Χοχοχο ρε Κωστα δε σε λυπαται ομως ο αθλιος ο Βαλβιδας με τις προβλεψεις σου πρεπει να το παραδεχτεις![]()
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Ποιες προβλεψεις? Το εχω πει οτι κι ο Φερερ πηγε Μπαρτσελονα κι εδω τον εκανε ρομπα κι η κουτση Μαρια. Αυτοι οι τυποι εχουν το αβανταζ της εθνικοτητας, γι'αυτο παιρνουν τις ευκαιριες που παιρνουν. Δηλαδη τι εκτιμησαν στον Γκουαρντιολα και τον εχρισαν προπονητη περσι? Το τρομερο του εργο στις...ακαδημιες? Η τι εκτιμησε φετος η Μιλαν στον Λεοναρντο? Πηγε σε τελικο Ουεφα μηπως?
Μπορει αυτοι οι δυο να αποδειχτουν οι μεγαλυτεροι προπονηταραδες του 21ου αιωνα. Ετερον εκάτερον. Αλλα την ευκαιρια που αλλοι ψαχνουν μια ζωη και πολλες φορες δεν τη βρισκουν, αυτοι τη πηραν απο το τιποτα. Οπως κι ο Ντεσαμπ ειχε την ευκαιρια να προπονησει μια Γιουβεντους, ενω ο Λομπανοφσκι παρεμεινε στο Κιεβο ολη τη ζωη του. Η μηπως ο Αβραμης που περσι εφτασε να διαχειριζεται το ακριβοτερο ροστερ του πλανητη στη Τσελσι ειχε καλυτερο βιογραφικο απο τον Λεμονη πχ?
consigliere (09-06-09)
Λεω ρε παιδι μου ελεγες δε θα βρει δουλεια, ελεγες ποτε θα βρει δουλεια, αν συνεχισεις να τον θάβεις ίσως να παρει και η κακομοιρα η Βιγιαρεαλ κανα πρωταθλημα Ισπανιας![]()
Ελεγα οτι δε θα βρει δουλεια? Λες να χεστηκα για τα επαγγελματικα του Βαλβερδε? Ποτε ασχοληθηκα εγω με το μελλον του? Και ποτε το ειπα αυτο, απο τη στιγμη που εχει μολις λιγες μερες που ανακοινωθηκε οτι οριστικα δε συνεχιζει σε μας?
Ελεος ρε δε σου ειπα τιποτα.
Αυτα που ελεγες "τον περιμενει η Ρεαλ" και τετοια τι σημαινε αν οχι οτι δεν θα βρει ευκολα δουλεια; Παντως αντιθετα με το Λεμονη που εγλυψε και πεντε κωλους αυτος βρηκε σχετικα γρηγορα δουλεια. Ενταξει αναμενομενο ηταν αλλωστε.
αυτο που δεν καταλαβαινεις εσυ ειναι οτι αυτοι οι ανθρωποι εχουνε παραστασεις ποδοσφαιρικες απο το μεγαλυτερο ισιως πρωταθλημα της Ευρωπης..Ο Γκουαρντιολα ως παιχτης θητευσε διπλα σε μεγαλους προπονητες ως παιχτης και εφαγε με το κουταλι παιχνιδια με τη Ρεαλ κλπ..Οποτε εφοσος την εχει αντιμετωπισει ως παιχτης γιατι οχι κι ως προπονητης..Ειναι σαν να λες αν μπορει ο Τζολε να κοουτσαρει τον Ολυμπιακο απεναντι στο βαζελο..Κανενα προβλημα εκει..
Οι δικοι μας προπονητες στο επιπεδο του Γκουαρντιολα δεν ητανε ποτε ουτε ως παιχτες ουτε ως προπονητες.ΟΤακης επαιζε σε μας και κατωτερες ομαδες και τον προπονουσε ο Γεωργιαδης με τον Αρχοντιδη ενω επαιζε απεναντι στο Σαραβακο και τον Γεωργαμλη..Ο Γκουαρντιολα την ιδια ως ειχε προπονητη τον Κροιφ....Τι να παει λοιπον να κανει στην ισπανια ο ελληνας προπονητης; Να τους πει τι; Να παει να νικησει τη Ρεαλ; μηπως ξερει τον τροπο; η την κερδισε ποτε με ελληνικη ομαδα;η ξερει να χειριστει βεντετες διεθνουνς φημης;
Οσο για τα περι εθνικοτητας εγω τα δεχομαι μονο εν μερει...Αν εισαι ικανος πετυχαινεςι παντου...Ελληνες υπαρχουνε με μεγαλες καριερες στο εξωτερικο σε μπιζενς επιστημες, μπασκετ κλπ..Μονο προπονητες δεν μπορουμε να εξαγουμε γιατι απλα δεν εχουμε τιποτε να διδαξουμε σε αλλους...
