Du3lisT (08-02-12)
Νευριάζω απίστευτα με τον εαυτό μου που δε μπορώ να θυμηθώ καθαρά τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Ενώ θυμάμαι καθαρότατα γεγονότα σημαντικά για εμένα του 1980 και το σεισμό του 1981 που έγινε λίγες μέρες μετά την τραγωδία της 7 ... προφανώς λόγω του ότι ήμουν μόνο 5 ετών και 2 μηνών ... δε θέλανε να μου μεταφέρουν οι μεγαλύτεροι λεπτομέρειες της τραγωδίας.
Θεωρώ πολύ τυχερούς μέσα στην ατυχία σας όσους θυμάστε τη μεγαλύτερη τραγωδία της ομάδας μας. ¶λλο να στα λένε και άλλο να τα έχεις ζήσει & αισθανθεί σε πραγματικούς χρόνους.
Ρε γαμώτο, τι κάνω λάθος και παίρνω το 100 και βγαίνει ο Σπανούλης;
Du3lisT (08-02-12)
Θυμάμαι τα πάντα. Μικρό παιδάκι ήμουν αλλά θυμάμαι τα πάντα. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν καταλάβαινα την τραγωδία. Ρώταγα και φώναζα με ενθουσιασμό για τα γκολ που είχαμε ρίξει και σπαζόμουν το βράδι που δεν έδειχναν τις φάσεις στην Αθλητική Κυριακή.
Θεός σχωρέσ' τα παιδιά. Μακάρι να μην ξαναδούμε ποτέ τέτοια πράγματα.
... there's no such thing as "too much"...
Ήμουν στο εξωτερικό κι η ενημέρωση όπως και η περιγραφή του αγώνα γινόταν απο ένα ραδιοφωνάκι, στα βραχέα κύματα.
Τραγικές στιγμές όταν καταλάβαμε τι είχε συμβεί ....
Εύχομαι να μην ζήσει καμία γενιά τέτοιες τραγωδίες
θρύλε για πάρτι σου θρύλε μαζί σου, εμείς οι άρρωστοι οι οπαδοί σου....
consigliere (08-02-12), Du3lisT (08-02-12)
SUPER 3 για την ημέρα
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Super 3:
«Ημέρα μνήμης και περισυλλογής
8 Φεβρουαρίου 1981, η μέρα που 21 οπαδοί έφυγαν από το σπίτι τους και δεν γύρισαν ποτέ σΆ αυτό. Δεν έχει σημασία τι χρώμα κασκόλ φορούσαν ή για ποια ομάδα και ποιο σύνθημα τραγουδούσαν όταν έσβησε το χαμόγελο και έκλεισαν τα μάτια. Έφυγαν και δεν ξαναγύρισαν.
Σε μέρες σαν τη σημερινή, κάθε γνήσιος οπαδός αισθάνεται την υποχρέωση νΆ αφιερώσει δυο λόγια για αυτούς που κίνησαν να πάνε το μακρύ, δίχως επιστροφή αυτή τη φορά, ταξίδι. Οφείλει να θυμάται και να υπενθυμίζει σΆ όποιους εκούσια ή ακούσια το ξεχνούν ότι ο οπαδός είναι άνθρωπος. Οφείλει να θυμάται γνήσια κι όχι ξεστομίζοντας λόγια πολιτικάντικα, δακρύβρεχτα, ξύλινα, κενά περιεχομένου.
Ίσως πολλοί να μη μπορούν να καταλάβουν πώς γίνεται άνθρωποι που τους χωρίζουν τόσα πολλά, να στέκονται με περίσσεια ευλάβεια και σεβασμό απέναντι σε μέρες σαν τη σημερινή. Ένας οπαδός όμως μπορεί. Τους οπαδούς τους χωρίζουν πολλά. Από «απλά» πράγματα, όπως διαφορετικά σύμβολα και χρώματα, ως περισσότερο σύνθετα, όπως διαφορετικές διαδρομές και διαφορετικές συνήθειες και πρακτικές.
Τους ενώνει όμως ένα σημαντικό. Η αποδοχή και η κατανόηση του συναισθήματος που γεννάει και της επιρροής που ασκεί πάνω τους ένα σύμβολο και μια λέξη. Μόνο ένας οπαδός μπορεί να το κατανοήσει αυτό.
Μια πόρτα ενός γηπέδου που δεν άνοιξε, ένας οδηγός που εξουθενωμένος αποκοιμήθηκε, ένας κακοφτιαγμένος δρόμος που μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου. Δυστυχώς βιώσαμε τέτοιες καταστάσεις που κόστισαν τη ζωή σε άτομα που - σαν όλους μας - ξεκίνησαν για να δουν και να βιώσουν αυτό που δίνει νόημα στη ζωή τους αλλά στο τέλος της ημέρας δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Για πολλούς μπορεί να έχει σημασία ο καταλογισμός ευθυνών (που σίγουρα θα πρέπει να αποδίδονται), για άλλους μπορεί να προέχει ο τζερτζελές της τηλεθέασης. Για εμάς έχει σημασία η μνήμη και η αποφυγή της λήθης. Γιατί εμείς είμαστε οπαδοί, που ακόμη και στις στιγμές ανείπωτης χαράς, η θλίψη είναι ακριβώς δίπλα μας και καραδοκεί.
