Όχι δα! Πάπυρος Λαρούς και βάλε![]()
;
;![]()
Όχι δα! Πάπυρος Λαρούς και βάλε![]()
Ερώτημα: Ποιά ομάδα πήρε το κύπελλο Ελλάδος τη σαιζόν 1963-64, με ποιά ομάδα συναντήθηκε στον τελικό και με τι αποτέλεσμα έληξε ο αγώνας;
---------------------
![]()
Κυριάκο άς ανοίξει μια ενότητα με ερωτήσεις που θα υποβάλουμε τα μέλη μεταξύ μας, θα είχε πολύ ενδιαφέρον και θα μαθαίναμε την Ολυμπιακή Ιστορία φαρσί, ο ένας με τον άλλον...
---------------------
![]()
Kαι ο παππούς sadi εισέβαλλε και αυτός...![]()
;
στηνονται παιχνιδια στο ελληνικο ποδοσφαιρο? Μα τι μου λετε??![]()
“Liberty means responsibility. That is why most men dread it.” George Bernard Shaw
Σιωπή εγκάθετε...
;
Αγαπητέ μου φίλε δεν είναι το θέμα η απάντηση, αλλά να αναπαράγουμε την εκπληκτική ιστορία του Συλλόγου μας και να αποτίσουμε το Χρέος μας προς τον Θρύλο μας.
Το παιχνίδι αυτό δεν ήταν στημένο όπως νόμιζαν οι φίλαθλοι τότε, απλά οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ κουρασμένοι σε συνδιασμό και με το καύσωνα ο οποίος επικρατούσε εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα και δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους. Πολλοί ποδοσφαιριστές που έλαβαν μέρος και παράγοντες αυτού του παιχνιδιού έχουν μιλήσει και μετά από χρόνια. Άν υπήρχε κάτι θα είχε βγεί όπως τόσα και τόσα.
Ξεκάθαρα θα πώ όμως ότι ΠΟΤΕ , ΠΟΤΕ στην Ιστορία του ο Ολυμπιακός δεν έχει στήσει παιχνίδι. Όποιος το πεί αυτό θα με βρεί κάθετα απέναντυ του. Πολλές φορές είχε τάσεις μεγαλοψυχίας, πολλές φορές ευνοήθηκε σαν μεγάλη ομάδα από διαιτητές - όπως όλοι - πολλές φορές αδιαφόρησε για το αποτέλεσμα. ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ δεν έστησε παιχνίδι.
Άν υπάρχει υπόνοια για κάτι ή κάποιος φίλος αμφιβάλει εδώ είμαστε να το συζητήσουμε.
Ακόμα, όλοι μας από τον πιο παλιό έως τον πιο φρέσκο φίλαθλο, παράγοντα, ποδοσφαιριστή ή προπονητή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ το μέγεθος αυτού του Συλλόγου, τις πραγματικές του διαστάσεις. βλέπουμε μια τρομερή απήχυση που έχει στις μάζες και απλά το παρατηρούμε. Δεν είναι τυχαίο όμως και χρειάζεται ομάδα επιστημόνων να εργαστεί για να το αναλύσει και να το αναδείξει στη πραγματική του έκταση....
---------------------
![]()
NIKOLAS_7 (20-02-08)
Το 4-5 από τον ΟΦΗ δεν παίχτηκε τίμια, αλλά δεν ξέρω αν λογίζεται στημένο, αφού ίσως και να μην το ήξεραν οι Κρητικοί...
T rotation ;
,
Καλά αυτό για τον ΟΦΗ έπειτα από όλα όσα έχω γράψει για τις σχέσεις παο- οφη δεν έπρεπε καλέ μου φίλε ούτε να το σκεφτείς, γιατί ο οφη ως γνωστόν είναι to poustaki tou vazelou εδώ και δεκαετίες. Απλά θα παραθέσω
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΑΘΛΩΝ Ο.Φ.Η. ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-2 ΣΤΙΣ 05/01/2002 :
"Σύνδεσμοι ανύπαρκτοι, πουλημένοι, καθοδηγούμενοι, στα χνάρια της διοίκησης. Συνθήματα της πλάκας, χωρίς νόημα, χωρίς ουσία. Αναλωμένοι για χρόνια στα ίδια και στα ίδια, έμεναν κάγγελο μπροστά στην ευρηματικότητα των βάζελων, οι οποίοι κέρδισαν με διαφορά τη μάχη της εξέδρας, την ώρα που οι δικοί μας κοίταζαν πως να ξεφορτωθούν τον, ας γελάσω, "εχθρο", δηλαδή όσους φιλάθλους του βάζελου ήταν στην 8 και ξέχασαν να ψαχτούν οι ίδιοι αλλά και ανάμεσα τους, εκει στην 4.
"Παίχτες πουλημένοι, ο ΟΦΗ δεν πεθαίνει", ατυχες συνθημα, αν και δεν ακούστηκε.