Τι να τους διδιαξει ο ελληνας τους Ισπανους η του;ς Αγγλους; Τεχνικη; Φυσικη κατασταση; Νοοτροπια νικητη; Απο πού την ξερει;Ας παει καποιος στπο εξωτερικο να θητευσει διπλα σε ξενους προπονητες να αποκτησει εμεπειρια και μετα να γινει πρωτος..Μεχρι τοτε...ελλαδα και πολυ τους πεφτει...
“Liberty means responsibility. That is why most men dread it.” George Bernard Shaw
consigliere (09-06-09)
τι τσακωνεστε ρε παιδια;αφου εμεις οι ελληνες ετσι ειμαστε.παντα εχουμε ροπη προς το ξενο.οτι ειναι δικο μας δεν το γουσταρουμε.ξενο να ειναι και οτι να ναι.....
ασχετο:ο θρασυβουλος της γαλλιας σωθηκε τελικα;
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
consigliere (09-06-09), sirkostas (04-06-09)
Ναι Στάθη, σώθηκε την τελευταία αγωνιστική![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
αρα λεβαδειακο θα τον λεω κοσμα.![]()
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
differance (04-06-09), sirkostas (04-06-09)
Μαλιστα.
Μια ερωτηση θα σου κανω, βασισμενη 100% στο παρον ποστ και συμπερασματα που βγαζεις και γραφεις.
Προσπαθησε να απαντησεις με λιγα λογια κι οχι με σεντονι. Αλλωστε η ερωτηση ειναι ξεκαθαρη.
Εαν παρουμε για προπονητη τον Γεωργατο που θητευσε διπλα στον προπονηταρα Λιπι, παιζοντας με τους παιχταραδες Ρονάλντο, Βιερι, Σαλας, Ζανετι κλπ κι αντιμετωπισε ομαδαρες στο Καμπιονατο και πηγε και ψηλα στο ΤΛ με τον Ολυμπιακο, εστω κι αν ειναι τελειως απειρος οπως οι Γκουαρδιολα/Λεοναρντο ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ?
Ποιος το λεει αυτο το ξενος να'ναι κι ο,τι να'ναι; Ειδες πουθενα να κανουνε ξενοι κουμαντο στο Ελλαδισταν; Εγω δεν βλεπω πουθενα...Και γι'αυτο εχουμε χαρακτηριστει η μονη αφρικανικη χωρα με λευκους κατοικους...Ουτε καν ελληνες του εξωτερικου δεν ανεχομαστε....
Γι'αυτο παμε κατα διαβολου....
“Liberty means responsibility. That is why most men dread it.” George Bernard Shaw
Κυττα Παντελη, μα το Θεο εχω κουραστει να βλεπω μπροστα μου Κετσμπαγιες και Γιαννακηδες, ακομα και σε τελειως ασχετες κουβεντες.
Μου φαινεται ειναι καιρος να τη κανω για ενα διαστημα με ελαφρα πηδηματακια και να σας αφησω ανενοχλητους να κανετε τον Ανένδοτό σας.
Δίνουν "μάχη" για Τουρέ
Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα "The Sun" η Αρσεναλ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γιάγια Τουρέ όπως και η Μίλαν.
Οι συνεργάτες του προπονητή των "κανονιέρηδων" είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν 13.5 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν δικό τους τον Ιβοριανό μέσο όμως, η προσφορά ενδέχεται να αυξηθεί καθώς, θέλουν να ανταγωνιστούν την προσφορά των "ροσονέρι".
Πάντως, ας μη ξεχνάμε πως στην Αρσεναλ αγωνίζεται και ο μεγαλύτερος αδερφός του ο Κόλο Τουρέ όπου, ίσως τον πείσει να πάει στον αγγλικό σύλλογο.
Συγκεκριμένα, ο Γιάγια Τουρέ ανέφερε: "Πράγματι, θα είναι θαυμάσιο να αγωνιστώ με τον αδερφό μου σε μια μεγάλη ομάδα. Θα είναι φανταστικό αλλά ποτέ δε ξέρεις", κατέληξε ο 26χρονος αμυντικός χαφ.
