Bill_K (07-05-15)
Politico: Αυτοί οι 12 άνθρωποι κατέστρεψαν την Ελλάδα
Την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των εταίρων είναι σε εξέλιξη η ιστοσελίδα Politico
έψαξε και βρήκε τους 12 από τους βασικούς "ενόχους" του διαρκούς ελληνικού δράματος.
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Bill_K (07-05-15)
Γενικά μιλώντας είσαι σωστός.
Ειδικά, θα σου εξηγήσω δυο πράγματα επιστημονικά, τα οποία ως άκρως μορφωμένο και καλλιεργημένο άτομο που είσαι θα τα καταλάβεις και πιθανώς θα τα αποδεχθείς.
Ποιος είναι ο ρόλος του Ποινικού δικαίου; Ο ρόλος είναι διπλός:
1. Καταγραφή αδικημάτων και συγκεκριμενοποίηση ποινών
2. Αποτροπή (μέσω των ποινών) αξιόποινων πράξεων.
Αυτός είναι ο ρόλος και ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος.
Τι έχουμε στην περίπτωση του τέρατος και άλλων ομοίων περιπτώσεων; (βλέπε Πακιστανό πριν από δυο χρόνια, Δουρή κλπ) Έχουμε δυσλειτουργία του αποτρεπτικού ρόλου του ισχύοντος ποινικού δικαίου, φίλε Νίκο. Αυτό σημαίνει (γιατί τα κρούσματα, δυστυχώς είναι αρκετά) ότι οι ποινές ΔΕΝ φοβίζουν τον επίδοξο δράστη! (πολλές χώρες στην Ευρώπη και πολιτείες των ΗΠΑ, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής, έχουν αυτό το πρόβλημα, και προχθές μάλιστα, η Ουγγαρία, έκανε σκέψεις μέσω του πρωθυπουργού της για την επαναφορά της θανατικής ποινής)
Ο Πανούσης, άριστος εγκληματολόγος, γνωρίζει το πρόβλημα. ¨Οπως το γνωρίζουμε και εδώ στη Γερμανία, όπου πρώτοι διδάξαμε τα «Λευκά Κελιά». Όταν η επίσημη πολιτεία, υπόκειται σε περιορισμούς που αποδυναμώνουν το ποινικό της σύστημα (σε εμάς είναι το Ευρωπαικό Δίκαιο) ΠΡΕΠΕΙ να ψάξει για λύσεις που θα το καταστήσουν και πάλι ισχυρό. (στη Γερμανία, πολλοί παιδεραστές «αυτοκτονούν» από τύψεις... Σου τα έχω πει) Ο Πανούσης δεν προσπαθεί να αποδώσει καμιά φυσική διακαιοσύνη, αλλά να καταστήσει σαφές, πως, αν και το πονικό μας σύστημα δεν έχει την κατάλληλη ποινή για τέτοια αδικήματα (θάνατος) αυτή θα αποδωθεί ούτως ή αλλέως και πως ο δράστης ΔΕΝ πρόκειται να τη γλυτώσει.
Πιστεύω να επέκτεινα λίγο τον συλλογισμό σου στην σωστή κατεύθυνση...
voskos_7 (05-05-15)
Δημήτρη,μια ερώτηση. Είσαι υπέρ της θανατικής ποινής ; Μη μου πεις ανάλογα την περίπτωση,μιλάω για κτηνωδίες όπως το πρόσφατο παράδειγμα.
Να ταν μονο 12 που την κατεστρεψαν![]()
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Χωρίς συζήτηση υπέρ, φίλε Σπύρο! Είμαι λάτρης του αμερικάνικου δικαιικού συστήματος, το οποίο (μαζί με πολλά άλλα συστατικά) κατέστησαν την Αμερική από ζούγκλα σε παγκόσμια υπερδύναμη. Χωρίς τιμωρία δεν υπάρχει φόβος. Χωρίς φόβο ΔΕΝ λειτουργεί το πονικό δίκαιο (και σύστημα) Χωρίς δίκαιο μια χώρα, με τόσους πολλούς μετανάστες, αλλοδαπούς και κάθε καρυδιάς καρύδι, θα γίνει ζούγκλα.
Θανατική ποινή λοιπόν σε όσους:
1. Κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά
2. Εμπορεύονται ναρκωτικά
3. Διαπράττουν ένοπλη ληστεία με θύματα αστυνομικούς ή αθώους ανθρώπους
4. Διαπράττουν ειδεχθή εγκληματα, όπως το υπό συζήτηση
5. Διαπράττουν πράξεις εθνικής προδοσίας (εδώ ισχύει η θανατική ποινή, καθώς αρμόδια (συνήθως) είναι τα στρατοδικεία)
Reds (05-05-15)
Εχει ξαναγινει η κουβεντα για τον Κωστοπουλο πριν καμια 3ετια αν θυμαμαι καλα...
