estai (30-04-15)
estai (30-04-15)
Διαβάστε, παρακαλώ, το παρακάτω απόσπασμα, για τις εξελίξεις στη ΔΕΣΦΑ:
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Από τον περασμένο Νοέμβριο, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού και η καταβολή των 400 εκατ. ευρώ βρίσκονται σε εκκρεμότητα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει αν η απόκτηση του ΔΕΣΦΑ από τη Socar παραβιάζει ή όχι την ευρωπαική νομοθεσία.
Δείγμα ότι η υπόθεση έχει βαλτώσει για τα καλά είναι αυτό που αποκάλυψε χθες ο επικεφαλής της Socar Ρ. Αμπντουλάγεφ, ότι η Κομισιόν αποφάσισε να δώσει μια ακόμη παράταση στην εξέταση της υπόθεσης, αυτή τη φορά μέχρι το τέλος του έτους.
Τα αίτια
Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, η αιτία της νέας αυτής παράτασης δεν οφείλεται στην Επιτροπή αλλά στα ίδια τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλαδή την αζέρικη και την ελληνική πλευρά, που καθυστερούν να στείλουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους έχουν θέσει οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες.
Τελικά «καίγονται» οι Αζέροι για να ολοκληρωθεί το ντίλ ; Μάλλον όχι, είναι η απάντηση. Κρίνοντας από τις δηλώσεις Αμπντουλάγιεφ προκύπτει πως δεν υπάρχει βιασύνη, ενώ υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούνιο συμπληρώνονται 24 μήνες από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και βάσει των όρων της προκήρυξης, οι Αζέροι μπορούν να αποχωρήσουν από το ντιλ, χωρίς να καταπέσει η εγγυητική επιστολή που έδωσαν. Η ευθύνη για το ναυάγιο του ντιλ δεν θα βαρύνει αυτούς.
Μόλις είδατε τον λόγο, που η επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία ήταν ΤΟΠΟΣ ΚΕΝΟΣ, που η Κίνα ΔΕΝ μπορεί να μας βοηθήσει, που η Βραζιλία, και να θέλει, δεν μπορεί να επενδύσει σε μας, που η Ινδία και να προτίθεται να μας δανείσει δεν μπορεί, κλπ...
Φυσικά δεν περιμένω από τον ελληνικό λαό να γνωρίζει την ευρωπαική νομοθεσία. Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση, που έτσι μπορεί να λέει ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ στον κόσμο, πως τάχατες, αν μας πετάξουν έξω, θα βοηθηθούμε από δεξιά και αριστερά. Αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αποχώρηση (θα πάρει πολλά χρόνια) από τους κόλπους της Ευρωπαικής Ενώσεως, αφού η νομοθεσία της υπερισχύει της δικής μας και οιαδήποτε συμφωνία μέλους με μη μέλος πρέπει να εγκριθεί στις Βρυξέλλες.
Αύριο, λοιπόν, αν μας πει ο Πούτιν, να φτιάξουμε τον αγωγό, εμείς ΔΕΝ μπορούμε να πάρουμε ούτε προκαταβολές, ούτε να αρχίσουμε την κατασκευή του έργου, χωρίς έγκριση της ΕΕ. Συμφωνία μπορούμε να υπογράψουμε! Δεν μας κρατά κάποιος τα χέρια. Να την υλοποιήσουμε χωρίς έγκριση δεν μπορούμε! (και φυσικά η ΕΕ, σε κόντρα με τη Ρωσία, ΔΕΝ πρόκειται να συνεναίσει για τον αγωγό... Εμείς θα επιμείνουμε, το θέμα θα τραβήξει και θα τραβήξει και όλοι καταλαβαίνετε τις συνέπειες...)
Αν θέλουμε ΧΡΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της Ευρώπης. Ας το γνωρίζουμε καλά, για να μην βρεθούμε προ ακόμα πιο δυσάρεστων εκπλήξεων.
Vass (01-05-15)
Economist: Όχι Grexit, αλλά...Brexit. Γιατί και πώς η Βρετανία θα μπορούσε να βγει από την Ε.Ε.