Τώρα πια ταιριάζει το "Σύνδεσμοι πουλημένοι, ο ΟΦΗ δεν πεθαίνει". Άλλωστε οι παίχτες είναι ΔΕΔΟΜΕΝΑ πουλημένοι, αφού δουλεύουν για το συμφέρον του ίδιου αφεντικού, αλλά συνεχίζουν προκλητικά(γιατί αυτό ειναι το προκλητικό)να το κάνουν υπογείως και όχι στο άπλετο φως..."
και λέω εν γνώσει και πλήρη νηφαλιότητι
ΑΠΟ ΤΟ 1925 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΣΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΤΣ!!! ΟΥΤΕ ΕΝΑ !!!!!!!!!!!
---------------------
![]()
NIKOLAS_7 (20-02-08)
<<Σήμερα, την 28η Ιουνίου 2006, διαμαρτυρόμαστε με μορφή μαζικού συλλαλητηρίου, για όσα, τόσα χρόνια, εμείς φωνάζουμε και εσείς κωφεύετε στρουθοκαμηλίζοντας. Διαμαρτυρόμαστε, για την ανοχή σας, ως πολιτεία, ως έννομο κράτος, στα δρώμενα της αγαπημένης μας ομάδας, τον ΟΦΗ. Της ομάδας μας, της οποίας η λαμπρή αγωνιστική ιστορία, επισκιάζεται, από γεγονότα, ντροπής, υποτέλειας και παρανομίας της διοικητικής της ιστορίας....>>
ψήφισμα των φιλάθλων του ΟΦΗ
---------------------
![]()
Και μια ιστορική στιγμή που θάμουν ανάξιος άν δεν την ανέφερα στον Ιερό αυτό χώρο:
Στη διάρκεια της μάχης κατά τα Δεκεμβριανά σκοτώθηκε στα Εξάρχεια ένας σπουδαίος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Στέλιος Αναματερός. Συγκλονιστικό γεγονός εκείνη την εποχή η εκτέλεση του σέντερ φορ του Ολυμπιακού Νίκου Γόδα από την κυβέρνηση σκοπιμότητας εκείνης της περιόδου. Η εκτέλεση έγινε στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας. Ο μελλοθάνατος (όπως βεβαίωσε ο συγκρατούμενός του Σταμάτης Σκούρτης, συνταξιούχος έμπορος σήμερα), όταν ρωτήθηκε ποια ήταν η τελευταία του επιθυμία, απάντησε: "Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με τη φανέλα του Ολυμπιακού και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου, πριν από τη χαριστική βολή".
Τα δάκρυα μου και τα Δικά Σας Αδέρφια όταν διαβάζετε τούτες τις γραμμές είναι ένα Ιστορικό μνημόσυνο σ΄αυτές τις Χαλύβδινες ψυχές που εμείς έχουμε την ύψιστη τιμή να αποτελούμε συνέχεια τους στην ατέλειωτη ερυθρόλευκη αλυσίδα. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ!!!
---------------------
![]()
Κι΄αφού "δωροδόκησε" τη Ρόδο για να ισσοβαθμίσει με το άεκ στην πρώτη θέση γιατί δεν κατέβηκε να παίξει μπαράζ και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;
Όσο για το άεκ, το υποκατάστατο αυτό ασήμαντο σωματιάκι της φιλαδέλφειας και των γύρω λόφων, ήταν μια εφεύρεση, όπως κάνει κάθε κομπλεξικός οργανισμός, για να δικαιολογήσει την ήττα από την παναχαική και την οριστική απώλεια του τίτλου, τρείς μέρες πρίν τον αγώνα κυπέλλου στη στρούγκα της. Στο παιχνίδι με την παναχαική οι "φίλαθλοι της" τα κάνουν γυαλιά καρφιά, ξυλοκοπούν ανελέητα τον διαιτητή και τιμωρείται η έδρα τους με πολλές αγωνιστικές. Εκμεταλεύτηκαν τη δήλωση Κοσκωτά ότι "η αεκ είναι άτυχη που κληρώθηκε με μας" και πρίν τον αγώνα κατασκεύασαν μια ιστορία ότι ο Μπαλής επισκεύθηκε τον Θ. Παπαδόπουλο και τον δωροδόκησε. Στο πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός παρ΄ότι έλειωσε το άεκ κυριολεκτικά στάθηκε άτυχος και το σκόρ έμεινε στο 1-1. Σε συνδιασμό με την αποβολή του γνωστού στο πανελλήνιο τραμπούκου μανωλά, οι κομπλεξικοί αεκτζήδες μετονομάζουν την ήττα τους με 3-1 σε δωροδοκία διαιτητή - παπαδόπουλου. Το ωραίο είναι ότι ποτέ δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, ο παπαδόπουλος δεν τιμωρήθηκε, ο Ολυμπιακός δεν τιμωρήθηκε αλλά επειδή η δικαιοσύνη ήταν μονόφθαλμη και για να μείνει στίγμα τιμωρήθηκε μόνο ο παλιός ποδοσφαιριστής του άεκ Ντίνος Μπαλής...