Τι φταιει ο καγκουρας Κωστοπουλος που ο μεσος τρομπας Ελληναρας αποφασισε να το παιξει βλαχομπονβιβερ? Δεν τους εβαλε κανενα πιστολι στον κροταφο, τις παπαριες του εγραφε για να πουλησει φυλλα...
Διττή τοποθέτηση:
Ο εγκληματολόγος, μίλησε ορθά - ορθότατα (και φυσικά, δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να κρίνω επιστημονικά μία τοποθέτηση, ως μη κατέχων το γνωστικό αντικείμενο).
Ο Υπουργός, ενήργησε εκ πρώτης όψεως επιπόλαια (ως και πολιτικός επιστήμων - το πτυχίο μου, περιλαμβάνει πολιτικά και νομικά μαθήματα).
Των δύο ιδιοτήτων, όταν τοποθετείται κανείς, υπερισχύει η θεσμικά ανώτερη. Πάντοτε.
Όταν απορρίπτουμε τοποθετήσεις οι οποίες δύνανται να χαρακτηριστούν ως παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης, η στάση μας, οφείλει να μην διαφοροποιείται, ανεξαρτήτως της συναισθηματικής φόρτισης που προκαλεί η εξεταζόμενη υπόθεση.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης, την οποία, στην πραγματικότητα, ουδείς εξ υμών γνωρίζει σε ικανοποιητικό βαθμό, έχουμε μία τέτοια παρέμβαση, η οποία δυνητικά μπορεί και να αποτελέσει προάγγελο άλλων παρεμβάσεων, σε άλλες υποθέσεις.
Διόλου ασήμαντο για εμένα και το περιεχόμενο της, ως προς το ότι προκαταλαμβάνει την στάση των μελλοντικών συγκρατουμένων του, λέγοντας στην ουσία "ό,τι και να συμβεί, η υπόθεση, από την αυτοκτονία θα ξεκινήσει". Δεν είναι καθόλου επιφανειακό, στην πολιτική, το γνωμικό "όσα γίνονται, δεν λέγονται".
Χωρίς καν, να υπεισέρχομαι στο πνεύμα του Υπουργού που παρακινεί μία ομάδα ατόμων, μη έχουσα καν το στοιχειώδες πολιτικό δικαίωμα, να υποκαταστήσει τον νόμο, ο οποίος έκρινε ότι οι συγκεκριμένοι, δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι, καθώς σε κάποια στιγμή, ενήργησαν στο περιθώριο όσων προβλέπει.
Είναι τρομερά σημαντική και κρίσιμη λεπτομέρεια, η οποία δύναται να παράγει αντίστοιχες συμπεριφορές και από άλλες ομάδες πολιτών. "Αφού, τότε, ο Υπουργός, προέτρεψε στους φυλακισμένους, να παραβούν τον νόμο και τους κανονισμούς του σωφρονιστικού συστήματος, εκφράζοντας την κοινή γνώμη, τώρα, εμείς, οι νομοταγείς, έχουμε κάθε δικαίωμα να ενεργήσουμε αυτόβουλα και σε αυτήν την περίπτωση, που βγάζει μάτι".
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
dimace (05-05-15)
Voskos_7@
Σβήσε βρε καλέ μου άνθρωπε κάνα pm.. Έλεος πια, σου γράφω τόση ώρα και έρχεται πίσω...Άιντε.
voskos_7 (05-05-15)
Reds (05-05-15)
voskos_7 (06-05-15)
Όχι ξεμαλλιάσματα παιδιά. Καλοκαίρι έρχεται μη βγούμε στις παραλίες και μας κράζουν.![]()
Aυτος ο Κωστοπουλος πραγματικα με το κλικ, επηρεασε πολυ κοσμο και κατεδειξε την ελλειψη παιδειας της χωρας με το ηλιθιο, στρεβλοαμερικανοποιημενο λαιφσταιλ, που εφερε στην χωρα.
Πασοκος ευνοουμενος μεχρι αηδιας. Κολλητος του Λαλιωτη, προφανως ετρωγε καλα, αλλα επεσε και ο ιδιος θυμα απ'οτι φαινεται του τροπου ζωης που προεβαλλε.
Καλα να παθει.
Μες στην 5αδα για μενα, ανετα.
Bill_K (06-05-15)
Φυσικά: Αν οι πολιτικοί, έπρεπε να κρεμαστούν, ο εκδότης του nitro και του down town, θα έπρεπε να εξαϋλωθεί...
Τι να κλάσουν, μπροστά του και οι εργολάβοι με τα συγκροτήματα καναλιών, ραδιοφώνων και έγκυρων εντύπων;
Να δείτε, που το συγκεκριμένο μουνί, έχει φάει πάνω από 200 δις, από αυτά που χρωστάμε έξω - χώρια όσα δεν χρωστάμε τώρα...
![]()
Που σε βρίσκουμε και που σε χάνουμε Βοσκέ,γύρω απ'την γκλαμουρία είσαι...![]()
Bookmarks