Να τα μααααααααας!!! Έχει γούστο...
Σκέφτεται Άρη ο «Stelios»!
Θετικός στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα για χάρη του Άρη φαίνεται ότι είναι ο Στέλιος Γιαννακόπουλος σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Metrosport». Ο «Stelios», άλλωστε, θέλει να φύγει από την Μπόλτον και την Αγγλία αφού βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας από τη στιγμή που αποθεραπεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του.
Ομάδα στην Αγγλία δεν βρήκε, όταν η Μπόλτον του άνοιξε την πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι, παρά μόνο κάποιες προτάσεις από τη β’ κατηγορία και τις οποίες δεν ήθελε να εξετάσει. Έτσι, στα 34 του χρόνια καλοσκέφτεται τον επαναπατρισμό για να κλείσει εδώ την καριέρα του.
Παίζει ρόλο ο Ντούσαν
Η φημολογία έλεγε ότι δεν κατάφερε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε και στην ΑΕΚ, οπότε τώρα δεν θα έλεγε «όχι» στον Άρη του Ντούσαν Μπάγεβιτς!
Ο Σέρβος τεχνικός θα ήθελε πολύ τον Γιαννακόπουλο στην ομάδα του και ο τελευταίος θα επιθυμούσε να συνεργαστεί πάλι με τον προπονητή που μεγαλούργησε στον Ολυμπιακό.
Μένει, λοιπόν, να δούμε τις επόμενες μέρες αν θα επαληθευθεί το σχετικό δημοσίευμα, την ώρα που στα σίγουρα ο «Stelios» στα μέσα του Νοέμβρη θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Άρη στην Αγγλία για την 3η αγωνιστική του ομίλου του Κυπέλλου UEFA!
sportdog.gr
Βάζελε. Εσύ φίλε βάζελε που κρυφά με διαβάζεις. Μην ντρέπεσαι που έχασες. Συμβαίνουν αυτά. Να ντρέπεσαι που υπάρχεις.
Να τα μααααααααας!!! Έχει γούστο...
Μια χαρα εινει ο Αρης για το Στελιο..Ευκαιρια να παει επιτελους στη Θεσ/νικη και η ΟΣΦΠ!![]()
“Liberty means responsibility. That is why most men dread it.” George Bernard Shaw
A ρε Στελάρα άρχοντα!!!
[Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ]
Για την προσπάθεια που κάνει να επαναφέρει την Παναχαϊκή στα μεγάλα σαλόνια από το πόστο του προέδρου της, μίλησε ο Γρηγόρης Γεωργάτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «SportDay». Ο «Γκέο» μίλησε για την μεγάλη του αγάπη τον Ολυμπιακό, δίνοντας του τύχη για αποτέλεσμα στη Ρεάλ Μαδρίτης και χρίζοντας τον φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.
Αναλυτικά η συνέντευξη
• Απ' ό,τι έχει γραφτεί κατά καιρούς σε μερίδα του Τύπου, το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό. Εχω άδικο;
«Μη βιάζεσαι, θα πάμε κι εκεί, αφού πρώτα σου εξηγήσω πώς έχουν τα πράγματα. Να τα πάρουμε πρώτα με μια σειρά. Ο Μακρής είναι ο ιδιοκτήτης. Ο άνθρωπος πριν από λίγα χρόνια ήρθε στην Πάτρα και πήρε την ομάδα δίχως να έχει καμιά επαφή με τον κόσμο του ποδοσφαίρου και την μπάλα γενικότερα. Δεν γνώριζε απολύτως τίποτα. Μοιραία σκόρπισε πολλά λεφτά δεξιά και αριστερά δίχως να υπάρξει αποτέλεσμα. Του τα έφαγαν, για να είμαστε ακριβείς, ορισμένοι πονηροί, που δυστυχώς αφθονούν στον χώρο μας. Ξόδεψε χρήματα πολλά, αλλά αποτελέσματα δεν είδε, όπως συμβαίνει συνήθως με εκείνους που μπαίνουν ξαφνικά σ' έναν άγνωστο χώρο σαν αλεξιπτωτιστές. Την πάτησε και πλέον είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός».
