Rena (05-12-10)
Ούτε εγώ όπως ξεκαθαρίζω είμαι και "φανατικος" της Ρεαλ. Απλα ετυχε να δουλεύω και να κανω πολυ συχνα ταξίδια Ισπανία πριν καμια δεκαετία περίπου, οπότε υπήρξα και μελος της Ρεαλ για τρια χρόνια (απλα ετυχε να είμαι Μαδριτη, για κανεναν αλλο λογο, και λογω της συμπαθειάς μου γι' αυτην απο τα 80s οπως σου ειπα και πριν).Είχα και την τύχη να γνωρίσω παίκτες οπως ο Ζινταν και ο Ραούλ και κάπως έτσι "κόλλησα". Ετσι γνωρισα καπως παραπανω το Ισπανικο ποδοσφαιρο και συνεχιζω να το παρακολουθώ.
Φυσικα και δεν ειμαι οπαδός ξένης ομάδας, θα ήταν και λιγο δώρο αδωρο.
Το ποδόσφαιρο γενικά είναι άθλημα και χαβαλές περα από τον οποιοδήποτε οπαδισμό. Ξένες ομάδες σαφώς και θαυμάζω και θα ήθελα να δω (πχ την οποιαδήποτε ομάδα του Μαραντόνα, την Μάντσεστερ, την μεγάλη Λίβερπουλ του 80 επίσης και άλλες) και φυσικά δεν θα έχανα την ευκαιρία αν την είχα. Απο εκεί και πέρα όπως γραφω και στο θρεντ της Εθνικής πολυ συχνά δεν υποστηρίζω την Εθνική γιατι εχω...αλλη ομαδα. Αρα σε αυτο συμφωνούμε σε γενικές γραμμές.
Οσο για την ανάλυση που θες είναι αρκετά μακροσκελής για να την κανουμε σε ενα φόρουμ (με ψιλοκουράζει και να γραφω σεντονια), αλλά κάποια στιγμη θα την κανουμε. Σε γενικές γραμμές αποκρούω τα περί "Μπαρτσελονα αντιπαλος του βασιλια" κτλ, γιατι ιστορικά δεν ισχύουν, αλλωστε η Μπαρτσα είναι απο τις λίγες Καταλανικές ομάδες που εχει κανει "παραχωρήσεις" (πχ ύμνος στα Ισπανικα, επίτιμα πρόσωπα της κυβέρνησης και της βασιλικης οικογένειας στην ομαδα) ωστε να "σταθεί" σε υψηλό επίπεδο. Η Ρεάλ φυσικά έχει πραξει αντιστοίχως, οποτε δεν υπαρχει διαφορα στο συγκεκριμενο. Σε θέμα τιτλων και αναγνωρισιμότητας, καθώς και βασης οπαδών σαφως και προσεγγίζουμε περισσοτερο τη Ρεαλ. Τέλος παντων μεγαλη ιστορια και αρκετοι μπορει να διαφωνουν και φυσικα δικαίωμά τους , δεν τιθεται θέμα.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Rena (05-12-10)
Λατρευω την Ρεαλ χωρις να ξερω καν το γιατι.ΙΣως την εχω συνδιασει με κατι ρομαντικο,ο ύμνος της μιλαει για τιμη και δοξα και ιστορία της είναι μεγάλη.Είναι μεγαλη ομάδα που τη σέβονται όλοι ακομα και αν τα τελευταια χρόνια έχει κανει τα παντα για να ξεφτιλιστει απο μόνη της.
