Geo 5 (13-09-08)
δεν θα την βγαλει απο πανω του...του ταιριαζει γαντι.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Geo 5 (13-09-08)
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Επρεπε να ερθει να παιξει στον Εθνικο στη Β' Εθνικη. Τοτε θα ηταν αξιος σεβασμου!![]()
Αναγεννήθηκε εκεί στο μακρινό Ουζμπεκιστάν ο Ριβάλντο. Μετά τα δύο γκολ που έβαλε στο "ανταγωνιστικό" πρωτάθλημα σκόραρε και στο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας. Την Τετάρτη η Κουρούφτσι αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σαϊπά για τα προημιτελικά της διοργάνωσης με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 2-2.
Ο… μάγος "Ρίμπο" σκόραρε ξανά και πλέον έχει αρχίσει να γίνεται είδωλο στο Ουζμπεκιστάν. Ο Βραζιλιάνος αποδίδει και πάλι πολύ καλά κόντρα σε "ανταγωνιστικές" ομάδες και σκοράρει κατά… ριπάς, θυμίζοντας έφηβο. Ο Ριβάλντο στο 20' έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του με σκορ 2-1, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη. Η ρεβάνς θα γίνει στις 24/9 και την αναμένουμε με ενδιαφέρον. Λες και πήγε άλλος Ριβάλντο είναι. Με λίγα μπαλάκια ακόμα θα χτυπήσει και την πόρτα της εθνικής Βραζιλίας....
![]()
κι ενας επικηδειος
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
26/2/2008
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]Ιανουάριος 2007 κι ο Ολυμπιακός κατ' απαίτηση δημοσιογράφων, οπαδών και διοικητικών, απολύει τον προπονητή Τρόντ Σόλιντ και επαναφέρει τον Τάκη Λεμονή στο τιμόνι της ομάδας. Στόχος - κατά τα γραφόμενα της εποχής - ο Ολυμπιακός να αφήσει πίσω του το ποδόσφαιρο με τις μακρινές μπαλιές προς τον επιθετικό, η επαναφορά του 4-4-2 και η δημιουργία μιας ακόμα πιο θεαματικής ομάδας που θα επιτίθεται από παντού.
Οι επικρίσεις για το Σόλιντ (που έβρισκαν κοινωνό τον ίδιο το Σωκράτη Κόκκαλη μέσω της "τεχνικής ανάλυσης" που του παρείχε από τα θεωρεία της ομάδας όλως τυχαίως ο... Τάκης Λεμονής) συγκεντρώνονταν σε τρεις βασικούς άξονες :
α) Χρησιμοποιούσε το ίδιο σύστημα σε όλους τους αγώνες το 4-3-3 που δεν ταιριάζει στην ομάδα,
β) Το κέντρο της ομάδας δε μάρκαρε πλην του Στολτίδη,
γ) Ο Ολυμπιακός δεν απέδιδε θεαματικό ποδόσφαιρο.
...Γιατί για τα αποτελέσματα δεν το συζητάμε, αφού ο Σόλιντ ήταν ο μόνος τεχνικός που είχε κλειδώσει δύο πρωταθλήματα / ντάμπλ από το Γενάρη και η ομάδα πάλευε τα εκτός έδρας ματς στην Ευρώπη (τα εντός είναι μία άλλη, πονεμένη ιστορία).
Παραπάνω από ένα χρόνο μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον σερ Τάκη, οι εμφανίσεις της ομάδας πάνε από το κακό στο χειρότερο, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα. Στη σημερινή ανάλυση θα προσπαθήσουμε να προσδώσουμε ποσοτικά και απολύτως συγκρίσιμα χαρακτηριστικά σε αυτό που όλος ο κόσμος (και εσχάτως μέχρι και οι ακραιφνείς "Λεμονικοί") έχει διαπιστώσει δια γυμνού οφθαλμού : η ομάδα παραπαίει, η ομάδα καταρρέει και αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς λίαν συντόμως θα βρεθεί εκτός και των τριών στόχων που υποτίθεται ότι κυνηγάει.
