Καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης (συνέντευξη στον 9,84):
Το παράνομο μυστικό των δανειστών της Ελλάδας.
Καταπέλτης για άλλη μια φορά, μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Κασιμάτης, αναφορικά με τις πιέσεις των δανειστών, τη νομιμότητα αυτών και τις συνθήκες διαβίωσης του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια.
Μιλά για υποδούλωση, εκμετάλλευση και... εμπορευματοποίηση του πλούτου της χώρας στο όνομα του χρέους.
Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει όλα τα όπλα στα χέρια της (εφόσον το επιθυμεί) προκειμένου να αντιδράσει προτάσσοντας την προσφυγή στα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια. Εξ ου και ο φόβος της Κριστίν Λαγκάρντ που θέλει να αναχωρήσει από την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι μπήκε στη συμφωνία για καθαρά γεωπολιτικούς λόγους.
Συνεχίζοντας τόνισε ότι
στην Ελλάδα για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά εφαρμόζεται παράνομα μία δανειακή σύμβαση για την οποία η χώρα μας έχει παραιτηθεί από κάθε είδους ασυλία της δημόσιας και ιδιωτικής της περιουσίας, όπως και της εδαφικής της κυριαρχίας.
Πηγή: Επανάσταση-GR
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου, Βασίλη (γενικά) Μια ερώτηση όμως:
Να αντιδράσω! Να σε πάω στα δικαστήρια! Να, να... Όχι όμως τώρα. Τώρα δεν υπάρχει σάλιο (αυτά που λέγαμε) Είναι αργά! Τα λεφτά των πρεσβειών μας (λέγεται) πως σήκωσε η κυβέρνηση. Εκτός κι αν υπάρχουν λεφτά και ΟΛΑ είναι μέρος σατανικού σχεδίου υποδούλωσής μας. Αλλά ρωτώ: Σχέδιο ο Σαμαράς, σχέδιο και ο Τσίπρας;
Bill_K (16-05-15)
Δεν είμαι μέσα στο γενικό λογιστήριο του κράτους για να ξέρω από πρώτο χέρι αν υπάρχουν χρήματα και πόσα.
Πλέον, όμως, νιώθω ότι μόνο για τέτοιες βρωμιές, σαν αυτές που ισχυρίζεται ο Καζάκης, είναι άξιο το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Κάτι που δεν γνωρίζω είναι αν θα καταδεχόντουσαν οι ξένοι να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο θέατρο σκιών.
Πάντως, κι αυτοί δεν είναι πολύ καλύτεροι από τους δικούς μας.
Θυμάσαι, άλλωστε, πόσες παραστάσεις έκανε το προηγούμενο έργο των "διαπραγματεύσεων" με τις κυβερνήσεις ΝΔΣΟΚ.
Σε προηγούμενο σχόλιό μου, σου απάντησα ότι θεωρώ πιθανό οι "διαπραγματεύσεις" να παρατάθηκαν μόνο και μόνο για να "φαγωθούν" τα διαθέσιμα αποθεματικά και να βρεθεί πρόσχημα για να δικαιολογηθεί μία επονείδιστη συμφωνία.
dimace (16-05-15)
Προφανως θελεις να πουλησεις αυτοκινητα και με δολο παρουσιαζεις μια ερευνα της πλακας. Για ποια εταιρεια δουλευεις; Mερσεντες; Aουντι;
Περα απο την πλακα τωρα, η ερευνα ειναι προιον μαλακιας του συντακτη.
Επενδυουμε ως λαος στο αυτοκινητο, επειδη δε γνωριζουμε τι μελλει γενεσθαι.....Πραγματικα, δε μπορω να καταλαβω Δημητρη την προπαγανδα που επιτηδευμενα γινεται, πλεον ξεκαθαρα. Μας παρουσιαζουν ως κλεφτες και τεμπεληδες οι Ευρωπαιοι οι οποιοι αποδεδειγμενα και λιγοτερο δουλευουν και περισσοτερα χρηματα κερδιζουν απο εμας.
Εχουμε θεωρησει πλεον εγκλημα ο Ελληνας( ακουσον ακουσον!) να αγοραζει αυτοκινητο(κανα οπελ μεταχειρισμενο) ενω οι Γερμανοι, αλλαζουν καθε 5 χρονια. Ειμαστε απαραδεκτοι πρεπει να πεθανουμε ολοι, για να γλυτωσει ο κοσμος απο εμας.