Ο Τουρέ απο το 2007 που πήρε μεταγραφή απο τη Μονακό στους "μπλαουγράνα" έχει πετύχει 3 γκολ σε 51 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Ο Τάκης Λεμονής είναι εδώ και μερικούς μήνες προπονητής της Ομόνοιας, θα συνεχίσει να δουλεύει σε αυτήν και την επόμενη σεζόν και μοιράζεται με το SPORT 24 τις πρώτες εντυπώσεις του από την ομάδα και τη ζωή στην Κύπρο.
Το να δουλεύεις στον Ολυμπιακό και να φοράς πράσινη φόρμα με σήμα το τριφύλλι, αν μη τι άλλο είναι ένα φανταστικό σενάριο. Και όμως για τον Τάκη Λεμονή, που ανδρώθηκε τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής στους "ερυθρόλευκους", η δουλειά του πλέον στην Ομόνοια Λευκωσίας, θυμίζει πολύ... Ολυμπιακό έστω και αν χρειάστηκε στα 49 του χρόνια να φορέσει για πρώτη φορά προπονητική ένδυση με σήμα το τριφύλλι.
Αν και μοιάζει με σχήμα οξύμωρο, ο έμπειρος τεχνικός μιλώντας στο SPORT24 για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του ξεπερνά τα πράσινα.
Ομόνοια όπως Ολυμπιακός
"Δεν κολλάω σε αυτό, διότι είμαστε επαγγελματίες και κοιτάμε πάντα τη δουλειά μας. Και βρίσκομαι σε μια ομάδα, που βάση της ιστορίας και των τίτλων της, θυμίζει Ολυμπιακό. Απλά υπάρχει η πίεση επτά χρόνων χωρίς πρωτάθλημα, κάτι που θέλουμε να το διορθώσουμε, αφού δεν αρμόζει η 2η θέση στην ιστορία της ομάδας" λέει ο Τάκης Λεμονής, που μας παρακάλεσε (και το σεβόμαστε φυσικά χωρίς δεύτερη κουβέντα) από την πρώτη στιγμή να μην αναφερθούμε καθόλου στον Ολυμπιακό είτε για το παρελθόν, είτε για το μέλλον και να εστιάσουμε μόνο στην εμπειρία του στην Κύπρο.
Εκεί όπου δουλεύει σαφώς και με την πίεση ενός τίτλου (ό,τι έκανε και στον Ολυμπιακό δηλαδή) αλλά και έχοντας δίπλα του δεκάδες Ολυμπιακούς, αφού οι περισσότεροι φίλοι της Ομόνοιας αλλά και του ΑΠΟΕΛ είναι θερμοί υποστηρικτές των «ερυθρολεύκων».
"Το ήξερα, αλλά είχαμε την ευκαιρία να το ζήσουμε και πριν λίγα χρόνια όταν παίξαμε εδώ στην Κύπρο, με την Μακάμπι Χάιφα, η οποία είχε έδρα τη Λευκωσία. Ήταν απίστευτη η συμπαράσταση των ανθρώπων" λέει ο τεχνικός της Ομόνοιας, που μετά το 2003 και την εμπειρία με τον ΑΠΟΕΛ, επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Κύπρο.
Παρέα με τον "Πάτσα"
Ουσιαστικά από τον Μάρτιο, είναι στο τιμόνι της ομάδας, αλλά ο τίτλος είχε κάνει ήδη φτερά. Όπως λέει όμως: "Ήταν ευχής έργον που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με την ομάδα, γιατί πήρα μια πρώτη γεύση του τι χρειάζεται, έκανα τις εισηγήσεις μου και η διοίκηση (με την οποία έχω άριστη συνεργασία) ήδη τις υλοποιεί".
Τελευταία προσθήκη, ένας από τους αγαπημένους του παίκτες στον Ολυμπιακό, ο Χρήστος Πατατζόγλου, για τον οποίο δεν το σκέφτηκε και πολύ όταν έμαθε ότι μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό.
"Είναι ένας παίκτης ιδιαίτερα έμπειρος που μπορεί να μας βοηθήσει όπως όλα τα παιδιά που ήρθαν, αλλά και αυτά που έμειναν. Προσωπικά έχω πλέον μια ολοκληρωμένη εικόνα για του που «πονάει» η ομάδα και εκεί έχουμε εστιάσει την προσοχή μας" τόνισε ο Ελληνας τεχνικός, που τα έφερε έτσι η μοίρα να ξενιτευτεί.
