τωρα το ειδα αυτο...για προπονηταρα δεν εγραψα ποτε...σιγα μην ητανε προπονηταρας ο Σολιντ
οσο για την ομαδα μην θυμασαι μονο 3-4 παιχτες...θυμησου και τι γινοτανε στο κεντρο της αμυνας με ανατολακη, Κωστουλα και Καψη, αριστερα Γεωργατο-Μπουλουτ στο κεντρο για μπακ απς Μαριτς, ταραλιδης, Καφες και να μην πιασω και την επιθεση...![]()
“Liberty means responsibility. That is why most men dread it.” George Bernard Shaw
Αλλάξτε κουβέντα πλιζ, δε μπορώ ούτε το όνομά του να διαβάζω.![]()
προπονητης ητανε...Τροντ Κοπερφιλντ δεν ητανε!!
Εδω εχεις τωρα στην ομαδα Γκαλετι,Ντιογκο,Ντουντου και Σια και δεν μπορεις να παιζεις μπαλλα ενω τοτε ειχαμε μπαμπαγκιντες, Καψηδες και ο Γεωργατους και ορισμενοι ονειρευονταν ευρωπαικες πορειες!
Υ.Γ. Επειδη θα πεταχτει ο Σερκωστας παλι και θα λεει για Ριμπο, Τζολε, Τουρε και Στολτιδη να πω οτι με 4 καλους παιχτες απο τους οποιους οι δυο δεν τρεανε και ο τριτος εκανε διακοπες για μεγαλα διαστη,ατα στην αφρικη οαδα δεν κανεις!![]()
“Liberty means responsibility. That is why most men dread it.” George Bernard Shaw
Όλα καλά πηγαίνουν για τον Γιάγια Τουρέ το τελευταίο διάστημα, καθώς μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς Αρσέν Βενγκέρ για την έλευσή του στην Άρσεναλ αλλά και το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Μαγιόρκα στο "Καμπ Νόου" το περασμένο Σάββατο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας πρόταση μίας ακόμα αγγλικής ομάδας για να τον εντάξει στο ρόστερ της.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής "Sun", ο Μαρκ Χιουζ έχει αφήσει πίσω του τις περιπτώσεις των Μάρκος Σένα, Εστεμπάν Καμπιάσο και Λασανά Ντιαρά για τη θέση του αμυντικού μέσου, με τον 25χρονο Ιβοριανό άσο των "μπλαουγκράνα" να αποτελεί στην παρούσα φάση την πρωταρχική του επιλογή.
Η ίδια πηγή αναφέρει πως οι "πολίτες" έχουν κάνει προσφορά ύψους 24 εκ.λιρών στη Μπαρτσελόνα για τον Γιάγια Τουρέ, υπογραμμίζοντας ωστόσο τόσο την δεδομένη επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στη Βαρκελώνη όσο και την θέληση των διοικούντων να τον κρατήσουν στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.
"Υπάρχει μία προσφορά από τον Γιάγια όμως ο σύλλογος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να πείσει τον παίκτη να μείνει", τόνισε στην εφημερίδα άνθρωπος μέσα από το διοικητικό συμβούλιο των Καταλανών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού (2005-06) απολαμβάνει -βάσει συμβολαίου- ετήσιες αποδοχές της τάξεως των 2,4 εκ.λιρών το χρόνο, με τη Μάντσεστερ Σίτι να φέρεται αποφασισμένη για να τον δελεάσει να του προσφέρει διπλασιασμό με ένα ποσό περίπου 5 εκ.λίρες το χρόνο.
μια χαρα παει η καριερα του.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Μπορεί να είναι παλιαρχίδι αλλά ξέρει καντάρια μπάλα. Φαινόταν ότι θα πάει μπροστά.
Μας δούλεψαν αυτός κι ο Σέλουκ!
Εννοείται ότι θα έπαιρνε αξία στην Μπάρτσα, αλλά 24(!!!) εκατομμύρια λίρες;;;;;; Αυτό πρέπει να είναι κοντά στα 40 εκ. ΕΥΡΩ...
Κρίμα, θα μπορούσαμε να τον πουλήσουμε τουλάχιστον με τα διπλά ή τριπλά λεφτά από ότι τον δώσαμε τελικά.
ΘΡΥΛΟΣ θρησκεία και στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
24 μυρια λιρες ειναι 24,5 μυρια ευρω.