Όταν όμως πηγα στο Μπερναμπέου δεν ένιωσα "σπίτι μου".Στο καραισκάκη νιώθεις οτι εδώ ανήκεις.Οι ύμνοι τα τραγούδια,ο κόσμος ακόμα και οι ύβρεις σε αντιπάλους και τα συνεχή πειράγματα,σε κάνουν να νιώθεις οικεία,επειδη καταλαβαινεις τους ελληνες,ακομα και οταν γινονται παραλογοι.Όπως ειπε και ο R3DΙZWhatIam πώς μπορεία να λές οτι η Τσέλσι ειναι η ομάδα σου όταν δεν μπορείς να είσαι στο γηπεδο καθε κυριακή για να την βλέπεις απο κοντά και να την ζείς ή όταν δεν καταλαβαίνεις γιατι οι Άγγλοι πανηγυρίζουν με αυτον τον τρόπο όταν στην ελλάδα έχεις συνηθίσει αλλιώς¨Πχ οι Ισπανοι οπαδοι γκρινιάζουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ όσο το σκορ ειναι 0-0,ειναι εντελως εξαφανισμενοι και όταν μπει ενα γκολ ακομα και με οφσαιντ ήπεναλτυ ξαφνικά ξυπνανε.Αυτο δεν υπαρχει στο καραισκακη οπου οι οπαδοι τραγουδανε απο την αρχη μεχρι το τελος.
Με λιγα λογια δεν ειναι κανενα μερος σαν το σπιτι σου.
chainsaw (05-12-10)
εγω απο την αλλη την συμπαθω στην ποδοσφαιρο και μισω την μπαρτσελονα αλλα στο μπασκετ την μισω οσο και τον βαζελο,πουτ@νας γιοι οπαδοι που βριζαν στα ελληνικα,γαμημενη ισπανικη ομαδα,μπασιμο δεν ξερουν να κανουν και βαζαν τριποντα απο τα 8 μετρα και με την ευνοια της διαιτησιας παντα.
R3DIzWhat1am (05-12-10)
οντως οι ισπανοι ειναι οι πιο ξενερωτοι οπαδοι. Στο ντερμπι (μπαρτα-ρεαλ) δεν υπηρχε περιπτωση να παιζει ελληνικη ομαδα ετσι και το γηπεδο να ειναι τοσο ησυχο με 80000+ κοσμο. Καπου στο 3-0 ακουγες λιγη βαβουρα. Οσο μπροστα και να ειναι στο καθαρα ποδοσφαιρικο, στο οπαδικο μερος ειναι απειρως χειροτερη απο μας.
βεβαια και το να "κοιμαται" ο οπαδος μερικες φορες εχει και τα καλα του. Λιγοτεροι προπονητες στην εξεδρα, περισσότερη υπομονη, λιγοτερη μιζερια, λιγοτερες συζητησεις για διαιτησια αλλα θα αυτα θα τα πουμε σε αλλο θρεντ αν χασουμε το πρωταθλημα φετος
εγώ πάλι μίσησα (θανάσιμα) την Ρεάλ για πολύ εγωιστικούς λόγους
αποτυπώθηκε στο μυαλό μου ως το ίδιο σιχαμερή με βαζελο και πάοκ για συγκεκριμένους λόγους , συγκεκριμένες φάσεις και καταστάσεις απέναντι σε συγκεκριμένο αντίπαλο ... ΕΜΑΣ
- το ανάποδο κάρφωμα του Αρλάουκας το '95 στον τελικό της ευρωκούπας που σήμανε την ήττα μας
- το πούστικο τράβηγμα του Σάβιτς στον Τάρλατς το '96 , πού μείναμε εμείς απ' έξω (και το πήρε ο πράσινος σιχαμένος)
- το πέναλτι που έκανε γαργάρα ο Κρούγκ το '97 στο ΟΑΚΑ (με ψωφόκρυο) στο 5' και έμεινε το ματς 0-0 , χωρίς αποβολή παίκτη κλπ κλπ
- και φυσικά το πέναλτι-χέρι-αποβολή- κλπ κλπ του Ρ.Κάρλος στην Μαδρίτη , ενώ φωτογραφήθηκε και σαν τερματοφύλακας !!!
αντί να απαιτούμε μια ομάδα-μύθο , συμβιβαζόμαστε με τους μύθους γύρω από αυτή !!!
υ.γ. εγώ δεν χάνω από αυτούς τους αθλητές που κάνουν ντεκαπάζ
Rena (05-12-10)
Μη μου το θυμίζεις αυτό το πέναλτι. Πρέπει να έσπασα τις φωνητικές μου χορδές εκείνη τη μέρα.
