Στυλιστικά παίζει να είναι η χειρότερη ομάδα έβερ τελικά η βαρκελόνα!!!
There is a Dude in town
Αφιερώματος μαλακίας Νεϋμαρ, συνέχεια...
Η άλλη, έχει -λέμε τώρα- και πιάνει: Εσύ, θέλεις να βάλεις;
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
Χαχα, σαν τον Σωτήρη Μουστάκα ντυμένο "Νταρντάνοβα" στην ταινία "το μεγάλο ρουθούνι"
![]()
«Λέγεις πασά μου να σε προσκυνήσω. Κι εγώ ρώτησα τον πούτζον μου και μου είπε να μη σε προσκυνήσω»...
Γεώργιος Καραϊσκάκης προς τον Μαχμούτ πασά, 1823
Φαφλατάς (13-12-13), sirkostas (13-12-13), VALVERDES_7 (09-01-14), voskos_7 (13-12-13)
voskos_7 (17-12-13)
Επέστρεψε ο Μέσσι μπαίνοντας αλλαγή στο 64' με αντίπαλο τη Χετάφε και πρόλαβε σε 30 λεπτά να καρφώσει 2 μπαλάκια.![]()
Mακάρι να είναι σε καλή κατάσταση, για να παίξει καλά και στο Μουντιάλ.
λιγο προσεκτικα και ας αφησει λιγο τα ρεκορ στην ακρη. τον θελω στον τελικο απεναντι στη σελεσαο φετος.
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
Επαναληπτικός με Χετάφε 0-2 υπερ της Μπάρτσα. 2 μπαλάκια ακόμα ο Μέσσι χωρίς πολύ κόπο.
Το 2ο ήταν και πάρα πολύ όμορφο! Από τον Χρυσομπαλίτη της καρδιάς μας!!
(Γύρισε ο αστράγαλος του Νεϊμάρ;)
...ΘΡΥΛΕ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ...
700 ημέρες με τον Τσάβι
![]()
"Είναι ο κορυφαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, τουλάχιστον βάσει αριθμών".
Τάδε έφη Σάντρο Ροσέλ, πρόεδρος της Μπαρτσελόνα. για τον Τσάβι Ερνάντες, έναν ποδοσφαιριστή εγνωσμένης ποδοσφαιρικής αξίας, παγκοσμίου βεληνεκούς, που τυγχάνει καθολικού σεβασμού και δικαίως θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων μέσων στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Και πράγματι ο βραχύσωμος αμυντικός μέσος των "μπλαουγκράνα", όχι μόνο έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε 699 επίσημα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, αλλά έχει στο παλμαρέ του και 22 τρόπαια, έχοντας κατακτήσει τα πάντα (εκτός από το κύπελλο UEFA) τουλάχιστον δύο φορές.
Στις ακαδημίες του συλλόγου εντάχθηκε το 1991, σε ηλικία μόλις 11 ετών, και πραγματοποίησε το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα επτά χρόνια αργότερα με προπονητή τον Λουίς Φαν Χάαλ.
Ο δρόμος της επιτυχίας, όμως, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και ο Τσάβι έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να καθιερωθεί και να ξεφύγει από τις διαρκείς συγκρίσεις με τον Πέπε Γουαρδιόλα, ενώ ταλαιπωρήθηκε πολύ από ένα σοβαρότατο τραυματισμό στο γόνατο. Πέραν αυτών είχε απορρίψει και μία διόλου ευκαταφρόνητη πρόταση από τη Μίλαν, θέλωντας να πετύχει στη Βαρκελώνη.
Τελικά κατόρθωσε να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και να αποτελέσει βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της καταλανικής ομάδας, όποιος προπονητής κι αν καθόταν στον πάγκο.
Με την εθνική Ισπανίας έχει κατακτήσει προς ώρας ένα παγκόσμιο και δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενώ έφθασε σε τρεις περιπτώσεις στην τελική τριάδα για τη Χρυσή Μπάλα. Χαρακτηριστική η δήλωση του Πελέ ότι με εκείνον δίπλα του θα είχε σκοράρει 3.000 γκολ, αλλά και του συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι, ο οποίος θεωρεί ότι δεν θα είχε πετύχει τίποτα χώρις εκείνον.