---------------------
![]()
Γνωστή η ιστορία των "φώτων" το 1991, μια και μιλάμε για το άρθρο 44 και το ποιόν του, όπου κλάπηκε μια ωραία νίκη από τον Ολυμπιακό, ένα ολόκληρο πρωτάθλημα και μετατράπηκε σε επαναληπτικό παιχνίδι στη... Ρόδο που χάσαμε 1-0. Άν ανοίξουμε συζήτηση περί αποφάσεων "δικαιοσύνης" και ομοσπονδίας κατά του Ολυμπιακού πολλοί νέοι Ολυμπιακοί που δεν τα έζησαν στο πετσί τους μπορεί να πάρουνε τους δρόμους. Δεν ξεχνάμε τίποτα, δεν συγχωρούμε κανένα και ο καλύτερος τρόπος είναι ο Κόκκαλης να κάνει φέτος ξανά τον Ολυμπιακό Μεγάλο ώστε να τους απαντάμε αγωνιστικά με 6αρες και μεις οι παλαιότεροι να παίρνουμε το αίμα μας πίσω για τις ώρες απόγνωσης και θλίψης που περάσαμε στο παρελθόν, από τις καταφανείς αδικίες σε βάρος αυτού του Υπέροχου Σωματείου το οποίο επαναλαμβάνω έχουμε την Ύψιστη Τιμή να ακολουθούμε...
---------------------
![]()
Ποια θα μπορούσε να είναι η τελευταία επιθυμία ενός μελλοθάνατου αγωνιστή στις φυλακές της Κέρκυρας, μεσούντος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα;
Ο καταδικασμένος σε θάνατο Νίκος Γόδας είχε ήδη αποφασίσει τι θα κάνει, όταν θα ερχόταν αυτή η στιγμή: Τα χαράματα της 19ης Νοεμβρίου του 1948 όταν τον ειδοποίησαν οι φύλακες ότι τον ζητούν στη διεύθυνση, ο Νίκος Γόδας ζήτησε την ερυθρόλευκη φανέλα και το άσπρο σορτσάκι και πορεύθηκε για την εκτέλεση, στο νησάκι Λαζαρέτο, μπροστά στο λιμάνι της Κέρκυρας...
Οι άλλοι κρατούμενοι, μελλοθάνατοι, ισοβίτες ή με μεγάλες ποινές, στριμώχτηκαν στα σίδερα του κελιού τους κι άρχισαν να φωνάζουν όπως έκαναν σε κάθε εκτέλεση: «Λαέ της Κέρκυρας, πάλι απόψε παίρνουν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης για εκτέλεση».
Η φυλακή μπορεί ν' αντηχούσε απ' τις φωνές, οι φωνές μπορεί να ακούγονταν μέχρι τα σπίτια απέναντι, αλλά σε λίγη ώρα ο Μικρασιάτης Νίκος Γόδας, τριάντα χρονώ, βασικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στα χρόνια της Κατοχής, στεκόταν μπροστά στο απόσπασμα φορώντας τη φανέλα του «Θρύλου».
«Νενικήκαμεν -ζήτω οι Ολυμπιονίκες του σοσιαλισμού. Γεια σας, συναθλητές μου», ήταν τα τελευταία του λόγια φεύγοντας απ' τη φυλακή, όπως τα διασώζει ο συγκρατούμενός του εκείνα τα χρόνια Σταμάτης Σκούρτης (σήμερα γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εκτοπισθέντων-Φυλακισθέντων Κέρκυρας).
Στο βιβλίο του «Ωσπου να ξημερώσει» (σελ. 318, εκδ. Κιβωτός) περιγράφει ως εξής την εκτέλεση: «...ο ήλιος σκάει πίσω απ' τα βουνά και δεν ξέρεις τι είναι πιο κόκκινο, η φανέλλα που φοράει κατάσαρκα ο Νίκος, που οι λευκές λωρίδες της κοκκίνησαν απ' το αίμα, ή ο ήλιος; Η οικογένεια του Νίκου Γόδα μού μετέφερε τα λόγια του σε κάποιο απ' τα γράμματά του σε ανύποπτο χρόνο, αφού η εκτέλεση ανακοινωνόταν πάντα στον μελλοθάνατο το τελευταίο βράδυ: "Θέλω να ζήσετε καλά. Πεθαίνω για την πατρίδα και τα ιδανικά μου. Αν κάνετε γιο, να του δώσετε τ' όνομά μου". Κι ο αδελφός του Δημήτρης ονόμασε την κόρη του Νίκη».
---------------------
![]()
NIKOLAS_7 (20-02-08)
Bookmarks