Όπως φαίνεται, ο όρος «Grexit», που δημιουργήθηκε – ως γνωστόν- για να περιγράψει μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη (και ίσως και από την Ε.Ε.) . Ωστόσο, πλέον ένας νέος όρος, από την ίδια «σχολή» αρχίζει να ακούγεται στην Ε.Ε.: ο λόγος για το «Brexit», δηλαδή μια πιθανή έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε.
Όπως αναφέρεται σε [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ], κατά την προεκλογική καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα «Brexit» φαντάζει πλέον υπαρκτό ενδεχόμενο. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, έχει υποσχεθεί σχετικό δημοψήφισμα στα τέλη του 2017 αν οι Συντηρητικοί παραμείνουν στην εξουσία, ενώ άλλα μικρότερα κόμματα- με χαρακτηριστικό παράδειγμα το UKIP του Νάιτζελ Φάραντζ- έχουν την έξοδο από την Ε.Ε. ως έναν εκ των βασικών στόχων τους. Επίσης, δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα δημοψήφισμα τέτοιου είδους θα έπαιρνε χαρακτήρα «θρίλερ».
Όπως επισημαίνει ο Economist, ακόμα και στα «καλύτερά» της, η Βρετανία ήταν ένα μέλος της Ε.Ε. με ιδιαίτερη σχέση με την Ένωση. Οι πρώτες κυβερνήσεις των Εργατικών απέρριψαν την ευκαιρία συμμετοχής στις διαπραγματεύσεις τη δεκαετία του 1950 που οδήγησαν μακροπρόθεσμα στη γένεση της Ε.Ε. Έκτοτε, η Βρετανία τηρεί αρκετά σκεπτικιστική τάση απέναντι στο ευρωπαϊκό «εγχείρημα», με την χώρα να χαρακτηρίζεται «awkward partner» (αμήχανος εταίρος). Η Βρετανία εισήλθε στις τότε Ευρωπαϊκές Κοινότητες το 1973, καθώς η Ευρώπη τα πήγαινε καλά οικονομικά, ωστόσο ακολούθησε δημοψήφισμα το 1975, με το «ναι» να κερδίζει.
«Ωστόσο, κατά τις τελευταίες δεκαετίες οι βρετανικές κυβερνήσεις έχουν κρατήσει απόσταση καθώς άλλοι στην Ευρώπη επιδιώκουν “ακόμα στενότερη ένωση”» τονίζεται, ενώ γίνεται αναφορά στο ότι η Βρετανία είναι εκτός ευρώ και συνθήκης Σένγκεν. «Η παραδοσιακή εχθρότητα προς την Ε.Ε. έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια με την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων ανατολικοευρωπαίων (νόμιμα, υπό τους κανόνες της Ε.Ε.) για να βρουν δουλειά», κάτι που έκανε κόμματα όπως το UKIP να αντιδρούν έντονα.
Ωστόσο, σημειώνεται, δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα λειτουργούσε το δημοψήφισμα, καθώς καμία χώρα δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Ο Κάμερον έχει υποσχεθεί επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σχέσης της Βρετανίας με την Ε.Ε. πριν από την ψηφοφορία, με σκοπό την επίτευξη καλύτερης συμφωνίας για τη χώρα. Αν αυτές οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά, τότε η κυβέρνησή του θα μπορούσε να προτείνει παραμονή στην Ε.Ε. Αν όχι, τότε μια Συντηρητική κυβέρνηση μπορεί να στήριζε τη θέση περί εξόδου. Παρόλα αυτά, σημειώνεται ότι είναι εντελώς αβέβαιο πού θα έχουν καταλήξει αυτές οι διαπραγματεύσεις την κρίσιμη στιγμή. Υπογραμμίζεται, ωστόσο, ότι οι Εργατικοί και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες είναι κατά του δημοψηφίσματος.
