελ-Νισά, 4: 104)

Η τιμωρία εκείνων οι οποίοι πολεμούν τον ΑΛΛΑΧ και τον Απόστολό Του, και διαβιούν στη γη άσχημα, είναι να εκτελούνται ή να σταυρώνονται ή να κόβονται τα χέρια και τα πόδια αντίπλευρα, ή να εξορίζονται απ' αυτή τη γη. Αυτοί έχουν την ατίμωση, στον κόσμο αυτό, και τους περιμένει στον άλλο Κόσμο μεγάλος παιδεμός, εκτός απ' εκείνους που μετάνιωσαν, και προτού τους κατακρίνετε, μάθετε ότι ο ΑΛΛΑΧ είναι Πολυεπιεικής (και) Φιλεύσπλαχνος.
    (Σούρα ελ-Μάιντε, 5: 33-34)

Βλαστημούν βέβαια όποιοι λένε ότι: «Ο ΑΛΛΑΧ είν' ο Χριστός ο γιος της Μαριάμ». Ο Χριστός είπε: «Ω! Παιδιά του Ισραήλ! Λατρεύετε τον ΑΛΛΑΧ, τον Κύριό Μου και Κύριό σας». Και σίγουρα όποιος συνδυάζει άλλους θεούς με τον ΑΛΛΑΧ, τότε ο ΑΛΛΑΧ θα τους απαγορεύσει γι' αυτόν, τον Παράδεισο και σπίτι του θα είναι η Φωτιά. Κι εκεί δεν θα υπάρχει κανείς για να βοηθήσει τους κακοποιούς.
    (Σούρα ελ-Μάιντε, 5: 72)

Ω! Προφήτη! Παρότρυνε τους πιστούς στο πόλεμο. Αν υπάρχουν είκοσι από σας που υπομονετικά επιμένουν, θα νικήσουν διακόσιους, κι αν από σας είναι εκατό θα νικήσουν χίλιους απ' τους άπιστους, γιατί αυτοί είναι ένας λαός χωρίς κατανόηση.
    (Σούρα ελ-Ενφάλ, 8: 65)

Κι όταν οι απαγορευμένοι μήνες έχουν περάσει, τότε (πολεμάτε και) σκοτώνετε τους ειδωλολάτρες, οπουδήποτε κι αν τους βρείτε, και συλλάβετε τους και πολιορκείστε τους και στήστε τους παγίδες με κάθε (πολεμικό) στρατήγημα. Αν όμως μετανιώσουν και διατηρήσουν την τακτική προσευχή κι εφαρμόσουν (τακτική) ελεημοσύνη, τότε αφήστε τους ελεύθερους. Γιατί ο ΑΛΛΑΧ είναι Πολυεύσπλαχνος, Πολυεπιεικής.
    (Σούρα ελ-Τέβμπε, 9: 5)

Ας πολεμούν υπέρ του ΑΛΛΑΧ. Αυτοί που θυσιάζουν τη ζωή του κόσμου αυτού για χάρη της Μέλλουσας Ζωής, κι όποιος πολεμά υπέρ του ΑΛΛΑΧ είτε σκοτωθεί είτε νικήσει, θα του δώσουμε αμέσως πλούσια αμοιβή.
    (Σούρα ελ-Νισά, 4: 74)

Είναι γραμμένος ο πόλεμος για σας. Εσείς όμως τον αποστρέφεστε. Αλλά μπορεί όμως ν' αποστρέφεστε κάτι που είναι καλό για σας, και μπορεί ν' αγαπάτε κάτι, που είναι κακό για σας. Ο ΑΛΛΑΧ όμως γνωρίζει κι εσείς δεν γνωρίζετε.
    (Σούρα ελ-Μπάκαρα, 2: 216)

Όποιος είναι εχθρός του ΑΛΛΑΧ, των αγγέλων Του και των αποστόλων Του, του Γαβριήλ και του Μιχαήλ, τότε κι ο ΑΛΛΑΧ είναι εχθρός σ' όσους αρνούνται την Πίστη.
    (Σούρα ελ-Μπάκαρα, 2: 9

Κι όσοι αρνούνται την Πίστη και διαψεύδουν τα Σύμβολά Μας, θα γίνουν σύντροφοι της Φωτιάς, όπου για πάντα θα παραμείνουν.
    (Σούρα ελ-Μπάκαρα, 2: 39)