Η γνώστη ισπανική εφημερίδα, [Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να δουν τα links. ], αφιέρωσε το σημερινό της πρωτοσέλιδο στον ιστορικό αριθμό 700, που θα πετύχει είτε απόψε (16/1) με την Χετάφε είτε την Κυριακή (19/1) κόντρα στη Λεβάντε, ο προ πολλού ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.
Ο Τσάβι παραχώρησε και συνέντευξη στην εφημερίδα στην οποία, μεταξύ άλλων, προέβη σε μια σημαντική αποκάλυψη, παραδεχόμενος ότι το 2008 έφθασε κοντά στην Μπάγερν με τον Γουαρδιόλα να είναι αυτός που ουσιαστικά μπλόκαρε τη μεταγραφή.
"Τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Είχαμε μάλιστα συναντηθεί με τον προπονητή της Μπάγερν. Ο Πεπ, όμως, με πήρε και μου είπε ότι δεν μπορώ να φύγω, γιατί η Μπάρτσα που είχε στο μυαλό του περιστρεφόταν γύρω από συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένου εμού. Ήταν άλλη μια καλή επιλογή γιατί η επιθυμία μου είναι να τερματίσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα, αν και γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο εξ αιτίας του υψηλού επιπέδου που απαιτείται.", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσάβι, ο οποίος όχι μόνο έμεινε στην Καταλονία, αλλά κέρδισε τα πάντα με τους "μπλαουγκράνα" εκείνη τη σεζόν κατακτώντας και τις έξι διοργανώσεις που έλαβαν μέρος.
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
8PYLOS (17-01-14)
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
Το έκανε χτες το 700 ο τεράστιος Τσάβι!!
Κι αν δεν ήταν εκείνη η μπαλιά του Τσάρτα το 2004 στο ματς των ομίλων, θα είχε 3 Ευρωπαϊκά.
(ΝΑΙ, όσο κι αν φαίνεται περίεργο είμαστε οι τελευταίοι που σταματήσαμε τους Ισπανούς σε Euro!)
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον Ροσέλ.
Και να διαφωνήσω με τον 8RYLOS! Εκείνη η Ισπανία δεν είχε καμία τύχη στο Γιούρο 2004. Κι ούτε ήμασταν εμείς που τους σταματήσαμε. Οι πορτογάλοι ήταν που τους καθάρισαν σαν αυγά στο ματς του ομίλου που έκρινε ποιος από τους δύο θα ακολουθούσε την Ελλάδα στους 8.
BrazHlias (18-01-14)
Δεν μπορώ παρά να διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου sirkostas!
Η Πορτογαλία δε νίκησε για να καθορίσει ποιος θα ακολουθήσει την Ελλάδα στους 8, νίκησε για να προκριθεί η ίδια! Και για του λόγου του αληθές, ιδού η βαθμολογία:
Αν έμενε στο Χ με την Ισπανία, ισοβαθμούσε με το Πειρατικό και αποκλειόταν καθώς είχε χάσει στην πρεμιέρα..
(Χαίρομαι που διαφωνούμε συνέχεια. Μα πιο πολύ χαίρομαι, γιατί έχω πάντα δίκιο εγώ!)
Το τελευταίο ματς του ομίλου ήταν ανάμεσα στους δυο τους και η ισοπαλία ευνοούσε τους ισπανούς. Οι πορτογάλοι τους καθάρισαν σαν αυγά και τους άφησαν εκτός διοργάνωσης.
Τι δεν καταλαβαίνεις?
Αλλά εμείς τους νικήσαμε και στα προκριματικά - οι Πορτογάλοι, δεν παίξανε και άλλο παιχνίδι...
Είναι θέμα οπτικής - αν και για εμένα, τους βαθμούς από εμάς δεν περιμέναν να χάσουν και επιπλέον, εμείς (έστω και κατά λάθος, για το δεύτερο παιχνίδι) τους στείλαμε και τους δύο, σε φάση, "ή εσύ, ή εγώ".
"Μπάτμαν και μαλακίες..."
Εγώ είμαι το "μικρό επαρχιωτόπουλο" και κατ' άλλους, ο
"λάγνος, ημεδαπός λογιστής".
8PYLOS (17-01-14)
Δεν καταλαβαίνω πώς κάτι τόσο οφθαλμοφανές διέφυγε από τη διάνοιά μου...
Αυτομαστίγωμα για να στρώσω!![]()
Bookmarks