Και μια χαρα τον πουλησαμε, πιθανως αν τον ειχαμε κρατησει με το ζορι τωρα να αξιζε οσο κι ο Οφορικουε. Τον πουλησαμε σε πολλαπλασια τιμη απ'οσο τον ειχαμε παρει, η Μονακο επισης εβγαλε κερδος κι αυτη μετα. Και σιγουρα ο Τουρε δεν αξιζει τοσα λεφτα, αλλα αυτοι οι εμιρηδες της Σιτυ δεν εχουν αισθηση του χρηματος.
Σωστός, 25,5 εκ. ΕΥΡΩ είναι.
Κάτι παραπάνω πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε, αλλά ο χοντρός ήταν πανούργος και μας έκανε ότι ήθελε... Πέρασε η μαγκιά του κι ο τσαμπουκάς του!![]()
ΘΡΥΛΟΣ θρησκεία και στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
Αρχιδια θα παει η καριερα του. Εχει εξυπνο γαμια και τον πουλαει χρυσαφι αυτο ειναι. Μπαλα δεν επαιξε ουτε στη Μονακο ουτε στην Μπαρτσελονα. Απλα ο Σελουκ καθε φορα που κανει παιδι με την πουτανα την κυρα Τουρε τον φουσκωνει και σε κανεναν μαλακα 10 φορες οσο αξίζει. Τωρα ο Σελουκ θελει να κανει διακοπες στην Αγγλια, εκει θα παει και ο Πουρες. Και σιγα μην παιξει μπαλα.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Ας παιξει μπαλα πουθενα να το παραδεχτω. Κλαψομουνα πουτανα ειναι για την ωρα οπου και να πηγε.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Ο γιος του μυθικού Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες, Χουάν Πάμπλο, μιλά στο RedPlanet.gr στη συμπλήρωση 17 ετών από τον θάνατο του πατέρα του και αποκαλύπτει την λατρεία του για τον Ολυμπιακό, το μικρό παράπονο που έχει από τους πρωταθλητές και πως όνειρό του είναι να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα!Ο Χουάν Πάμπλο Φούνες στο RedPlanet.gr
Αφήνεται ράθυμα στο παγκάκι όπου τον πήγαινε ο πατέρας του όταν ήταν μικρός. Σαν αγέλη οι μνήμες τον κυκλώνουν και χαμογελά για να κρύψει τα δάκρυα που κυλούν.
Ο Χουάν Πάμπλο Φούνες, ο γιος του μεγάλου «Βούβαλου του Σαν Λουίς» Χουαν Χιλμπέρτο κατευθύνεται την ίδια ημέρα κάθε Γενάρη στο μυστικό τους τόπο.
Εκεί ανασυνθέτει τις μνήμες από τον πατέρα, το τέρας φυσικής δύναμης που άφησε την τελευταία του πνοή σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια από ανακοπή καρδιάς.
«Ήταν σπουδαίος άνθρωπος φίλε», λέει στο RedPlanet.gr και τον δημοσιογράφο Σαντιάγο Γκόμεζ που τον συνάντησε για να μπαλώσουν τα ρετάλια των αναμνήσεων για τον επιθετικό που παραμένει ανεξίτηλα χαραγμένος σαν τατουάζ στην μνήμη των οπαδών του Ολυμπιακού.
Δεν ήταν τα 14 γκολ που πέτυχε με την φανέλα των ερυθρολεύκων τα δύσκολα πέτρινα χρόνια, ούτε η φάση που κανείς από όσους βρέθηκαν στο γήπεδο στον ημιτελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ, με το ποδοβολητό του Φούνες να αφήνει τη σκόνη του στον Μανωλά, αυτός να τον τραβά ματαιοπονώντας από τη φανέλα και ο μεγάλος Αργεντινός να τον σέρνει σαν μικρό παιδί.
Ήταν το απίστευτο πάθος αυτού του κοντόσωμου Αργεντινού που έμοιαζε να έχει βγει από τη μυθολογία των ηρώων του μεγάλου λιμανιού της Ελλάδας που έκανε τον κόσμου του Ολυμπιακού να του έχει αφιερώσει μια γωνιά της μνήμης του για πάντα. «Η μητέρα μου η Ιβάνα μου λέει συχνά ότι αγάπησε πολύ τον Ολυμπιακό.