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι
* Ο Ολυμπιακός του Σόλιντ την περίοδο 2005-2006 έβαζε 2,1 τέρματα ανά αγώνα, πραγματοποιώντας 18 προσπάθειες για γκολ κατά μέσο όρο.
* Ο Ολυμπιακός του Λεμονή (που θα ορμάει από παντού) βάζει 1,7 γκολ, με 13 τελικές ανά αγώνα. Ήτοι μία πτώση της τάξης του 30% όσον αφορά στον παραγωγικό τομέα.
* Η κυκλοφορία της μπάλας γίνεται πολύ πιο δύσκολα και με ανορθόδοξο τρόπο: ο Ολυμπιακός του Σόλιντ άλλαζε 122 πάσες στον αγώνα.
* Τώρα η ανάπτυξη του παιχνιδιού γίνεται με 96 πάσες ανά αγώνα, ενώ το ποσοστό επιτυχημένων πασών έπεσε από το 62% στο 60%.
* Το ποσοστό των επιτυχημένων σεντρών έχει πέσει από το 31% του Σόλιντ που "έπαιζε με γιόμες", στο 27% του σερ Τάκη που "θα ορμάει από παντού".
Πρακτικά αυτά σημαίνουν πρώτον, χαμηλότερη κατοχή μπάλας και δεύτερον, ότι λείπουν οι αυτοματισμοί : ο Ολυμπιακός δεν ψάχνει με υπομονή και με σύστημα την τελική προσπάθεια αλλά με βαθιές μπαλιές.
Στον ανασταλτικό τομέα, που υποτίθεται ότι έχει βελτιωθεί με το αμυντικογενές σύστημα, τους τρεις αμυντικούς χαφ του Λεμονή αλλά και με τις σούπερ μεταγραφές (σε σχέση με τους προκατόχους του), οι αριθμοί αποκαλύπτουν :
Ο Ολυμπιακός προ Λεμονή δεχόταν 7,4 προσπάθειες για γκολ ανά αγώνα, τώρα δέχεται 11, αύξηση της τάξης του 50%.
Από τις προσπάθειες αυτές, ο Ολυμπιακός του Σόλιντ επέτρεπε 3 σουτ εντός περιοχής, ενώ ο Ολυμπιακός του Λεμονή 4, που πρακτικά σημαίνει ότι ο αντίπαλος "πατάει" περισσότερο στην περιοχή της ομάδας και απειλεί περισσότερο κατά 33%. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις αποκρούσεις του τερματοφύλακα :
Ο Ολυμπιακός του Σόλιντ "χρειαζόταν" τον Νικοπολίδη 3,7 φορές ανά παιχνίδι, στον Ολυμπιακό του Λεμονή ο Νικοπολίδης επεμβαίνει 5 φορές, δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Αντωνάκης χαρακτηρίζεται από πολλούς ο MVP του φετινού Ολυμπιακού (μαζί με τον Κοβάτσεβιτς).
Το μόνο που έχει αυξηθεί επί Λεμονή είναι τα κλεψίματα : από 12 σε 18 ανά αγώνα. Ταυτόχρονα όμως, έχουν αυξηθεί και τα κλεψίματα των αντιπάλων από 11 σε 16, που μαζί με τις λάθος πάσες που προαναφέραμε σημαίνουν ότι το κέρδος από τη χρησιμοποίηση τριών αμυντικών χαφ σπαταλάται αυθωρεί και παραχρήμα, για τον ίδιο λόγο.
Για να συνοψίσουμε : Όσον αφορά στις τελικές προσπάθειες το 18-7 υπέρ του Ολυμπιακού έγινε 13-11, η ανάπτυξη της ομάδας έχει συρρικνωθεί, ενώ οι αντίπαλοι παρά τους χαφ "που μαρκάρουν" και "κόβουν", απειλούν ολοένα και περισσότερο και πιο άμεσα τον Νικοπολίδη, κι όλα αυτά μέσα σε ένα μόλις έτος.