Ρε δε ντρεπονται λιγο;
Φασισταρια του κερατα. Απο την μια διαβαζα αρθρα για τον προβληματισμο της Μερκελ για το οικονομικο κατεστημενο της χωρας που καρπωνεται μεσω της διαπλοκης πολλα χρηματα απο αυτα που μας δανειζουν και απο την αλλη κρατανε υπο την προστασια τους, τον Χριστοφορακο στην Γερμανια. Υποκρισια στο επακρο.
Και μπραβο και στα αρχιδια του κερατα που μας κυβερνουσαν τοσα χρονια και μας φτασαν στο σημειο να μας ειρωνευονται και να μας λοιδωρουν τα εγγονια των ψυχοπαθων που αιματοκυλισαν τον κοσμο.
Bill_K (16-05-15), dimace (16-05-15), pirateeeeeee (16-05-15), Red&White-Nick-7 (17-05-15), voskos_7 (16-05-15)
Ειλικρινά (μετά από τόσα χρόνια στη Γερμανία) το μυαλό μου ΔΕΝ λειτουργεί τόσο πονηρά. Ακατανόητες μου φαίνονται τέτοιες υποθέσεις, αλλά εσύ είσαι πιο κοντά στα πράγματα και μπορεί να έχεις δίκιο. Εγώ, Βασίλη, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ βλέπω και τίποτα άλλο. Έχω 100 ευρώ; Τα έχω! Έχω 50 ; Τα έχω! Δεν έχω τίποτα; Πάω φούντο!
Το διευκρίνησα, αγαπούλα μου! Το θέμα (για μένα) ΔΕΝ ήταν ή αύξηση των ποσοστών, αλλά ΑΝ ακόμη προτιμάμε ως καταναλωτικό κοινό (πάσης φύσεως) γερμανικά αυτοκίνητα. Άκα: Και 10 μόνο αυτοκίνητα να πουλήθηκαν, τα μισά να είναι γερμανικά.
Δεν θα το έλεγα... Οι Γερμανοί ΔΕΝ ασχολούνται γενικά με την πολιτική και με τους άλλους. Εμένα η δουλειά μου είναι, λέει ο Γερμανός, να κόβω ξύλα. Τα πολιτικά είναι δουλειά των πολιτικών. (Όταν ήμουν στην Ελλάδα, τα πολιτικά με ενδιέφεραν περισσότερο... Όταν ήρθα εδώ, σιγά σιγά, έπαψα να ενδιαφέρομαι πολύ, γιατί (συν όλα τ' άλλα) ΔΕΝ βρήκα και ανθρώπους να ενδιαφέρονται για δαύτα)
Μου ήρθε στο μυαλό με αυτό που ειπές η ιστορία του υποστράτηγου Ρεινχαρτ Γκελεν στον Β παγκοσμιο πόλεμο και τον Ψυχρό πολεμο. Μέσα σε κατασκοπικες ομάδες, κατάφερε αφού έβαλε το χερακι του στο ολοκαύτωμα 10.000.000 Ρωσσων, να απαλλαχθει απο κατηγοριες για εγκληματα πολεμου, να γίνει ηγετικό μέλος/συνεργατης της cia στρατολογώντας 20.000 ναζι, ss κλπ. στον Ψυχρο πολεμο που απαλλάχθηκαν εν μια νυχτι επισης. Εν τελει έφτασε στο σημείο να είναι βασικός εκπαιδευτής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών...
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
Bill_K (16-05-15)
Απίστευτο το γεγονός μέσα στο ίδιο κόμμα, η μια συνιστώσα (αριστερή) να δείχνει Βενεζουέλες και Ρωσίες και η άλλα (ευρωπαική) Παρίσια και Βρυξέλλες, ο δε πρωθυπουργός να βρίσκεται στη μέση και κάτω από διασταυρούμενα πυρά να προσπαθεί να δώσει λύση. Τελικά μήπως είναι πιο εύκολο κάποιοι να πάρουν πόδι από το κόμμα από τα συμβιβαστούν τα ασυμβίβαστα;
Αυτά για σήμερα και πάω για νανάκια, γιατί αύριο έχω να σηκώσω κούπα και πρέπει να είμαι ξεκούραστος.