Εντυπώσεις από την Κύπρο
"Νοιώθω πολύ όμορφα εδώ στη Κύπρο. Εχει έντονο το ελληνικό στοιχείο και είναι άλλος ο τρόπος που ζούμε, γιατί εδώ υπάρχει ποιότητα ζωής" λέει με ειλικρίνεια ο Τάκης Λεμονής που έχει διακρίνει πολύ καλά στοιχεία:
"Είμαστε μια ομάδα όπου γίνεται καλή δουλειά και ήδη έχουμε αποκτήσει κάποιους παίκτες που θα μας δώσουν σημαντική βοήθεια» λέει ο κόουτς, που ζει από πρώτο χέρι τις ζεστές αντιδράσεις του κόσμου. «Δεν είναι απλά κοντά μας, είναι συνυφασμένοι με την ομάδα, οι φίλοι της Ομόνοιας.
Τους νιώθουμε πάντα δίπλα μας και τους ευχαριστούμε. Ήταν απίστευτο, αλλά στην πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν και ενώ έλειπαν τα περισσότερα από τα αστέρια της ομάδας μαζεύτηκε 3500 κόσμος" τονίζει ο "Δράκος" που ήδη ετοιμάζει... ελλαδική παροικία εκεί, στο Λευκωσία όπου μαζεύονται αρκετοί παίκτες από την θητεία τους στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Εκτός του Πατσατζόγλου, συμφώνησαν με την Ομόνοια και ο Χρήστος Καρυπίδης από τον ΠΑΟΚ, αλλά και ο Ματσέι Ζουράφσκι της Λάρισας.
Αλματώδης πρόοδος
Το ενδεχόμενο να συναντηθεί η Ομόνοια με ελληνική ομάδα (θεωρητικά έχει πιθανότητες να παίξει ακόμα και με τον Ολυμπιακό, αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπουν στους ομίλους) δεν απασχολεί τον ικανότατο τεχνικό:
"Είπα και πιο πριν ότι είμαστε επαγγελματίες και τα ξεπερνάμε αυτά. Αν συμβεί, σίγουρα τα συναισθήματα θα είναι ξεχωριστά, αλλά όλα αυτά μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη του ματς" παραδέχτηκε ο Τάκης Λεμονής, που έχει δει την βελτίωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια: "Έχουν κάνει οι άνθρωποι άλματα, όχι απλώς βήματα και στην εθνική και σε συλλογικό επίπεδο. Αξίζει να σταθούμε δίπλα τους" λέει ο Τάκης Λεμονής, που είχε ζήσει και παλαιότερα την πίκρα των Κυπρίων για την γνωστή ιστορία με το ψευδοκράτος:
"Είναι μια τραγική ιστορία χρόνων, που σημάδεψε πιστεύω και την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα. Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν οικογένειες, σπίτια ξεριζώθηκαν και ήταν κάτι φοβερό. Ειλικρινά χαίρομαι ιδιαίτερα όταν τους βλέπω μέσα από τα σπόρ και το ποδόσφαιρο έστω να παίρνουν μικρές χαρές".
"Άδικα τα πλέι οφ"
Η Ομόνοια θέλει να επιστέψει στους τίτλους, με το πρωτάθλημα που κυνηγά τόσα χρόνια, αλλά για να το πετύχει θα πρέπει να βγει πρώτη και μέσα από τα πλέι όφ της τετράδας.
"Δεν το λέω κατόπιν εορτής, αλλά πολύ πριν. Θεωρώ μεγάλη αδικία τα πλέι όφ και να παίζεται σε 3-4 αγωνιστικές όλο το πρωτάθλημα. Πηγαίνει στράφι όλη η προσπάθεια που καταβαλλουν οι ομάδες στον μαραθώνιο της κανονικής περιόδου. Η διαφωνία μου με τα πλέι όφ είναι γενική και πιστεύω ότι είναι άδικα και για τη χώρα μας" καταλήγει ο Τάκης Λεμονής, λίγο πριν του ευχηθούμε να πάρει και ένα πρωτάθλημα με τα πράσινα.
Βασικοί αντίπαλοι φυσικά το ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση, αλλά όπως επισημαίνει ο τεχνικός της Ομόνοιας: "Ταμείο θα γίνει στο τέλος. Δεν είναι εύκολο από τώρα να πει κάποιος ότι πήρε τον τίτλο".
Bookmarks