Ακούει κανείς;
“Liberty means responsibility. That is why most men dread it.” George Bernard Shaw
Τελικά οι τυπολάτρεις αγαπούν τον τυπολάτρη. Τόσα νούμερα μόνο στο μπλοκάκι του Σόλιντ χωράνε :P
mpak (18-09-08)
να γιατι οι αριθμοι δεν λενε παντα την αληθεια.σε παρακαλω ηλια για βρες μου χρονια που ο ολυμπιακος να εβαλε σε εκτος εδρας παιχνιδια στην ευρωπη 7(!!!!!) γκολ σε 3 παιχνιδια.βρες μου επισης χρονια που να δεχτηκε 1(!!!!!) μονο γκολ στην εδρα του σε 4 αγωνες.
και επισης βρες μου χρονια με 2 διπλα.αν το κανεις αυτο θα εισαι μαγος.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
mpak (18-09-08)
οι αριθμοι μια χαρα αληθεια λενε γιατι τα στατιστικα αφορουνε το πρωταθλημα....Εκει δηλαδη που ο Τακαρος σε δυο σεζον μεσα εκανε μια τρυπα στο νερο. Αλλα και στην πρωτη του θητεια αν δεις παλι με την ψυχη στο στομα και στην ισοβαθμια ειχε παρει τον τιτλο...Δεν ειναι ικανος να στησει ομαδα με διαρκεια ο Τακης..Μονο για μεμονωμενα παιχνιδια κανει..
“Liberty means responsibility. That is why most men dread it.” George Bernard Shaw
θρύλε για πάρτι σου θρύλε μαζί σου, εμείς οι άρρωστοι οι οπαδοί σου....
για την ευρωπη δεν μας λες ομως...μια ζωη λεγαμε να παμε καλα στην ευρωπη και υστερα λεγαμε για την ελλαδα.ενταξει και εγω θελω καθε χρονο τιτλο αλλα μετα απο τοσα χρονια ηθελα ενα γ***νο διπλο.αφου το εφερε ο τακης θα τον εχω παντα μεσα στην καρδια μου.ας μας το κανει και αλλος αυτο να τον λατρεψουμε.δεν ειμαστε προσωπολατρες.πανω απο ολα η ομαδα.
ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΜΟΝΗΣ
Ο Τάκης Λεμονής έκανε "ντεμπούτο" στον πάγκο της ομάδας στις 23 Νοεμβρίου 2000, στον πρώτο αγώνα με τη Λίβερπουλ στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του Κυπέλλου UEFA. Το ματς έρχεται ισόπαλο, 2-2 και δύο εβδομάδες αργότερα η ήττα στο "Ανφιλντ" με 2-0 σημαίνει τον αποκλεισμό.
Την σεζον 2001-2002, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στον όμιλο με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Λιλ ο Ολυμπιακός έχει απολογισμό 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, μένει τέταρτος και εκτός Ευρώπης.
Η επιτυχια ηρθε με την τριτη....Οταν δωθουνε και σε αλλους τρεις ευκαιριες θα βγαλουμε συμπερασμα..
karalamanajic (18-09-08)
Εμενα να με συμπαθατε αλλα δε μου αρκουν αυτα. Θελω μια ομαδα που τη μπαλα της Βρεμης να την παιζει και με τον Εθνικο Αστερα σε φιλικο. Και ο Τακης μεγαλος, αξιος, επιτυχημενος, αλλα δεν μπορει να το πετυχει αυτο. Το ειδαμε, και μην αρχισουμε παλι. Εφ' οσον ειχε μεινει θα τον στηριζα, εβρισα με τον τροπο που εφυγε, αλλα δεν θα κανω το κλασικο προαιωνιο λαθος των γαύρων.
Αυτο που ειχα κανει με τον Μπαγιεβιτς.