Ηρεμία αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί: Όλοι, την ίδια ψωλή θα φάμε και το ακόμα καλύτερο είναι ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το ποιός κάνει κουμάντο.
Μην ασχολείστε με τα κόμματα - δεν έχει καμία αξία η συζήτηση όταν γίνεται για συγκεκριμένα πρόσωπα και κανείς δεν θα ήταν πολύ καλύτερος ενός, που ήδη υπάρχει.
Καλό είναι να κάνουμε συζήτηση αρχών και όχι συζήτηση προσώπων.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
The Dude (17-05-15)
οπως εχει δηλωσει και ο μεγαλος τζιμακος (πανουσης):η πολιτική είναι το πιο εύκολο
επάγγελμα στον κόσμο.για αυτό και εμείς έχουμε βάλει 300 μαλάκες να κάνουν την δουλειά.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
voskos_7 (17-05-15)
Bill_K (17-05-15), pf7 (17-05-15), Red&White-Nick-7 (17-05-15), voskos_7 (17-05-15)
Και καλά θα κάνεις αγόραρε, αλλά δεν έχω βάλει ποτέ τους ολιγάρχες και τα καρακόλια τους, στην ίδια μοίρα με τους πολίτες και ούτε πιστεύω ότι κάποιος εξ υμών, ανήκει στους πρώτους...
Το "όλοι" και το "μαζί", ειδικά σε αυτή τη χώρα, έχει αποδειχτεί κατ' επανάληψιν ότι δεν είναι... αριθμητικά ακριβείς σαν όροι... Όπως και πολλές έννοιες έχουν μία λίγο... σχετική ερμηνεία...
Δεν είναι μόνο οι ολιγάρχες και τα κανάλια τους αλλά και οι προστάτες τους (αστυνομία, δυ κλπ.)... Συνολικά ένα 10-15% του πλυθυσμού
Αυτό το facebook είναι μεγάλος ρουφιάνος τελικά. Είχε βάλει μια γνωστή μου, γνωστό και αδίστακτο κομματικό στέλεχος της περιοχής της, φωτογραφία από της διακοπές της. Στην φωτογραφία ήταν όλοι οι συγγενείς και εντελώς τυχαία όλοι δούλευαν στον ίδιο δημόσιο οργανισμό (παρόλο που δεν το γνώριζα ποιο πριν διότι είχαν διαφορετικά επώνυμα)
Ισως επειδή μένεις στα Γρεβενά δεν μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος αυτού που εννοώ. Καλός ή κακός στα περιφερειακά μέρη η ελαστικότητα του ζητήματος δεν είναι τόσο μεγάλο όσο στις μητροπόλεις. Ανθρωποι με 2-3 ferrari με ιδιωτική πισίνα στο προσωπικό δωμάτιο επειδή "έτυχε" να εργάζονται στην ερτ/νεριτ και άνθρωποι που όντως παράγουν με αξιοπρέπεια προς όφελος του κράτους να κοντεύουν να τρελαθούν.
Σήμερα φεύγουν 2 φίλες μου για Μύκονο. Βασικό μισθό, από το πρωί μέχρι το βράδυ και σαββατοκύριακο. Υπερωρίες μαύρες χωρίς να είναι οι κανονικές απλώς ότι τους δώσει. Δηλαδή ο τουρίστας έχει κρίση και ο εργοδότης στην Μύκονο που έχει κάνει απόσβεση σε μισό καλοκαίρι δεν μπορεί να δώσει έναν αξιοπρεπή και νόμιμο μισθό? Η τουριστική ανάπτυξη του Σαμαρά...
Η καραιβικοποίηση του Σαμαρά που πρέπει να είμαστε χαρούμενοι κιόλας...