Όσο για τους άπιστους, είναι το ίδιο γι' αυτούς, είτε τους προειδοποιείς, είτε όχι. Δεν θα πιστέψουν. Ο ΑΛΛΑΧ σφράγισε, τις καρδιές τους και την ακοή τους, και στα μάτια τους υπάρχει πέπλο. Μεγάλη θα είναι η τιμωρία (που θα υποστούν).
    (Σούρα ελ-Μπάκαρα, 2: 6-7)

Εκείνοι που πίστευσαν, πολεμούν υπέρ του ΑΛΛΑΧ ενώ εκείνοι που αρνήθηκαν την πίστη, πολεμούν για χάρη του Ταγούτ (Σατανά). Πολεμήστε ενάντια των φίλων του σατανά. Αδύνατη -πράγματι- είναι η πανουργία του Σατανά.
    (Σούρα ελ-Νισά, 4: 76)

Όταν ταξιδεύετε στη γη δεν σας καταλογίζεται φταίξιμο αν συντομεύετε τις προσευχές σας επειδή φοβάστε μήπως οι Απιστοι σας επιτεθούν. Γιατί οι άπιστοι ήταν για σας φανεροί εχθροί.
    (Σούρα ελ-Νισά, 4: 101)

Θα επιθυμούσαν να μην πιστέψετε όπως κι εκείνοι (έμειναν άπιστοι), να είστε δηλ. μ' αυτούς. Μην τους παίρνετε ως φίλους απ' τις γραμμές τους, ώσπου να εγκαταλειφθεί η απιστία τους. Αν όμως επιστρέψουν στην απιστία, τότε συλλάβετέ τους και σκοτώστε τους, όπου κι αν βρίσκετε. Και μην παίρνετε απ' αυτούς ούτε φίλους ούτε βοηθούς, εκτός απ' εκείνους που καταφεύγουν σ' ομάδα με την οποία έχετε συνθήκη ειρήνης, ή εκτός απ' εκείνους που σας πλησιάζουν βρισκόμενοι σ' απορία ή να σας πολεμήσουν ή να πολεμήσουν την ομάδα τους. Αν ο ΑΛΛΑΧ ήθελε θα τους υποκινούσε εναντίον σας. Έτσι, αν αποσυρθούν από σας, και δεν σας σκοτώσουν και συνάμα σας στείλουν εγγυήσεις για ειρήνη, τότε ο ΑΛΛΑΧ δεν θα σας ανοίξει το δρόμο, για να τους πολεμήσετε.
    (Σούρα ελ-Νισά, 4: 89-90)

Ω! Σεις που πιστέψατε! Μη κάνετε τους Εβραίους και τους Χριστιανούς, φίλους και προστάτες σας! Δεν είναι παρά μονάχα μεταξύ τους φίλοι και προστάτες. Κι εκείνος ανάμεσά σας που πιάνει (φιλίες) μ' αυτούς είναι ένας απ' αυτούς. Ο ΑΛΛΑΧ δεν καθοδηγεί τον άδικο και παράνομο λαό.
    (Σούρα ελ-Μάιντε, 5: 51)

Και μην παντρεύεστε άπιστες γυναίκες (ειδωλολάτρισσες) μέχρις ότου πιστέψουν. Μια σκλάβα που πιστεύει, είναι καλύτερη από μια άπιστη, ακόμα κι αν σας γοητέψει. Ούτε να παντρεύετε τις κόρες σας με άπιστους, μέχρις ότου πιστέψουν. Ένας σκλάβος που πιστεύει είναι καλύτερος από έναν άπιστο, ακόμα κι αν σας γοητέψει. Γιατί οι άπιστοι σας καλούν στη Φωτιά, ενώ ο ΑΛΛΑΧ σας γνέφει με τις διαταγές Του προς τον Παράδεισο και στη συγγνώμη, κι εξηγεί καθαρά τα Σημεία Του στους ανθρώπους, ώστε να μνημονεύουν τη Δόξα Του.
    (Σούρα ελ-Μπάκαρα, 2: 221)

ΥΓ. Και είναι μόνο μερικά σημεία.
    Παραπάνω μπορείτε να τεκμηριώσετε όλα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες και να βρείτε κίνητρο στις πράξεις αλλά και να καταλάβετε διάφορα πράγματα για τον μέλλοντα χρόνο.