Φευγει ο "σωτηρας" , ο "γιγαντας" , ε οποιος και να ερθει μετα αχρηστος ειναι. Ειμαι 100% βεβαιος οτι ακομα και υποφερτη μπαλα να παιζαμε απο καποιους θα τα ακουγε ο ΒΑλβερδε. Απλα γιατι δεν ειναι ο "Τακης". Ρε παιδια ελεος, και ποιος ειναι τελικα ο "Τακης";
Στην τελικη αμα θελετε γαυρο προπονητη εγω προτεινω τον Αλεφαντο. Πιο γαύρος απο το Λεμονή ειναι.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
iek (18-09-08), IERO (23-09-08), karalamanajic (18-09-08), kouzoulo (18-09-08)
οι συγκρίσεις Σάκη είναι αναπόφευκτες!
Το ότι αναπολούμε καλές στιγμές με τον Τάκη δεν σημαίνει πως δεν στηρίζουμε Βαλβέρδε!
όμως δεν γίνεται να διαγράψουμε ότι πέτυχε ο πρώην (για άλλους λίγα και γι άλλους πολλά) και να αποθεώνουμε τον νυν που δεν μας έχει δείξει σχεδόν τίποτα!
Τελειώνοντας θέλω να δηλώσω ότι θα στηρίζω μέχρι τελικής πτώσης τον Ερνέστο και ότι πρόβλημα έχω το έχω με τον πολυχρονεμένο μας!
τελος για την επιτυχια του Τακη....Θα ειμαι σκληρος αλλα σαν γαυρος ειμαι υπερηφανος και δεν ανεχομαι να ειμαι κατω απο αλλη ομαδα και ειδικα τους βαζελους. Τα στατιστικα ειναι απο την περιοδο 2001-2002
Panathinaikos 12
Arsenal 9
Mallorca 9
Schalke 6
Εγω για τον Ολυμπιακο στη ζωη μου εχω δακρυσει μονο μια φορα: την χρονια που καναμε το τριπλ κραουν στο Μπασκετ ενω χαρηκα ιδιαιταιρα και τους ευρωτιτλους στο βολλευ και στο πολο.
Εχω δακρυσει επισης επανειλημμενα για την εθνικη του Οττο στο Γιουρο.
Με μεμονωμενες καλες εμφανισεις και τα τοιαυτα δεν ασχολουμαι.. Ουτε καν με τους τιτλους. Χαιρομαι αν αποκλεισουμε το βαζελο του ριξουμε τεσσερα αλλα δεν καιγομαι κιολας. Μια ζωη απο κατω τους εχω αυτους..
Θα χαρω και αν κερδισουμε τους βαζελους στο μπασκετ και τους ξαναριξουμε απο την κορυφη αλλα δεν θα συγκινηθω..
Στο ποδοσφαιρο θα συγκινηθω μονο οταν πιασουμε τελικα διοργανωσης (Τσου Λου η Ουεφα)..
Λυπαμαι που δεν μπορω να κατανοησω τους υπολοιπους αλλα το θεωρω μειωτικο για την ομαδα μου να πανηγυριζω επειδη μετα απο 10 χρονια καταφερα να κανω διπλο...
θρύλε για πάρτι σου θρύλε μαζί σου, εμείς οι άρρωστοι οι οπαδοί σου....
mpak (18-09-08)
οχι, Παντελη δεν θα πανηγυρισουμε ουτε για το ενα ουτε για το αλλο. Θα χαρουμε ως οπαδοι για τις νικες θα λυπηθουμε για τις αποτυχιες αλλα ορισμενα πραγματα που εχουμε βιωσει στον Ολυμπιακο απο μεριδα οπαδων (και δεν αναφερομαι σε σενα τωρα γιατι εισαι ανθρωπος με λογικη και εμπειρια) τον τελευταιο χρονο ειναι πρωτοφανη. Εχουμε θεοποιησει ανθρωπους και καταστασεις χωρις να καταλαβαινουμε οτι μειωνουνε τον Ολυμπιακο.
