Ρε γαμώτο, τι κάνω λάθος και παίρνω το 100 και βγαίνει ο Σπανούλης;
Δε θεωρώ τυπολατρία την παρέλαση. Την θεωρώ ανύψωση ηθικού εφ' όσον φυσικά είναι κάποιος πατριώτης. Εμένα κάποιες παρελάσεις με εφτιαχναν. Και δε μιλαω για μαθητικές, αυτές δεν θα έπρεπε καν να γίνονται.
Εδιτ.
Το "ακριβώς" πήγαινε στο αν εχει ο κοσμος μερίδιο ευθύνης, όχι στο υπόλοιπο περι παρελάσεων. Αν εννοεις οτι δεν ειναι "ακριβώς" για όλους, δεν συμφωνώ, έχεις άδικο. Ανεξαρτητως απόψεων αυτή ειναι απόδοση τιμής, είτε είναι σωστή είτε όχι, στους ήρωες της επανάστασης. Δεν κρίνεις το αν είναι σωστή ή όχι την ώρα που ... παρευλαύνεις! Οταν την αμαυρώνεις, αυτούς φτύνεις.
Βλέπεις εκείνο το βουνό που μοιάζει με κεράσι;
BrazHlias (24-03-12)
Προσβολή είναι να περνάει ο στρατός και να χαιρετάει τον κάθε κακομοίρη προδότη πολιτικό...
Να αποδίδεις τιμές στον Παπούλια ή τον Παπαδήμο...Να κάτσουν στις εξέδρες των επισήμων ανάπηροι πολέμου, όσοι έχουν επιζήσει
και αντιστασιακοί...Οι υπόλοιποι τον πούλο και γρήγορα...Ναι το γιαούρτι είναι λίγο. Σφαίρα τους πρέπει στο κρανίο...
Και ας πάρουν όσα μέτρα θέλουν...Παρελάσεις θα γίνουν παντού...Πόσα θα μπορέσουν να σταματήσουν;
Kαλα δε τιθεται θέμα. Καθένας με την σκέψη του. Απλά πολυ με ανησηχεί η αποφασίζομεν και διατάσσομεν νοοτροπία που έχει κυριαρχήσει στα αντιμνημονιακά κινήματα γενικότερα.
Για εμένα πάλι ... πατριώτης είναι όποιος σέβεται την πατρίδα του στα απλά καθημερινά πράγματα ... όχι 2 μέρες το χρόνο ... πιο πατριώτη π.χ. θεωρώ αυτόν που δε με αναγκάζει να κολυμπήσω δίπλα στο χαρτάκι του παγωτού που έφαγε πριν ή δε χρησιμοποιεί το αυτοκινητάκι του για να πάει από το Σύνταγμα στην Ακρόπολη μη τυχόν και κουραστεί ο κώλος του παρά τον "εν δυο τα χεράκια ρυθμικά"!
Εγώ κάτι τέτοιες μέρες πάντως θυμάμαι τα σχολικά μου χρόνια...
Θα σας γράψω και το ποίημα που είχα πει στο νηπιαγωγείο....
Σίγουρα ο πατριώτης δεν ειναι δύο μέρες το χρόνο,ούτε και είπα ποτέ κάτι τέτοιο, αλλα ειναι και αυτες τις δύο μέρες. Και ειναι και περήφανος γι' αυτες. Τέλος πάντων όπως είπα καθένας την άποψή του δεν τρεχει καστανο.
Eleni7 (24-03-12)
BrazHlias (24-03-12)
Τεσπα παλι πεταχτηκα σαν τσουτσου και οφτοπικιασα το συμπαν. Αντε σορι και καλο νανι τα λεμε και αφου ξημερώσει![]()
Καλά αυτό δεν στο συζητάω καθόλου...Ξυπνάω πάντα να τον πάρω τηλέφωνο τέτοια μέρα...
Ήταν η πρώτη κίνηση που έκανα...Ακόμη και τώρα έχω μια αίσθηση ότι είναι εκεί και πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο...
Ή μικρότερη που έμενα ακόμη με τη μαμά και τον μπαμπά
και είχαμε γιορτή στο σπίτι.....
Coach (24-03-12)
εγω ειμαι εναντιον των παρελασεων, αυτο δεν σημαινει οτι εχω δικαιωμα να παω να τη "σπασω" στον αλλο που του αρεσουν. οποιος δεν γουσταρει παρελαση ας ψηφισει τον τσιπρα για να τις σταματησει, μεχρι να βγει ο τσιπρας ομως, οποιος δεν γουσταρει παρελαση ας παει καπου αλλου το σαββατοκυριακο.
οσο για τους πολιτικους οπως λες, αν θες να τιμησεις αυτους που αξιζουν δεν πρεπει να ασχοληθεις μαζι τους. αμα δεν τους γουσταρεις μην γυρισεις το κεφαλι δεξια αλλα ειναι προσβολη προς την ιδια τη διαδικασια της παρελασης να αρχισεις τα μπινελικια και τις μουτζες.
αυτα απο τη μερια των πολιτων, απο την απεναντι πλευρα τωρα, κανεις απ'οσους φανε μουτζες ή γιαουρτια δεν εχει δικαιωμα να μιλησει ετσι οπως τα εχουν κανει. ομοιως λοιπον θα πω και σε αυτους πως αν δεν θελουν να αντιμετωπισουν την οργη του κοσμου ας μην παρευρεθουν στις παρελασεις. αλλα δεν μπορω τα κλαψομουνιασματα των γιαουρτομενων που μου το παιζουν και ηρωες μετα...
Αν είχα μια ευχή, θα ήταν να φτασω καποια στιγμη, να γινω τοσο Ολυμπιακός όσο ο Σάββας Θεοδωρίδης.
[YOUTUBE]RW65T5SjFeA[/YOUTUBE]
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
*****8.23*****
[YOUTUBE]WB5Nq2tksVo&feature[/YOUTUBE]
"When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down "happy". They told me I didn’t understand the assignment.
I told them they didn’t understand life."
—John Lennon
[YOUTUBE]erG5rgNYSdk&ob=av2n[/YOUTUBE]
ρε εγώ απλά μια ειλικρινή απορία θέλω να εκφράσω. πως γίνεται να "τιμάς" κάποιους που επαναστάτησαν εναντίον των αφεντικών της εποχής τους (κοτζαμπάσηδες, σουλτάνοι, προεστοί, γενίτσαροι κτλ), με δουλοπρεπικές παρελάσεις μπροστά απ' τα αφεντικά της εποχής σου. γιατί εγώ θεωρώ ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή με όλο αυτό το εθνικοπανηγύρι και η φάση "δούλοι και αφέντες, ένα γίναμε όλοι" και γιορτάζουμε όλοι μαζί, μόνο κάποια επανάσταση προς κάποια απελευθερωτική προοπτική δεν τιμάς.
τον συμβολισμό των παρελάσεων, το τι διαχωρισμούς προάγουν κτλ τα αφήνω απέξω.
και ένα τραγουδάκι για να μην είναι εκτός
[YOUTUBE]eovRedrMHs8[/YOUTUBE]
Αν δεν τολμάμε, δεν είναι επειδή τα πράγματα είναι δύσκολα. Τα πράγματα είναι δύσκολα επειδή δεν τολμάμε.
Bookmarks