Στην τελική αυτό που μετράει δεν είναι τα λόγια αλλά η παράδοση που έχουν αυτήν την στιγμή. Τυπικά με μια αναθεώρηση θα μπορούσαν να ωραιοποιηθούν ακόμη πιο πολύ αυτα. Αλλά οι πράξεις (επιθέσεις, μη ενσωμάτωση και ασέβεια, αλυτρωτικές/επεκτατικές ενέργειες, και το μεγαλύτερο έγκλημα η σιωπή των αμνών/ασπίδα/καταφύγιο) άλλα ομολογούν

Για ποιον λόγο δεν υπάρχει θέμα πχ. με βουδιστές, κινέζους κλπ.? Αν κατεβείτε στην Τσαινατάουν στο μεταξουργείο θα πάθετε πλάκα

A ρε Δημητρη Ταλιμπαν
    Olympiacos is the most successful Greek football club.
    the only club from Greece to have won a major European cup.
    the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.

8. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

pf7 (18-07-16)

AK-47 Το avatar του χρήστη Vass

Περιοχή
    Thessaloniki
    Thanks
    634
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 1.402 φορές σε 628 μηνύματα
    Ignore User

Χωρίς να έχω διάθεση να μαλώσω, καθαρά σε επίπεδο συζήτησης και επειδή θέλω να δω πως σκέφτονται άνθρωποι μεγαλύτεροί μου και που ζούμε στον ίδιο χώρο και χρόνο, έχω να θέσω μια ερώτηση την οποία την έχω κάνει και σε καλούς μου φίλους που ενστερνίζονται αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές απόψεις.

Από αρχαιοτάτων χρόνων και με βάση τα γραπτά που έχουμε από διάφορες εποχές οι άνθρωποι διαχώριζαν τους εαυτούς τους με βάση τη θρησκεία, την καταγωγή και τη γλώσσα. Έτσι δημιουργούνταν συμπάθειες και αντιπάθειες μεταξύ λαών που ζούσαν στο ίδιο τόπο και χρόνο και δημιουργήθηκαν διαχρονικές έριδες όπως μεταξύ των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων επί παραδείγματι. Πως λοιπόν ξαφνικά, μέσα σε 1-2 αιώνες μπορούμε να αποκαλούμε ως ''άρρωστο'' κάποιο χριστιανό (πιστό ή λιγότερο πιστό) που δε γουστάρει τους Μουσουλμάνους και το αντίστροφο; Πως μπορεί ένας Έλληνορθόδοξος που δε γουστάρει να έρχονται στην Ελλάδα, μουσουλμάνοι μετανάστες να χαρακτηρίζεται ως άρρωστος ή ρατσιστής όταν για πάνω από 1000 χρόνια οι γενιές του βρίσκονται σε διαρκή πάλη με γενιές Μουσουλμάνων με σφαγές εκατέρωθεν;

Συμφωνώ με αυτό που ίσως μου απαντήσετε πως οι κοινωνίες εξελίσσονται και υπάρχει πλέον διαφορετικό επίπεδο ''συνειδητοποίησης'' σε αρκετό κόσμο. Υπάρχει ας πούμε η έννοια της ταξικής συνείδησης που δεν υπήρχε ή τουλάχιστον δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη 2-3 αιώνες πριν αλλά από την άλλη δε μπορούμε να έχουμε την απαίτηση αυτό που βιώνουμε εμείς ως δικιά μας αλήθεια να την ενστερνίζεται και ο γείτονας. Ιδιαιτέρως το κομμάτι της Εθνικής/Θρησκευτικής πάλης είναι κομμάτι του συνειδισιακού DNA στους λαούς της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, ακόμα και στις χώρες που γνώρισαν σοσιαλισμό. Η Εθνικοθρησκευτική συνείδηση υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει για αιώνες. Αντί να προσπαθούμε να την καταπιέσουμε (με αποτελέσματα όπως αυτά στη Γιουγκοσλαβία, στο Ναγκόρνο Καραμπαγκ, σε άλλες περιοχές της Σοβιετικής ένωσης, στην Ισπανία κλπ), ίσως καλύτερο θα ήταν να αποδεχτούμε πως κάποια πράγματα δεν πάνε μαζί και να πορευθούμε όσο πιο ειρηνικά γίνεται βάση αυτού.