• Λογικό μου φαίνεται...
«Μέχρις ενός σημείου, ναι, έχει δίκιο και καλά κάνει. Απλώς θα σου τονίσω ότι όταν ήρθα σε συμφωνία μαζί του, βάλαμε κάτω τα πράγματα και συμφωνήσαμε ότι για να προχωρήσει η ομάδα χρειάζονται κάποια χρήματα. Τα βρήκαμε σε όλα, σχεδιάσαμε το μπάτζετ, αλλά τα προβλήματα από το παρελθόν είναι υπαρκτά και σύνθετα. Μας ταλαιπωρούν και δεν μπορούμε να ορθοποδήσουμε. Μιλάω για παλιές αμαρτίες του σωματείου, δηλαδή χρέη που καταφθάνουν καθημερινά στα γραφεία μας προκαλώντας μας πονοκέφαλο. Με τα χρήματα που ξοδέψαμε αρχικά βάλαμε τις βάσεις. Καλύψαμε αμοιβές ποδοσφαιριστών, προπονητών, υπαλλήλων και γενικότερα τα έξοδα που είχαν να κάνουν με τη γενικότερη λειτουργία του συλλόγου. Μέχρις εδώ ήμασταν μέσα στον προγραμματισμό μας και δεν πέσαμε έξω ούτε ένα ευρώ, όμως πάνω που χαμογελάσαμε και είπαμε ότι βάλαμε τα πράγματα σε μια σειρά, ξεφύτρωναν συνεχώς τα χρέη από το προηγούμενο διάστημα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορούμε να πληρώνουμε παλιές αμαρτίες και ταυτόχρονα να είμαστε συνεπείς στις άμεσες υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τον μεγαλομέτοχο, διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτα. Θα οδηγηθούμε σε αποτυχία και θα χαθεί άλλη μία χρονιά».
• Εσείς μιλήσατε μαζί του;
«Κάθε μέρα μιλάμε, αλλά η συνεννόηση με τον μεγαλομέτοχο δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Οχι ότι δεν έχει διάθεση ή ότι δεν είναι συζητήσιμος. Ισα ίσα, ο άνθρωπος είναι πολύ λογικός, αλλά δεν ξέρει το αντικείμενο και όλα τα βρίσκει περίεργα και υπερβολικά. Πρόσθεσε σε όλα αυτά και ορισμένα λαμόγια από την πόλη που τον παραπληροφορούν για ό,τι συμβαίνει και βγάλε το δικό σου συμπέρασμα. Βέβαια, δεν τον παρεξηγώ και δεν θέλω να είμαι άδικος μαζί του. Δεν γνωρίζει καλά το αντικείμενο και στο παρελθόν κάποιοι τον δάγκωσαν όπως λέμε λαϊκά, άσε που ένα σημαντικό ρόλο παίζει και η απόσταση. Εκείνος βρίσκεται στην Αυστραλία και εγώ στην Πάτρα. Λογικό είναι να μην έχουμε και την άμεση επικοινωνία που χρειάζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εγώ ξεκαθάρισα τις θέσεις μου και εκείνος οφείλει να βγει μπροστά και να μου απαντήσει ξεκάθαρα αν θέλει να προχωρήσει η Παναχαϊκή μπροστά. Αν το επιθυμεί, θα πρέπει να μου λύσει τα χέρια, ώστε να προστατέψει και την επένδυση που έχει κάνει μέχρι τώρα».
