Χρηστο μαλλον συμφωνουμε,αλλα μαλλον δε θες να καταλαβεις τι λεμε.Οι περισσοτεροι που υποστηριζουν τη Ρεαλ,υποστηριζουν και το επιθετικο ποδοσφαιρο.Η Ρεαλ παντα παιζει επιθετικα και ακομα και ο Μουρινιο στην αρχη προσπαθησε να παιξει ¨ανοικτα".Αλλα στη συγχρονη εποχη δε μπορεις να περιμενεις η ομαδα σου να παιζει παντα επιθετικα και παντα ομορφα.Τα προηγουμενα χρονια η Ρεαλ επαιζε πολυ ανοικτα-φουλ επιθεση και στο τελος εχανε απο πολυ κλειστες αμυνες κατωτερων ομαδων που εμεναν πισω και εβγαιναν σε αντεπιθεση.Σε αυτη την ποδοσφαιρικη περιοδο δεν εχει το δεσιμο μιας ομαδας να παιξει καλα,δηλαδη τους αυτοματισμους.Δε μπορω να περιμενω απο τους παικτες μου να βρισκουν ευκολα ο ενας τον αλλο για να παιξουν ομορφο ποδοσφαιρο ακομα.Ωστοσο αν ο Μουρινιο προσπαθησει να κανει αμυντικη τη Ρεαλ θα γινει χαμος.(αλλα δε νομιζω να μεινει τοσο ωστε να το πετυχει αυτο)
Η μπαρτελονα ειναι καλη ομαδα,αλλα εμενα δε μου αρεσει.Μου τη δινει που ενω εχει καλους παικτες,εχει καλο δεσιμο αναλωνεται στην τακτικη του δειλου του να γυροφερνει τη μπαλα μπρος-πισω απο τη σεντρα,περισσοτερο για καθυστερησεις και λιγοτερο για να βρει ανοικτους χωρους και δεν επιλεγει να κανει συνεχεια επιθεση.Οποτε δε με νοιαζει πως θα την νικησουμε.
Αυτο που μου τη δινει ομως ειναι το οτι οταν νικαει η Ρεαλ ολοι φωναζουν οτι πρεπει να νικαει με τον καλυτερο δυνατο τροπο και να παιζει το πιο θεαματικο ποοδοσφαιρο,σαν να μη μιλαμε για ανθρωπους αλλα για θεους.Αν δεν το πετυχει αυτο και απλα νικησει εξυπνα οπως χθες ακουγεται πολυ ασχημη κριτικη,οπως το οτι σκοτωσε το ποδοσφαιρο.Το ποδοσφαιρο δεν πεθανε χθες.Εχει πεθανει εδω και χρονια οταν οι ομαδες εδωσαν μεγαλυτερη σημασια στο αποτελεσμα και τα χρηματα απου ακολουθουν παρα στο θεαμα.Πολλοι ειπαν οτι η Ελλαδα σκοτωσε το ποδοσφαιρο οταν πηρε το Euro με τον τροπο που το πηρε.Παντως συμφωνουμε οτι οι αγγλικες ομαδες παιζουν κατι σαν ιδανικο ποδοσφαιρο με γρηγορες επιθεσεις δυνατες αμυνες και σκληρο παιχνιδι.
Οταν νικαει η μπαρτελονα οι madridistas τα βαζουν κυριως με την ομαδα τους που δεν επαιξε καλα.Οταν νικαει η Ρεαλ ολοι τα βαζουν με τη Ρεαλ.Ειναι λιγο ασχημο αυτο.Και η μπαρτσελονα εχει παιξει ασχημα σε παιχνιδια και θυμαμαι πριν λιγα χρονια που ειχε νικησει σε ενα ασχημο παιχνιδι την τσελσυ με ενα τυχερο γκολ στο τελος.Δε νομιζω να μιλησε καποιος για καταστροφη μετα.
ΥΓ: Μιλησα για το μπασκετ οχι επειδη εχουν σχεση μεταξυ τους τα 2 αθληματα,αλλα για να τονισω τη διαφορα μεταξυ των 2 ομαδων.Και το μπασκετ ομως χαλαει με τις πολυ σκληρες αμυνες ή τα ψευτοφαουλ και τις τεχνικες ποινες.Και το μπασκετ μπορεις να το χαλασει αν παιξεις "δειλα"-δηλαδη προσπαθεις να κερδιζεις φαουλ και οχι να παιξεις αντρικια.Επισης αλλο ενα σκορ 80-99 και αλλο ενα σκορ 45-60.
Bookmarks