Παρότι είχε προβλήματα κάποια στιγμή είχε πάντοτε στην καρδιά του τους οπαδούς του Ολυμπιακού και είναι θαυμάσιο που ακόμη και σήμερα οι φίλαθλοι διατηρούν καλές αναμνήσεις από τον πατέρα μου», λέει ο Χουάν Πάμπλο Φούνες, ένας επιθετικός και αυτός που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τον πατέρα του.
Έχει επιλέξει να δώσει μεγαλύτερο βάρος στις σπουδές του στη νομική παρά στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε η σκιά του πατέρα του θα πέφτει πάντοτε βαριά πάνω του.
«Κάθε ημέρα υπάρχει ένας άνθρωπος που κάτι θα με ρωτήσει για τον πατέρα μου. Κάποιοι θα αρχίσουν να κλαίνε, άλλοι θα ενθουσιαστούν όταν καταλάβουν ότι είμαι ο γιος του.
Έχω πλέον συνηθίσει αν και πολλές φορές είναι δύσκολο να είσαι ο γιος του Φούνες, άλλες όχι.
Αισθάνομαι ότι πολλοί άνθρωποι με βλέπουν και θυμούνται τον πατέρα μου με καλά συναισθήματα. Είμαι ο γιος του. Πολλοί νομίζουν ότι είμαι ΑΥΤΟΣ. Το είδωλο. Αλλά δεν είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι».
Ο... Έλληνας, το Φουνάκι και τα ράμματα που έβγαλε με τα χέρια
Ο Χουάν Πάμπλο Φούνες αισθάνεται και αυτός... Έλληνας όπως λέει στο RedPlanet.gr έστω και για λίγα λεπτά. «Από την πρώτη στιγμή που παντρεύτηκαν ταξίδεψαν στην Ελλάδα γιατί ο πατέρας μου υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Η ζωή μου λοιπόν άρχισε στην Αθήνα, στην κοιλιά της μητέρας μου. Είμαι και εγώ Έλληνας για... μερικά λεπτά».
Ο Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες ήταν απόκτημα της εποχής της πολυτέλειας του Γιώργου Κοσκωτά. Ήλθε στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 1987 και αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα των ερυθρολεύκων τον Ιανουάριο του 1989.
Στο διάστημα αυτού του ενός χρόνου πρόλαβε να αναπτύξει μια σχέση λατρείας με τους οπαδούς του Ολυμπιακού που τον αποθέωσαν στο τελευταίο του ματς με τον Απόλλωνα Αθηνών.
Στο διάστημα εκείνης της περιόδου που βρισκόταν στον Πειραιά γεννήθηκε ο Χουάν Πάμπλο. «Πρώτη φορά με αντίκρισε στην Ελλάδα. Γεννήθηκα στο Σαν Λουίς στην Αργεντινή.
Όταν ήμουν 15 ημερών η μητέρα μου ταξίδεψε στην Αθήνα. Ο πατέρας μου ήταν πολύ ανυπόμονος να μας δει και τους δυο και η μητέρα μου, η Ιβάνα μου λέει ότι κρέμασε πόστερ στους τοίχους που έγραφε ‘καλωσόρισες γιέ μου’ .
Έτσι η σχέση μας άρχισε εκείνη την στιγμή. Θυμάμαι ακόμη ένα άρωμα που ήταν πολύ έντονο στην Ελλάδα. Η μητέρα μου έλεγε ότι πηγαίναμε παντού μαζί του. Στα ματς, στις προπονήσεις, στα ταξίδια παντού.
Έχω και μια φωτογραφία με όλη την ομάδα από εκείνη την εποχή». Η παρουσία του Χουάν Πάμπλο δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ελληνικό τύπο και «μια εφημερίδα (σ.σ. ΤΟ ΦΩΣ) μου κόλλησε το παρατσούκλι... Φουνάκι.
Της μητέρας μου της άρεσε πολύ. Ακόμη και σήμερα το χρησιμοποιεί, όπως και φίλοι μου και συγγενείς».
Οι ιστορίες από εκείνη την εποχή είναι πολλές αλλά ο νεογέννητος Φούνες θυμάται μία που του έχει διηγηθεί η μητέρα του ενδεικτική του πάθους του πατέρα του.
«Η ιστορία που έχω ακούσει από τις ποδοσφαιρικές του ημέρες στον Ολυμπιακό ήταν ότι κάποια στιγμή εκνευρίστηκε πολύ με έναν άλλο παίκτη. Νομίζω ότι ήταν από την Χιλή.