No existe el frio, no existe el hambre, solo Dios y la Patria! Viva la Patria

Το avatar του χρήστη celticfrost

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 7.984 φορές σε 4.178 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Vass Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χωρίς να έχω διάθεση να μαλώσω, καθαρά σε επίπεδο συζήτησης και επειδή θέλω να δω πως σκέφτονται άνθρωποι μεγαλύτεροί μου και που ζούμε στον ίδιο χώρο και χρόνο, έχω να θέσω μια ερώτηση την οποία την έχω κάνει και σε καλούς μου φίλους που ενστερνίζονται αντιρατσιστικές - αντιφασιστικές απόψεις.

Από αρχαιοτάτων χρόνων και με βάση τα γραπτά που έχουμε από διάφορες εποχές οι άνθρωποι διαχώριζαν τους εαυτούς τους με βάση τη θρησκεία, την καταγωγή και τη γλώσσα.
    Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Απο αρχαιοτάτων χρόνων και για να το κάνω ποιο συγκεκριμένο, απο την εποχή που οι νομάδες άλλαξαν τρόπο ζωής (λογ των καιρικών φαινόμενων) και είχαν μόνιμους τόπους κατοικίας, ο διαχωρισμός ήταν πάντα κοινωνικός δηλαδή ταξικός.
    Αυτα που λες έκαναν την εμφάνιση τους κατα την πρώιμη βυζαντινή περίοδο οταν ο Κωνσταντίνος ( στην συνείδηση μου δεν ειναι Μεγας) κατάλαβε οτι μέσω του Χριστιανισμού μπορεί να ελέγξει τα φράγκα.

Οπότε η βάση της σκέψης σου είναι λάθος.
    [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]

Περιοχή
    Thessaloniki
    Thanks
    634
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από celticfrost Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Απο αρχαιοτάτων χρόνων και για να το κάνω ποιο συγκεκριμένο, απο την εποχή που οι νομάδες άλλαξαν τρόπο ζωής (λογ των καιρικών φαινόμενων) και είχαν μόνιμους τόπους κατοικίας, ο διαχωρισμός ήταν πάντα κοινωνικός δηλαδή ταξικός.
    Αυτα που λες έκαναν την εμφάνιση τους κατα την πρώιμη βυζαντινή περίοδο οταν ο Κωνσταντίνος ( στην συνείδηση μου δεν ειναι Μεγας) κατάλαβε οτι μέσω του Χριστιανισμού μπορεί να ελέγξει τα φράγκα.

Οπότε η βάση της σκέψης σου είναι λάθος.
    Γιατί τότε οι Αρχαίοι αποκαλούσαν Βάρβαρους τους μη-Έλληνες και οι Πέρσες κατά την εισβολή τους στην Ελλάδα, στις πόλεις που δεν ήταν φιλικά προσκείμενες κάψαν τα ιερά των Θεών; Ακόμα και στις εμφύλιες διαμάχες μεταξύ των πόλεων κρατών, καταστρέφαν τα ιερά των Θεών που υποτίθεται πως βοηθούσαν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις...

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Γιατί τότε οι Αρχαίοι αποκαλούσαν Βάρβαρους τους μη-Έλληνες και οι Πέρσες κατά την εισβολή τους στην Ελλάδα, στις πόλεις που δεν ήταν φιλικά προσκείμενες κάψαν τα ιερά των Θεών; Ακόμα και στις εμφύλιες διαμάχες μεταξύ των πόλεων κρατών, καταστρέφαν τα ιερά των Θεών που υποτίθεται πως βοηθούσαν τις αντιμαχόμενες παρατάξεις...
    Τους αποκαλούσαν βάρβαρους γιατί δεν είχαν την πολιτισμική εξέλιξη που είχαν οι Έλληνες (αλήθεια ποιοι Έλληνες? Οι σπαρτιατες? Οι αθηναιοι?). Ερχόμενοι οι Περσες στον ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ και κατακτώντας μια πόλη-κρατος δεν έκαιγαν και δεν κατέστρεφαν τα ιερά για θίξουν την θρησκεία. Τα ιερά των πολεων-κρατων αποτελούσαν την καρδια-εστια της κάθε πολης- κρατος και για αυτό τα καταλάμβαναν.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Thanks
    634
    Ignore User