Το ψωφόκρυο δε αξέχαστο κι αυτό. Πρέπει να ήμουν τουλάχιστον 10 κιλά παραπάνω με τόσα που φορούσα και πάλι δεν μπορούσα να ζεσταθώ.
Καταραμένε Κρουγκ.....Μέχρι και ο πρώην άντρας μου που ήταν και ουδέτερος ως ΑΕΚ τα είχε πάρει και φώναζε.
Ναι τον ανάγκαζα να πηγαίνουμε στο γήπεδο![]()
ας πουμε οτι υποστηριζω ρεαλ (χεστηκα βασικα) επειδη ειδα ωραιο ποδοσφαιρο την 5ετια 98-02. και πιο πολυ για τον τρισμεγιστο ΠΑΙΚΤΑΡΑ φερναντο ρεδονδο και αργοτερα τον αγαπημενο μου μπεκαμ. ειναι οντως σιχαμα και πουστικη ομαδα οπως ακριβως ειναι η μπαρτσα τα τελευταια χρονια. γενικα ιταλικες-ισπανικες ειναι οι πιο βρωμικες λιγκες στον πλανητη και σκατα να φανε
Με Λυών η Ρεάλ, ακριβώς οπως πέρσι στην ίδια φάση. 5 χρόνια εχει η Ρεάλ να περάσει στους 8 και να δούμε αν τελικά θα σπάσει φέτος η κατάρα.
και απέναντι στον κακό της δαίμονα Κώστα!
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
ε δεν νομιζω να μξν περασει φετος η κωλομαδα...αν κ πολυ θα το ηθελα να τον πιουν παλι,αλλα η λυων ειναι πολυ κατωτερη των περιστασεω αυτη την στιγμη για να κοντραρει μια ρεαλ του μουρινιο!(φτου)
εγώ θα το πανηγυρίσω δεόντως αν τον πιουν!!!
“The fundamental cause of the trouble is that in the modern world the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”
― Bertrand Russell
dtakis80 (17-12-10)
Red Sting (17-12-10)
νομιζω ευκολα θα περασει
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
πρεπει να περασει να δουμε καμια ματσαρα μετα
Πω πω είχα καιρό να διαβάσω εδώ για την Ρεάλ, αλλά διαπίστωσα ότι γράφουν περισσότερο οι της Μπαρτσελόνα...
Τους κατανοώ όμως, ένας Αιώνας στέρηση δεν χωνεύεται και εύκολα.
Προτείνω να τυπώσουν και φανελάκια με την πεντάρα όπως έκαναν και όμοιοι τους στην Ελλάδα (αεκάκια) μετά το 4-0 επί του Θρύλου.
Να ξέρουν όμως ότι η Μπαρτσελονα δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από ΜΟΔΑ η οποία και θα περάσει. Αλλωστε πριν από μόλις 8 χρόνια δεν την υπολόγιζε απόλυτος κανείς!
Η Μπαρτσελονα είναι πολύ μικρότερη ομάδα από την Ρεάλ, την Μπάγερν, την Μάντσεστερ, την Λίβερπουλ, την Μίλαν, και την Γιουβέντους. Μπορεί τώρα να είναι η καλύτερη ομάδα από όλες αυτές , αλλά Μεγαλύτερη ΔΕΝ είναι!!!
Να μην βιάζονται λοιπόν ορισμένοι γιατί μεγάλες ομάδες φτιάχνονται με τίτλους από όλες τις διοργανώσεις που μαζεύονται με κόπο, χρόνια και χρόνια και ΔΕΝ σβήνονται από ξεπετάγματα 7, 8 ετών.
Αυτά και.....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sirjohnbest : 21-12-10 στις 20:36
Ερνέστο ήσουν ο Καλύτερος, ο Σοβαρότερος και ο Εργατικότερος όλων!!
limani7 (21-12-10)
Bookmarks