Πάλεψαν, τραυματίστηκε και όταν επέστρεψε σπίτι προσπάθησε να βγάλει τα ράμματα με το χέρι του. Η μητέρα μου θύμωσε πάρα πολύ εκείνη την ημέρα μαζί του».
Η Ιβάνα Φούνες είναι και ο συνδετικός κρίκος των δύο Φούνες, μιας και οι μνήμες του junior είναι λογικό να είναι περιορισμένες.
«Η μητέρα μου διατηρεί τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα. Παρότι ήταν πολύ μικρή όταν ταξίδεψε για πρώτη φορά και η επικοινωνία δεν ήταν η καλύτερη μου λέει πάντοτε πόσο όμορφη πόλη ήταν η Αθήνα.
Εκεί έμαθε να τρώει ψάρι. Δεν το συνήθιζε στην Αργεντινή αλλά στην Ελλάδα έμαθε να μαγειρεύει και τοπικές συνταγές και σήμερα είναι ειδικός».
Η Νομική, το μικρό παράπονο και το όνειρο του μουσείου
Έχοντας αγωνιστεί και αυτός στην Ρίβερ Πλέιτ σαν τον πατέρα του, χωρίς επιτυχία θα ήθελε να ακολουθήσει το μονοπάτι του. «Προφανώς θα ήθελα να αγωνιστώ και εγώ κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό.
Αλλά ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα συνεχίζω να παίζω ποδόσφαιρο. Προσπάθησα τόσο στην Ρίβερ Πλέιτ όσο και στην Βελέζ αλλά δεν μπορείς εύκολα να το συνδυάσεις με τις σπουδές στο πανεπιστήμιο.
Είμαι στην Νομική και δεν είναι εύκολο με το διάβασμα που έχω να αφιερώσω χρόνο και στο ποδόσφαιρο».
Όπως θα ήθελε να ξαναγυρίσει και στην Ελλάδα για να ανασυνθέσει τα θραύσματα της μνήμης του. «Δεν έχω έλθει ξανά στην Ελλάδα, αν και θα λάτρευα να έχω την ευκαιρία.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρέθηκα εκεί εξαιτίας της ιστορίας του πατέρα μου. Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι τον αγαπούν και τον θυμούνται.
Θα εκτιμούσα πολύ να δω που ζούσε, πως μετακινιόταν στην πόλη, να επισκεφτώ το γήπεδο του Ολυμπιακού. Είναι πράγματα που πρέπει να κάνω».
Το μικρό του παράπονο από τον Ολυμπιακό είναι ότι «δεν έχει επικοινωνήσει ποτέ κανείς μαζί μας. Θα το ήθελα πολύ. Πολλές φορές το ονειρεύομαι.
Θα ήταν μεγάλη ικανοποίηση αν ήξερα ότι θυμούνται ακόμη των πατέρα μου. Στο Σαν Λουίς μερικοί ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν και αγωνίστηκαν σε ένα ματς προς τιμήν του.
Αρκετοί ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν. Ο Μέσι, ο Ροναλντίνιο, ο Βερόν. Θυμάμαι ότι όλοι οι οπαδοί στο ματς άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά «Φούνες, Φούνες, Φούνες»! Αξέχαστη στιγμή.
Αυτός είναι και ο λόγος που θα ήθελα να οργανωθεί και από την πλευρά του Ολυμπιακού ένα παιχνίδι ή να δώσουν μια πλακέτα στην οικογένεια για την προσφορά του πατέρα μου.
Τίποτα παραπάνω από αυτό. Θα με βοηθήσει να αντιληφθώ τι σήμαινε ο πατέρας για τους οπαδούς του Ολυμπιακού».
Ο Χουάν Πάμπλο θα προσπαθήσει να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του πατέρα του.
«Έχω ένα όνειρο. Έχω κρατήσει πολλά πράγματα από τον πατέρα μου. Φανέλες από όποια ομάδα και αν αγωνίστηκε.
Για παράδειγμα τη φανέλα του Μαραντόνα με την εθνική Αργεντινής. Αυτήν θα την κρατήσω για πάντα. Θέλω λοιπόν να δημιουργήσω ένα μικρό μουσείο στο Σαν Λουίς, όπου ο πατέρας μου γεννήθηκε.