«Οι συνέπειες ενός Brexit είναι δύσκολο να υπολογιστούν. Αυτοί που είναι υπέρ του υποστηρίζουν με πάθος ότι θα απελευθέρωνε τη Βρετανία από την ασφυκτική λαβή της γραφειοκρατίας της Ε.Ε. και του πολιτικού παρεμβατισμού, και θα ελευθέρωνε τις επιχειρήσεις της χώρας ώστε να μπορούν να εμπορεύονται με μεγαλύτερη επιτυχία με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτοί που είναι εναντίον του Brexit υποστηρίζουν, με αντίστοιχο πάθος, ότι θα έθετε σε κίνδυνο το εμπόριο της Βρετανίας με τον μεγάλο οικονομικό της εταίρο. Ένα Brexit θα καθιστούσε επίσης τη χώρα πολύ λιγότερο ελκυστικό προορισμό για ξένες επενδύσεις, καθώς πολλές εταιρείες έρχονται στη χώρα εν μέρει εξαιτίας της πρόσβασής της στις αγορές της Ε.Ε. Στην πραγματικότητα, πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα είναι οι σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε. μετά από ένα Brexit. Η χώρα θα μπορούσε να γίνει σαν την Ελβετία, η οποία έχει σχέση με την Ε.Ε., ή σαν τη Νορβηγία και την Ισλανδία, βρίσκονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, και ως εκ τούτου στην εσωτερική αγορά, αλλά χωρίς τη δύναμη να αλλάξουν τους κανόνες αυτής της αγοράς. Ή, η Βρετανία θα μπορούσε να έβρισκε την περιφρονημένη Ε.Ε. απρόθυμο συνεργάτη. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, είναι πως οποιοδήποτε δημοψήφισμα θα προκαλούσε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, τόσο πριν όσο και μετά το γεγονός. Αυτό από μόνο του θα προκαλούσε μεγάλη πολιτική και οικονομική αναταραχή στη Βρετανία, ανεξαρτήτως του ίδιου του δημοψηφίσματος» καταλήγει o Economist.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
estai (30-04-15)
Αγάπη μου αγιάτρευτη, το να συγκρίνουμε τις πορείες των δύο, μπορεί να έχει κάποιο νόημα, αλλά, τώρα και επειδή παραθέτουμε γεγονότα: Όταν αντιπαραβάλουμε οδυνηρές εμπειρίες με απέλπιδες προσδοκίες, είναι προφανές ότι θα επιλέξουμε το δεύτερο και η λογική, πάει στην άκρη, τελείως - με την ελπίδα ότι έστω, κάτι, από όλα όσα σου υπόσχονται, θα γίνουν.
Για εμένα, το ζητούμενο, είναι, κάποτε, να λογοδοτούν, στη δικαιοσύνη, όσοι εξαπατούν τον ψηφοφόρο (και το σκόπιμο του εγχειρήματος, είναι καταφανέστατο και αδιαμφισβήτητο - σε όλους όσους υποσχέθηκαν μερικές, ή ολικές διαγραφές χρέους, με παράλληλη ευρωπαϊκή πορεία), με την ελπίδα, ότι οι επόμενοι, θα είναι πιο συνετοί στις εξαγγελίες τους, έχοντας το νου τους στο επέκεινα.
Μόνο έτσι θα μπορέσει κάποτε να εξορθολογιστεί ο πολιτικός λόγος και πιθανώς ο κόσμος, θα αποκτήσει καλύτερα αντισώματα στο παραμύθι.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
dimace (30-04-15)
Και στο Ποτάμι είναι - τι νομίζετε;
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Το κλουπ γουστάρει Μητσοτακέικο και ευχαρίστως πληρώνει για να ικανοποιήσει τα (πάντα διεστραμένα) γούστα του!![]()
voskos_7 (01-05-15)
Πως καλύψαν τις κομπίνες της Αλεξίας+διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς?