• Αν δεν το κάνει;
«Σε αυτή την περίπτωση δεν θα το σκεφτώ πολύ για να παραμείνω. Θεωρείς ότι υπάρχει λόγος να βρίσκομαι στο τιμόνι μιας ομάδας δίχως όπλα; Να κάτσω να κάνω τι; Να χρεωθώ μια αποτυχία για την οποία εγώ δεν φέρω καμιά απολύτως ευθύνη;».
• Λύση αν δεν θέλει να βάλει άλλα χρήματα υπάρχει;
«Δυστυχώς δεν βλέπω».
• Οι οπαδοί της Παναχαϊκής τι λένε για όλα αυτά;
«Δίχως υπερβολή, σχεδόν όλοι οι φίλαθλοι στην πόλη είναι μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια και είναι ολόψυχα μαζί μου από την αρχή. Με πιστεύουν, μου δίνουν δύναμη και έχω υποχρέωση απέναντί τους. Τριάντα χρόνια έχει να συμπαρασταθεί με αυτόν τον τρόπο στην ομάδα ο κόσμος της. Ούτε στη δική μου εποχή δεν συνέβαινε αυτό που βλέπω τώρα. Σ’ το λέω ξεκάθαρα ότι είναι τρελαμένος ο λαός της Πάτρας με την ομάδα. Μας βοηθά από το ξεκίνημα με κάθε τρόπο ηθικά και υλικά. Το βιώνω καθημερινά, σε κάθε γωνιά της πόλης. Καφέ πίνω στον πεζόδρομο και άνθρωποι κάθε ηλικίας με πλησιάζουν για να μου μιλήσουν για την Παναχαϊκή. Κόσμος που είχε να δει την ομάδα του 20 και πλέον χρόνια έρχεται στο γήπεδο μαζί με τα παιδιά του. Μιλάμε για λατρεία που δεν μπορείς να καταλάβεις. Εχω συγκινηθεί με όλα αυτά που συμβαίνουν. Ηταν να μη γίνει η αρχή. Επέστρεψε ο λαός κοντά στην ομάδα και αυτό είναι το πιο σημαντικό σε αυτή τη ιστορία. Τόσα χρόνια γενιές φιλάθλων γύριζαν την πλάτη τους στην ομάδα. Υπήρξε απαξίωση και όλοι στρέφονταν στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση αλλάζει και είναι ξεκάθαρο. Δημιουργούμε πλέον δικούς μας οπαδούς, κερδίζοντας παράλληλα και τους παλιούς που είχαν να δουν την ομάδα τόσα χρόνια».
• Πόσος κόσμος έρχεται στο γήπεδο της Παναχαϊκής;
«Χωρίς υπερβολή, έχουμε πάνω από 4.000 θεατές μέσο όρο εντός, ενώ αρκετός κόσμος πηγαίνει και στα εκτός έδρας ματς. Μόνο στο Κορωπί βρέθηκαν 150 άτομα (είδα μαζί τους το ματς από την εξέδρα).Φαντάζεσαι να προχωρήσει αυτή η ομάδα ψηλότερα τι έχει να γίνει;Μην ξεχνάς ότι η Πάτρα και η Αχαΐα γενικότερα είναι περιοχές με μεγάλο πληθυσμό, που διψάει για μπάλα. Εχει καιρό να δει επιτυχίες και διψάει για μπάλα».
• Εγώ, Γρηγόρη, θα επιμείνω σ' ένα σημείο και γι' αυτό σε ξαναρωτάω. Αν ο Μακρής συνεχίσει να κρατάει αυτή τη στάση, τι θα κάνεις;
«Σου λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνω. Απλώς περιμένω και κάνω υπομονή για την ομάδα, για να μη χαθεί έδαφος από την κορυφή. Προσπαθώ καθημερινά να βρω τρόπο για να λυθούν τα προβλήματα. Το κάνω περισσότερο για τον κόσμο που με έχει σκλαβώσει με τη συμπεριφορά του. Εσύ, Γιώργο, ζεις μακριά και δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται εδώ κάτω με τους οπαδούς. Μιλάμε για τρέλα, όμως εδώ που έχουμε φθάσει δύο λύσεις υπάρχουν. Ή ο ιδοκτήτης θα καλύψει τα παλιά χρέη και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας για την κορυφή, ή δεν θα το κάνει και θα αποχωρήσω».