«Κάφροι των γηπέδων» για πολλούς, «μιάσματα της κοινωνίας» για άλλους. Δεν δίνουμε την παραμικρή σημασία στις εύκολες ταμπέλες που μπαίνουν από μια κοινωνία που παράγει και προάγει πολιτικούς μειωμένων ικανοτήτων και βαθιών τσεπών. Εμείς είμαστε τόσο κάφροι όσο ακριβώς χρειάζεται για να δώσουμε το χέρι μας και να τραβήξουμε στη ζωή έναν οπαδό που θα είχε κασκόλ άλλης ομάδας στο λαιμό του.
Όλοι αυτοί που χάθηκαν στην προσπάθεια τους να συμπαρασταθούν στις ομάδες τους, να νοιώσουν κομμάτι της, να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους άλλους «ομοίους» τους, αξίζουν τουλάχιστον την - έστω και προσωρινή - περισυλλογή μας.
Αξίζουν να συνεχίσουμε να τους ακούμε και να τους βλέπουμε, αξίζουν να τους αναφέρουμε στις μαζώξεις μας, αξίζουν να τους ρίχνουμε μια ματιά στους αγώνες των ομάδων μας. Είναι εκεί, ψηλά, στο πάνω-πάνω διάζωμα του γηπέδου που αγωνίζεται κάθε φορά η ομάδα τους.
Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οπαδούς, να στηρίζουν αλλά και να στηρίζονται σε τέτοιες δύσκολες στιγμές...»
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Για ακόμη μια χρονιά μπράβο στον Super 3.
Δεν υπαρχουν λογια για την σημερινη μερα...Ας αναπαυτουν εν ειρηνη οι ψυχες εκεινων των αδικοχαμενων παιδιων τα οποια τοσο αναπαντεχα εφυγαν απο την ζωη...Βλεπεις ακομα και σημερα τις μητερες ορισμενων απο τα θυματα της θυρας 7, και καταλαβαινεις οτι αν και περασαν τοσα πολλα χρονια, δεν μπορουν να το ξεπερασουν, δεν μπορουν να το βγαλουν απο το μυαλο τους. Και αυτο γιατι ολα εγιναν τοσο ξαφνικα, τοσο απροσμενα....Ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο την μια στιγμη να βλεπεις το αγαπημενο σου προσωπο, και την αλλη να ξερεις οτι δεν θα τον ξαναδεις....Το λεω και εγω που το εχω ζησε με οικογενειακο μου προσωπο, δεν υπαρχουν λογια για να το περιγραψεις...Το μονο που σου μενει ειναι ενα γιατι...Η ζωη ειναι πολυ αδικη τελικα, δεν σε ρωταει, και αποφασιζει για σενα....!!!!
Ας ειναι ολοι καλα εκει που ειναι!!! Ειναι αγγελοι μαζι με τους αγγελους!
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Μπραωο στα παιδια του super 3, το ιδιο εκαναν και περυσι.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΜΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΓΑΠΩ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Αθάνατοι!![]()
Βάζελε. Εσύ φίλε βάζελε που κρυφά με διαβάζεις. Μην ντρέπεσαι που έχασες. Συμβαίνουν αυτά. Να ντρέπεσαι που υπάρχεις.
Πάντως το έγραψα και την ημέρα του μνημοσύνου υπήρχε στεφάνι οπαδών του ΠΑΟΚ
Cogito ergo sum
A member of the 6G club
Αδέλφια .. Ζείτε, Εσείς μας Οδηγείτε!
Αιωνία σας η Μνήμη!
www.f1rstlap.com
Αιωνία τους η μνήμη..!!! Πραγματικά δεν θέλω να πω τιποτα άλλο....
Τροφοδοτικό: 1200 Watt GFX: Sparkle GTX 570 1280MB
ADSL: Forthnet 2Play 24Mbit/1024 Router: Zyxel 661HW-D1
M/B: EVGA nVIDIA Classfield 3 CPU: Quand Core i7 950 3.80 GHz Hard Disks: 7=8.0TB
RAM: 3*4GB RAM 1600MHz DDR3 Sound Card: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty SSD: OCZ Vertex II 120GB Speakers: Logitech Z5500
Χαίρομαι που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς,με τόσα προβλήματα και τόσα αδιέξοδα δεν ξέχασε κανείς τα αδέλφια μας.
Μπορεί να γεννήθηκα 2 μήνες μετά αλλά αισθάνομαι την ίδια θλίψη,την ίδια στεναχώρια,την ίδια απόγνωση με τον πατέρα μου που τα έζησε.
ΑΔΕΛΦΙΑ ΖΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ
ΑΔΕΛΦΙΑ ΖΕΙΤΕ,ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
BrazHlias (08-02-12)
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ?
Για παντα στην καρδια μας,32 χρονια μετα.
Παντα οταν ερχεται αυτη η ημερομηνια εχω ενα κομπο στο στομαχι,αιωνια τους η μνημη και ποτε να μην ξαναζησουμε τετοια πραγματα...
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΕΕΙ ΘΕΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Κανελλοπουλος Γιάννης - Γεράσιμος Αμίτσης σχολείο φροντιστήριο 2 ονοματα από τα 21 . 2 νέοι άνθρωποι που έφυγαν νωρίς .
32 χρόνια έ? σαν όνειρο ρε παιδί μου ΄.
Σαφώς δεν το πρόλαβα σαν γεγονός, αλλά ήταν η μοναδική αιτία για την οποία δεν υπολόγιζα που βρισκόμουν όταν άκουγα να τους βρίζουν: Για πάντα κομμάτι από εμάς...
Coach (08-02-13)
ΘΡΥΛΕ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΟΥ
ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΜΑ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΚΙ ΑΓΑΠΩ, ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Bookmarks