Αρχική Δημοσίευση από
voskos_7
Γιώργο: Αυτοί που επιλέγουν να φύγουν δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν την χώρα τους (για οποιαδήποτε εθνικότητα). Αυτοί που μένουν πίσω δεν είναι de facto πιο πατριώτες.
Για τον εαυτό μου πιστεύω, ότι έχω να προσφέρω σε αυτόν τον τόπο και επειδή η επαγγελματική μου ιδιότητα μου επιτρέπει μία μεγαλύτερη ευελιξία και επειδή η προσαρμοστικότητά μου, με κάνει ακόμα πιο ευέλικτο και ως προς το επάγγελμα...
Αν σπούδαζα γιατρός ή πολιτικός μηχανικός, σίγουρα το πρώτο δεν θα ίσχυε, για εμένα τον ίδιο και πολύ πιθανό να μην συνέτρεχε ούτε το δεύτερο.
Άρα, η έξοδος, μάλλον θα ήταν μονόδρομος αν έπρεπε να δικαιολογήσω την επένδυση που είχα κάνει στην εκπαίδευση μου και αν είχα σκοπό μία κάποια στιγμή να προσφέρω κάτι ουσιαστικό στο κοινωνικό σύνολο, σχετιζόμενο με την επιστήμη μου.
Άνθρωποι σαν και εσένα, δεν "ανήκουν" σε έναν γεωγραφικό χώρο - ανήκουν πρωτίστως στη επιστήμη τους και αν η ξενιτιά είναι το μόνο που απομένει, φύγετε με τις θερμότερες των ευχών μας για κάθε επιτυχία και με την σκέψη μας, πάντοτε να σας συνοδεύει.
Σε γενικότερο πλάνο, θα μπορούσα να πω, ότι μπορεί όσοι "θυσιαζόμαστε", να κάνουμε λάθος: Πώς μπορώ να καταδικάσω κάποιον που έχει αξιολογήσει τον εαυτό του ως μη ικανό (και όχι από δική του υπαιτιότητα) να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των περιστάσεων; Να του πω ότι μπορεί να ζήσει 3 άτομα με 500,00 €;;;
Δεν κάνει...
Οι θέσεις που διατυπώνω, πάντα είναι προσωπική άποψη και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να αντικρούσω τις αντίστοιχες κάποιου άλλου, υπονοώντας ότι κάπου κάνει λάθος, ή κάτι δεν πάει καλά μαζί του...
ΥΓ: Στο κάτω - κάτω, μέχρι τώρα, για ορισμένες "θυσίες" που έχω κάνει, για κοντινά μου άτομα, ήδη μου έχει απονεμηθεί το Βραβείο της Χρυσής Ψωλής...
Και το παρέλαβα με κάθε ευχαρίστηση - μπορεί να έκανα λάθος, αλλά αν ξαναζούσα μία φορά, θα ξαναέκανα τα ίδια δύο φορές και για τα ίδια άτομα...
Bookmarks