Κάτι μικρό, ένα μέρος όπου θα μπορώ να μοιράζομαι με τους οπαδούς όλα τα πράγματα που μου άφησε».
Και φυσικά εκεί εξέχουσα θέση θα κατέχουν οι «δύο φανέλες του Ολυμπιακού. Δεν γνωρίζω σε ποια ματς ακριβώς τις φορούσε επειδή τις έλαβα και τις δύο μαζί. Τις έχω σε ένα μεγάλο κουτί και τις φροντίζω γιατί ξέρω ότι στον Ολυμπιακό πέρασε μεγάλες στιγμές. Για αυτό είναι πολύ σημαντικές για εμένα».
Η μεταφυσική εμπειρία και το μήνυμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού
Το όνομα Φούνες μπορεί να αποτέλεσε τροχοπέδη στην ποδοσφαιρική του εξέλιξη αλλά τον βοήθησε στην ακαδημαϊκή του πορεία. «Μια φορά με βοήθησε αυτό το γεγονός και στο σχολείο.
Είχα εξετάσεις και όταν ο καθηγητής μου άκουσε το επώνυμο μου άρχισε να διηγείται ιστορίες για τον πατέρα μου. Μου είπε ότι ήταν μεγάλος οπαδός της Βελέζ και πως κάποτε υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής με το επώνυμο μου που αποδείχθηκε πολύ σημαντικός για την ομάδα.
Ανέφερε ότι τον εκτιμούσε πολύ για τον τρόπο που αγωνιζόταν. Όταν σταμάτησε να μιλάει του αποκάλυψα ότι ήταν ο πατέρας μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπο του. Δεν μπορούσε να βρει λόγια να μου πει.
Άρχισε να ψελλίζει ακατανόητα λόγια, έμοιαζε με άγαλμα που απλά κινούσε τα χείλη του. Με αγκάλιασε και με συνεχάρη. Από τότε δεν χρειάστηκε να ξαναμιλήσουμε για εξετάσεις. Έπαιρνα τους καλύτερους βαθμούς».
Ο Φούνες δεν είναι θρησκόληπτος άνθρωπος. Αλλά η μεταφυσική εμπειρία που είχε λίγες ημέρες πριν μιλήσει στο RedPlanet.gr του έχει διεγείρει την περιέργεια για να αναζητήσει τα μυστήρια της ζωής.
«Πριν μερικές ημέρες συνέβη κάτι απίστευτο. Ένας άνδρας από την Κολομβία επικοινώνησε μαζί μου μέσω e mail. Μου είπε πως ο πατέρας του ήταν όπως και ο δικός μου νεκρός.
Ότι θυμόταν πάντοτε τον πατέρα του να του μιλά για τον Φούνες, συνήθιζε να του δείχνει φωτογραφίες του πατέρα μου σε όποια εφημερίδα και περιοδικό έδινε συνέντευξη.
Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι μου είπε πως ονειρεύεται συχνά τον πατέρα του να μιλά με τον δικό μου. Να γελούν μεταξύ τους και να μιλούν για μπάλα. Στη μέση του ονείρου ο πατέρας μου του είπε να επικοινωνήσει μαζί μου και να μου πει ότι είναι καλά. Είναι απίστευτο!
Κάθε φορά που το σκέφτομαι ανατριχιάζω. Την πρώτη φορά που μίλησα με τον Ρενέ δεν τον πίστεψα για να είμαι απολύτως ειλικρινής. Αλλά μιλώντας αρκετές φορές μαζί σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι αληθινή η ιστορία του.
Δεν έχει λόγο να μου πει ψέματα. Την τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε του είπα πως θα του στείλω μια φανέλα του πατέρα μου. Θα είναι η πρώτη η φορά που δίνω κάτι δικό του. Γιατί όλες του οι φανέλες είναι σαν χρυσός».
Η αγάπη από την Ελλάδα, από τους οπαδούς του Ολυμπιακού διακτινίζεται στην Αργεντινή. Ο Χουάν Πάμπλο Φούνες νιώθει τα συναισθήματα λατρείας των οπαδών των ερυθρολεύκων και θέλει με τον τρόπο του να ανταποδώσει.
«Θα ήθελα να πω κάτι στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Θα τους ευχαριστώ για όλη μου την ζωή για ό,τι έδωσαν στον πατέρα μου.