• Βλέπω ότι παθιάζεσαι όταν αναφέρεσαι στην Παναχαϊκή.
«Μα δεν έκρυψα ποτέ την αγάπη μου για την ομάδα και την πόλη της Πάτρας γενικότερα. Η ομάδα έχει δυνατότητες και τώρα που ξεκινήσαμε είναι κρίμα όλη αυτή η προσπάθεια να μη στεφθεί με επιτυχία. Να γκρεμίσουμε ό,τι κτίσαμε με τόσο κόπο. Εχουμε σηκώσει όλο το βάρος, δουλέψαμε μέρα νύχτα γι' αυτή την Παναχαϊκή. Πλέον παίζουμε καλά και τολμώ να πω ότι σε κάθε αγώνα θα ανεβάζουμε την απόδοσή μας. Θέλω να δέσουμε και να γίνουμε πραγματική ομάδα. Ο απολογισμός μέχρι στιγμής δεν είναι άσχημος και θα μπορούσε να είναι καλύτερος αν είχαμε κρατήσει τη νίκη στο Κορωπί, που χάσαμε το τρίποντο με ένα ανύπαρκτο πέναλτι στις καθυστερήσεις».
• Μέχρι τον Μάιο ήσουν παίκτης του Ολυμπιακού και τώρα είσαι πρόεδρος της Παναχαϊκής. Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου;
«Πολλά, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Βασικά λατρεύω το αντικείμενο και όλοι το γνωρίζουν. Η ζωή στην Πάτρα είναι όμορφη. Εχουμε το σπίτι μας εκεί και κάθε Τετάρτη φεύγουμε οικογενειακώς. Συνήθως μένουμε μέχρι τη Δευτέρα και περνάμε πολύ καλά. Στην αρχή, όταν ξέφυγα από τον καθημερινό ρυθμό προπόνησης και ρουτίνας του Ολυμπιακού, ήταν όλα διαφορετικά για μένα. Δεν ήταν εύκολη η προσαρμογή, όμως σύντομα συνήθισα σε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής.Ορισμένες φορές θέλω να μπω μέσα και να παίξω, ίσως κάποια στιγμή αργότερα να γίνει και αυτό».
• Πόσο διαφορετικό είναι το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής από αυτό της Α' που ήξερες;
«Δεν το συζητώ, είναι η μέρα με τη νύχτα. Η Γ' Εθνική είναι ένα πρωτάθλημα δυνατό, πολύ ανταγωνιστικό, θα έλεγα σκληρό. Ολες οι ομάδες έχουν σχεδόν την ίδια δυναμικότητα. Δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο ματς και κάθε πόντος εκτός έδρας είναι χρυσός».
• Θα ανεβάσεις την ομάδα;
«Αν πάνε όλα όπως τα έχω σχεδιάσει, ναι».
• Τον Ολυμπιακό πώς τον βλέπεις φέτος;
«Δεν θέλω να μιλήσω και από τότε που έφυγα από την ομάδα δεν άνοιξα το στόμα μου».
• Μα δεν σου ζητώ να μιλήσεις για πρόσωπα και καταστάσεις από το παρελθόν. Καθαρά αγωνιστικά πες μου. Εχει δυνατότητες η νέα ομάδα που κτίζεται;
«Βέβαια έχει. Εγιναν σημαντικές μεταγραφές παικτών, με προσωπικότητα και ηγετική φυσιογνωμία. Υπάρχει πληρότητα και εναλλακτικές λύσεις σε όλες τις γραμμές. Δεν περίμενα να δω κάτι διαφορετικό από το ξεκίνημα. Αλλωστε, τα ονόματα που ήρθαν αποτελούσαν εγγύηση για την καλή πορεία της ομάδας. Η απόδοσή της θα ανεβαίνει σε κάθε ματς.