Καθίκια
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
voskos_7 (01-05-15)
Την ομοσπονδία που το ΝΒΑ -που καίγεται να αναπτύξει το άθλημα- την έχει σε εμπάργκο για πολυ σοβαρούς και ρατσιστικούς λόγουςΓιατί ναι μεν ο Σταύρος Κοντονής ετοίμασε το νομοσχέδιο, αλλά μάλλον δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα πλέον στο μπάσκετ. Γιατί μπροστά στους εκπροσώπους των άλλων Ομοσπονδιών και των υπολοίπων κομμάτων στη συζήτηση που έγινε, παραδέχθηκε ότι “ο τρόπος λειτουργίας της ΕΟΚ είναι Φάρος”… Έπλεξε δηλαδή το εγκώμιο της Ομοσπονδίας μπάσκετ, παρότι και από την FIBA έχει ξεκαθαριστεί ότι αν η Πολιτεία επισέλθει σε τομείς που αγγίζουν το αυτοδιοίκητο, κινδυνεύει και με μπασκετικό αποκλεισμό η Ελλάδα.
Για να δούμε τι άνθρωπος είναι αυτό το νούμερο
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
pirateeeeeee (01-05-15), voskos_7 (01-05-15)
Σκέφτηκα να πάω καμία εκδρομή να τον πιάσω, αλλά μιά χαρά τον πιάνω και από εδώ...
![]()
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
dimace (01-05-15)
voskos_7 (01-05-15)
dimace (01-05-15)
Ψεύτη! Προχθές δεν μου είπες πως οι τσέπες σου είναι γεμάτες με ... Βιάγκρα, Κίαλις, προφυλακτικά σε έξη γεύσεις και μικροποσότητες ηρωίνης και οπίου, όλα για κατανάλωση όταν βρίσκεσαι μαζί μου και μ' έφτιαξες κομπλέ; Πότε επιτέλους θα βρω έναν ειλικρινή «φίλο», μού λέτε;
*ΔΕΝ γίνεται ο Μάης να πάει χειρότερα από τον Απρίλη! ΔΕΝ γίνεται να υπάρξει περισσότερο μηδέν του μηδενός!
Την βλέπω για πολύ Παντελίδη, την όλη φάση ("Γίνεται..."), αν και το τρέχον τριήμερο, ήταν μεγάλη παγίδα, η οποία δεν έκλεισε με το θήραμα μέσα.
Γενικά, πάντως, βιάγκρα ακόμα, δεν χρειάζομαι: Με κάτι αντιψυχωσικά των 1000, την βγάζω και για αλλαγή, παίρνω και κανένα αγχολυτικό. Για επιδόρπιο συνδυάζω ηρεμιστικά και παυσίπονα με burbon, ή με 18αρι ουίσκι, ή και μπλέ περπατητή.
Πηγαίνω να περπατήσω λίγο στον καθαρό αέρα και να κυνηγήσω την τροφή μου και θα τα πούμε αργότερα.
Αν μπορείτε, φυσικά, μην κάθεστε μέσα και ας βρέξει. Στο κάτω - κάτω, δεν είναι μέρα για να καθίσει κανείς, από οποιαδήποτε άποψη και αν το δει.
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
dimace (01-05-15)
Καλό μήνα παιδιά των λουλουδιών και αν είναι να τον πιάσετε να τον πιάσετε γερά...
"I'm gonna make him an offer he can't refuse"
voskos_7 (01-05-15)
Καλό μήνας παίδες... Πιάστε τον !!!
Olympiacos is the most successful Greek football club.
the only club from Greece to have won a major European cup.
the first club outside the big 4 leagues to win a trophy since 2011.
voskos_7 (01-05-15)
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
pirateeeeeee (01-05-15), Red&White-Nick-7 (01-05-15)
voskos_7 (01-05-15)
Πλούσια παιδιά στο Instagram που σατιρίζονται από τους χρήστες. (Εικόνες)
Εδώ και καιρό έχει δημιουργηθεί στο Instagram το «#RichKidsOfInstagram» όπου ανεβαίνουν διάφορες φωτογραφίες πλουσίων.
Long Text Frame - Διαβάστε αν θέλετε με το κουμπάκι 'Εμφάνιση' το κείμενο:
Πηγή: [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Και μεταξύ μας, ίσως και να είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούνε ορθολογικά τα συγκεκριμένα περιστατικά...
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
BrazHlias (01-05-15)
Bookmarks