Γνωρίζω ότι πέρασε εξαιρετικό χρόνο εκεί πέρα. Για αυτό το λόγο θέλω να τους επισκεφτώ και να περάσω λίγο χρόνο μαζί τους. Να ακούσω τις ιστορίες τους για το πώς ήταν ο πατέρας μου»...
Τα γκολ του Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού:
24/01/1988 (Πρωτάθλημα, 16η Αγωνιστική) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 2-2 (54ο λεπτό, 2-1)
10/02/1988 (Κύπελλο, Φάση "16") - ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 (76ο λεπτό, 1-3)
14/02/1988 (Πρωτάθλημα, 19η Αγωνιστική) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ 2-0 (88ο λεπτό, 2-0)
13/03/1988 (Πρωτάθλημα, 23η Αγωνιστική) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ 4-1 (22ο λεπτό 1-0, 26ο λεπτό 2-0)
27/03/1988 (Πρωτάθλημα, 25η Αγωνιστική) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-1 (15ο λεπτό, 1-0)
30/03/1988 (Κύπελλο, Ημιτελικός) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 3-0 (4ο λεπτό 1-0, 41ο λεπτό 2-0)
24/04/1988 (Πρωτάθλημα, 28η Αγωνιστική) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 2-1 (56ο λεπτό, 1-0)
08/05/1988 (Κύπελλο, ΤΕΛΙΚΟΣ) - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-2 (57ο λεπτό 1-1, 96ο λεπτό 1-2)
28/08/1988 (Κύπελλο, Προκριματική Φάση Α' Γύρος) - ΚΑΒΑΛΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-2 (55ο λεπτό, 1-1)
04/09/1988 (Κύπελλο, Προκριματική Φάση "64") - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 3-1 (48ο λεπτό, 2-1)
22/01/1989 (Πρωτάθλημα, 16η Αγωνιστική) - ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (75ο λεπτό, 0-2)
[youtube]www.youtube.com/watch?v=KrMv4XU0oqw&eurl=http://www.redplanet.gr/html/ent/492/ent.249492.asp&feature=player_embedded[/youtube]
Τουρέ:"Σκέφτομαι μόνο το ποδόσφαιρο"
Συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με την Μπαρτσελόνα είναι ο Γιάγια Τουρέ, παρά το ενδιαφέρον που έχει δείξει η Άρσεναλ αλλά και η Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του.
Ο Ιβοριανός μέσος μετά τον αγώνα των "μπλαουγκράνα" με την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Κύπελλο Ισπανίας, τόνισε:"Αγωνίζομαι στην Μπαρτσελόνα και δεν σκέφτομαι άλλα πράγματα. Έχω μάνατζερ που ασχολείται με τέτοια θέματα γιατί για εμένα πιο σημαντικό είναι το ποδόσφαιρο.
Όταν ένας μεγάλος σύλλογος ενδιαφέρεται είναι πολύ καλό γιατί είμαι Αφρικανός ποδοσφαιριστής και όταν μία μεγάλη ομάδα, η Άρσεναλ και η Μάντσεστερ Σίτι με καλούν, είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όλοι οι μεγάλοι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνιστούν σε μεγάλη ομάδα. Όμως τώρα αγωνίζομαι στην Μπαρτσελόνα και θέλω να πάνε όλα καλά. Μετά θα δούμε".
Ο Γιάγια Τουρέ δοκιμάστηκε το καλοκαίρι του 2005 στην Άρσεναλ αλλά στη συνέχεια μετακόμισε στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Όταν ρωτήθηκε για τους "κανονιέρηδες", είπε:"Αν είχα πάει τότε, θα αγωνιζόμουν μαζί με τον αδερφό μου και το σκεφτόμουν πολύ καιρό. Όμως το σημαντικό είναι ότι θέλω να αγωνίζομαι. Ο φίλος μου(σ.σ μάνατζερ) λύνει αυτά τα θέματα για μένα.
Πήγα πριν δύο-τρία χρόνια στην Άρσεναλ αλλά δεν υπέγραψα. Η Άρσεναλ είναι σπουδαία ομάδα και όταν πήγα τότε είχε τον Πατρίκ Βιεϊρά, τον Τιερί Ανρί και άλλους σημαντικούς παίκτες. Τώρα αγωνίζομαι σε μεγάλη ομάδα, την Μπαρτσελόνα που είναι από τις καλύτερες στον κόσμο".
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Ρε Ηλία μη μας θυμίζεις το κωλόπαιδο..
Bookmarks