Οπως είδα, παίζει καλά και στην Ευρώπη και θέλω να ξέρεις, Γιώργο, ότι αυτό το "διπλό" που πήρε στη Βρέμη θα αλλάξει το τοπίο. Ηταν μεγάλη ψυχολογική ντόπα για όλους ήταν αυτή η νίκη. Τους έφυγε ένα βάρος τόσων ετών. Πλέον περιμένω και άλλες επιτυχίες εντός και εκτός».
• Μήπως κόντρα στη Ρεάλ στη Μαδρίτη;
«Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά να ξέρεις ότι όλα γίνονται. Δυνατότητες και εμπειρία υπάρχουν. Η Ρεάλ έχει βέβαια το πάνω χέρι, θα έλεγα είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά δεν είναι χαμένος από χέρι ο Ολυμπιακός. Χρειάζεται και τύχη που τόσα χρόνια δεν είχε. Σου είπα, πάντως, ότι η νίκη στη Γερμανία είναι ικανή να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα».
• Στην Ελλάδα εκτιμάς ότι θα δούμε και πάλι το ίδιο έργο;
«Τι να σου πω; Ακόμα είναι πολύ νωρίς, όμως από τα πρώτα δείγματα που είδα θεωρώ ότι πάλι το μεγάλο φαβορί είναι ο Ολυμπιακός. Από εκεί και ύστερα και η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, έχει αξιόλογους παίκτες, με ταλέντο αλλά και εμπειρία. Δείχνει ικανή να συναγωνιστεί τους σαν ίση προς ίσο τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι αρχίζει και βγαίνει η δουλειά του Φερέρ».
• Θεωρείς ότι είναι μόδα οι παλιοί ποδοσφαιριστές να αναλαμβάνουν την προεδρία μιας ΠΑΕ;
«Δεν θέλω να το ονομάσω μόδα, αλλά θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο το ποδόσφαιρο θα κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εγώ προσωπικά ανέλαβα μια ομάδα τη στιγμή που είχα ακόμα τουλάχιστον δύο χρόνια ποδοσφαιρικής ζωής. Θα μπορούσα μετά τον Ολυμπιακό να βρω μια ομάδα εδώ ή στο εξωτερικό. Να κάνω ένα καλό συμβόλαιο και να έχω κέρδος οικονομικό, γιατί, σ' το ξεκαθαρίζω, τώρα σε αυτή τη θέση που βρίσκομαι δεν έχω (χαμογελώντας), μόνο ζημιά, αλλά να ξέρεις ότι το γουστάρω αυτό που κάνω. Πάντα ήθελα να κάνω αυτό που με ευχαριστεί και με γεμίζει. Μου αρέσει να κουμαντάρω μια ομάδα σε διοικητικό επίπεδο και θα πετύχω, γιατί έχω όρεξη, μεράκι και ξέρω καλά το αντικείμενο. Οσοι γνωρίζουν καλά τα μυστικά της μπάλας και έπαιξαν ποδόσφαιρο για χρόνια επιβάλλεται να ασχολούνται και μετά το τέλος της καριέρας τους με το άθλημα. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Το παράδειγμα του Ντέμη, που έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, με κάνει αισιόδοξο. Εύχομαι από την καρδιά μου να έχει ανάλογη συνέχεια και ο Θοδωρής στον ΠΑΟΚ».