Τους αποκαλούσαν βάρβαρους γιατί δεν είχαν την πολιτισμική εξέλιξη που είχαν οι Έλληνες (αλήθεια ποιοι Έλληνες? Οι σπαρτιατες? Οι αθηναιοι?). Ερχόμενοι οι Περσες στον ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ και κατακτώντας μια πόλη-κρατος δεν έκαιγαν και δεν κατέστρεφαν τα ιερά για θίξουν την θρησκεία. Τα ιερά των πολεων-κρατων αποτελούσαν την καρδια-εστια της κάθε πολης- κρατος και για αυτό τα καταλάμβαναν.
    Θεωρείς δηλαδή πως το ''Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών'' της Σαλαμίνας δεν είναι καθαρή αποτύπωση Θρησκευτικής/Εθνικής συνείδησης;

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Θεωρείς δηλαδή πως το ''Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών'' της Σαλαμίνας δεν είναι καθαρή αποτύπωση Θρησκευτικής/Εθνικής συνείδησης;
    Αυτό γράφεις ειναι αποτυπωμένο στην τραγωδία του Αισχύλου Πέρσαι.
    Κατα τον Αισχυλο, αυτά τα είπε ο αγγελιοφόρος των Περσων, μεταφέροντας τα πεπραγμένα των Ελλήνων. Ειναι λόγια απο μια τραγωδία ..........

Ακόμα και έτσι να είναι όμως δεν εχει σχέση αυτο με την εθνική συνηδειδηση όπως την γνωρίζεις σήμερα.

Καταρχάς τότε δεν υπηρχαν κράτη οπως τα γνωρίζεις. Για πια εθνική συνείδηση μιλάμε οταν ο πόλεμος Αθηνας- Σπαρτης ειναι πραγματικότητα? Για πια εθνική συνείδηση μιλάμε οταν οι Μακεδες κατέβηκαν στην Αθήνα και τα έκαναν οικόπεδο ολα?
    Τα πάντα για την εξουσία συμβαίνουν .....δηλαδή τα λεφτά

Και στην τελική, αφού μιλάμε για το περίφημο ελληνικό dna ας μου πει κάποιος ......Ποια είναι η καταγωγή των Ελλήνων?
    Για ποια θρησκεία μιλάμε? Για αυτή που κατά τους βυζαντινούς χρόνους και ενω το Βυζαντιο παράπαιε ο τοτε αρχιεπίσκοπος (δεν θυμάμαι το όνομά του) ειχε γράψει ΓΡΑΨΕΙ καλύτερα στους Οθωμανούς παρά στους Φράγκους? Για πια θρησκεία μιλάμε? Για τον αρχιεπίσκοπο Κων/πολης που κατα την έναρξη του Αγώνα, αφόρισε την επανάσταση φοβούμενος μην χάσει τα προνόμια από τον Σουλτάνο?
    Η να μιλησω για το αλλο τομάρι τον Δαμασκηνό, μητροπολίτη Ελλάδος που οταν μπήκαν στην Ελλάδα οι Γερμανοί είχε γίνει μαζί τους κώλος και βρακί.

Περιοχή
    Thessaloniki
    Thanks
    634
    Ignore User

Αυτό γράφεις ειναι αποτυπωμένο στην τραγωδία του Αισχύλου Πέρσαι.
    Κατα τον Αισχυλο, αυτά τα είπε ο αγγελιοφόρος των Περσων, μεταφέροντας τα πεπραγμένα των Ελλήνων. Ειναι λόγια απο μια τραγωδία ..........

Ακόμα και έτσι να είναι όμως δεν εχει σχέση αυτο με την εθνική συνηδειδηση όπως την γνωρίζεις σήμερα.

Καταρχάς τότε δεν υπηρχαν κράτη οπως τα γνωρίζεις. Για πια εθνική συνείδηση μιλάμε οταν ο πόλεμος Αθηνας- Σπαρτης ειναι πραγματικότητα? Για πια εθνική συνείδηση μιλάμε οταν οι Μακεδες κατέβηκαν στην Αθήνα και τα έκαναν οικόπεδο ολα?
    Τα πάντα για την εξουσία συμβαίνουν .....δηλαδή τα λεφτά