Και για να συμπληρώσω αυτό που λέει ο Δημήτρης, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ και ΡΩΣΣΙΑ που μας πιπιλίζουν το μυαλό -χωρίς καν ο τηλεθεατής να γνωρίζει τι σημαίνουν αυτές οι χώρες- (με μεγάλα γράμματα γιατί παλεύουν με αξιοπρέπεια στα μεγάλα συμφέροντα) αλλά υπάρχει και το ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ που θέλει να να μας κάνει ο σαμαράς και ουσιαστικά έχει χτυπήσει πτώχευση
Bill_K (17-05-15)
Μην νομίζεις: Εδώ, είναι ακόμα χειρότερα, με την έννοια ότι όλοι τα ξέρουν, αλλά μέχρι να πέσει από τον θρόνο του κάποιος, δεν μολογάει κανείς και αν ακούσουν τίποτα σε δημόσιο χώρο, δαγκώνονται και κάνουν τους έκπληκτους.
Ο όρος "καρακόλια", δεν έχει να κάνει μόνο με ένα επάγγελμα και ακόμα περισσότερο δεν έχει καν να κάνει με κάποια κατηγορία επαγγελμάτων: Μην έχεις την εντύπωση ότι αν γίνει κανένα "μπαμ", οι αφέντες, θα βάλουν το σώμα τους μπροστά για να προστατεύσουν αυτούς, που είναι στη... δούλεψή τους.
Αστυνομικοί, δημοσιοφιάνοι, υποτακτικά υπαλληλάκια, μπροστινοί αχυράνθρωποι, που κάνανε εξυπηρετήσεις, μόνο και μόνο για να φάνε κανένα κόκαλο, ή να καβαντζάρουν καμία θέση προϊσταμένου, όχι μόνο θα μείνουν απροστάτευτοι, αλλά, να μην πω, ότι θα υποδειχτούν και ως στόχοι, για αντιπερισπασμό.
Bill_K (17-05-15), pirateeeeeee (17-05-15)
Στα υπόλοιπα της ημέρας, ξεχωρίζει η ανησυχία και τα διαβήματα των ΗΠΑ, για την ομαδική δίκη και καταδίκη 100 ατόμων, της Ισλαμικής Αδελφότητας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου.
Φυσικά, μας ανησυχεί ότι τα δικαστήρια βάζουν σε ένα καζάνι 100 άτομα και βγάζουν συγκεντρωτικό αποτέλεσμα, αλλά δεν μας απασχολεί στο ελάχιστο ότι αυτοί οι λαοί, καταδικάζονται σε ένα ΔΣ εταιρίας εμπορίας όπλων.
Αποσταθεροποιήσατε την περιοχή, τουλάχιστον, ας έχετε τη στοιχειώδη λεπτότητα να μην επεμβαίνετε όταν οι άλλοι συμμαζεύουν αυτά που έχετε προκαλέσει και ακόμα περισσότερο προσέξτε και ποιούς υπερασπίζεστε, γιατί θα αρχίσει να εξυφαίνεται ο μύθος του ISIS και θα πάρετε κι άλλους στο λαιμό σας, που είναι και πιο διακριτικοί...
Bill_K (17-05-15), pirateeeeeee (17-05-15)
voskos_7 (17-05-15)
Πιστεύω πως η παρέμβαση του Σταύρου, ήταν καταλυτικότατη και αν μη τη άλλο, μας αποκάλυψε την πραγματική είδηση της χρονιάς...
Κάποτε, πρέπει να αποκαταστήσουμε τις συστηματικές αδικίες που διαπράττουμε στις συνειδήσεις μας και να στηρίξουμε τα άτομα που έχουν το θάρρος να μας κοιτούν κατάματα και να λένε την αλήθεια τους, ορθώνοντας το ανάστημά τους, απέναντι σε κάθε κοινωνική αδικία που εμείς αποσιωπούμε...
Αλέξανδρε Πετρίδη, κάποια μέρα, θα πάρεις τη θέση που σου ανήκει και εύχομαι αυτή η μέρα, να μην είναι πολύ μακριά...
estai (17-05-15)
Συμφωνω Νικο, θα του αξιζε κατι καλυτερο. Πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο θεωρωντας οτι ταιριαζει και με την ιδιοσυγκρασια του συλλογου, θα ηταν, προεδρος στον Παναθηναικο.
Nistisimos (17-05-15), voskos_7 (17-05-15)
Εγώ, τον έχω για επίτροπο αρμόδιο για θέματα παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού. Δεν φαντάζομαι, σοβαρά, να υπάρχει κάποιος καλύτερος σε αυτή τη θέση.
estai (17-05-15)
Bookmarks