“Liberty means responsibility. That is why most men dread it.” George Bernard Shaw
Σόλιντ: «Το είχα προβλέψει»
Ο Τροντ Σόλιντ φαίνεται πως εξακολουθεί να φέρει βαρέως την απόλυσή του από τον Ολυμπιακό. Σε συνέντευξή του σε βελγικό περιοδικό, ο Νορβηγός τεχνικός τόνισε: «Αν είχαμε κερδίσει το παιχνίδι με τη Σαχτάρ, θα είχαμε συνεχίσει την ευρωπαϊκή μας πορεία στο Κύπελλο UEFA και ίσως εγώ να ήμουν ακόμα εκεί. Από την άλλη πλευρά, ήξερα ότι σε αντίθετη περίπτωση κατά 95% θα με έδιωχναν και μάλιστα την προηγουμένη του αγώνα το είχα πει στους συνεργάτες μου: "αύριο ή νικάμε ή απολυόμαστε". Αυτό κι έγινε... Η Σαχτάρ πήρε την ισοπαλία με ένα γκολ που σημειώθηκε με το χέρι. Διαιτητής ήταν ένας Άγγλος, ο Στιβ Μπένετ, που σφύριζε για τελευταία φορά στην Ευρώπη. Επιπλέον, λίγο καιρό πριν είχε κατά τύχη διαιτητεύσει το ντέρμπι στο ουκρανικό πρωτάθλημα ανάμεσα στην Ντιναμό Κιέβου και την ίδια τη Σαχτάρ. Ήμασταν καλύτεροι, μα πολλές φορές υπάρχουν κι άλλες απρόσμενες παράμετροι που παίζουν ρόλο». Ο νυν τεχνικός της Γάνδης προσθέτει πως «... αν είχα κριτήριο μόνο τα χρήματα, μετά τον Ολυμπιακό θα είχα πάει στη Σαουδική Αραβία», ενώ ερωτηθείς για το τι του λείπει από την Ελλάδα απαντά «… ο ήλιος».
![]()
Βάζελε. Εσύ φίλε βάζελε που κρυφά με διαβάζεις. Μην ντρέπεσαι που έχασες. Συμβαίνουν αυτά. Να ντρέπεσαι που υπάρχεις.
Τα εχουμε ξαναπει αυτα...Μια ματια στη συνθεση της περσινης ομαδας ειναι πιστευω κατατοπιστικη...Οσο για την αναληψη ευθυνων οταν βρεθει καποιος προπονητης του Ολυμπιακου που να το κανει αυτο να τον δειξετε και σε μενα..
Μονο εναν θυμαμαι εγ τα τελευταια χρονια και αυτος το εκανε με καθυστερηση και κατοπιν μεγαλης πιεσης για να παραδεχτει το αυτονοητο..
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
η δηλωση αυτη κακως ειχε γινει και φυσικα δεν ανταποκρινοτανε στην πραγματικοτητα..Αλλα δεν ειναι και ο μονος που εχει κανει τετοιες δηλωσεις..Αλλος προπονητης ειχε δηλωσει οτι ητανε πληρης η ομαδα αλλος οτι εφταιγε το ψηλο γκαζον που δεν κερδισε η ομαδα κοκ..Η ουσια ομως δεν αλλαζει..
Αν κάποιος πει ή κάνει κάτι αρητικό απαλάσσεται δηλ. επειδή ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι που έχουν πράξει κάτι ανάλογο; Τι είπα τώρα;![]()
Ρε γαμώτο, τι κάνω λάθος και παίρνω το 100 και βγαίνει ο Σπανούλης;
Το "είμαστε πλήρεις" ο Ντούσαν το είπε σε συνέντευξη τύπου, παρόντος του προέδρου και αφορούσε ένα σημαντικό θέμα, τις μεταγραφές του Δεκεμβρίου. Για το χορτάρι το είπαμε ότι ήταν γκάφα του Τάκη.
Ο Σόλιντ έκανε σχόλιο πάνω στην ομάδα και τις μεταγραφές που έγιναν. Δεν του ζήτησε κανείς να το κάνει. Κι όμως το έκανε. Κι έγινε ρεζίλι.
Ωχ μωρε παιδια κι εδώ προπονητολογία;
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
Bookmarks