Και στην τελική, αφού μιλάμε για το περίφημο ελληνικό dna ας μου πει κάποιος ......Ποια είναι η καταγωγή των Ελλήνων?
    Για ποια θρησκεία μιλάμε? Για αυτή που κατά τους βυζαντινούς χρόνους και ενω το Βυζαντιο παράπαιε ο τοτε αρχιεπίσκοπος (δεν θυμάμαι το όνομά του) ειχε γράψει ΓΡΑΨΕΙ καλύτερα στους Οθωμανούς παρά στους Φράγκους? Για πια θρησκεία μιλάμε? Για τον αρχιεπίσκοπο Κων/πολης που κατα την έναρξη του Αγώνα, αφόρισε την επανάσταση φοβούμενος μην χάσει τα προνόμια από τον Σουλτάνο?
    Η να μιλησω για το αλλο τομάρι τον Δαμασκηνό, μητροπολίτη Ελλάδος που οταν μπήκαν στην Ελλάδα οι Γερμανοί είχε γίνει μαζί τους κώλος και βρακί.
    Η ανάλυση του Ελληνικού DNA θέλει ολόκληρους τόμους, δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε μια απάντηση σε κάποιο φόρουμ. Εν τάχει εγώ πιστεύω πως οι σημερινοί Έλληνες είμαστε στο μεγαλύτερο ποσοστό απόγονοι των Ρωμαίων της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται περί των επιμειξιών στα όρια της κοινής πατρώας και Χριστιανικής θρησκείας. Η Θεωρία που μας θέλει μπερδεμένους με Οθωμανούς δε θεωρώ πως ισχύει για διάφορους λόγους. Όσο για τις διαμάχες μεταξύ των πόλεων κρατών, είναι σα να λέμε πως οι Βορεοκορεάτες και οι Νοτιοκορεάτες δεν είναι η ίδια ράτσα απλά γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους και έχουν διαφορετικά πιστεύω. Δεν αμφισβητώ πως για τα μπικικίνια γίνονται όλα, αλλά για να παρακινήσεις το λαό σου να πολεμήσει πρέπει να τον κάνεις να καταλάβει πως κάτι σημαντικό για αυτόν απειλείται. Το σημαντικό διαχρονικά για το λαό, θεωρώ πως ήταν και είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό του οι κοινοί δεσμοί που τον κρατάνε σε συνέχεια. Το όμαιμον, το ομόγλωσσον και το ομότροπον δηλαδής.

Το ότι υπάρχουν κακοί ιεράρχες δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν καλοί ούτε πως η θρησκεία από μόνη της είναι κακιά. Διαφωνώ περί Δαμασκηνού διότι με λεπτούς χειρισμούς έσωσε αρκετούς Έλληνες πατριώτες όπως και Εβραίους και μάλιστα απειλήθηκε και ο ίδιος με θάνατο αλλά αν θες παραδείγματα παπαδαριού που ζημίωσαν το λαό το πρώτο που με έρχεται στο μυαλό είναι του Τραγόπαπα του Μούσκου και φυσικά του συνόλου της σημερινής Ιεραρχίας προεξέχοντος του Τζερόνιμο. Μπορώ να σου αντιπαραθέσω το Χρυσόστομο Σμύρνης, το Γρηγόριο Δίκαιο, έως και τον Καστορίας Γερμανό που υπερασπίστηκαν με τη ζωή τους το ''ποίμνιο'', ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της θρησκείας.

Το avatar του χρήστη consigliere

Thanks
    14.667
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 8.633 φορές σε 4.090 μηνύματα
    Ignore User

και γιατί τρίτον θα ήθελα πολύ να ξέρω με ποια λογική γράφεις τέτοια ξερατά σε ένα οπαδικό φόρουμ που απ' όσο ξέρω δεν πρέπει να κάνεις δήλωση χριστιανικής πίστης, αλλά μπορεί να γράφει ο οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων. αυτών που χαρακτηρίζεις ως "πολύ επικίνδυνους, τρομακτικά επικίνδυνους, ο ίδιος ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος". πολύ θα ήθελα να ξέρω με ποιο δικαίωμα το γράφεις αυτό, αλήθεια βρε χριστιανοταλιμπάν μου.
    Πάντως στο οπαδικό αυτό φόρουμ μας κάνεις την τιμή και μπαίνεις ΜΟΝΟ για αναρχοκάτι σχολιασμό, μετά από οποιοδήποτε μπάχαλο όπου της γης.
    Κάποια οπαδική ή ποδοσφαιρική τοποθέτηση δεν έχουμε δει και ποτέ.

