Πανό και στο Άνφιλντ απόψε, για τα 21 θύματα της θύρας 7 και τα 96 θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο
![]()
ΑΘΑΝΑΤΟΙ
Πανό και στο Άνφιλντ απόψε, για τα 21 θύματα της θύρας 7 και τα 96 θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο
![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Η άλλη πλευρά του οπαδισμού
Φίλοι του Παναθηναϊκού θέλοντας να τιμήσουν και αυτοί με την σειρά τους τα θύματα της Θύρας 7 τοποθέτησαν ένα λευκό πανό που έλεγε "Ποτέ ξανά" στο μνημείο απέναντι από το Γ. Καραϊσκάκης.
ήμερα (08/02) συμπληρώνονται 33 χρόνια από τη μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη ποτέ σε ελληνικό γήπεδο.Ήταν 8 Φεβρουαρίου 1981 όταν 21 αθώα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης», φεύγοντας από το γήπεδο μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ (6-0).Το Σάββατο πολλοί ήταν αυτοί που πέρασαν από το μνημείο που υπάρχει στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να θυμίζει τους 21 «αθανάτους» της Θύρας 7, έτσι ώστε να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα.Ανάμεσα στον κόσμο που το έκανε αυτό, και κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που θέλησαν με ένα λευκό πανό με ένα πράσινο τριφύλλι που έγραφε «8/2/1981, ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» να δείξουν την παρουσία τους.Κάτι που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η ανθρωπιά είναι πάνω κι από τον οπαδισμό και την «τυφλή» βία που παρακολουθούμε κατά καιρούς εντός και εκτός ελληνικών γηπέδων.![]()
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Ναι....και στους γκριν γουεμπ φανς, κραζουνε την κινηση. Μαλακες.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Για το ονομα σου,την ιστορια...για την αγαπη μου την μεγαλη, γι'αυτο που δε θα καταλαβουνε οι αλλοι, για τα θρανια μου τα γραμμενα,για τα ειστηρια που κρατησα κομμενα...
ILIAS-KORLEONE <<JESUS>> (08-02-14)
Οι φανατικοί όλων των παρατάξεων είναι ίδια ... αντε να μη πω τη λέξη. Η κίνηση δεν έγινε από "οργανωμένους" ούτε εκ μέρους των οργανωμένων. Οι "σκληροπυρηνικοί" κάθε εξέδρας ξέρουν μόνο να λένε για το μουνί της μάνας του απέναντι, τον κώλο του πατέρα του και να εύχονται καρκίνο σε όλους. Φυσικά δεν αναφέρομαι στο 100% αλλά στο συντριπτικα , συντριπτικότατα μεγάλο ποσοστό.
Αποδείξεις υπάρχουν και τις εχω δει πολλάκις. Οπότε με αφήνει παγερά αδιάφορο το κάθε τέτοιο ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ γεγονός. Είτε πράσινο είτε ερυθρόλευκο είτε οτιδήποτε χρώματος.
Αλλωστε στον κόσμο μας πλεον έρχονται τα χειρότερα, έχω εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
BrazHlias (10-02-14), celticfrost (10-02-14), Du3lisT (10-02-14)
Νομιζω ενα μονο πραγμα μπορει να ειπωθει...!!!
ΖΩΑ
ΑΘΑΝΑΤΟΙ
drizzt (08-02-21)
Για τους ανεγκέφαλους τι να πει κανείς;τα λόγια είναι περιττά....
Για τους 21 αγγέλους όμως.......?
Αθάνατοι!
Ας μνημονεύονται τα ονόματα τους στην αιωνιότητα...
Send from my S20+ using Tapatalk
Μία ημέρα που μπορεί να μην την έζησες, αλλά θέλεις να κρατήσεις την ανάμνηση ζωντανή σαν να την έζησες ξορκίζοντας κάθε πιθανό κακό...
Οι οπαδοί της Λίβερπουλ, βρήκαν μία κάποια δικαίωση - εμείς, θα την ψάχνουμε στον αιώνα τον άπαντα...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voskos_7 : 09-02-21 στις 09:59
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Josimar (09-02-21)
8/2/1981 δεν ξεχνώ
drizzt (05-02-23), Nikolaos_Kokkinos (08-02-23), voskos_7 (05-02-23)
Αδελφια Ζειτε.
Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
"Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό, το να παίζεις απλό ποδόσφαιρο είναι το πιο δύσκολο πράγμα" - Γιόχαν Κρόιφ
ΑΘΑΝΑΤΟΙ
![]()
Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν χωράει ο νους ότι κόσμος πήγε να δει την αγαπημένη του ομάδα στο γηπεδο και δεν γύρισε ποτε ζωντανός. Τι να πω φτωχά τα λογια. Κρίμα για τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους.
Και ήταν και τραγικός ο τρόπος που συνέβη, βασανιστήριο.
44 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποφράδα εκείνη ημέρα που χάθηκαν 21 οπαδοί της ομάδας μας. Ό,τι και να πούμε νομίζω είναι λίγο. Αδέρφια, θα ζείτε για πάντα στις καρδιές μας. Αθάνατοι.
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Έβαλα ένα βιντεάκι περιληπτικο από το Yt για να προσπαθήσω να εξηγήσω στην 9χρονη κόρη μου τι σημαίνει αυτή η ημερομηνία,με δυσκολία κατάφερα να της τα πω γιατί εντελώς ασυναίσθητα βούρκωσα βλέποντας όλα αυτά τα παιδιά που χάθηκαν άδικα μιας και έβαζα τον εαυτό μου και τα παιδιά μου στην θέση τους, πραγματικά είναι μια τραγωδία που σε σημαδεύει και μπαίνοντας σε λίγες μέρες αισίως στα 42 μου χρόνια νομίζω τωρα περισσότερο από ποτέ καταλαβαίνω τον πόνο αλλά και το μεγαλείο αυτής της ημερομηνίας....
ΑΘΑΝΑΤΟΙ
Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε....
Bookmarks