Κερδισαμε εκτος την Λατσιο ποτ περσυ τελειωσε δωδεκατη το Ιταλικο πρωταθλημα και την Βερτνερ που δεν μπορει να κερδισει ουτε τη Ανορθωση
και επειδη αυτο το πραγμα που δεν ειναι τιποτε ιδιαιτερο, δεν το ειχαμε ξανακανει στο παρελθον, θεοποιησαμε την ομαδα και τον προπονητη..
Και παραβλεψαμε τον κατηφορο που μας πηρε αμεσως μετα ενω καθομαστε τωρα και βριζουμ δεξια και αριστερα τον επομενο προπονητη μονο και μονο για να μην κανει το λαθος και δειξει κατι περισσοτερο απο τον προηγουμενο αγαπητο..
Αυτα ειναι που εχουνε καταστρεψει τον Ολυμπιακο...Και δεν μιλαω τοσο για τις αποψεις μεμονωμενων οπαδων στα φορα, που σε τελικη δεν ασκουνε επιρροη στη διοικηση, αλλα στη γενικοτερη νοοτροπια...
Με την ιδια κακη νοοτροπια λειτουργει η διοικηση αλλα και ο προσκειμενος τυπος..
Ο καθενας θελει να γινει αυτο που λεει και την πληρωνει στο τελος η ομαδα..
Εγω ειλικρινα δεν προκειται προσωπικα να δεχτω, οπαδους του Ολυμπιακου που τωρα τα χωνουνε στο βαλβερδε απο τον πρωτο του αγωνα στον παγκο αν αυριο πανε και τα χωσουνε στον κοκκαλη με το επιχιρημα οτι δεν αφηνει τον προπονητη να εργαστει.
Δεν αξιζουμε τιποτε καλυτερο ως οπαδοι και ο Κοκκαλης ειναι το ταβανι μας. Δεν αξιζουμε καλυτερο προεδρο..
Διοτι ο καλυτερος προεδρος θα φερει καλο προπονητη απ'εξω τον οποιο ο καθε Ολυμπιακαρας δημοσιογραφος και οπαδος θα σχολιαζουνε οτι δεν εβαλε τον ταδε παιχτη μεσα, δεν εκανε την ταδε αλλαγη ή οτι δεν ξερει να κανει ροτεισον χωρις να εχουνε ιδεα τι σημαινει ροτεισον!!!!
Τουλαχιστον ας μιλανε οσοι εχουνε μαθει και πεντε πραγματα απο αυτο το κωλοαθλημα που λεγεται ποδοσφαιρο..
Ρε Ηλία, ρε φίλε, σε παρακαλώ:
Μαζί σου σε όλα αυτά που "μικραίνουν τον Ολυμπιακό"....
Μαζί σου και στη στήριξη στον Βαλβέρδε: να μείνει μπας και δούμε άσπρη μέρα.
Αλλά το να γράφεις τόσα πολλά σεντόνια για να κάνεις το μαύρο άσπρο, ρε αδερφέ, δεν χρειάζεται:
Απλώς πες: δηλαδή οι αποκλεισμοί από την Ανόρθωση δεν μας μικραίνουν;
Και παραδέξου ευθέως αυτό που συνάγεται εμμέσως από την επιχειρηματολογία σου για το νωρίς είναι και πρέπει να δοθεί χρόνος κλπ:
Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΑΛ...ΚΙΕΣ.
Που μπορεί να οφείλονται στο ότι είναι νωρίς ή σε ένα σωρό άλλα πράγματα και ελπίζουμε να εκλείψουν στην πορεία.
Φταίει πάνω απ'όλους ο Πρόεδρος; Φταίει.
Αλλά όχι και λάδι ο Βαλ ρε γαμώτο.
Αν η κριτική στον Βαλβέρδε είναι κάτι που "δεν το ανέχεσαι" και γι'αυτό όσοι την ασκούμε δεν δικαιούμαστε να τα χώνουμε ΚΑΙ στον Πρόεδρο γιατί αυτός είναι το ταβάνι που μας αξίζει, sorry, κάπου ξεφεύγει η Ιερή σου Αγανάκτηση.
... there's no such thing as "too much"...
Red$mile (18-09-08)
Bookmarks