Κι επειδή μπαίνεις σταθερά και ΜΟΝΟ για να πεις τα ποιηματάκια σου, σου διαφεύγουν ακόμα και τα προσχήματα. Όπως ας πούμε το ότι δεν βρίζουμε και δεν επιτιθέμεθα σε άλλα μέλη του φόρουμ ειδικά αφού δεν σε πειράζουν.
    Αλλά προφανώς ο σεβασμός και ο πολιτισμός και όλα τα καλά πάνε περίπατο μπροστά στην ανάγκη της πολεμικής ρητορικής.

Προς τη Διαχείριση: το φαινόμενο του Red Unity είναι ακραία προκλητικό για όποιον κανόνα του φόρουμ. Δεν έχει καμμία σχέση με ό,τι συζητάμε εδώ μέσα, μόνο προωθεί τη δική του ατζέντα σε συγκεκριμένες στιγμές και σε συγκεκριμένα θέματα. Με βρισιές και επιθέσεις. Έχουμε γίνει μήπως άλλου είδους φόρουμ και δεν το βλέπω;

Απορώ τί ακριβώς χρειάζεται περισσότερο για μέτρα. Κανόνες υπάρχουν. Όσο σύστοιχο στην ιδεολογία του είναι να τους αγνοεί, εξακολουθούν να υπάρχουν. Μήπως να μαζευόμαστε;
    Αλλά προφανώς δεν μου πέφτει και λόγος.
    ... there's no such thing as "too much"...

17. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

BrazHlias (20-07-16)

Το avatar του χρήστη Apache

Περιοχή
    Arctic Circle
    Thanks
    970
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 789 φορές σε 389 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από estai Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εν τω μεταξύ περίμενα καρτερικά, μετά από απόφαση Καμμένου, να έρθει κανά στάγερ να με φορτώσει για να καθαρίσω Τούρκους.
    Δεν έκατσε. Αν κι ελπίζω να κατηγορηθεί ο Τσίπρας ως υποκινητής του πραξικοπήματος μπας και πολεμήσουμε λίγο, έτσι, να ξεσκουριάσουμε βρε παιδί μου.
    Εγώ πάλι, πήρα αμέσως στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και έκλεισα θέση με την πρώτη πτήση που έφευγε για οπουδήποτε. Ο κλήρος έτυχε στην Ethiopian που πήγαινε στην πανέμορφη, δροσερή, κοσμοπολίτικη Αντίς-Αμπέμπα.

Επίσης, πρώτη φορά πήρα χαμπάρι πως όταν παίρνεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης βγαίνει ηχογραφημένο μήνυμα στα ελληνικά και μετά στα...Ρωσικά!!! Ούτε Αγγλικά, ούτε τίποτα. Μεγάλε Αλέξη, πρόλαβες να τα κατασπαράξεις όλα πριν έλθουν οι "νεο-φιλελεύθεροι" στην εξουσία. Ούτε περίπτερο δεν θα βρει για να ξεπουλήσει ο Κούλης.
    Kingdoms Rise and Kingdoms Fall

19. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

estai (17-07-16)

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Thanks
    6.033
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Apache Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγώ πάλι, πήρα αμέσως στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" και έκλεισα θέση με την πρώτη πτήση που έφευγε για οπουδήποτε. Ο κλήρος έτυχε στην Ethiopian που πήγαινε στην πανέμορφη, δροσερή, κοσμοπολίτικη Αντίς-Αμπέμπα.

Επίσης, πρώτη φορά πήρα χαμπάρι πως όταν παίρνεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης βγαίνει ηχογραφημένο μήνυμα στα ελληνικά και μετά στα...Ρωσικά!!! Ούτε Αγγλικά, ούτε τίποτα. Μεγάλε Αλέξη, πρόλαβες να τα κατασπαράξεις όλα πριν έλθουν οι "νεο-φιλελεύθεροι" στην εξουσία. Ούτε περίπτερο δεν θα βρει για να ξεπουλήσει ο Κούλης.
    Είσαι προδότης. Εγώ περιμένω πως και πως να υπερασπιστώ την πατρίδα.
    Αντιπερισπασμός είναι...Θα βάλει τα συνδικάτα να κάνουν τα δικά τους και θα τα αγοράσει πάλι στο μισό κόστος απ'ό,τι πουλήθηκαν.

21. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

Apache (17-07-16)

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Thanks
    6.033
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από consigliere Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάντως στο οπαδικό αυτό φόρουμ μας κάνεις την τιμή και μπαίνεις ΜΟΝΟ για αναρχοκάτι σχολιασμό, μετά από οποιοδήποτε μπάχαλο όπου της γης.

Κι επειδή μπαίνεις σταθερά και ΜΟΝΟ για να πεις τα ποιηματάκια σου, σου διαφεύγουν ακόμα και τα προσχήματα. Όπως ας πούμε το ότι δεν βρίζουμε και δεν επιτιθέμεθα σε άλλα μέλη του φόρουμ ειδικά αφού δεν σε πειράζουν.
    Αλλά προφανώς ο σεβασμός και ο πολιτισμός και όλα τα καλά πάνε περίπατο μπροστά στην ανάγκη της πολεμικής ρητορικής.

Προς τη Διαχείριση: το φαινόμενο του Red Unity είναι ακραία προκλητικό για όποιον κανόνα του φόρουμ. Δεν έχει καμμία σχέση με ό,τι συζητάμε εδώ μέσα, μόνο προωθεί τη δική του ατζέντα σε συγκεκριμένες στιγμές και σε συγκεκριμένα θέματα. Με βρισιές και επιθέσεις. Έχουμε γίνει μήπως άλλου είδους φόρουμ και δεν το βλέπω;

Απορώ τί ακριβώς χρειάζεται περισσότερο για μέτρα. Κανόνες υπάρχουν. Όσο σύστοιχο στην ιδεολογία του είναι να τους αγνοεί, εξακολουθούν να υπάρχουν. Μήπως να μαζευόμαστε;
    Και μένα δε μου πέφτει λόγος...Δικαίωμα του όμως είναι να μπαίνει και να σχολιάζει ό,τι αυτός θέλει. Υπάρχει κάποιος κανόνας στο φόρουμ που να ανάφερει ευρεία γκάμα στο ποστάρισμα;
    Για τους χαρακτηρισμούς είναι άλλο θέμα προφανώς και συμφωνώ.

Το avatar του χρήστη Apache

Περιοχή
    Arctic Circle
    Thanks
    970
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 789 φορές σε 389 μηνύματα
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από estai Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είσαι προδότης. Εγώ περιμένω πως και πως να υπερασπιστώ την πατρίδα.
    "Του χέστη και του φευγάτου οι μάνες, δεν έκλαψαν ποτέ" (Πηγή: Κομφούκιος, Ανάλεκτα, Διδαχή 10.1, σελ. 155, 6ος αιώνας π.Χ)
    Kingdoms Rise and Kingdoms Fall

24. Ο ακόλουθος χρήστης λέει 'Ευχαριστώ' για αυτό το μήνυμα:

estai (17-07-16)

Περιοχή
    Into the crypts of Ray
    Thanks
    6.157
    Ignore User

Βραδακι και διαβαζω την "αληθινη απολογια του Σωκρατη" του Βαρναλη......... μπαινω φορουμ να δω τι παιζει και διαβαζω το ποστ σου.

Στάλθηκε από το GT-N8010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Thanks
    6.033
    Ignore User

Παράθεση Αρχική Δημοσίευση από Apache Εμφάνιση μηνυμάτων
    "Του χέστη και του φευγάτου οι μάνες, δεν έκλαψαν ποτέ" (Πηγή: Κομφούκιος, Ανάλεκτα, Διδαχή 10.1, σελ. 155, 6ος αιώνας π.Χ)
    Αγαπήμενος Κομφούκιος. Έγραψε τρομέρα σενάρια με πρωταγωνιστή τον Ψάλτη.

Θα πέσουν τα τσιμέντα... Το avatar του χρήστη voskos_7

Περιοχή
    Γρεβενά
    Thanks
    24.995
    Του είπαν 'Ευχαριστώ' 29.409 φορές σε 19.020 μηνύματα
    Ignore User

Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:  

Για να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι, έχει γράψει και για τον Ολυμπιακό...
    Και ήταν αναλυτικότατος και τεκμηριωμένος.
    "Μπάτμαν και μαλακίες..."
    Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
    "λάγνος, ημεδαπός λογιστής".

Σελίδα 1310 από 1965 ΠρώτηΠρώτη ... 310810910101011101210126012701280129013001306130713081309131013111312131313141320133013401350136014101510161017101810 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές